Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 28. 2. 2012 11:16

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak ušetřit na spotřebě elektřiny

Juraj napsal(a):

Bohemia Energy v klidu a potichu zvedla ceny, pricemz puvodne lakal pravena nizke ceny, ze usetrime... Kdy tak ucini Elimon? Podle me tech par stovek korun, co dnes usetrite za rok nestoji za cas, ktery tomu venujete (podpis smluv, studovani nabidek a tarifu atd, kterym nakonec stejne nerozumime), kdyz si date jen rovnitko napr. za Vas cas uplne minimum 100 Kc/hod. A nejistotu, ze za pulroku, budete na tom stejne, jako preditm... Nebo ty mensi firmy budou pohlceni opet velkymi hraci za rok ci dva, dnes je jich najednou podezrele mnoho, tech "levnych"...

moje řeč,mᚠpravdu.My sice přešli od rwe k čezu,ale jak už jsem dřív psala,je to otázka pár set,ale odebíráme tak od nich obojí energie (kurňa mohli bydát množstevní slevu,chudáčci jedni,že?ale to ne samozřejmě!zákazníků bude vždycky dost)a komunikuji s nima přes virt.kancelář,což je teda v poho,žádný problém.K malým a neprověřeným bych teda neměla odvahu více vstoupit.

Není tady

#52 28. 2. 2012 11:27

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Mě ČEZ na plyn nepřesvědčil. Volal mi jakýsi prodejce, že ušetřím tři tisíce na poplatcích, pak z toho bylo tři tisíce za dva roky, pak mi prý pošlou smlouvu. Na dotaz, když jim ji vrátím nepodepsanou, tak co se stane - mi odpověděl, že to jim ji teda nepodepsanou nevrátím, protože oni si mě už zavedou do evidence a všechno vyřídí i před podpisem smlouvy a že teda nemám žádný čas na rozmyšlenou. No tak jsem jim řekla, že nic nebude - pán se urazil, křičel na mě, že v obchodě taky asi nekupuju dražší rohlíky a jogurty no a tím jsme skončili s přechodem plynu od RWE. To opravdu nemám zapotřebí - nejdřív nepodá přesné informace a pak je na mě sprostý, když vyžaduju přesná čísla, sazby atd. Děkuji ...

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#53 28. 2. 2012 11:42

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Juraj napsal(a):

Bohemia Energy v klidu a potichu zvedla ceny....

No vida. Já jsem se k nim nechala přesvědčit - navíc u toho byla dcera, která je taková daleko bedlivější na to, kde se ji někdo snaží ošidit, tak jsem si řekla, že když se to nezdálo ani jí podezřelý....fakt důkladně jsme je zkoumaly, byli tu hodně přes hodinu. Vypadalo to dobře - jenže pak jsem si pro sichr našla nějaký diskuze na tohle téma a hbitě jsem se od nich odhlásila.
Ještěže tak....
Jinak já už taky nevím, kde ještě ušetřit...oproti době tak před 15 lety odebíráme asi o 2MW míň (prakticky dvě třetiny spotřeby) a platíme 10x víc hmm
Už jsem zvažovala i fotovoltaiku, ale zdá se, že se to ještě pořád nevyplatí, že se nevrátí ani náklady, protože to má životnost 20 let a pak se musí měnit.....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#54 28. 2. 2012 13:38

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Vlaďka napsal(a):

Mě ČEZ na plyn nepřesvědčil. Volal mi jakýsi prodejce, že ušetřím tři tisíce na poplatcích, pak z toho bylo tři tisíce za dva roky, pak mi prý pošlou smlouvu. Na dotaz, když jim ji vrátím nepodepsanou, tak co se stane - mi odpověděl, že to jim ji teda nepodepsanou nevrátím, protože oni si mě už zavedou do evidence a všechno vyřídí i před podpisem smlouvy a že teda nemám žádný čas na rozmyšlenou. No tak jsem jim řekla, že nic nebude - pán se urazil, křičel na mě, že v obchodě taky asi nekupuju dražší rohlíky a jogurty no a tím jsme skončili s přechodem plynu od RWE. To opravdu nemám zapotřebí - nejdřív nepodá přesné informace a pak je na mě sprostý, když vyžaduju přesná čísla, sazby atd. Děkuji ...

hm,tos měla smůlu narazit na takového týpka.Nám to ve vší slušnosti nabídla úřednice přímo od čezu,po telefonu,500,- jsme dostali jen za ten přestup a jinak to ročně ta úspora dělala pár stovek při stejné spotřebě.Takže nic na zbohatnutí a nic pro laika - něco jiného je cena o které mluví prodejci,ale kromě této ceny se sem promítá ještě cena za dopravu energie a cena za silovou el. a já nevím co ještě všechno.

Není tady

#55 28. 2. 2012 14:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Když jsme u toho - máte nkdo zkušenost s Europe Easy Energy? Měla by to být ryze česká firma (ovšem, jak dlouho, to taky otázka) a mají dost výrazně nižší ceny - teď se mi jedná o plyn, ale dělají i elektřinu.

Není tady

#56 28. 2. 2012 14:31

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Když jsme u toho - máte nkdo zkušenost s Europe Easy Energy? Měla by to být ryze česká firma (ovšem, jak dlouho, to taky otázka) a mají dost výrazně nižší ceny - teď se mi jedná o plyn, ale dělají i elektřinu.

je dobré se řídit i sarými příslovími,jako třeba tímto:když ptáčka lapají,pěkně mu zpívají.Tys nečetla o bohemia energy?dumbom

Není tady

#57 28. 2. 2012 14:35

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tys evidentně nečetla můj příspěvek tongue A proč se asi tak ptám, hádej lol
Jenže Transgas zvýšil zálohy na letošek o tři stovky měsíčně....to je darda jako hrom, tak hledám únikový cesty, no.

Není tady

#58 28. 2. 2012 16:35

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Tys evidentně nečetla můj příspěvek tongue A proč se asi tak ptám, hádej lol
Jenže Transgas zvýšil zálohy na letošek o tři stovky měsíčně....to je darda jako hrom, tak hledám únikový cesty, no.

ale jo,četla jsem ho. K tomu zvyšování záloh - čez,pokud mi s vyúčtováním sami od sebe zvedli zálohu,tak jsem jim tam napsala,že chci mít takovoiu a takovoiu a nebyl problém.Nenech si to líbit a taky se ozvi.A nebo se vrat  zpět k čezu či rwe-co ti brání?Budou rádi,když se jim zatoulané ovečky zas budou vracet.

Není tady

#59 28. 2. 2012 19:45

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

RWE je právě bejvalej Transgaz.
Co asi právě dělám? dumbom Mapuju, abych věděla! Nevím, ne dost podle mně - to mi brání! Člověče, mně přijde, že ty čteš nějak pozpátku, nebo co....
Nebo proč si myslíš, že bych se snažila něco dovědět, kdybych neuvažovala o přestupu? va
Zálohy nechám jak jsou a uvidím na konci - nemám chu případně platit na konci roku nějakej pět litrů doplatků. nebo co.....

Není tady

#60 29. 2. 2012 14:56

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

RWE je právě bejvalej Transgaz.
Co asi právě dělám? dumbom Mapuju, abych věděla! Nevím, ne dost podle mně - to mi brání! Člověče, mně přijde, že ty čteš nějak pozpátku, nebo co....
Nebo proč si myslíš, že bych se snažila něco dovědět, kdybych neuvažovala o přestupu? va
Zálohy nechám jak jsou a uvidím na konci - nemám chu případně platit na konci roku nějakej pět litrů doplatků. nebo co.....

big_smilebig_smile se musím smát,asi se brzo domluvíme.K těm zálohám -o pár příspěvků níže se rozčiluješ,že ti je zvýšili a ted se zas rozčiluješ,že proč je snižovat,abys nemusela tolik doplácet.
Tak já nevím,já čtu po zpátku a ty?Ale to mᚠfuk,neřešme to,nebo spíš řešme si každá to svoje.

Není tady

#61 29. 5. 2012 8:53

Milluna
♥♥-----

Jaku napsal(a):

Juraj napsal(a):

Bohemia Energy v klidu a potichu zvedla ceny, pricemz puvodne lakal pravena nizke ceny, ze usetrime... Kdy tak ucini Elimon? Podle me tech par stovek korun, co dnes usetrite za rok nestoji za cas, ktery tomu venujete (podpis smluv, studovani nabidek a tarifu atd, kterym nakonec stejne nerozumime), kdyz si date jen rovnitko napr. za Vas cas uplne minimum 100 Kc/hod. A nejistotu, ze za pulroku, budete na tom stejne, jako preditm... Nebo ty mensi firmy budou pohlceni opet velkymi hraci za rok ci dva, dnes je jich najednou podezrele mnoho, tech "levnych"...

moje řeč,mᚠpravdu.My sice přešli od rwe k čezu,ale jak už jsem dřív psala,je to otázka pár set,ale odebíráme tak od nich obojí energie (kurňa mohli bydát množstevní slevu,chudáčci jedni,že?ale to ne samozřejmě!zákazníků bude vždycky dost)a komunikuji s nima přes virt.kancelář,což je teda v poho,žádný problém.K malým a neprověřeným bych teda neměla odvahu více vstoupit.

Ahoj, i já hledám jak ušetřit a zrovna jsem si říkala, že jsou v rwe takový sympatičtější, je to tam menší a možná i za tu elektřinu bych dala míň - beru od nich plyn, kterým topím. Jestli se to vyplatí nevím, bydlím tu chvíli - zvažovala jsem spíš převod elektřiny od ČEZ k RWE - k jiným taky nejdu... ale koukám, že VÍC SE TO VYPLATÍ OPAČNĚ? Fakt je, že u nás byla od rwe i nadháněčka, tu jsem vyhnala, teď poslali dopis s nabídkou, ten mě přivedl k tomu uvažování. Takže opačně teda? wink

Není tady

#62 29. 5. 2012 9:15

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Nevím Miluno,jak jsem psala,nejedná se o žádné závratné tisícové úspory;slíbí ti lepší cenu silové elektřiny,třebas,ale ta tvoří jen část ceny za elektřinu a dál už nedají nikomu nahlédnout.Je to správný cirkus a zbytečné starosti pro nás spotřebitele řekla bych.Zrovna nedávno jsem se tak pozastavila nad tím,jak to měli supr naši rodiče v našem věku,že takové hlouposti a dalších 150 ktomu,vůbec nemuseli řešit.

A teď ruku na srdce - jde ti o úsporu peněz a jsi z těch,co využívají i vedení běžného účtu zdarma-právě kvůli té úspoře, nebo se stále nechᚠkrádat klasickými bankovními lupiči,kterými jsou spořka,kb,Ge-zapomněla jsem na některé?Jestli tohle nemᚠpořešeno,začni odsud,tady ti uniká mnohem více peněz totiž.

Není tady

#63 29. 5. 2012 15:42

holcina
♥♥♥♥♥♥-

je třeba si ohlídat cenu za silovou elektřinu, jak píše Jaku, zda se to vyplatí i když budou mít vyšší jiné platby. Já do toho nešla, nemám čas pořád něco hlídat, jestli už mi zrušili jednu paltbu a začala jsem platit u nového dodavatele atd.

Jaku, schválně jsem čekala, zda zmíníš platby za účty v bance a nespletla jsem se:-))) pro kterou že to dělᚠbanku?

Není tady

#64 10. 6. 2012 17:42

Milluna
♥♥-----

Jaku napsal(a):

Nevím Miluno,jak jsem psala,nejedná se o žádné závratné tisícové úspory;slíbí ti lepší cenu silové elektřiny,třebas,ale ta tvoří jen část ceny za elektřinu a dál už nedají nikomu nahlédnout.Je to správný cirkus a zbytečné starosti pro nás spotřebitele řekla bych.Zrovna nedávno jsem se tak pozastavila nad tím,jak to měli supr naši rodiče v našem věku,že takové hlouposti a dalších 150 ktomu,vůbec nemuseli řešit.

A teď ruku na srdce - jde ti o úsporu peněz a jsi z těch,co využívají i vedení běžného účtu zdarma-právě kvůli té úspoře, nebo se stále nechᚠkrádat klasickými bankovními lupiči,kterými jsou spořka,kb,Ge-zapomněla jsem na některé?Jestli tohle nemᚠpořešeno,začni odsud,tady ti uniká mnohem více peněz totiž.

hmm spořka. Uvažuju od začátku roku (!!!) o změně banky - lákalo by mě fio nebo mbank, kde je to údajně vše zdarma, ale... nevím, kterou, řešily jsme to po e-mailech s kamarádkou a ta říká,že ji spořka obírá měsíčně o několik set korun - což já ale nepozoruju, jsem na mateřské, pohyb na účtě zas tak velký není a vypočetla jsem to snad na 130 kaček měsíčně. S tím, že nevím, jestli se zrušení účtu u nich ( a mám tam i kreditku - 45/ měs) platí nějakou vyšší částkou, si moc zatím na změnu banky netroufám. mad

Není tady

#65 10. 6. 2012 19:29

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Milluna napsal(a):

Jaku napsal(a):

hmm spořka. Uvažuju od začátku roku (!!!) o změně banky - lákalo by mě fio nebo mbank, kde je to údajně vše zdarma, ale... nevím, kterou, řešily jsme to po e-mailech s kamarádkou a ta říká,že ji spořka obírá měsíčně o několik set korun - což já ale nepozoruju, jsem na mateřské, pohyb na účtě zas tak velký není a vypočetla jsem to snad na 130 kaček měsíčně. S tím, že nevím, jestli se zrušení účtu u nich ( a mám tam i kreditku - 45/ měs) platí nějakou vyšší částkou, si moc zatím na změnu banky netroufám. mad

Miluno to teda nestačím zírat na tvou fin.negramotnost a na uklidnění-takových jako jsi ty jsou statisíce a z takových jako jsi ty si manageři spořky žijí na vysoké noze.Jaký mᚠproblém si zjistit,které banky vedou účty zdarma,když jak vidno vládneš internetem?Zjistit si,jaký je poplatek za zrušení účtu - takový problém může mít snad už jen přstárlá babička v DD,ale ty,mladá žena v produktivním věku?
A takové šílené poplatky za kreditku?Nestačí ti běžné peníze,že jsi nucena využívat kreditku-bereš si půjčky a jdeš do minusu na účtu?
Uklidním tě tedy podruhé:začni úplně na začátku a to od změny bankovního ústavu,130,-Kč/měs to mᚠkolik za celý rok?Najdeš tyto peníze na chodníku?Pošli mi je hele radši,já ti za to alespon poradím,jak dál takhle otrocky nepřicházet o svoje prachy:kapitulation:

Není tady

#66 11. 6. 2012 8:52

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Miluna: měla jsem ČS, teď jsem u mBank. Přešla jsem právě kvůli poplatkům. Jediná nevýhoda (mně ale nevadí) je, že u mBank nemůžeš vkládat peníze fyzicky na účet - jen převodem. Jinak v pohodě, poplatky žádné, max. za výběr z automatu za určitých podmínek.

Není tady

#67 11. 6. 2012 10:34

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Miluna: měla jsem ČS, teď jsem u mBank. Přešla jsem právě kvůli poplatkům. Jediná nevýhoda (mně ale nevadí) je, že u mBank nemůžeš vkládat peníze fyzicky na účet - jen převodem. Jinak v pohodě, poplatky žádné, max. za výběr z automatu za určitých podmínek.

Mohla bys je rovnou vložit na účet,ale jen v jejich kamenné pobočce - ale bližší info neznám,v našem městě nemají pobočku,ale za tímto účelem jsem si založila červené konto u Poštovní spořitelny-vedení zdarma a na poště tam mohu u přepážky šoupnout penízky v hotovosti.A z tohoto účtu si je pak elektronicky můžeš přeposlat už kamkoli potřebuješ - pustit konečně do oběhu:D
Pošta si za tuto operaci účtuje 8Kč,to je tvůj jediný náklad,se kterým nezbývá než se smířit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí