Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 1. 2012 8:58

lékárnička
♥------

Výše alimentů?

Dobrý den, máte někdo zkušenosti,kolik cca vyměřují soudci alimenty otci? Plat 250tis.měsíčně čistého.

Moc děkuji za názory, praxi.

Není tady

#2 12. 1. 2012 9:37

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Výše alimentů?

Ja mam cerstve po zvyseni. Zadala jsem 3000 na 17lete dite. Otec nabizel dva. Soudkyne mu rekla, ze muze byt za tri rad, protoze prumer na skoro dospele dite je 7000 a odklepla. Plat dokladal 16 000, soudkyne mela zjisteno ze bere cca 28000,-

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#3 12. 1. 2012 11:25

maring
♥♥♥♥---

lékárnička napsal(a):

Dobrý den, máte někdo zkušenosti,kolik cca vyměřují soudci alimenty otci? Plat 250tis.měsíčně čistého.
Moc děkuji za názory, praxi.

My bereme 6000 kč alimentů asi 5 let, ted je dceři 22 let a žádaly jsme před rokem o zvýšení na 8000 , zatím se soud neozval.
Otec má kolem 26 000 čistého a soudy vždycky  přihlížely i k výdělku jeho manželky a taky k tomu , že má nový zařízený dům., který si pořídil ze svých peněz. Já mám jako příjem invalidní důchod.

Není tady

#4 12. 1. 2012 12:44

tes1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

BM - prům.plat 34 000 čistého
nyní platí 7 000 - na 12 letou dceru , já chtěla 6 000, podle sociálky mohl platit až 9 000. Jenže já tenkrát byla na MD, nyní mám dobrou práci tak čekám, zda se nepřihlásí i snížení...

A to podotýkám, že jsem soudu doložila měsíční náklady na dceru cca 14 000, má velké zdrav.problémy - píchá si denně injekce, plus zájm.kroužek za 12 000 na rok.. a ostatní..

Upravil(a) tes1 (12. 1. 2012 12:46)

http://lilypie.com/pic/2009/11/04/XKso.jpghttp://lbyf.lilypie.com/CUegp1.png
http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Qa8frKc.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Qa8fp1.png

Není tady

#5 13. 1. 2012 20:51

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Známý má výdělek cca 35 tis. a nyní manželka před rozvodem navrhla 9 tisíc alimenty na 1 dítě.

Není tady

#6 13. 1. 2012 22:58

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Dobrá inspirace, navrhla jsem ex, jestli nechce bez soudu zvýšit, ale je ticho pio pěšině... Dcera
(17) dostává 3,5 už 6 let, poslední příjem měl asi 24, ale dohoda byla i s výživným na syna a můj plat nic moc a syn už teď školu dodělal, takže mu z placení odpadl.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#7 14. 1. 2012 10:28

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Z platu 20tis.měsíčně by klidně mohly být alimenty 50tis.

Frigo, tobě syn z placení taky odpadl

Není tady

#8 15. 1. 2012 11:56

mana
♥♥-----

Holčino to asi těžko.

Není tady

#9 15. 1. 2012 11:59

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že se holčina upsala, možná chtěla napsat z platu 200 tisíc, to by těch 50 možné bylo. Ale kolik lidí takový plat má, že gloria, u nás se ještě pořád pracuje za 8 hrubého grater

Není tady

#10 15. 1. 2012 12:10

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Jasně, že jsem se upsala :-( odpovídala jsme na původní dotaz, takže z platu 250tis

Není tady

#11 20. 1. 2012 8:19

lékárnička
♥------

Děkuji za názory.

Uvidíme,jak to dopadne. Přeci jen to je o lidech (soudcích).

Není tady

#12 11. 2. 2012 7:43

maring
♥♥♥♥---

holcina napsal(a):

To se mýlíš děvče, když měl náš tatínek 20 000 určili mu alimi 6000 , protože měl novej dům a započítali plat jeho manželky , ten musela uvést .
A dcera má vážné zdravotní problémy, k tomu taky přihlížejí .Takže je to hodně různý.

Není tady

#13 11. 2. 2012 13:03

holcina
♥♥♥♥♥♥-

reagovala jsem na první příspěvek a upsala se:-)) myslela jsem z platu 250 tis. Jinak z 20 tis je 6 odpovídající ne?

Není tady

#14 11. 2. 2012 14:42

maring
♥♥♥♥---

holcina napsal(a):

reagovala jsem na první příspěvek a upsala se:-)) myslela jsem z platu 250 tis. Jinak z 20 tis je 6 odpovídající ne?

Jasně, já nečetla dost pozorně, myslela jsem že ses překlepla a myslela 5000 kč z 20 000.

Není tady

#15 11. 2. 2012 14:46

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

maring napsal(a):

holcina napsal(a):

To se mýlíš děvče, když měl náš tatínek 20 000 určili mu alimi 6000 , protože měl novej dům a započítali plat jeho manželky , ten musela uvést .
A dcera má vážné zdravotní problémy, k tomu taky přihlížejí .Takže je to hodně různý.

Přijde mi ale děsně nespravedlivé, že se bere v potaz i manželčin plat, kdežto u bývalky (pokud má přítele s nímž žije, nebo manžela) se toto nezapočítává. Nechápu proč?????

Není tady

#16 11. 2. 2012 17:26

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

puamik napsal(a):

správně by to mělo být tak, že by se mělo platit jen na skutečné nákaldy dítěte. když budu platit alimenty 10 000, tak to bude využito jen pro dítě nebo z toho bude žít i někdo jiný???. Řekl bych, že ve většině případů se z alimentů živí ten druhý rodič.

Takže: dávat jen na skutečné náklady a vše ostatní co by bylo navíc (když by někdo chtěl dávat), tak ukládat na účet napsaný na dítě.

Já platím na dvě děti 6400 a ty děcka z toho nemají vůbec nic. Když jim řeknu ať jim to maminka koupí, tak sklopí oči a raději budou bez toho, přece se s maminkou nebudou hádat.

Pokud bych měl platit víc, tak raději budu nezaměstnaný, nebudu vyživovat bývalou.

Jo a dětem samozřejmě dávám víc než jen alimenty, ale to dávám jim: dovolená se mnou moře, hory, hodně dárků, spoření.....

dumbom
skutečně ti přijde na dvě děti 6400 Kč hodně?  já na psa dostávám "výživné" 3000 Kč a bez řečí wink

Není tady

#17 11. 2. 2012 17:42

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

puamik napsal(a):

skutečně ti přijde na dvě děti 6400 Kč hodně?  já na psa dostávám "výživné" 3000 Kč a bez řečí wink

vyčísli mně zde prosím měsíční náklady na 2 děti, děkuji.

Ono nejde jen o těch 6 400. Přece se musí finančně podílet i druhý rodič. A pokud má stejný příjem, tak potom už je na děti 12 800. Je to na měsíc málo? Fakt budu rád když uvidím ten měsíční rozpočet.

nic ti vyčíslovat nebudu, náklady, péče a starost o děti jsou nevyčíslitelné wink

Není tady

#18 11. 2. 2012 18:53

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Ve čtvrtek jsem byla u podobné záležitosti / i výše alimentů/na sociálním  odboru a paní říkala, že vyšla soudcům tabulka, kde alimenty můžou dělat až jednu třetinu z výdělku rodiče. Jenže  někteří soudci se tím řídí a někteří ne. Někteří rozhodnou i bez rodiče druhého. Takže bor@del, jako ve všem. Proto  jsou tak rozdílné výše alimentů a každý případ jiný. Není měřítko pro všechny stejné.  Některé maminky jsou vyčůrané, tak by tatínky odřely, o co to jde, aby z alimentů mohly také slušně žít ony. Může to být i naopak. Takže ten, kdo má velký výdělek, má jen smůlu. To by se asi divil tatínek s výdělkem 250 tisíc, kdyby mu vyměřili 83 tisíc alimentů a maminka by byla za vodou bez přičinění.

Není tady

#19 11. 2. 2012 19:20

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

puamik napsal(a):

aprill napsal(a):

nic ti vyčíslovat nebudu, náklady, péče a starost o děti jsou nevyčíslitelné wink

no tak to vidíš, není to vůbec o penězích a přitom ta druhá strana jich chce tolik, aby z nich mohla žít i ona.

dumbom

Není tady

#20 11. 2. 2012 19:21

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

puamik napsal(a):

aprill napsal(a):

no tak to vidíš, není to vůbec o penězích a přitom ta druhá strana jich chce tolik, aby z nich mohla žít i ona.

Kecy puamiku...zase jeden z těch co si vrtaj koleno,kvůli vlastním dětem....sis je neměl dělat,když na nich chceš teď škudlit...

Není tady

#21 11. 2. 2012 19:29

JuliePraha
♥♥♥♥♥--

puamik napsal(a):

aprill napsal(a):

musim bohuzel souhlasit. BM platil po rozvodu 14 000 a co z toho to dite melo??? Maminka s novym pritelem opravila baracek a dite ... teplaky nad kotniky od tamanu, vecne nemel boty na tenis, trika hruza ... PC, lyze, dovolenou, tabor a krouzky platil otec ... jo a jen cihala, kdy se vezmeme, aby hned utikala a zadala o vetsi penizky, prece nebude trpet bidou ....

Upravil(a) JuliePraha (11. 2. 2012 19:31)

Není tady

#22 11. 2. 2012 19:41

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

JuliePraha napsal(a):

puamik napsal(a):

aprill napsal(a):

musim bohuzel souhlasit. BM platil po rozvodu 14 000 a co z toho to dite melo??? Maminka s novym pritelem opravila baracek a dite ... teplaky nad kotniky od tamanu, vecne nemel boty na tenis, trika hruza ... PC, lyze, dovolenou, tabor a krouzky platil otec ... jo a jen cihala, kdy se vezmeme, aby hned utikala a zadala o vetsi penizky, prece nebude trpet bidou ....

Už jen toto označení vietnamských obchodníků mi stačí na vytvoření si obrázku o tobě...usch
Měla bys být ráda,že tvůj partner je férovej chlap,co se o svoje děti postará ať se děje co se děje...
Taky jsem to zažila a byla jsem pyšná na partnera,že platil ženě na své 2 děti bez keců 20tis.,bral je lyžovat do Alp,atd.atd.....měla by sis toho vážit..

Není tady

#23 11. 2. 2012 19:42

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

puamik napsal(a):

Revliba napsal(a):

Kecy puamiku...zase jeden z těch co si vrtaj koleno,kvůli vlastním dětem....sis je neměl dělat,když na nich chceš teď škudlit...

čti pořádně a dočteš se, že dětem dávám co se týká financí hodně (60 000 ročně)

tak proč řešíš jejich matku?...ta se tě už netýká...

Není tady

#24 11. 2. 2012 19:50

JuliePraha
♥♥♥♥♥--

Revliba napsal(a):

JuliePraha napsal(a):

puamik napsal(a):

Už jen toto označení vietnamských obchodníků mi stačí na vytvoření si obrázku o tobě...usch
Měla bys být ráda,že tvůj partner je férovej chlap,co se o svoje děti postará ať se děje co se děje...
Taky jsem to zažila a byla jsem pyšná na partnera,že platil ženě na své 2 děti bez keců 20tis.,bral je lyžovat do Alp,atd.atd.....měla by sis toho vážit..

Ok, omlouvam se od vietnamských obchodníků... NASTESTI uz to neni muj partner .... mela bych byt rada???? Ze cekala, kdy se vezmeme a hned zadala o vetsi castku, proc ja bych mela prispivat na jeji konicky a jeji bydleni??? 14 000 je prece malo na jedno dite!!! ... prece se muj prijem taky pocita!!! Obrazek si klidne udelej, je mi to fuk...

Upravil(a) JuliePraha (11. 2. 2012 19:58)

Není tady

#25 11. 2. 2012 19:54

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

JuliePraha napsal(a):

Revliba napsal(a):

JuliePraha napsal(a):

Ok, omlouvam se od vietnamských obchodníků... NASTESTI uz to neni muj partner .... mela bych byt rada???? Ze cekala, kdy se vezmeme a hned zadala o vetsi castku ... prece muj prijem se taky pocita!!! Obrazek si klidne udelej, je mi to fuk...

a všem se ulevilo vissla

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí