18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Juraj napsal(a):
Bohemia Energy v klidu a potichu zvedla ceny, pricemz puvodne lakal pravena nizke ceny, ze usetrime... Kdy tak ucini Elimon? Podle me tech par stovek korun, co dnes usetrite za rok nestoji za cas, ktery tomu venujete (podpis smluv, studovani nabidek a tarifu atd, kterym nakonec stejne nerozumime), kdyz si date jen rovnitko napr. za Vas cas uplne minimum 100 Kc/hod. A nejistotu, ze za pulroku, budete na tom stejne, jako preditm... Nebo ty mensi firmy budou pohlceni opet velkymi hraci za rok ci dva, dnes je jich najednou podezrele mnoho, tech "levnych"...
moje řeč,má pravdu.My sice přeli od rwe k čezu,ale jak u jsem dřív psala,je to otázka pár set,ale odebíráme tak od nich obojí energie (kurňa mohli bydát mnostevní slevu,chudáčci jedni,e?ale to ne samozřejmě!zákazníků bude vdycky dost)a komunikuji s nima přes virt.kancelář,co je teda v poho,ádný problém.K malým a neprověřeným bych teda neměla odvahu více vstoupit.
Není tady
Mě ČEZ na plyn nepřesvědčil. Volal mi jakýsi prodejce, e uetřím tři tisíce na poplatcích, pak z toho bylo tři tisíce za dva roky, pak mi prý polou smlouvu. Na dotaz, kdy jim ji vrátím nepodepsanou, tak co se stane - mi odpověděl, e to jim ji teda nepodepsanou nevrátím, protoe oni si mě u zavedou do evidence a vechno vyřídí i před podpisem smlouvy a e teda nemám ádný čas na rozmylenou. No tak jsem jim řekla, e nic nebude - pán se urazil, křičel na mě, e v obchodě taky asi nekupuju draí rohlíky a jogurty no a tím jsme skončili s přechodem plynu od RWE. To opravdu nemám zapotřebí - nejdřív nepodá přesné informace a pak je na mě sprostý, kdy vyaduju přesná čísla, sazby atd. Děkuji ...
Není tady
Juraj napsal(a):
Bohemia Energy v klidu a potichu zvedla ceny....
No vida. Já jsem se k nim nechala přesvědčit - navíc u toho byla dcera, která je taková daleko bedlivějí na to, kde se ji někdo snaí oidit, tak jsem si řekla, e kdy se to nezdálo ani jí podezřelý....fakt důkladně jsme je zkoumaly, byli tu hodně přes hodinu. Vypadalo to dobře - jene pak jsem si pro sichr nala nějaký diskuze na tohle téma a hbitě jsem se od nich odhlásila.
Jetěe tak....
Jinak já u taky nevím, kde jetě uetřit...oproti době tak před 15 lety odebíráme asi o 2MW míň (prakticky dvě třetiny spotřeby) a platíme 10x víc
U jsem zvaovala i fotovoltaiku, ale zdá se, e se to jetě pořád nevyplatí, e se nevrátí ani náklady, protoe to má ivotnost 20 let a pak se musí měnit.....
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Mě ČEZ na plyn nepřesvědčil. Volal mi jakýsi prodejce, e uetřím tři tisíce na poplatcích, pak z toho bylo tři tisíce za dva roky, pak mi prý polou smlouvu. Na dotaz, kdy jim ji vrátím nepodepsanou, tak co se stane - mi odpověděl, e to jim ji teda nepodepsanou nevrátím, protoe oni si mě u zavedou do evidence a vechno vyřídí i před podpisem smlouvy a e teda nemám ádný čas na rozmylenou. No tak jsem jim řekla, e nic nebude - pán se urazil, křičel na mě, e v obchodě taky asi nekupuju draí rohlíky a jogurty no a tím jsme skončili s přechodem plynu od RWE. To opravdu nemám zapotřebí - nejdřív nepodá přesné informace a pak je na mě sprostý, kdy vyaduju přesná čísla, sazby atd. Děkuji ...
hm,tos měla smůlu narazit na takového týpka.Nám to ve ví slunosti nabídla úřednice přímo od čezu,po telefonu,500,- jsme dostali jen za ten přestup a jinak to ročně ta úspora dělala pár stovek při stejné spotřebě.Take nic na zbohatnutí a nic pro laika - něco jiného je cena o které mluví prodejci,ale kromě této ceny se sem promítá jetě cena za dopravu energie a cena za silovou el. a já nevím co jetě vechno.
Není tady
Kdy jsme u toho - máte nkdo zkuenost s Europe Easy Energy? Měla by to být ryze česká firma (ovem, jak dlouho, to taky otázka) a mají dost výrazně nií ceny - teď se mi jedná o plyn, ale dělají i elektřinu.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Kdy jsme u toho - máte nkdo zkuenost s Europe Easy Energy? Měla by to být ryze česká firma (ovem, jak dlouho, to taky otázka) a mají dost výrazně nií ceny - teď se mi jedná o plyn, ale dělají i elektřinu.
je dobré se řídit i sarými příslovími,jako třeba tímto:kdy ptáčka lapají,pěkně mu zpívají.Tys nečetla o bohemia energy?
Není tady
Tys evidentně nečetla můj příspěvek A proč se asi tak ptám, hádej
Jene Transgas zvýil zálohy na letoek o tři stovky měsíčně....to je darda jako hrom, tak hledám únikový cesty, no.
Není tady
Tys evidentně nečetla můj příspěvek A proč se asi tak ptám, hádej
Jene Transgas zvýil zálohy na letoek o tři stovky měsíčně....to je darda jako hrom, tak hledám únikový cesty, no.
ale jo,četla jsem ho. K tomu zvyování záloh - čez,pokud mi s vyúčtováním sami od sebe zvedli zálohu,tak jsem jim tam napsala,e chci mít takovoiu a takovoiu a nebyl problém.Nenech si to líbit a taky se ozvi.A nebo se vrat zpět k čezu či rwe-co ti brání?Budou rádi,kdy se jim zatoulané ovečky zas budou vracet.
Není tady
RWE je právě bejvalej Transgaz.
Co asi právě dělám? Mapuju, abych věděla! Nevím, ne dost podle mně - to mi brání! Člověče, mně přijde, e ty čte nějak pozpátku, nebo co....
Nebo proč si myslí, e bych se snaila něco dovědět, kdybych neuvaovala o přestupu?
Zálohy nechám jak jsou a uvidím na konci - nemám chu případně platit na konci roku nějakej pět litrů doplatků. nebo co.....
Není tady
RWE je právě bejvalej Transgaz.
Co asi právě dělám? Mapuju, abych věděla! Nevím, ne dost podle mně - to mi brání! Člověče, mně přijde, e ty čte nějak pozpátku, nebo co....
Nebo proč si myslí, e bych se snaila něco dovědět, kdybych neuvaovala o přestupu?
Zálohy nechám jak jsou a uvidím na konci - nemám chu případně platit na konci roku nějakej pět litrů doplatků. nebo co.....
se musím smát,asi se brzo domluvíme.K těm zálohám -o pár příspěvků níe se rozčiluje,e ti je zvýili a ted se zas rozčiluje,e proč je sniovat,abys nemusela tolik doplácet.
Tak já nevím,já čtu po zpátku a ty?Ale to má fuk,neřeme to,nebo spí řeme si kadá to svoje.
Není tady
Jaku napsal(a):
Juraj napsal(a):
Bohemia Energy v klidu a potichu zvedla ceny, pricemz puvodne lakal pravena nizke ceny, ze usetrime... Kdy tak ucini Elimon? Podle me tech par stovek korun, co dnes usetrite za rok nestoji za cas, ktery tomu venujete (podpis smluv, studovani nabidek a tarifu atd, kterym nakonec stejne nerozumime), kdyz si date jen rovnitko napr. za Vas cas uplne minimum 100 Kc/hod. A nejistotu, ze za pulroku, budete na tom stejne, jako preditm... Nebo ty mensi firmy budou pohlceni opet velkymi hraci za rok ci dva, dnes je jich najednou podezrele mnoho, tech "levnych"...
moje řeč,má pravdu.My sice přeli od rwe k čezu,ale jak u jsem dřív psala,je to otázka pár set,ale odebíráme tak od nich obojí energie (kurňa mohli bydát mnostevní slevu,chudáčci jedni,e?ale to ne samozřejmě!zákazníků bude vdycky dost)a komunikuji s nima přes virt.kancelář,co je teda v poho,ádný problém.K malým a neprověřeným bych teda neměla odvahu více vstoupit.
Ahoj, i já hledám jak uetřit a zrovna jsem si říkala, e jsou v rwe takový sympatičtějí, je to tam mení a moná i za tu elektřinu bych dala míň - beru od nich plyn, kterým topím. Jestli se to vyplatí nevím, bydlím tu chvíli - zvaovala jsem spí převod elektřiny od ČEZ k RWE - k jiným taky nejdu... ale koukám, e VÍC SE TO VYPLATÍ OPAČNĚ? Fakt je, e u nás byla od rwe i nadháněčka, tu jsem vyhnala, teď poslali dopis s nabídkou, ten mě přivedl k tomu uvaování. Take opačně teda?
Není tady
Nevím Miluno,jak jsem psala,nejedná se o ádné závratné tisícové úspory;slíbí ti lepí cenu silové elektřiny,třebas,ale ta tvoří jen část ceny za elektřinu a dál u nedají nikomu nahlédnout.Je to správný cirkus a zbytečné starosti pro nás spotřebitele řekla bych.Zrovna nedávno jsem se tak pozastavila nad tím,jak to měli supr nai rodiče v naem věku,e takové hlouposti a dalích 150 ktomu,vůbec nemuseli řeit.
A teď ruku na srdce - jde ti o úsporu peněz a jsi z těch,co vyuívají i vedení běného účtu zdarma-právě kvůli té úspoře, nebo se stále nechá krádat klasickými bankovními lupiči,kterými jsou spořka,kb,Ge-zapomněla jsem na některé?Jestli tohle nemá pořeeno,začni odsud,tady ti uniká mnohem více peněz toti.
Není tady
je třeba si ohlídat cenu za silovou elektřinu, jak píe Jaku, zda se to vyplatí i kdy budou mít vyí jiné platby. Já do toho nela, nemám čas pořád něco hlídat, jestli u mi zruili jednu paltbu a začala jsem platit u nového dodavatele atd.
Jaku, schválně jsem čekala, zda zmíní platby za účty v bance a nespletla jsem se:-))) pro kterou e to dělá banku?
Není tady
Jaku napsal(a):
Nevím Miluno,jak jsem psala,nejedná se o ádné závratné tisícové úspory;slíbí ti lepí cenu silové elektřiny,třebas,ale ta tvoří jen část ceny za elektřinu a dál u nedají nikomu nahlédnout.Je to správný cirkus a zbytečné starosti pro nás spotřebitele řekla bych.Zrovna nedávno jsem se tak pozastavila nad tím,jak to měli supr nai rodiče v naem věku,e takové hlouposti a dalích 150 ktomu,vůbec nemuseli řeit.
A teď ruku na srdce - jde ti o úsporu peněz a jsi z těch,co vyuívají i vedení běného účtu zdarma-právě kvůli té úspoře, nebo se stále nechá krádat klasickými bankovními lupiči,kterými jsou spořka,kb,Ge-zapomněla jsem na některé?Jestli tohle nemá pořeeno,začni odsud,tady ti uniká mnohem více peněz toti.
spořka. Uvauju od začátku roku (!!!) o změně banky - lákalo by mě fio nebo mbank, kde je to údajně ve zdarma, ale... nevím, kterou, řeily jsme to po e-mailech s kamarádkou a ta říká,e ji spořka obírá měsíčně o několik set korun - co já ale nepozoruju, jsem na mateřské, pohyb na účtě zas tak velký není a vypočetla jsem to snad na 130 kaček měsíčně. S tím, e nevím, jestli se zruení účtu u nich ( a mám tam i kreditku - 45/ měs) platí nějakou vyí částkou, si moc zatím na změnu banky netroufám.
Není tady
Milluna napsal(a):
Jaku napsal(a):
A teď ruku na srdce - jde ti o úsporu peněz a jsi z těch,co vyuívají i vedení běného účtu zdarma-právě kvůli té úspoře, nebo se stále nechá krádat klasickými bankovními lupiči,kterými jsou spořka,kb,Ge-zapomněla jsem na některé?Jestli tohle nemá pořeeno,začni odsud,tady ti uniká mnohem více peněz toti.spořka. Uvauju od začátku roku (!!!) o změně banky - lákalo by mě fio nebo mbank, kde je to údajně ve zdarma, ale... nevím, kterou, řeily jsme to po e-mailech s kamarádkou a ta říká,e ji spořka obírá měsíčně o několik set korun - co já ale nepozoruju, jsem na mateřské, pohyb na účtě zas tak velký není a vypočetla jsem to snad na 130 kaček měsíčně. S tím, e nevím, jestli se zruení účtu u nich ( a mám tam i kreditku - 45/ měs) platí nějakou vyí částkou, si moc zatím na změnu banky netroufám.
Miluno to teda nestačím zírat na tvou fin.negramotnost a na uklidnění-takových jako jsi ty jsou statisíce a z takových jako jsi ty si manageři spořky ijí na vysoké noze.Jaký má problém si zjistit,které banky vedou účty zdarma,kdy jak vidno vládne internetem?Zjistit si,jaký je poplatek za zruení účtu - takový problém můe mít snad u jen přstárlá babička v DD,ale ty,mladá ena v produktivním věku?
A takové ílené poplatky za kreditku?Nestačí ti běné peníze,e jsi nucena vyuívat kreditku-bere si půjčky a jde do minusu na účtu?
Uklidním tě tedy podruhé:začni úplně na začátku a to od změny bankovního ústavu,130,-Kč/měs to má kolik za celý rok?Najde tyto peníze na chodníku?Poli mi je hele radi,já ti za to alespon poradím,jak dál takhle otrocky nepřicházet o svoje prachy:kapitulation:
Není tady
Miluna: měla jsem ČS, teď jsem u mBank. Přela jsem právě kvůli poplatkům. Jediná nevýhoda (mně ale nevadí) je, e u mBank nemůe vkládat peníze fyzicky na účet - jen převodem. Jinak v pohodě, poplatky ádné, max. za výběr z automatu za určitých podmínek.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Miluna: měla jsem ČS, teď jsem u mBank. Přela jsem právě kvůli poplatkům. Jediná nevýhoda (mně ale nevadí) je, e u mBank nemůe vkládat peníze fyzicky na účet - jen převodem. Jinak v pohodě, poplatky ádné, max. za výběr z automatu za určitých podmínek.
Mohla bys je rovnou vloit na účet,ale jen v jejich kamenné pobočce - ale blií info neznám,v naem městě nemají pobočku,ale za tímto účelem jsem si zaloila červené konto u Potovní spořitelny-vedení zdarma a na potě tam mohu u přepáky oupnout penízky v hotovosti.A z tohoto účtu si je pak elektronicky můe přeposlat u kamkoli potřebuje - pustit konečně do oběhu:D
Pota si za tuto operaci účtuje 8Kč,to je tvůj jediný náklad,se kterým nezbývá ne se smířit.
Není tady