6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vem,
u delí dobu mi hlavou běí spoustu otázek. Na některé nalézám odpověď, na jiné u tak úspěně ne. Zatím nejde o rozchod, ale nejsem si jistá, jestli k němu náhodou nesměřuje. A nevím, co a jak dál dělat. Spí tuím, ale zajímaly by mě i rady někoho citově nezainteresovaného, a proto píu sem.
Mám přítele, jsme spolu přesně 9 let. Seznámili jsme se, kdy mně bylo 17 a jemu čerstvých 18. První velká láska se vím vudy pro nás oba. Hezké chvilky, víkendový vztah, zábava, úsměvy a milá slova. Zaili jsme ale i horí chvíle a trápení. Dvakrát u jsme se málem rozeli, ale pak přiel s růí a rozchod se nekonal. Nakonec se to horí vdycky společnými silami vylepilo a bylo nám zas moc dobře. Teď nedávno jsme oslavili 9 let a... nevíme, co dál. Půl roku spolu bydlíme v malém bytě, který patří jeho rodičům. Vechno víceméně funguje, máme se rádi, je nám fajn... ALE.
Vude kolem sebe od různých známých a někdy i kamarádek slyím, jak větina vztahů po 7 letech stejně skončí, protoe ti dva nemají vývoj, chu a důvod spolu být. e 7 a více let chození nemá smysl, pokud ty lidi u neplánují nebo nemají svatbu a děti. e to je prostě fakt. Myslela jsem si, e to tak není, e my jsme třeba výjimka. Asi nejsme.
Přítel od května pracuje, od začátku srpna spolu bydlíme. První dva měsíce byly plné nadení a eurofie, e máme po tolika letech nějaký posun a můeme si zkusit, jestli zvládneme společné bydlení. Zjistili jsme, e to zvládáme celkem dobře... ale co teď dál? Najednou přilo do tuhého a jsme oba plní pochyb. Dovedla bych si ho představit jako manela a moná i otce naich dětí, i kdy vím, e ivot s ním nebude růový. Beru to tak, e kadý je nějaký a beru ho s jeho klady i zápory. Ale mám dojem, e on s tím má problém a neví, co by chtěl. V listopadu to začalo, e vlastně nikdy nebyl sám a jestli neměl v tom bytě nejprve bydlet sám beze mě. To jsme měli trochu kruný měsíc. Prosinec bylo výročí, Vánoce, zdálo se mi vechno hezký. A teď to začlo nanovo návtěvou jeho babičky a zmínkou o pravnoučatech. Jeho odpověď byla strohá, ve stylu: "To nečekejte." A tak jsme začali zase mluvit o budoucnosti... Je programátor, najednou u ho večery u počítače (ty chvíle, kdy já vařím a uklízím) přestaly bavit a nudí se. Mám dojem, e si mě neváí u tak jako dřív, on má V titul, já ne. Ale zase mám i své koníčky, kamarádky a slovo nuda skoro neznám. Jene najednou nejsem ta, kterou by asi chtěl. Nejsem jako on ta cílevědomá, co by touila po kariéře, penězích a úspěchu. Někdy mám z jeho různých poskládaných vět pocit, e by chtěl enu, která mu porodí 4 děti, bude se o ně starat, kadý den vařit a zároveň jentak mimochodem nějak vydělá 30 tisíc měsíčně. Existuje ale taková? On má nejspí dojem, e ano. Jako by najednou neviděl mé dobré vlastnosti a vidí to, co nejsem. Z toho, co říkal dnes ráno, nějak nepochopil, jaktoe netouím po úspěchu jako on. A tak tedy jestli aspoň chci věnovat svůj ivot rodině a být s nima doma... To ale taky nechci. Vdy on by chtěl naprostý dva protiklady?! Já nejsem ani jedno. Ráda bych nějakou práci, kam budu ráda chodit a dvě nebo tři děti, manela, své zájmy, nae zájmy a běný tzv. "normální" ivot. Najednou u přestal mluvit jako "my" a říká hlavně "chci být spokojený, úspěný a ít s tím, e jsem něco dokázal." Chová se ke mně a na výjimky stále hezky, říká, e mě má rád a dává to i najevo. Pár věcí mu vadí a to mně taky, ale pro mě to není nic, co by bylo důvodem hledat někoho tzv. lepího. Řekl mi, e jsem nejlepí enská z těch, které zná... Přitom se ale tváří tak, e neví, jestli jsem ta, s kterou chce jednou budovat rodinu a děti. Myslela jsem, e já to chci a s ním, ale teď u i já pochybuju. Taky řekl, e se určitě máme moc rádi, ale e neví, jestli to stačí... A tak si ijeme a čekáme a čekáme...
U mi dolo, e takhle to nejspí nikam nevede. Mám kamarádku, které je 29, chtěla by děti a ten její se na to furt cítí moc mladý. Mám dojem, e já s přítelem budeme za tři roky ve stejně slepý situaci, pokud něco neuděláme u teď. Nevím, jestli to není jen ztráta času, a tak mě napadlo, e alespoň něco udělám. Řekla jsem, e kdy teda má takovou touhu zkusit si být sám, e můe. e se 3. února balím a jdu na měsíc nebo dva zpátky k rodičům. A pak e se buď vrátím nebo si přijdu pro ostatní věci... A si vyzkouí, jaké to je, starat se o sebe sám, usínat sám. Ale - je to správný krok? Povede to vůbec k něčemu? Zjistí, co a koho pro ivot chce a nebo bude za dva měsíce pořád v těch samých mylenkách jako teď? Pomůe to něčemu? U to bereme jako fakt, e půjdu na měsíc dva pryč, e se vůbec neuvidíme a pak se buď vrátím nebo ne. Shodli jsme se na tom, e se máme moc rádi, ale nevíme, jestli to stačí pro budoucnost. Zdá se mi, e bilancuje a celkově neví, co chce, co s volným časem, co s budoucností, s kým jí proít. Není tohle vechno jen takový úvod k nenápadnému rozchodu? Hlavou se mi pořád dokola honí ty otázky, co jsem zde u napsala a jsem zvědavá na názory a zkuenosti někoho jiného.
Díky!
Není tady
já hlavní problém spatřuji v tom, e jste první velká láska. e jste nepoznali ani jeden víc partnerů a on si to začíná uvědomovat..zkus o tom s ním promluvit.
Nemylím si,e 7 rok je nějaká kritická hranice, ale je pravda, e vagr se s přítelkyní rozeel po 7 letech. Jene ona chtěla rodinu, on vůbec děti neplánuje.
No vidí a třeba já s manelem včera oslavila 19.výročí svatby..je o individuální.
Není tady
Při čtení tvého příspěvku mě zarazila jedna věc:bezdětní mladoi a večer,kdy si máte uívat to bytí spolu,tak přijde rozčarování a 9letý vztah toho opravdu není příčinou!;on se večer nudí,protoe ty se věnuje vaření a uklízení,pochopila jsem to dobře?Protoe tyto činnosti mám i po 25letém manelství celkem na háku a při 2 dosp.dětech na v,tak tohle nechápu - co prosím tě musí vařit večer pro vás 2?Úklid stačí 1x týdně.Být jen sami dva bez závazků,tak sedíme u vínka,piza,či v resdtsauraci,nebo jen rychlá večeře-párky či něco studeného,co si klidně můe udělst i kadý sám a dle moment.chuti.Vařím jen o víkendech,kdy nejsme na návtěvě,výletě či restauraci.
Doporučuji proto moná přehodnotit pečování o aludky a pořádek a věnovat se více sobě.Známe se s muem celkem 31 let (taky 1.velká láska)a nyní jsme si oblíbili,e večer si dáváme partičku člověče a velmi se u toho bavíme... a nejen u toho,furt se máme o čem bavit a co spolu podnikat.Take to máte opravdu jen ve vaich rukou a není o tom,jak dlouho spolu chodíte - a s dětmi počítáte oba a ky vlastně?
Myslím,e i mylenka na oddech není ve vaem případě a tak od věci,zvlát kdy u s tím celkem pčítáte.
Upravil(a) Jaku (10. 1. 2012 14:06)
Není tady
Roxy, taky mě zarazilo to kadovečerní vaření a uklízení. Je přeci xy milion věcí, které se dají večer po práci dělat. Ty jsi zaměstnaná nebo jetě studuje? Nemůe to být způsobené tím, e tvůj přítel je teď ve své první práci a trochu mu to stouplo do hlavy?
A k té první velké lásce - měla jsem podobný vztah, začal mých v 15ti a skončil ve 23. A věděla jsem, e stejně budu chtít jednou poznat někoho jinýho a něco jinýho. U nás to ale bylo naopak, on chtěl svatbu a rodinu a já studovat a cestovat. Take rozchod, ale nejen kvůli tomuhle. Stěhování se k sobě a po pár měsíců zase stěhování se od sebe a pak zase k sobě mám taky za sebou. Nepomohlo to ničemu. Ale třeba u vás to bude jiné.
Není tady
Roxy napsal(a):
večery u počítače (ty chvíle, kdy já vařím a uklízím) přestaly bavit a nudí se
tak to by nudilo i mě... jsme spolu 36 let a tohle teda nedělám ani já... jetě ani nejste svoji a u skáče kolem páníčka? Proč se nestaráte spolu? Má pocit e to snad OCENÍ??? Děvče vzpamatuj se...
Není tady
Bety napsal(a):
Roxy napsal(a):
večery u počítače (ty chvíle, kdy já vařím a uklízím) přestaly bavit a nudí se
tak to by nudilo i mě... jsme spolu 36 let a tohle teda nedělám ani já... jetě ani nejste svoji a u skáče kolem páníčka? Proč se nestaráte spolu? Má pocit e to snad OCENÍ??? Děvče vzpamatuj se...
Souhlasím s Bety - mně taky přijde podivné takové uspořádání, kdy přítel sedí celý večer u PC a přítelkyně vaří a uklízí společné obydlí - čili jeden se soustavně věnuje oddychové činnosti a druhý maká jak Bulhar. Na úklidu by se měli podílet oba a přítelkyně by měla taky pěstovat nějakou oddychovou činnost, aby to bylo vyváené.
Roxy, jinak si myslím, e odstěhování se od přítele je celkem dobrý nápad - alespoň poznáte, jestli vá vztah není jenom "přechozená známost" a zda má cenu se k sobě vrátit a poté spolu pokračovat.
Není tady
Díky za vae odpovědi!
Nevařím večeře, vařím nám obědy do práce a pravda - je to vlastně spí obden. Jak ho přestalo bavit to, co ho bavilo dřív, najednou uznal, e můe dělat doma jiný věci a pomáhá víc. Občas uvaří, nakoupí, dá vyprat. Tohle nějak nevidím jako hlavní problém.
Spí mám dojem, e má teď takové celkově podivné období. Práce ho stresuje, patně spí a neví co s budoucností a volným časem. Mám dojem, e není schopný se nějak pro něco rozhodnout a za něco bojovat. Já mám zájmů a a, plavání, hudba, koncerty, kamarádky. Doma si ráda čtu, občas potřebuju jen klidné chvíle sama pro sebe. Ale on jakoby se nedokázal něčím zabavit sám a furt čeká, a já si to svoje dodělám a budu se mu věnovat. Je nám fajn, chodíme na procházky, jezdíme na výlety, večer se často díváme na filmy a ty společný večery jsou fajn. Jene moje oblíbené sporty ho nebaví a já zas odmítám jeho oblíbené běhání. On povauje čtení za ztrátu času, chce prý dělat něco kreativního. Jene co? Nemám pocit, e bychom toho dělali málo. Spí se nudí v těch chvílích, kdy já si dělám něco svého a není si schopný najít nějakou zálibu na doma.
Taky je moná trochu dětinský. Řekl, jak by to bylo krásný, kdyby to zůstalo tak, jak to je teď, kdyby člověk nemusel uvaovat o dětech a budoucnosti. Přitom ne jsme spolu začali bydlet, byl to vdycky on, kdo povídal, e chce mít děti a se mnou, e má děti rád.
Dalí věc je ta, e já během těch devíti let měla dva drobné jednorázové úlety. Na sex ani nic vánějího nedolo, ale on o tom ví a mám pocit, e to nikdy není schopný vytěsnit a moná v něm furt hlodá to, e já zaila něco navíc, co on ne.
U jsem mu řekla, e na měsíc nebo dva odejdu, nebudeme se vídat a pak se uvidí. Byl tak straně smutný, brečel,... Řekl, e to je nejspí u rozchod a e si myslí, e se u nevrátím. Jene co dělat s chlapem, který mi za těch necelých 6 měsíců u třikrát řekl, e moná tu měl bydlet radi sám ne jsme se sem nastěhovali společně?! A e by v budoucnu mohl litovat, e si nikdy nezkusil být sám. Tuila jsem, e by sám neřekl, a odejdu zpátky k rodičům, a tak jsem se tak rozhodla já a oznámila to. Brečí, je smutný a působí dojmem vechno je ztraceno, Přitom já to zatím neberu jako rozchod. Chci mu dát tu zkuenost, jaký je to být sám a ráda bych se vrátila... Ale samotřejmě nevím... Spí bych byla ráda, kdyby ho to nějak nakoplo, donutilo přemýlet, co chce od ivota a zamyslet se nad nějakýma chybama, jeho a i třeba nad těma mýma. Jene on říká, e za měsíc nebo dva se něco těko změní... Fakt nevím co s ním, aby se nějak pochlapil. Občas mám pocit, e já jsem za poslední tři roky zaila dost bolavých zkueností (ty se přítele netýkají), e mě utuilo a ujasnila jsem si, co je pro mě důleitý a co tolik ne. Ale jemu tohle nějak chybí. Mám pocit, e má zmatek ve vech oblastech ivota. A co s tím? Ráda bych mu nějak pomohla, a u spolu budeme nebo ne. Ale nevím jak.
Upravil(a) Roxy (10. 1. 2012 22:45)
Není tady
Roxy,kadý ijeme ten svůj ivot jen jednou,neexistuje ádné nanečisto a vzhledem ke svým iv.zkuenostem (nemusí být vdy osobně jen moje)ti doporučuji se nesnait vykonávat pro někoho jiného na tomto světě nějaké dobro-zvlátě ne v tom smyslu,aby si pomáhala svému partnerovi ujasnit si,jestli chce být s tebou či ne.Moje rada:víc svého drahocenného času s ním neztrácej,nelituj ho,není to bezbranné a nerozumné děcko.Měj ráda ted předevím sama sebe,podle toho se zařid a uvidí,e bude líp a zase vysvitne sluníčko.
Není tady
Roxy, ve tvem pribehu spatruji urcite podobnosti s mym pribehem. Spolecne chvilky s expritelem moc fajn, byli jsme spolu temer 12 let, prvni laska, pak on uspesny v praci, vzdy vedel co chce. poslednich par mesicu bez chuti, nic ho nebavilo, mel oslavit tricitku, a meli jsme spolu zacit bydlet, ja skoncila v zari skolu. najednou jsem z neho nedostala zadnou jasnou odpoved, co se tykalo naseho vztahu.ze je nas vztah super,ale neco...nevi co..rikal, ze jsem skvela, lepsi ze nepotkal. ale preci nekoho potkal, kolegyne v praci mu "popletla hlavu",ale pry jen po sobe pokukujou.(tim samozrejme nechci rici, ze ten tvuj nekoho ma). jen zacal bilancovat. moje stanovisko bylo, ze spolu nebudeme jen kvuli tomu, ze jsme spolu tak dlouho. rozesli jsme se, tedy on se mnou, ja se tehdy ucila na posledni zkousku, takze jsem se s nim vubec 3 mesice nebavila, i kdyz se snazil ozyvat. myslela jsem, ze to nepreziju. prezila. Pokud je to u vas stejne (tedy az na tu holku), bilancuje, nevi, co chce, ale mate se radi, chces s nim byt, tak tvuj napad s odstehovanim neni vubec spatny, akorat ten kontakt bych umele nepretrhavala. ono je pak tezke (podle meho nazoru) jakkoliv navazat.
Není tady
Roxy, na svůj věk se dost vyspělá, tím, cos napsala.. a drím palce, a to dopadne dobře..i kdy těko teď říct, co je dobře..
Není tady
A ďalej by som radila vzah niekam posunú - k svadbe, dieau, spoločnému psovi, spoločnému koníčku, spoločnému projektu... Inak sa podža mňa rozpadneĄ. iaden vzah nevydrí dlhodobo stagnova - buď sa vyvíja, alebo regraduje do rozkladu.
Není tady
Jaku, vím, e pomoct můe jen on sám sobě a to, co chce, si musí taky zjistit on sám. Trochu blbě jsem to formulovala. Pomoc myslím spí tím, aby se to konečně někam hnulo. Spí přemýlím nad tím, jak se dostat z tohoto začarovanýho kruhu a proto si myslím, e ten měsíční nebo delí odchod můe víc pomoc ne ukodit. U jsem se tak rozhodla a aspoň oba zjistíme, jestli nám náhodou není líp samotným. Vzdávat se a hned se rozejít ale zatím nechci. U dvakrát jsme podobnou situaci zaili a vdycky nás to posílilo a dostalo někam dál a bylo nám pak několik let zase skvěle.
Allice, díky za tvůj příběh! Problém je ten, e se podle mě dost lidí nechá udolat tlakem okolí. Skoro nikdo nevěří, e první láska můe být i láskou poslední a pak u přestávají věřit i ti dva. Taky teď oba pochybujeme. Odejdu na měsíc, moná na dva, to nevím. Vídat se nebudeme, ale můeme si volat. Potřebuju zjistit, jestli nám není náhodou líp samotným. Chci aby si zkusil, jaký je ít sám. Ale nevím, jestli na něco přijde nebo ne.
mokory - Jojo, vyspělá a zodpovědná, to u mi tvrdilo tolik lidí Díky. Jak to dopadne se uvidí, sama nevím. Jen kdyby ten můj milý o samotě radi přemýlel a něco zjistil. Obávám se, e není bojovník a tyhle situace těko zvládá. e se pod tíhou toho spí vzdává ne se s tím snaí něco dělat. A to je problém. Ale já to zvládnu, i kdy mi není a nebude lehko.
Sellima Ano, mluvíme spolu o tom, e bychom si potřebovali asi najít víc společných zálib. Ale zatím nevíme co. Svatba a dítě v nedohlednu, protoe to je pro něj natolik těký a zásadní krok, e se ho bojí a neví, jestli ho chce se mnou nebo s někým jiným. Zároveň nám u třicet bude skoro za tři roky, take má pocit, e má na ty zásadní ivotní rozhodnutí hrozně málo času. (Nebo a moc?) Nechci dopadnout jako kamarádka, které je 29 a stále čekala a čekala a její přítel se bude cítit dost vyzrálý na to mít dítě. A mám dojem, e se nedočká.
Není tady
Dámy, pauza proběhla. Původně na měsíc, pak na neurčito... Já hodně přemýlela, co a proč se vlastně děje. Spojovaly se mi různé záitky, vyřčené věty, chování jeho rodičů... A já pořád hledala odpovědi, co a jak řeit. Jetě e existuje internet, doslova mě zachránil! Realita je hodně drsná. 9 let jsem chodila s manipulativním despotou! Take ve výsledku si můu jedině gratulovat, e jsem to dokázala rozpoznat a nemám s ním ádné děti!
Není tady
mě teda přijde drsný, kdy z něj po 9 letech udělá manipulativního despotu. ono to asi nedopadlo tak, jak ty bys chtěla, co ?
podle mě jste na váný vztah byli oba příli mladí, za sebou ádné vztahové zkuenosti a to se nutně muselo dřív nebo později někde projevit.
Není tady
Příli mladí a já z něj dělám despotu. Hmmm.... Nejde o to, e by mi něco nevylo. Naopak - byla jsem to já, kdo dospěl k rozhodnutí, e tenhle vztah nechci. Nehodlám ít jako loutka.
Tohle je takové zjitění, které se dost těko vysvětluje. Musela bych uvádět detaily vztahu jeho rodičů, různé problémové situace a vyřčené věty. To by bylo na román a ani to tady vypisovat nemůu.
Miluje mě láskou, která poutá, svazuje, vdy měl tendence mít mě jenom sám pro sebe. Během února vybublalo tolik dalích detailů... Jeho matka byla vdycky hodně submisivní ena v domácnosti a mě čím dál tím víc docházelo, e ije ivot svého manela, ale ne svůj vlastní. Zaslechla jsem z úst jeho otce o jeho mámě větu "Tohle je jediné, co se mi na ní nepovedlo změnit." Přítelova babička o své dceři zas kdysi utrousila "Ona mu věnovala celý svůj ivot a vechna přání, protoe ho moc milovala."
A pak jsem zaslechla od přítele věty o tom, co musím a nesmím, co nechce, jak často smím nebo nesmím chodit ven s kamarádkama. Jak ho jeho otec citově vydírá, povauje se za chudáka, který brzy umře a tím nutí svého syna, aby ho častěji navtěvoval. Volal mu obden jak malému, nenechal ho dýchat. A já zase poslouchala od jeho rodičů věty, kam si co mám dát, co si mám nakoupit atd. Mým chybám přičítal obludný rozměr a i po letech vyčítal. Já to blbec brala jako projev, e je moc přecitlivělý. Dobře tedy. Jene on mi teď po letech vlastně vyčítal vechno, na co jsem kdy řekla své odůvodněné "ne". Vyjadřoval, jak potřebuje podporovat, pomáhat, plnit své sny. Ale co já a moje přání a moje pocity? Vysvětlovala jsem mu, jak a proč se cítím. V danou chvíli řekl, e to chápe, ale stejně se podle toho nedokázal přítě v podobné situaci chovat. Kdy byl stres a bylo třeba improvizovat a hledat řeení, moje navrhnuté řeení nepřijal, sám nic nevymyslel a jetě se choval tak, e za vechno můu já a já vechno dělám blbě. Chtěl, abych já s ním dělala jeho koníčky, i sex byl podle něj, ale on se mnou mé věci nedělal. Tak jsem si dělala ty své sporty a svoje záliby s kamarádkama. Ale ty mu zase vadily, árlil na ně. Dokonce vyslovil teď nedávno i větu, kterou normální člověk snad ani nepobírá... "Já mám pocit, e mě nemá ráda, kdy jsi zrovna s kamarádkama." Celý ten půlrok se snail uplatňovat na mě podobný ivotní styl jako mají jeho rodiče. e on je ten unavený pracující a já enská mám vdycky sílu a chu vechno zvládat a jetě být milá a usměvavá. Dávala jsem mu najevo, jak moc ho mám ráda, jak moc mi na něm záleí, ale postupně jsem slyela víc a víc hlavně výčitky a poniování. Ale celých 9 let jsem si ila tak, jak já potřebuju, nehodlala jsem se vzdát svých kamarádek, přání, pocitů a koníčků. Odolávala jsme jeho nátlakům, vysvětlovala co a proč potřebuju. Jene jemu to pořád vadilo. A jsem dělala cokoli a sebelíp, pořád bylo to nebo tamto patně. Chtěl mě mít sám pro sebe, chtěl vechno dělat jen se mnou, bez přátel, bez kamarádek. Chtěl ít v podobné izolaci jako jeho rodiče. Ale já mu na to nepřistoupila, a tak se začínal chovat čím dál tím víc podivně. Během té pauzy jsem stále hledala odpovědi na spoustu otázek, hledala různé monosti a přizpůsobení, kompromisy... A mi najednou dolo, e on ani neví, co to kompromis je. Uměli jsme se shodnout na barvě kuchyně, ale kompromis ohledně ivotního stylu, pocitů a přání mu je naprosto cizí. Větinou je správná jen ta ivotní cesta, která je podle něj, podle chlapa. Protoe tak to viděl doma, v tom trávil své dětství. Jeho maminka neodporuje, netrvá na svých názorech... A tak mi dolo, e ivot s ním by byl jenom věčný boj. A i ten rozchod je boj, protoe on si ádné problémy nepřipoutí, přemlouval a přemlouval. Jeho věty i sms jsou jak z psychologických příruček, ale sám v sobě to nemá. Řekne a napíe leccos, ale chovat se tak neumí... Nemiluje mě takovou, jaká jsem, ale miluje jakousi představu o tom, jaká bych měla být. Perfektní a dokonalá, pasivní a věčně pečující enská bez názoru a bez volnosti - tak jako jeho maminka. Taková ale nejsem, nebudu a být nechci.
Je to fakt hodně sloitý a mám dojem, e to těko pochopí někdo, kdo tuhle situaci nezail.
7 lidských práv ve vztahu:
V lásce vy i partner klidně můete:
* Sami posuzovat, co je pro vás nejlepí.
* Mít a vyjadřovat opačný názor, ne má ten druhý.
* Omlouvat se, jen kdy se omluvit chcete.
* Dělat chyby a přebírat za ně zodpovědnost.
* Měnit názory.
* Nebýt perfektní podle představ toho druhého.
* Říkat já chci a já nechci.
http://www.tvrdarealita.cz/clanky/kdyz- … apa/15514/
http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vzt … te-si-test
http://www.portal.cz/scripts/detail.php?id=2050
Není tady
přiznám se, e se mi to číst nechce. nechce s ním být, nebuď, je to tvá věc.
Není tady
Takový román se mi taky nechce číst. Ale snad ses vypsala a je ti líp.
Upravil(a) majkafa (13. 3. 2012 18:21)
Ahoj Roxy, děkuji Ti , e jsi mi otevřela oči. Já zaila něco podobného a jetě dnes ráno jsem měla krizi. Ted jsem ráda,e u spolu nejsme. Ze sebevědomé rázné eny udělal submisivní enu, ale zbytek sebevědomí a intuice se zmátořil a u spolu. Jetě ráno jsem měla krizi, ale ted vímm,e ten vztah by k ničemu nevedl jen mě tahal dolů. Drím ti palce at má v budoucnu kvalitního parntera a ne citového manipulátora a despotu. Hodně těstí a děkuji.
Není tady
Kdo tuto situaci nezail tak nikdy nepochopí. Já jsem byla taky taková jen jsem vdy četla, co se děje a říkala si, e ty jsou loutky tak proč něco neudělají.Nakonec jsem se v té situaci ocitla sama a vím jak je těké opustit...., ale člověk musí pokud chce být tastný.
Není tady
cherio napsal(a):
Kdo tuto situaci nezail tak nikdy nepochopí. Já jsem byla taky taková jen jsem vdy četla, co se děje a říkala si, e ty jsou loutky tak proč něco neudělají.Nakonec jsem se v té situaci ocitla sama a vím jak je těké opustit...., ale člověk musí pokud chce být tastný.
Cherio, díky moc! Aspoň kvůli jedné osobě (tobě) jsem nevyplodila ten román tady zbytečně
Já vdycky měla své názory a kdy mi o něco jde, nikdy se nenechám překecat. Jen jsem tzv. hodná holka. Kdy se určité věci netýkají přímo mě a rejpala bych jen do vosího hnízda, tak si ty názory někdy nechávám pro sebe. Ale jinak jsem nikdy necítila pocity viny nebo něčeho, vdy jsem měla svůj ivot, své názory a nenechala se nikým udolat. To zjitění o co jde byl pomalý měsíční proces... a musím říct, e zatím nikdy jsem v ivotě nezaila takový ok a tak obrovský zklamání. Nikdy by mě nenapadlo, e se tohle můe stát zrovna mně! Rozchod sám o sobě byl taky dost prapodivný... Stojíte tváří v tvář osobě, která miluje vás, vy milujete ji, ale přesto jí nemůete věřit ani jedno slovo, jinak by vás utrápila. Take já poslouchala ty jeho medový řeči, druhým uchem ly hned ven a pořád dokola jsem si opakovala sama pro sebe: "Ne, ne, ne, ne, ne, ne..." Ten pocit, kdy stále milujete, ale víte, e jediný řeení je definitivní konec... To hodně bolí.
Není tady
Roxy napsal(a):
cherio napsal(a):
Cherio, díky moc! Aspoň kvůli jedné osobě (tobě) jsem nevyplodila ten román tady zbytečně
Já vdycky měla své názory a kdy mi o něco jde, nikdy se nenechám překecat. Jen jsem tzv. hodná holka. Kdy se určité věci netýkají přímo mě a rejpala bych jen do vosího hnízda, tak si ty názory někdy nechávám pro sebe. Ale jinak jsem nikdy necítila pocity viny nebo něčeho, vdy jsem měla svůj ivot, své názory a nenechala se nikým udolat. To zjitění o co jde byl pomalý měsíční proces... a musím říct, e zatím nikdy jsem v ivotě nezaila takový ok a tak obrovský zklamání. Nikdy by mě nenapadlo, e se tohle můe stát zrovna mně! Rozchod sám o sobě byl taky dost prapodivný... Stojíte tváří v tvář osobě, která miluje vás, vy milujete ji, ale přesto jí nemůete věřit ani jedno slovo, jinak by vás utrápila. Take já poslouchala ty jeho medový řeči, druhým uchem ly hned ven a pořád dokola jsem si opakovala sama pro sebe: "Ne, ne, ne, ne, ne, ne..." Ten pocit, kdy stále milujete, ale víte, e jediný řeení je definitivní konec... To hodně bolí.
Roxy, musím říct, e jsem celé vlákno přečetla. Připadá mi a neuvěřitelné, jak se osudy opakují. Tvůj příběh je vlastně, a na nějaké výjimky, jedna celá část toho mého, ale já ho jetě potřebuji vyřeit.
Díky, za tvůj příběh! Musíme se zařídit tak, aby to bylo lepí, protoe nikdo jiný to za nás neudělá!
Upravil(a) angelORdevil (28. 2. 2020 11:43)
Není tady