6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
"etřit na dětech..." Dá se to vůbec?!? Já myslím, e jo. Ano, určitě větina en dá dítku první i poslední, jen aby "vypadalo" někdy - ale dle mého názoru to není nezbytně nutné, a troufnu si říci, ve větině případů to je, kdy se jen jako rodiče chceme "blýsknout"... Pro praktickou potřebu to mnohdy nutné není. A tam vidím veliký prostor pro uetření.
Moje ena například na malé dítě dostala tolik věcí, e jsme je nestihli ani vynosit, a to ani následně s druhým dítkem snad... Nové i starí věci, ale v dobré kondici***. A pak jsme to rovně předávali (ne prodávali) dále. Takový koloběh ty věci mnohdy udělaly, a my jen byli jeho součástí, kolečkem...
Je nutno vdy a za kadou cenu kupovat nové - a navíc značkové? Tedy draí? Myslím si, e ne, pokud nutně nebazíruji na image mého dítka - co já - alespoň zatím - nedělám... Sám mám své nejoblíbenějí díny od amanů za pár kaček, a kdy jsem si koupil značkové desetkrát draí, tak jsem jim pak nemohl přijít na jméno, jak jsem blbě koupil... (Hlavně e mám značku ale :-(
j
*** U nás v baráku máme sousedku, ta dostala snachu, co prý pouité věci na dítě prostě na něj NIKDY nedá... A to ji je na mně moc. Přitom jsou to obyčejní lidé, ádní zbohatlíci a tak. A ten její kluk, výborný chlapík, z jeho hlavy to určitě není... Holt, ale pro pokoj v domě "poslouchá" i on svojí enuku a kupuje a kupuje a nakupuje, značka za značkou, ufff...
Není tady
S oblečením souhlas, taky nechápu moc ty, co kupují dětem značkové věci. Nezávidím jim to, rozhodně ne, prostě to jen nechápu. Dítě rychle roste, za pár měsíců jim je to malé. Důvod image - nee, to dítě tomu vůbec nerozumí, je mu jedno, co má na sobě, take jde jen a jen o pocit rodičů. Jinak u mě to funguje podobně jak u Tebe Juraji, některé věci nakoupené nové, zvlátě u syna, který byl první, některé jsem měla půjčené. Po narození dcery, co se dalo pouít, měla po bratrovi, zbytek se dokoupil, něco dostala. Tím, jak malé děti rychle rostou, je skoro nemoné oblečení zničit, tudí pak jsem to opět přebrala, něco dala dál, něco uloila ... u s mylenkou, e mám mladí sestru, která to jednou bude potřebovat. Ta chvíle nastala, sestra je těhotná a u se poptává, co ve mám...take kruh se uzavírá, peníze uetřené. Mám jedinou vyjímku, a to jsou boty. Nedala bych dítěti boty po někom.
Není tady
Jídlo, kapitola sama o sobě. Zásadně jsem pro domácí stravu, neuznávám moc nakupování obědů ve skleničce, je to zbytečně drahé. V době kvalitních mraáků se dá takto navařit klidně i na více dnů a porce zamrazit. Je stará pravda, e vaříme-li na více dnů, ve finále uetříme. Skleničky jedině v případě, e někam cestuju a podobně. Stejně tak je lepí pouít ovoce (nejlépe ze zahrádky a nebo v sezóně koupit za levnějí peníze) a udělat si sama doma přesnídávky, různé pyré, kompoty a podobně, rovně velká úspora peněz.
U starích dětí - přeslazené nezdravé (pro mě hnusné) pití typu "jupík" a podobně. Není nad doma uvařený čaj a těch peněz, co se opět uetří.
Doma udělaná svačina versus "kup si po cestě koblih, colu" - vhodné dosaďte - co vyjde levněji? A co je zdravějí?
Atd. atd.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Jídlo, kapitola sama o sobě. Zásadně jsem pro domácí stravu, neuznávám moc nakupování obědů ve skleničce, je to zbytečně drahé. V době kvalitních mraáků se dá takto navařit klidně i na více dnů a porce zamrazit. Je stará pravda, e vaříme-li na více dnů, ve finále uetříme. Skleničky jedině v případě, e někam cestuju a podobně. Stejně tak je lepí pouít ovoce (nejlépe ze zahrádky a nebo v sezóně koupit za levnějí peníze) a udělat si sama doma přesnídávky, různé pyré, kompoty a podobně, rovně velká úspora peněz.
U starích dětí - přeslazené nezdravé (pro mě hnusné) pití typu "jupík" a podobně. Není nad doma uvařený čaj a těch peněz, co se opět uetří.
Doma udělaná svačina versus "kup si po cestě koblih, colu" - vhodné dosaďte - co vyjde levněji? A co je zdravějí?
Atd. atd.
Tak ja jsem presne pravy opak tebe. Pro me sklenickova strava znamena vyvazenost, ktere domacim varenim leckdy nedosahnu. Koupit celou krutu/lososa/kralika/jehneci kytu pro 20 dkg masa..... a zbytek nechat v mrazaku, to ne. S presnidavkama se taky nevarim. Bud je koupim hotove a nebo dam detem sezoni cerstve ovoce. Kombinuju to dohromady, ale varit presnidavky? Pro me zbytecna ztrata casu.
Svaciny do skoly - nedelam. Starsi decka mi to stejne nejedli, sice tajne nevyhazovali, pravda, ale vetsinou nosili zase svacinu dom. Tak dostanou penize, at si koupi, na co maji chut, doma jsou pak stale nejake susenky, ktere si muzou vzit. Naopak piti zzase, to si nosi z domova, mame SodaStram, takze si udelaji kazde rano lahev. Bud si do toho daji prichut a nebbo to piji jako vodu s bublinama.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
S oblečením souhlas, taky nechápu moc ty, co kupují dětem značkové věci. Nezávidím jim to, rozhodně ne, prostě to jen nechápu. Dítě rychle roste, za pár měsíců jim je to malé. Důvod image - nee, to dítě tomu vůbec nerozumí, je mu jedno, co má na sobě, take jde jen a jen o pocit rodičů. Jinak u mě to funguje podobně jak u Tebe Juraji, některé věci nakoupené nové, zvlátě u syna, který byl první, některé jsem měla půjčené. Po narození dcery, co se dalo pouít, měla po bratrovi, zbytek se dokoupil, něco dostala. Tím, jak malé děti rychle rostou, je skoro nemoné oblečení zničit, tudí pak jsem to opět přebrala, něco dala dál, něco uloila ... u s mylenkou, e mám mladí sestru, která to jednou bude potřebovat. Ta chvíle nastala, sestra je těhotná a u se poptává, co ve mám...take kruh se uzavírá, peníze uetřené. Mám jedinou vyjímku, a to jsou boty. Nedala bych dítěti boty po někom.
Ve vsem souhlasim. Taky to tak mam.
Není tady
co se týká oblečení, tak já sice teprve nakupuji, ale větinu věcí /a na pár nových na návtěvy, nebo k dr./ máme buď koupené z druhé ruky, nebo poděděné... Přesně, jak píete, děti stejně nepoznají, jestli je na tom napsané Adidas, Nike nebo kdo ví jaká "prestiní" značka... Koupili jsme i pár dalích věcí u po dětech, ne e bychom na nové neměli, to by přítel bez řečí koupil, ale mě to přijde zbytečné... Proč mám dát za např. nový přebalovací pult X tisíc, kdy pouitý je za polovinu a slubu udělá stejnou... atd...
Co se týká třeba těch dětských "pitíček", tak synovec je pije pořád, jednou jsem to zkusila a přijde mi to tak přeslazené, e na to určitě děti učit nehodlám... čím později si zvyknou na výraznou sladkou, slanou chu, tím lépe... určitě lepí mi přijde neslazený ovocný čaj nebo ředěná ovocná áva
Není tady
V dětských sekáčcích je spousta krásných věciček, neobnoených, za příjemné peníze. Malé děti to neunosí, rychle rostou. Taky tam občas něco koupím vnoučkovi. Nebo od kolegyněk, co u mají troku větí dětičky ne je ten ná. A pak to zase putuje dál, kdy je to zachovalé.
Botičky kupujeme nové. To je myslím lepí, pro zdravý vývoj noičky. Botičky s certifikátem.
Nekupovat predrazene lipanky,ale vyrobit si ho s tvarohu doma,udelat diteti ovocny tvaroh s cerstvych malin,jahod, ostruzin.Vyrobit si doma ovocnou presnidavku,nekupovat zeleninove prikrmy,ale uvarit s domaci polivku s cerstve zeleniny.
Nekupovat papirove jednorazove pleny,ale pouzivat latkove.Obleceni kupovat s druhe ruky ze seconhandu.
Není tady
Na sekáče pozor. V některých stojí obnoené oblečky stejně jako nové v obchoďácích, kdy mají výprodeje. Ale mám svůj oblíbený, ve kterém se v sezóně nakupovat nedá, ale po sezóně tam mají výprodeje skvělých dětských věcí za pár korun.
Není tady
Sme vežká rodina, čo sa dá, sa u nás dedí. Oblečenie síce len na maličké deti, väčie to stihnú zniči, ale hračky- detský kočiarik, motorka, bicyklík, vetko sa posúva. Vnímam to ako vežký benefit.
Varím doma, kupovaná detská strava mi absolútne nechutí, ani mojej dcére nie, nikdy to nezjedla. Vyváene sa dá pripravi jedlo aj doma, netreba kupova predsa celú krútu, ale stačí kúsok pŕs alebo stehna.
Presnidávky robím, rovnako demy a podobné veci. Nie je to ale otázka etrenia, ale chuti. Napríklad kupované lečo stojí za prd. Baví ma to.
Take takéto veci sú skôr otázkou osobného prístupu a toho ako komu vyhovuje, viď Dita.
Dcéra pije čistú vodu, sem tam bylinkový čaj. Voda je dža mňa najlepia, neničí zuby, osviei. Bublinky rozhodne nie. Ja osobne čistú vodu milujem a naučila som na ňu aj dcéru, sladený nápoj ete nepila, snáď sa tomu ubránime aj neskôr.
Pouívam látkové plienky. Periem ich v slize. Avivá nepouívam, prekáa mi vôňa.
Oblečenie... nosí pekné veci, aj nové, aj pouívané, zásadne vak pohodlné a bavlnené. Príde mi divné oblieka týlovo malé diea na bený deň a keď vidím diea, ktoré sa celý deň hrá v piesku, alebo v kôlke na zemi v rifliach a v opasku, tak nechápem, ako mu môe by pohodlne preboha! Budem mono sa sedlaňu, ale moje decko bude do kolky nosi tepláky alebo iné pohodlné oblečenie, rozhdone nie silonky, nohavice na puky a podobné hovadiny.
Rovnako topánky... radej investujem do zdravej obuvi ako do značky. Kamokina dcéra dostala krásne botasky na prvé krôčky, adidas. Tá podráka sa nedala ani ohnú, ako sa v nej môe chodi decku, ktoré sa akurát postavilo na nohy, to netuím.
etri sa dá vlastne zdravým rozumom, keď sa nad tým zamyslím, neetrím prvoplánovo, ale tým e odmietam určitý spôsob ivota, lebo mi nevyhovuje, nie preto e je drahý.
Není tady
Adriano, v čem to pere ty pleny?
Jinak kdy byl syn malý, tak jsem také nakupovala v sekáčích, i kdy zpočátku jsem s tím měla problém. Boty jen nové a pokud mono kvalitní (tenkrát myslím v irafkou?)
Jídlo - do třech let ve domácí, lipánky jsem také nekupovala, maso jen vařené, ádné sladkosti. ćaj jsem teda sladila i sunar hroznovým cukrem. Ale to jídlo bylo kvůli kvylitě, ne kvůli etření. Já bych teda obvzlá dnes hotovým pokrmům pro malé děti nevěřila. Ale je to kadého věc.
Není tady
Na oblečení se uetřit určitě dá. Kupované jídlo bych taky odkládala, vařené doma je určitě lepí. Ale já mám děti u velké, na těch nevím kde u uetřit.-)) zrovna se blíí plesová sezóna, tak vybírá dcera aty. asnu, e jsou na aukru aty (nové) kolem 200,-, nechce se mi ani věřit, e jsou opravdu nositelné. Uvidíme
Není tady
Judyna, dcérine veci periem v mydlovom slize, je to zmes mydla, vody a krytalickej sódy. Na nete nájde mnoho odkazov, ja o tom píem tu - http://mareckinblog.blogspot.com/2010/1 … sliz.html. Perie to dobre a je to etrné k pokoke.
Není tady
Díky za odkaz.
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
Judyna, dcérine veci periem v mydlovom slize, je to zmes mydla, vody a krytalickej sódy. Na nete nájde mnoho odkazov, ja o tom píem tu - http://mareckinblog.blogspot.com/2010/1 … sliz.html. Perie to dobre a je to etrné k pokoke.
Stránka neexistuje
Není tady
.
Upravil(a) misha88 (4. 12. 2013 15:55)
Není tady
pardon a ďakujem mika
Není tady
A jak se dá uetřit na dětech v pubertě?
Na malých dětech - ano oblečení v sekáčích, na dceru kupuju (5let) a supr věci po 30Kč jak nové a značkové (nejde o značku, ale o obrázky) .
Nebo i v obch. řetězcích se v akci daj koupit oblečky ale stejně se cenou nevyrovnaj ze sekáče.
Občas kupuju i na mmb.
Jídlo - kdy byly dítka malé a začali s mrkvičkou atd kupovala jsem skleničky - přijde mi pestřejí strava ne doma dělaná.
Ale jak u jedli vechno (cca od roku) vařila jsem.
Přesnídávky jsem kupovala, později u jen čerstvé ovoce. Doma přesnídávky nedělám.
Plíny - Erem - jaký myslí látkový? Ty jak se pouívaly za nás?
Já měla na starího klasiku látkovy - no moc se neuetří,kdy se kadý den perou - voda, elektrika, ehlení
Kupuju v akci potraviny.
A pubertáci - seerou na co přijdou. Nevím, jak na nich etřit, kdy maj pořád hlad.
Jo knedlíky nekupuju, ale hezky doma podomácku nechávám kynout. Nic jinýho mě nenapadá.
Trika maj značkový - ale nosej je třeba i tři roky, co se u triček koupených u vietnamců říct nedá, poutěj chlupy a jsou s umělinou.
Boty - značkové - celoročky - to znamená jedny boty na celý rok.
Není tady
látkové plienky sú aj modernejie, ne tie klasické tvorcové, ale na malinké bábo som pouívala aj tie. Uetri sa na nich dá a parádne. Na nete je o tom mnoho dôkazov a diskusíí. Periem obdeň, moderné látkovky sa neehlia. Ale nebudem sa opakova, kto chce, vetko si nájde na nete.
Není tady
Při výběru plen (jednorázovky x látkové) bych brala v úvahu taky ekologickou stránku věci.
Není tady
Jasně, já to napsala blbě.
Ted kdybych měla dítě, la bych do látkových plen moderních.
Já jsem psala o tom, e jsem dřív pouívala látkovky - ty klasický a ty jsou straný.
Adriano - četla jsem diskusi o nových látkovkách a jsem jejich zastáncem
Není tady
také jsem chtěla látkové pleny ty moderní,ale kdy jsem si spočítala počáteční ivestici cca 4000,tak jsem si to bohuel rozmyslela,to u bych neměla na kočárek,
Není tady
Ad látkové plínky: Sice se jedná o větí investici na začátku. Stačí si vak vzít kalkulačku a při dneních cenách jednorázových papírových plenek spočítat jejich spotřebu. Potom vám vyjde úspora několik tisíc korun ročně. Pokud je pořídíte na první dítě, tak při sluném zacházení vydrí i na dalí.
Co se týká jídla, hygienických potřeb, oblečení a botiček - plně vyuíváme slueb Tesca, Intersparu a Bati a jejich zapojení na věrnostního programu Lyoness. Úspory cca 20-50% nezávisle na jejich akcích. A koruna ke koruně, můeme mu dopřát něco navíc!
Pozor - skrytá reklama...
Není tady
A ohledně oblečení - také vyuíváme burzy a zánovních věciček, ze kterých stejně rychle vyroste.
Není tady
Stránky: 1 2