Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 11. 2. 2012 13:24

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Re: šetření - finanční gramotnost

No a souhlasím, že u nás lidi spoléhají na stát, že se postará. Nepostará. Nebude mít z čeho.

Není tady

#27 11. 2. 2012 22:57

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Na Eventus jsem se nedávno taky dívala. Zaujala mě ta garantovaná výplata a pokud se dobře pamatuju, v Německu to jede už docela dlouho. Musím na to mrknout podrobněji, jen jsem to přelétla.
Stavební spoření jsem do této doba využívala hojně - bylo to výhodné. Teď už je to jiné, už ho nemám. Penzijní mám už 16 let, takže polovinu naspořené částky mohu kdykoliv vybrat, kdybych potřebovala, což je fajn. To rušit nebudu. Investuji do otevřených podílových fondů, ale ne pravidelně. Mám na účtě peníze k dispozici, trošku to tak sleduju a kupuju a prodávám podle toho, jak se to vyvíjí. Peníze jsou opravdu k dispozici do týdne a pokud je tam necháte déle než půl roku, neplatí se daň. Něco mám v dluhopisových fondech - na jistotu a jinak v akciových. 
Úrazové pojištění mám. Sice jsem v životě žádný úraz neměla, ale ten by určitě přišel hned po zrušení.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#28 19. 4. 2012 23:29

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Máte někdo důchodové pojištění od Kooperativy?
Žasla jsem, co jedna známá má uzavřené.
Věk 32 a bude spořit 19 let 216 Kč/měs. (v tom je za 10 Kč minipojištění invalidity na cca 51 000 Kč).
Ten produkt je velice výhodný a údajně tak výhodný, že už ho pojišovna bude rušit, tak proto ho honem uzavřela :-)

A co pojišovna garantuje?
Po 19-ti letech spoření bude dostávat 1x za rok 2400 Kč po dobu 20-ti let.
Takže přes 50 000 Kč vloží a zpět postupně dostane 48 000 Kč.
Hodnotu peněz přitom požere inflace - další minus.

Když jsem se ji ptala, proč radši nedá těch 200 Kč do penzijního fondu nebo stavebního spoření (obojí má, ale nespoří tam), tak zase mluvila o tom, jak jí v Kapitolu řekli, že je to velice výhodné.

To by mě zajímalo, kolik, lidí si takto "spoří".

Není tady

#29 20. 4. 2012 9:02

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

evi, jenom poznámka - i pokud navýšíš za dva roky, platí se z rozdílu znovu nákup počátečních jednotek... takže tím zase tolik nezískáš, spíš se jenom naučíš žít s tím, že něco pravidelně platíš a postupné navyšování po kouscích už tolik nebolí...

a to, o čem píšeš v posledním článku - to jsem měla v ruce taky, jen mě zaráží, že to má jenom do padesáti a tudíž ještě přichází o možnost - by malého - daňového dpočtu... a lidí to má pořád ještě dost...

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#30 20. 4. 2012 10:00

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Tino,

k tomu pojištění: Bohužel už jsem také přišla na to, že můj trik s navýšením pojistného po 2 letech jako úspora "nefunguje" to už jsou lepší ty mimořádné vklady, ale zase než vkládat do pojištění a na konci platit daň z výnosu, tak je lepší spořit jinam.

Ke Kooperativě: To důchodové pojištění mi prostě vůbec nedává smysl a nechápu, jak to někdo může pro lidi uzavírat. Docela by mě potěšilo, kdyby mi tu někdo z Kapitolu nebo Kooperativy vysvětlil, proč to těm lidem "dělají".
Ještě ke Kooperativě: Teď mám i extrémní sportovce jako klienty a tam pro ně není nic lepšího než Kooperativa 7BN, ale nechápu, proč si něco tak drahého platí normální lidi sedící v kanceláři nebo doma u TV - jako i tahle moje známá.

Není tady

#31 9. 6. 2012 21:26

mnoya
♥------

Pokud se rozhodnete šetřit tak to nedělejte ledabyle. Já taky poprvé všechno jen tak zkusila, ale nic to nedalo. Pak sem se rozhodla připravit si nějaký plán a držet se ho. Šetřit se dá na tolika věcech, hrozně moc dělá elektřina a plyn, benzín, NEKUŘTE, ... prostě je toho hodně, vyzkoušela jsem srovnávače cen služeb na nepovolená reklama a určitě doporučuju, fakt hezký a přehledně udělané

Upravil(a) AndreaP. (28. 6. 2012 23:37)

Není tady

#32 29. 6. 2012 13:52

mnoya
♥------

Někdy to je jen česká mentalita brát podle ceny. Nejnižší není OK, nejvyšší není vždy nejlepší. Řídila jsem se tak při výběru dodavatele plynu, se kterým mi na doporučení kamaráda pomohly stránky www.topsrovnani.cz . Najdete tam jak plyn tak i elektriku. Myslím, že i hypotéky.

Není tady

#33 29. 11. 2013 14:17

Lucka22
♥♥-----

Ahoj,
našla jsem pár rad, jak šetřit egergii v bytě od finského developera. Jsou tam informace o materiálu i jak se chovat v domácnosti - je třeba projít záložky. Možná se to bude někomu hodit: http://www.yitkoti.cz/yit_domov/kampane … cka-uspora

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí