29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Aneri napsal(a):
Maring, ty jsi mi šumák, i kolik dostaneš alíků. Máš to v hlavince nějak pomotané. Tím, že něco přečteš a vyjádříš se, to nežiješ cizí životy! Já se starám zásadně o své a proto mám pro sebe dost všeho., Když vidím ty supy, co se již ted třepou na miliony z dědictví BM, je mi na blití. Uvědom si, že za života může BM dát majetek komukoliv, kdo na něho bude milý a hodný. Aby tě pak netrefilo, že BM dá dětem jako neopomenutelným dědicům v závěti každému 10 tisíc a zbytek nějaké milované osobě!
Zrovna řešíme, jak jedna taková "maminka" chtěla hooodně alimentů a když čerpala paragraf na nemocné dítě, nebyla v noci ani doma. Víš, každý případ je jiný, já myslím, že nikdo nepraskne od závisti, když bys i těch peněz hodně dostala, jen abys s nima byla štastná a tvůj život se naplnil. Doufám, že BM kvůli tomu nepůjde k pásu za 8 tisíc hrubého, to bys pak asi také neunesla....
Jo to si představ že šel Aneri........odstěhoval se na venkov do nového domu a šel s platem z 60 000 kč měsíčně na 20 000 měsíčně . Ale soudkyně na to koukala, že to byla jeho vůle jít na nižší plat a alimenty mu zvýšili , protože se započítal plat i jeho nové manželky ........
Já bych to tu neměla psát , nebo se zase rozčílíte holky a s Julií to švihne .......
Upravil(a) maring (12. 2. 2012 15:30)
Není tady
Neumim posoudit s kym to svihne, jen neumim pochopit ani jedno, platit malo (nechapu otce), ani chtit alimenty ve vysi, kterou nebudu na dite potrebovat (nechapu matku)..
Není tady
pecule napsal(a):
Neumim posoudit s kym to svihne, jen neumim pochopit ani jedno, platit malo (nechapu otce), ani chtit alimenty ve vysi, kterou nebudu na dite potrebovat (nechapu matku)..
Jak nebudu potřebovat ?
To nejsou peníze tý matky, ale toho dítěte a ona nemůže rozhodovat, že nebude potřebovat .
Pokud má dítě mít stejnou životní uroveň jako otec, jak říká záíkon, může klidně mít z 250 000 kč třetinu alimenty a matce ani otci do toho nic není, jsou to peníze PRO DÍTĚ.
Není tady
chtit alimenty ve vysi, kterou nebudu na dite potrebovat
Jak - "nebudu potřebovat"?
No já ne, samozřejmě, ale mý dítě ano... stačí, aby to "švihlo" s dosud nadstandardně vydělávajícím taťkou a v tom případě bude nějakej ten účet s penězma pro dítě zatraceně dobrej. A jestli "takový děsný prachy" nepotřebuje dítě v deseti, za dalších 5-10 ročků na studia jak když najde... nebo na bydlení... na cokoli.
Není tady
Maring - neboj nesvihne
"'že nemám co závidět, že budu jednou s vnučkou v tom domě relaxovat ....." ... predbihas snad, ne??? jeste zije a nad mu zdravi bude slouzit i nadale ... co ale soucasna manzelka tveho BM, bydli snad tam taky ... treba se tvuj BM tesi, az se te konecne zbavi, aniz bys mela narok na relaxaci v JEHO baraku, treba se to povede a svihne to s tebou drive, nez se k tomu opalovani na jeho zahradce dostanes ))))))
Upravil(a) JuliePraha (12. 2. 2012 16:05)
Není tady
helena napsal(a):
chtit alimenty ve vysi, kterou nebudu na dite potrebovat
Jak - "nebudu potřebovat"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
No já ne, samozřejmě, ale mý dítě ano... stačí, aby to "švihlo" s dosud nadstandardně vydělávajícím taťkou a v tom případě bude nějakej ten účet s penězma pro dítě zatraceně dobrej. A jestli "takový děsný prachy" nepotřebuje dítě v deseti, za dalších 5-10 ročků na studia jak když najde... nebo na bydlení... na cokoli.
Přesně tak , muži mají větší úmrtnost než ženy, na to je potřeba myslet .....
Tatínek dře jako mezek, ničí se , tak aby s dítěte nebyl za chvíli sirotek bez prostředků .
Není tady
Ja nemluvim konkretne o tobe maring. Mluvim obecne. Ze nechapu, ze bude matka pozadovat vyzivne,, ted placnu 10000; ale ma vypoxteno, ze dite ji stoji tolik, ze by v pohode vysla s 6000. Mozwna to z meho prispevku nevyznelo, mozna me jen chytas za slovicko, tim ze to nebude matka potrebovat jsem samozrejme myslela potrebovat pro dite.
Heleno a ty vis, ze to pujde na ucet? Asi chapu co tim myslis, jen mi prijde proste logictejsi at otec zaplati co je treba (spolu s matkou, kazdy podle moznosti), kdyz se naklady zvednou, tak bude platit zas vic. A kdyz se rodice domluvi, ze zalozi nejake sporeni, tak proc ne, jedine dobre. Nevim, asi to lip nevyjadrim. Kazdopadne to vyzaduje snahu se domluvit ode vsech a to muze byt nekdy problem.
Není tady
JuliePraha napsal(a):
pecule napsal(a):
Julie, tak jestli 3 nezaplatil, tak muze kamaradka podat trestni oznameni. A jako dalsi muze podat navrh na exekuci, tak staci byt jen v prodleni, neni potreba cekat ty tri mesice. Trvaly pobyt je jen evidencni udaj a hlavne jepodstatne, ze ma vyzivne priznane soudem, to je samo o sobe exekucni titul. Nebo at se obrati na soud a pozada o vykon rozhodnuti srazkama ze mzdy, to je asi nejsnazsi.
pecule, uz jsem ji to tisickrat rikala, ze i tech 3 500 je pro 12 letou holku malo, neplati ani to ... vyplaci ji pulku za jejich spolecny byt. Je hodne pracovita, hezka a mila holcina, pry ten byt kdysi koupil on, a tak je rada, ze po rozvodu dostane nejakou cast a poridi bydleni pro sebe a dcerku. Proste je to strasne hodny clovicek a nerada se hada, vdecna i za malo. Delala jsem s ni 3 roky a je to vecne usmevavy clovicek, takovy ten typ, kdyz je ti nejhur, tak ti pomuze jak muze. a tak proste ceka, az ji doplati tu cast za ten byt, zmeni trv.byd. a pak ho pozada o 3 500 .... no jo no ...
omg
Není tady
Maring a to co tady pises myslis vazne nebo jsi jen nabrousena na Julii a proto takhle reagujes?
Není tady
Heleno a ty vis, ze to pujde na ucet?
Lze určit rozsudkem - viz zák. o rodině, §85a (2)
"Tam, kde to majetkové poměry povinného rodiče připouštějí, lze za odůvodněné potřeby dítěte považovat i tvorbu úspor zabezpečujících zejména přípravu na budoucí povolání"
Není tady
pecule napsal(a):
Ja nemluvim konkretne o tobe maring. Mluvim obecne. Ze nechapu, ze bude matka pozadovat vyzivne,, ted placnu 10000; ale ma vypoxteno, ze dite ji stoji tolik, ze by v pohode vysla s 6000. Mozwna to z meho prispevku nevyznelo, mozna me jen chytas za slovicko, tim ze to nebude matka potrebovat jsem samozrejme myslela potrebovat pro dite.
Heleno a ty vis, ze to pujde na ucet? Asi chapu co tim myslis, jen mi prijde proste logictejsi at otec zaplati co je treba (spolu s matkou, kazdy podle moznosti), kdyz se naklady zvednou, tak bude platit zas vic. A kdyz se rodice domluvi, ze zalozi nejake sporeni, tak proc ne, jedine dobre. Nevim, asi to lip nevyjadrim. Kazdopadne to vyzaduje snahu se domluvit ode vsech a to muze byt nekdy problem.
takže zvednou se náklady na dítě já půjdu žádat o zvýšení výživného, zatím co otec už nebude mít ani takový výdělek a ani ušetřené peníze , aby na zvýšené náklady přispěl, takže dítě ostrouhá nebo já se udřu, abych dítěti dopřála - lepší koužek, lepší školu,......
Není tady
Ja vim, ze lze. Jen jsem to necetla, ze by mela maring predstavu, ze pujde cast na ucet na sporeni. Proto jsem z toho nevychazela.
Není tady
pecule - myslis to spravne a vyznelo to dobre...
Maring se tesi, az jeji manzel tu nebude a ona se bude opalovat na JEHO zahradce ... vubec ale nebere ohled na jeho soucasnou rodinu... na jeho manzelku a pripadne dalsi deti, hi hi ... snad to manzel sikovne pravne osetri a svihne to s ni, az to zjisti ....
Jinak mas pravdu, kez by ty penize melo decko na uctech. Bohuzel se stava, ze se mamca provozuje gauching, nemaka a zivi sveho milence ... a dite .... no co, prece jednou zdedi majetek b. manzela ....
Není tady
maring napsal(a):
puamik napsal(a):
Revliba napsal(a):
Kecy puamiku...zase jeden z těch co si vrtaj koleno,kvůli vlastním dětem....sis je neměl dělat,když na nich chceš teď škudlit...
čti pořádně a dočteš se, že dětem dávám co se týká financí hodně (60 000 ročně)
60 000 kč ročně je jak když plivne, to je minimum, zjevně netušíš, kolik je režie kolem dětí .
Ten soudce do toho započítává i tu péči, vaření , pečení, praní žehlení, starosti, chození na schůzky, péče v nemoci .....s dvouma dětma má samotná ženská naložíno hodně, tak bys měl dávat peníze i jí ,aby se mohla kvalitně starat o tvoje děti .
Vy si uděláte děti a pak počítáte každou korunu navíc.
jo a pak hned zdrháme za děvkama kterým dáme všechno a na děti a nebohou manželku kašleme
Není tady
pecule napsal(a):
Ty to pořád nechápeš .
Základní kriterium je životní úroven rodiče........ Takže, že né má matka vypočteno kolik ji stojí dítě , ale podle toho kolik bere otec , dostane dítě peníze , nebo KOLIK JE OTEC SCHOPEN VYDĚLAT .
Matka nemůže říct že jí dítě stojí 10 000 měsíčně a víc nepožadovat , když otec má 250 000 kč . Dítě má nárok na stejnou životní úroveň jako otec a do toho matce ani otci nic není .To je podle zákona.
Kdyby matka nechtěla víc peněz , okradla by vlastní dítě .
Zákon je zákon, tak nechápu, proč tady tak vyšilujete .
Upravil(a) maring (12. 2. 2012 16:17)
Není tady
PetrHl napsal(a):
maring napsal(a):
puamik napsal(a):
čti pořádně a dočteš se, že dětem dávám co se týká financí hodně (60 000 ročně)60 000 kč ročně je jak když plivne, to je minimum, zjevně netušíš, kolik je režie kolem dětí .
Ten soudce do toho započítává i tu péči, vaření , pečení, praní žehlení, starosti, chození na schůzky, péče v nemoci .....s dvouma dětma má samotná ženská naložíno hodně, tak bys měl dávat peníze i jí ,aby se mohla kvalitně starat o tvoje děti .
Vy si uděláte děti a pak počítáte každou korunu navíc.jo a pak hned zdrháme za děvkama kterým dáme všechno a na děti a nebohou manželku kašleme
vid
Není tady
aprill napsal(a):
puamik napsal(a):
aprill napsal(a):
nic ti vyčíslovat nebudu, náklady, péče a starost o děti jsou nevyčíslitelné
no tak to vidíš, není to vůbec o penězích a přitom ta druhá strana jich chce tolik, aby z nich mohla žít i ona.
jo, když má recht tak mu dát po palici
Není tady
Maring - ty jo, furt meles dokola ZAKON, ZAKON, ZAKON
''Kdyby matka nechtěla víc peněz , okradla by vlastní dítě' ... mas na mysli, ze bys musela jit makat ... aj aj, radsi pockas na relax na zahradce BM
Není tady
Aprill a kdyz to na ten ucet nepujde, tak ostrouha taky, ne? Nebo kdyz otec bude sporit sam a pak to skolne zaplati ze svych uspor, to je taky realne.
Mzslim, ze se ted budeme tocit na tom, ze at otec zaplati cokoliv tak je to jen dobre, i kdyz ne nutne pujde vsechno do ditete. Kazdy ma asi jiny pohled, mne se nelibi ani jeden extrem, jinemu ano.
Není tady
maring napsal(a):
Aneri napsal(a):
Ve čtvrtek jsem byla u podobné záležitosti / i výše alimentů/na sociálním odboru a paní říkala, že vyšla soudcům tabulka, kde alimenty můžou dělat až jednu třetinu z výdělku rodiče. Jenže někteří soudci se tím řídí a někteří ne. Někteří rozhodnou i bez rodiče druhého. Takže bor@del, jako ve všem. Proto jsou tak rozdílné výše alimentů a každý případ jiný. Není měřítko pro všechny stejné. Některé maminky jsou vyčůrané, tak by tatínky odřely, o co to jde, aby z alimentů mohly také slušně žít ony. Může to být i naopak. Takže ten, kdo má velký výdělek, má jen smůlu. To by se asi divil tatínek s výdělkem 250 tisíc, kdyby mu vyměřili 83 tisíc alimentů a maminka by byla za vodou bez přičinění.
Jaký bez přičinění?
Dyt pečuje o jeho dítě a to dítě musí mít stejnou životní uroveň jako on , v jeho zájmu je ,aby dítě bylo vychiovaný, co nejlíp . Jenže to je většinou to poslední, co tatínky zajímá .
ano, od té doby co se výchova definuje částkou to tak možná platí
To aby byly děti vychované nezajistí asni 150 klacků měsíčně
Není tady
PetrHl napsal(a):
maring napsal(a):
Aneri napsal(a):
Ve čtvrtek jsem byla u podobné záležitosti / i výše alimentů/na sociálním odboru a paní říkala, že vyšla soudcům tabulka, kde alimenty můžou dělat až jednu třetinu z výdělku rodiče. Jenže někteří soudci se tím řídí a někteří ne. Někteří rozhodnou i bez rodiče druhého. Takže bor@del, jako ve všem. Proto jsou tak rozdílné výše alimentů a každý případ jiný. Není měřítko pro všechny stejné. Některé maminky jsou vyčůrané, tak by tatínky odřely, o co to jde, aby z alimentů mohly také slušně žít ony. Může to být i naopak. Takže ten, kdo má velký výdělek, má jen smůlu. To by se asi divil tatínek s výdělkem 250 tisíc, kdyby mu vyměřili 83 tisíc alimentů a maminka by byla za vodou bez přičinění.
Jaký bez přičinění?
Dyt pečuje o jeho dítě a to dítě musí mít stejnou životní uroveň jako on , v jeho zájmu je ,aby dítě bylo vychiovaný, co nejlíp . Jenže to je většinou to poslední, co tatínky zajímá .ano, od té doby co se výchova definuje částkou to tak možná platí
To aby byly děti vychované nezajistí asni 150 klacků měsíčně
Ale jo, podle M.. uz vychovava vnouce stylem 'az ten deda uz konecne zemre, budeme u nej relaxovat na zahradce'
Upravil(a) JuliePraha (12. 2. 2012 16:22)
Není tady
pecule napsal(a):
Aprill a kdyz to na ten ucet nepujde, tak ostrouha taky, ne? Nebo kdyz otec bude sporit sam a pak to skolne zaplati ze svych uspor, to je taky realne.
Mzslim, ze se ted budeme tocit na tom, ze at otec zaplati cokoliv tak je to jen dobre, i kdyz ne nutne pujde vsechno do ditete. Kazdy ma asi jiny pohled, mne se nelibi ani jeden extrem, jinemu ano.
Ne každý má jiný pohled, pohled je jen jeden , že dítě musí mít stejnou životní úroveň jako bohatej táta.
Myslet si o tom můžete co chcete ,ale zákon je potřeba dodržovat .
Není tady
JuliePraha napsal(a):
PetrHl napsal(a):
maring napsal(a):
Jaký bez přičinění?
Dyt pečuje o jeho dítě a to dítě musí mít stejnou životní uroveň jako on , v jeho zájmu je ,aby dítě bylo vychiovaný, co nejlíp . Jenže to je většinou to poslední, co tatínky zajímá .ano, od té doby co se výchova definuje částkou to tak možná platí
To aby byly děti vychované nezajistí asni 150 klacků měsíčněAle jo, podle M.. uz vychovava vnouce stylem 'az ten deda uz konecne zemre, budeme u nej relaxovat na zahradce'
Ne my barák prodáme a vysledek jeho celoživotní dřiny a škudlení rozfofrujeme......peníze musí téct a ne je zaškrcovat ........
Není tady
váhavá napsal(a):
Myslím,že problém je v tom,že většina bývalých manželů nechápe,že alimenty jsou pro jejich děti.Většinou si myslí,že díky jejich penězům je bývalá manželka "ve vatě".Jesli,že je matka jeho dětí vypočítavá,byla zřejmě taková i dřív, rozvodem se to nezměnilo.Muži si toto,ale uvědomí až když dojde na alimenty.Děti nemohou za rozvod rodičů a mají právo na stejnou životní úroveň jako před tím.Jestliže jsou BM na tom finančně tak špatně,tak proč zakládají další rodinu s dětmi?
to ale přeci nejde mít stejnou úroveň jako v době kdy byli všichni spolu. Vždyť většina nákladů se dříve platila dohromady, teď je musí platit každý zvlášť - tudíž to vyjde mnohem dráž. A právo? Co je právo? Právo na to dostat večer pusu na čelo od táty i mámy jim taky nikdo po rozvodu nedá. Holt když se jim rodiče rozhodli změnit život tak se musí přizpůsobit
Není tady
JuliePraha napsal(a):
pecule - opet se opakuji, ano, plne s tebou souhlasim ... pokud to ma byt castka 30 000, protoze se to prokazatelne utrati na skolne atd. ... ale cekat, az BM zemre a zdedime jeho majetek ... no, celkem silna kava ...
ten hlavně zdědí už jenom děti
Není tady