Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 1. 2012 10:22

Petricka80
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ostrava

Chceme dva pejky ( fenky)

Zdravím všechny smile a poprosila bych o Váš názor.
V srpnu jsme si pořídili fenku Rhodéského ridgebacka, máme rodinný dům se zahradou 4000m2 na vesnici. Chtěli jsme hlavně dobrého hlídače, což teda je :-), třičtvrtě roku bude venku ( jsme hodně venku, takže v podstatě s námi je pořád :-), na procházky chodíme denně ( máme dvě malé děti 2,5roku a 5let), je vycvičená, na cvičák manžel chodí dvakrát týdně. V současné době přece jen ještě  zvažujeme, že pořídíme ještě naší fenečce kámošku a to fenku jorkšírského teriéra.. říkáme si, že v létě i jaře můžou fenky pobíhat po zahradě spolu a v případě, až budu chodit do práce ( zatím jsem na mateřské), tak budou dvě a nebudou tak smutnit.

Máte někdo zkušenosti se dvěma fenkami různých ras? Snesou se?
Pejska nechceme, máme strach, aby nám pak náhodou když nebudeme doma nevznikla rasa jorkšíro ridgeback dumbom

Budu ráda za Vaše názory i zkušenosti.
Děkuji:)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;93/st/20061228/n/Natalinka/k/54c5/age.pnghttp://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10758;107/st/20090630/n/Misanek/k/55d8/age.png

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;107/st/20140812/n/Ondrasek/k/389b/age.png

Není tady

#2 11. 1. 2012 12:41

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Chceme dva pejky ( fenky)

V žádném případě ti nikdo dopředu nemůže říct, zda se budou snášet nebo nesnášet - a to není věc rasy psa, ale povahy psa.
V každém případě platí že 1 = pes, 2 = smečka se vším všudy.
Myslím že si to musíte rozhodnout sami...

P.S. Měli jsme několik let jednoho psa. Měli jsme 11 let dva psy. Teď zas máme jednoho psa. Je to velký rozdíl, jeden pes nebo dva psi.

Upravil(a) Bety (11. 1. 2012 12:47)

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 11. 1. 2012 14:32

Petricka80
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ostrava

Zdravím, děkuji za reakci, asi jsem formulovala téma špatně, vím,že nikdo neřekne, jestli se budou snášet nebo ne :-), spíše jsem chtěla vědět, jaký je v tom rozdíl, mít jednoho nebo dva, z hlediska např. chování psů vzájemně... nemyslím rozdíly finanční :-), to je jasné, ale tak jak píšeš, jeden pes je jeden pes, dva to už je smečka---
spíše v čem jsou třeba výhody, v čem naopak nevýhody... nedá se to asi říct paušálně, protože to asi bude u každého páru jiné, ale budu ráda za jakoukoliv zkušenost :-)
Jinak naše fenka je velice milá, snášenlivá, není agresivní a řekla bych, že zatím není ani nijak přehnaně dominantní ( je jí 7měsíců), takže puberta asi ještě přijde smile... se psy vychází velice dobře, většinou jí nechávají chladnou, očuchá, polítá a jde dál-- :-) ...

Každopádně, děkuji, i předem dalším za jakýkoliv Váš postřeh a názor.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;93/st/20061228/n/Natalinka/k/54c5/age.pnghttp://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10758;107/st/20090630/n/Misanek/k/55d8/age.png

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;107/st/20140812/n/Ondrasek/k/389b/age.png

Není tady

#4 11. 1. 2012 15:10

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Máme dva psy, stejná rasa. Mladšího jsme si pořídili, když byly staršímu dva roky. Jsou to parťáci, vyhrajou si. Rozdíl nevidím, snad jen , že mám občas pocit, že mě vůbec nepotřebujou. Jdeme ven, honí se spolu, doma si hrajou spolu. Jen mazlit se chodí každý zvlášť:-) Někde jsem slyšela, že dvě fenky jsou horší než dva psi - co je na tom pravdy nevím

Není tady

#5 13. 1. 2012 10:13

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Petri, mám zkušenosti se smečkou tří fenek, ale stejné rasy. Určitě je pro pejsky lepší, když je jich víc než jeden. Akorát k výběru plemene - píšeš, že ridg je většinu času venku, ale nějak si to neumím představit u jorka. A jakmile budeš jednoho víc preferovat (tím, že bude častěji doma, čili víc s tebou), zaděláváš si na problém. Osobně bych si pořídila fenku takového plemene, které bude mít podobné potřeby jako ridg. Nebo rovnou druhého ridgebacka. A co štěňátka a jedno si nechat? Držím palec, ať vše klapne a jste spokojená lidsko-psí smečka.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#6 18. 1. 2012 21:43

majkafa
Host

Vždy, když mi padne do oka název tohoto vlákna, tak mě první napadnou koníčci. U nás doma se koníčkům říkalo Pejkovia. smile Taková milá úsměvná chybička. Dík za krásnou vzpomínku. par

#7 18. 1. 2012 22:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Hanii? vabig_smile čau! pussa Hele ale Petri psala, že by byly spolu na zahradě což by snad šlo, ne? Jen aby je to nesvádělo tu "malinkou" rozmazlovat a brát domů a tak, žejo.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#8 19. 1. 2012 12:02

holcina
♥♥♥♥♥♥-

lupi, myslím, že jorkšíra by brali domů. Ten nemůže být pořád venku

Není tady

#9 19. 1. 2012 13:47

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

To by si ale zadělávali na průser, jak řekla správně Hani..... roll A počkej, proč ne? Však je to lovecký plemeno a teriér! I když je fakt, že ti dnešní nemají s původníma moc společnýho.

Není tady

#10 21. 1. 2012 11:55

Rybička
♥♥♥♥♥--

Naši mají fenku ridgebacka a já fenku Parson Russella. Doslova se milujou. S náma si každá zvlášť nikdy tak nevyhraje jako spolu. Bývám u našich třeba i měsíc v kuse (bydlím v zahraničí, takže pak v ČR jsem u nich) a když pak odjíždíme, je smutek na obou stranách, obzvláště fenka ridgebacka fňuká ještě několik dní potom. Až si říkám, že bychom je neměli trhat od sebe, jenže to bych pak fňukala zase já nebo naši. sad Samozřejmě je to individuální, každý pes je jiný, ale u nás tedy ridgeback+teriér = jen samá pozitiva. Ani se proti nám nijak nesemknou, každá ví, kdo je její páníček.  Tak držím palce, ať si ty vaše případně taky tak padnou do oka.

Není tady

#11 26. 1. 2012 13:00

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

V neděli si jedeme pro štěňátko a budeme mít taky dva kusy - psy. Jezevčíkovi je už 10,5, tak doufám, že si na sebe za čas zvyknou.  Nevím, jestli to není reklama, ale tady je odkaz na chovnou stanci, odkud si bereme pejska. Jsou prostě k sežrání smile
http://www.shiningsirius.estranky.cz/cl … ppies.html

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#12 26. 1. 2012 22:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jé, to je korgínek, žejo Vlaďko? Jeden z mála malejch psů který bych brala. Kamarádka je chová léta - měla bezocasý, teď má ocasatou fenečku a to je můj miláček smile

Není tady

#13 27. 1. 2012 7:18

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jo, je to corgi. Sestřenka má taky bez ocasu pembroka. Tohle jsou cardigani s ocáskem. Doufám, že přežijeme. Náš pes je závislák a miláček a teď tam bude mít vetřelce. Budu si muset vzít dovču poneděli a nějak to tam dirigovat. Už se ale nemůžu dočkat.

Není tady

#14 27. 1. 2012 13:24

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Šmarjá Vladi, těch štěňat bylo jedenáct?!?! No teda.... Ale jsou rozkošní. Jezevčík možná bude chvíli uraženej, ale to ho přejde.

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#15 3. 2. 2012 7:18

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

http://vava1969.rajce.idnes.cz/nastenka/
Na několikátý pokus se mi podařilo vložit odkaz na rajče. Jsou tam fotky našeho druhého pesana.
Ten starší z toho byl první dva dny dost ve stresu, dnes už to je lepší, jen ho tak decentně přehlíží a občas zavrčí, tak snad si to kluci nějak urovnají.

Upravil(a) Vlaďka (3. 2. 2012 7:23)

Není tady

#16 9. 2. 2012 3:19

Rybička
♥♥♥♥♥--

Vlaďko, to štěňátko je rozkošné! Však on si starší zvykne. U nás se taky pár dní trucovalo a dneska bez sebe ani ránu... smile

Není tady

#17 20. 3. 2013 16:47

dída
♥------

Dcera si pořídila v květnu křížence NO a labradora. Jde o přítulnou, submisivní fenku, která se velmi dobře snáší s ostatními psy. Protože byla týraná - bojí se cizích lidí a vyplašeně reaguje na všechny nové podněty., na lidi, na hluk. Na pejsky reaguje velmi dobřesmile). Nás - širší rodinu velmi miluje:)). Má cca 15 kg. a je jí rok. Bydlí u dcery, ale občas je i u nás nebo na chalupě. Rozhodli jsme se  - pořídit jí kamarádku. Bude to také submisivní fenka , stejně křížená, obdobně stará, jen nepatrně větší 19 kg. Co udělat, aby se hned na začátku obě fenky zkamarádily? Budou se občas vídat u nás a na chalupě. Pro tu druhou si jedeme za týden. Díky Dída

Není tady

#18 20. 3. 2013 19:06

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

V žádném případě ti nikdo dopředu nemůže říct, zda se budou snášet nebo nesnášet - a to není věc rasy psa, ale povahy psa.
V každém případě platí že 1 = pes, 2 = smečka se vším všudy.
Myslím že si to musíte rozhodnout sami...

P.S. Měli jsme několik let jednoho psa. Měli jsme 11 let dva psy. Teď zas máme jednoho psa. Je to velký rozdíl, jeden pes nebo dva psi.

já mám dva psy různých ras v bytě absolutně bez problému .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí