18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No a souhlasím, e u nás lidi spoléhají na stát, e se postará. Nepostará. Nebude mít z čeho.
Není tady
Na Eventus jsem se nedávno taky dívala. Zaujala mě ta garantovaná výplata a pokud se dobře pamatuju, v Německu to jede u docela dlouho. Musím na to mrknout podrobněji, jen jsem to přelétla.
Stavební spoření jsem do této doba vyuívala hojně - bylo to výhodné. Teď u je to jiné, u ho nemám. Penzijní mám u 16 let, take polovinu naspořené částky mohu kdykoliv vybrat, kdybych potřebovala, co je fajn. To ruit nebudu. Investuji do otevřených podílových fondů, ale ne pravidelně. Mám na účtě peníze k dispozici, troku to tak sleduju a kupuju a prodávám podle toho, jak se to vyvíjí. Peníze jsou opravdu k dispozici do týdne a pokud je tam necháte déle ne půl roku, neplatí se daň. Něco mám v dluhopisových fondech - na jistotu a jinak v akciových.
Úrazové pojitění mám. Sice jsem v ivotě ádný úraz neměla, ale ten by určitě přiel hned po zruení.
Není tady
Máte někdo důchodové pojitění od Kooperativy?
asla jsem, co jedna známá má uzavřené.
Věk 32 a bude spořit 19 let 216 Kč/měs. (v tom je za 10 Kč minipojitění invalidity na cca 51 000 Kč).
Ten produkt je velice výhodný a údajně tak výhodný, e u ho pojiovna bude ruit, tak proto ho honem uzavřela :-)
A co pojiovna garantuje?
Po 19-ti letech spoření bude dostávat 1x za rok 2400 Kč po dobu 20-ti let.
Take přes 50 000 Kč vloí a zpět postupně dostane 48 000 Kč.
Hodnotu peněz přitom poere inflace - dalí minus.
Kdy jsem se ji ptala, proč radi nedá těch 200 Kč do penzijního fondu nebo stavebního spoření (obojí má, ale nespoří tam), tak zase mluvila o tom, jak jí v Kapitolu řekli, e je to velice výhodné.
To by mě zajímalo, kolik, lidí si takto "spoří".
Není tady
evi, jenom poznámka - i pokud navýí za dva roky, platí se z rozdílu znovu nákup počátečních jednotek... take tím zase tolik nezíská, spí se jenom naučí ít s tím, e něco pravidelně platí a postupné navyování po kouscích u tolik nebolí...
a to, o čem píe v posledním článku - to jsem měla v ruce taky, jen mě zaráí, e to má jenom do padesáti a tudí jetě přichází o monost - by malého - daňového dpočtu... a lidí to má pořád jetě dost...
Není tady
Tino,
k tomu pojitění: Bohuel u jsem také přila na to, e můj trik s navýením pojistného po 2 letech jako úspora "nefunguje" to u jsou lepí ty mimořádné vklady, ale zase ne vkládat do pojitění a na konci platit daň z výnosu, tak je lepí spořit jinam.
Ke Kooperativě: To důchodové pojitění mi prostě vůbec nedává smysl a nechápu, jak to někdo můe pro lidi uzavírat. Docela by mě potěilo, kdyby mi tu někdo z Kapitolu nebo Kooperativy vysvětlil, proč to těm lidem "dělají".
Jetě ke Kooperativě: Teď mám i extrémní sportovce jako klienty a tam pro ně není nic lepího ne Kooperativa 7BN, ale nechápu, proč si něco tak drahého platí normální lidi sedící v kanceláři nebo doma u TV - jako i tahle moje známá.
Není tady
Pokud se rozhodnete etřit tak to nedělejte ledabyle. Já taky poprvé vechno jen tak zkusila, ale nic to nedalo. Pak sem se rozhodla připravit si nějaký plán a dret se ho. etřit se dá na tolika věcech, hrozně moc dělá elektřina a plyn, benzín, NEKUŘTE, ... prostě je toho hodně, vyzkouela jsem srovnávače cen slueb na nepovolená reklama a určitě doporučuju, fakt hezký a přehledně udělané
Upravil(a) AndreaP. (28. 6. 2012 23:37)
Není tady
Někdy to je jen česká mentalita brát podle ceny. Nejnií není OK, nejvyí není vdy nejlepí. Řídila jsem se tak při výběru dodavatele plynu, se kterým mi na doporučení kamaráda pomohly stránky www.topsrovnani.cz . Najdete tam jak plyn tak i elektriku. Myslím, e i hypotéky.
Není tady
Ahoj,
nala jsem pár rad, jak etřit egergii v bytě od finského developera. Jsou tam informace o materiálu i jak se chovat v domácnosti - je třeba projít záloky. Moná se to bude někomu hodit: http://www.yitkoti.cz/yit_domov/kampane … cka-uspora
Není tady