6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
jen bych se chtěla zeptat zda existuje nějaká antikoncepce, která se dá brát před nebo po styku. Kdy mám brát normální HA (práky) kadý den, tak dost často zapomínám. Nebo co byste doporučovali vy? :-) Jo a jetě se chci zeptat, je běné aby u prohlídky na gyn. byla v místnosti i zdrav. sestra?
Není tady
Nikdy jsem nebyla na gyndě, e by v ordinaci nebyla i sestra. Spí by mi bylo divné, kdyby nebyla. Má nějaké postranní úmysly?
:-D nn, to fakt nemám, ale přijde mi to divný... protoe za tu dobu co tam chodim tak jsem tam byla jen s doktorkou, tak mi to přijde divný najednou :-)
Není tady
No a já to mám přesně naopak, za celou dobu, a to suma sumárum chodím na gyndu nějakých 20 let - včetně dvou těhotenství - byla u vyetření sestra přítomna jen dvakrát. Na vyádání zřejmě přijde, ale automaticky přítomna u nás není.
K HA - náplasti, a nebo tyčinky pod kůi (nevím teď přesný název).
Není tady
Chodila jsem na gyndu na Slovensku a v Čechách z důvodu stěhování k různým gynekologům a vdy tam byla přítomna sestra.
no mě právě přijde divný si přední jetě povídat s doktorkou co a jak atd. a jetě navíc kdy je ta sestra skoro sousedka... jako u vyetření mi nevadí, ale s doktorkou je přeci jen lepí si myslim popvídat v klidu :-)
Není tady
Náplasti jsou skvělá antikoncepce. Měla jsem je 8 let. Dcerka je má taky.
Jejky napsal(a):
no mě právě přijde divný si přední jetě povídat s doktorkou co a jak atd. a jetě navíc kdy je ta sestra skoro sousedka... jako u vyetření mi nevadí, ale s doktorkou je přeci jen lepí si myslim popvídat v klidu :-)
Já bych si sestru naopak vyádala, kdyby tam nebyla. Ale kdyby byla sestrou sousedka, nala bych si zřejmě jinou gynekoloku.
no kdy tady je problém, e tady moc velkej výběr není v okolí... jedno lepí ne druhý a tahle je v pohodě a na sestru :-P :-D
Není tady
Já si raději dojedu i dál, jen abych nemusela k chlapovi gynekologovi.
A tak ten by mě asi a tak netrápil :-D
Není tady
Hned na začátku jsem si to myslela
boe, na co ty nemyslí :-D Lepí chlap ne sestra sousedka... bohuel tady v blízkém okolí se jiná doktorka doktor) blbě hledá :-/
Není tady
majkafa napsal(a):
Hned na začátku jsem si to myslela
Já teda nevím, ale taky preferuju doktora chlapa, moje zkuenost je ta, e jsou prostě jemnějí, nebo jak to říct. Jasně, pocitově - studem - je to ílený, ale tak dá se to přeít, si vdy říkám...je to přece doktor. Ovem gynekoloku jsem zaila jednou a stačilo. Vyetřovala mě v těhotenství a to jsem jí seřvala hned na místě, jestli je normální a jak by se to líbilo jí - fakt to jako bolelo. Take za mě enská neeee. A co se bavím s holkama kolem, hodně jich to tak má.
Není tady
Jejky napsal(a):
no kdy tady je problém, e tady moc velkej výběr není v okolí... jedno lepí ne druhý a tahle je v pohodě a na sestru :-P :-D
Naprosto v klidu poádej doktorku,e by si s ní chtěla mluvit jen mezi 4 očima a klidně bych sdělila i důvod.Pokud by to nepomohlo,tak to bych si radi 1x za rok zajela teda někam jinam.
Není tady
Pokud já vím, tak mladé holky berou buď práky nebo ty náplasti. Jinak u nás na gynekologii také sestra v ordinaci nebývá. To by mě ani nenapadlo, e někde ano.
Není tady
U nás v ordinaci jen já a doktor. U léta. Ani mě nenapadlo,e by u toho asistovala sestra.
Není tady
jetě se chci zeptat, je běné aby u prohlídky na gyn. byla v místnosti i zdrav. sestra?
Viz třeba tady:
http://ferovanemocnice.cz/pravni-poradn … ,-310.html
"To mimo jiné znamená, e pokud Vám není přítomnost zdravotní sestry příjemná (např. z důvodu studu), lékař by Vás měl vyslechnout a bude-li to objektivně moné, měl by provést zákrok či vyetření sám bez přítomnosti dalí osoby. Mezi dalí etické principy zdravotnických pracovníků toti patří zajitění intimity v maximální moné míře při poskytování zdravotní péče. Respektování tohoto přání pacienta souvisí i s respektováním jeho osobnostních práv, právem na lidskou důstojnost a soukromí.
Domníváme se tedy, e pokud asistence zdravotní sestry opravdu není nezbytně nutná, měl by lékař přání pacienta vyhovět a nemůe to být důvodem k odmítnutí péče."
Není tady
Já mám té zkuenost s tím, e při prohlídce jsem v místnosti pouze já a pan doktor. Jetě se nestalo ani jednou, e by tam byla sestra, ani na chviličku. Jsem ráda, e chodím k doktorovi a ne k doktorce :-) Náplasti jsem nevyzkouela a ani nikdo v mém okolí tak nemůu poradit.
Není tady
Mě zase nikdy nenapadlo, e by tam sestra být neměla. Právě naopak, co kdyby pan doktor/paní doktorka...
Jejky a co kdyby byl tvým sousedem tvůj gynekolog nebo gynekoloka a ne sestrička?
Nikdy jsem neměla v ordinaci i sestru. Na co ji tam Majko potřebuje?:-)))
Není tady
holčino, já na nic. Chodím ke gynekoloce. Ale u vech mých dosavadních gynekologů i gynekoloek bylo běné, e sestra sedí v ordinaci a zapisuje do karty. Nikoho z pacientek, co vím, nikdy nenapadlo, e by tam sestra být neměla. Ani mě ne. Přijde mi to naprosto normální.
Kdybych chodila ke gynekologovi a sestra by tam nebyla a měla bych pocit, e ve z jeho strany není OK, vyádala bych si její přítomnost, jestli je to, jak čtu, moné a není běné, e je sestra rovnou v ordinaci.
Upravil(a) majkafa (12. 1. 2012 8:04)
Ale u vech mých dosavadních gynekologů i gynekoloek bylo běné, e sestra sedí v onaci a zapisuje do karty.
U větiny mých odborných lékařů jsou místnosti dvě - v první sedí sestra, která případně jedná s dalím pacientem, v druhé je ordinace lékaře/lékařky a sestra pouze na vyádání asistuje nebo činí úkony odpovídající její funkci.
Kdybych chodila ke gynekologovi a sestra by tam nebyla a měla bych pocit, e ve z jeho strany není OK...
... zřejmě bych zvolila jiného gynekologa. Pokud mi z jakéhokoli důvodu "nesedí", tak přítomnost sestry ten pocit moc nevylepí.
Není tady
U nás je sestra přítomná pokud lékař potřebuje její asistenci, např. při stěrech z děloního čípku, kdy mu podává a odebírá nástroje. Jinak odchází. Přiznám se, e jsem taky raději, kdy tam není. Nic proti ní nemám, ale čím méně lidí v takové situaci, tím lépe. Souhlasím s tím, e jestli ti není její přítomnost příjemná, tak poádej o soukromí. Asi ti bude nepříjemné takto "otravovat", ale naučit se sluně poádat o to, aby bylo respektováno přání, na které má nárok, se ti bude v ivotě hodit
Napadá mě, jestli přítomnost/nepřítomnost sestry nezáleí na uspořádání ordinace. Majka píe, e sestra zapisuje do karty. Můj lékař má ordinaci rozdělenou: nejprve se mnou sedí u stolu v "úřadovně", probereme, co je třeba, ústně, sestra píe do karty. Pak teprve odcházím do kabinky, ze které vedou dveře do vyetřovny. V té jsme s lékařem větinou sami, sestra jen výjimečně, jak píu vý. Pak se zase obléknu a dořeíme, co je potřeba, v "úřadovně".
Chodila jsem ke gynekoloce, kde se nejprve chodilo do kabinky svléknout, u svlečená jsem teprve la do rodinace, probírala jsem s ní, co potřebuju, pak bylo vyetření ve stejné místnosti a případně po vyetření jsem s ní jetě pořád svlečená probírala, co bylo potřeba. (take tam byla sestra vlastně pořád) Tohle by mi u dnes vadilo, kdy vím, e to jde jinak. Přeci jen mluvit s někým, kdo je oblečený, kdy vy máte "holý zadek", není moc fajn situace. Vechno jde dělat s daleko větím respektem k soukromí a důstojnosti pacienta, jen někteří doktoři na to jetě nepřili.
Není tady
majkafa napsal(a):
holčino, já na nic. Chodím ke gynekoloce. Ale u vech mých dosavadních gynekologů i gynekoloek bylo běné, e sestra sedí v ordinaci a zapisuje do karty. Nikoho z pacientek, co vím, nikdy nenapadlo, e by tam sestra být neměla. Ani mě ne. Přijde mi to naprosto normální.
Kdybych chodila ke gynekologovi a sestra by tam nebyla a měla bych pocit, e ve z jeho strany není OK, vyádala bych si její přítomnost, jestli je to, jak čtu, moné a není běné, e je sestra rovnou v ordinaci.
Proč říká, e bys ji na nic nepotřebovala, kdy by sis ji vyádala? :-)))
Nebylo mi jasné, k čemu ti tam sestra je, ale asi u chápu, e si doktor nic nedovolí. To by mě nenapadlo
Není tady