29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kubulo - možná máš pravdu v tom, že Buty je víc naštvaná na rodiče,že ho nechali vstoupit do jejich domu.
Ale.
Jak už řekli. Co jsme měli dělat. Byl tam s partou. A dohadovat se na Nový rok? Tak si řekli, že to nějak vydrží a podruhé kdyby se to opakovala, dali by mu najevo ,že už tedy nee.
A Buty - rozebírat, jak by se cítil tvůj bývalý, nemá cenu. At je pro Tebe vzduch.
Není tady
Nazdarek Dusicko, Ty jeste stale na Babinetu ? Koukam ze mas nakvakano 17665, coz je doooost slusne A co jinac zavinac ?
Není tady
morpheus napsal(a):
Nazdarek Dusicko, Ty jeste stale na Babinetu ? Koukam ze mas nakvakano 17665, coz je doooost slusne
A co jinac zavinac ?
... "pod strechou jedny (jiny?) partaje"...
Není tady
Motýlku, i když by mě to asi taky dopálilo, nedala bych to znát. Tvářila bych se, že mě to nezajímá a to i kdyby mě to žralo. Bývalý přítel se zavoval jako trapný jedinec. Ani na Silvestra se neleze s gratulací tam, kde o mě nestojej. Nejlepší léčbou Ti je nová láska. Pána minulého asi velice dožralo, že nejsi doma a že máš s kým kde být. patrně čekal, že Tě najde nešťastnou a ubrekávající, držící se maminky za ručičku? Ten měl asi dopal. Rodiče mají příště možnost na výběr: prostě neotevřít.
Není tady
butterfly napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Já si naopak myslím, že je dobře, že mu tu SMS poslala. Udělala bych to také - z obranných důvodů, jinak by to zkoušel dál a čím déle by to bylo, tím by byl ochočenější. Kdyby se mu to neřeklo hned, ale později, tak by se mohl divit, proč najednou ne, když tam zatím mohl stále chodit.
Myslím si, že to udělala Motýlek dobře, že je to správné asertivní jednání.Vidíš to úplně stejně jako já
to je stejně dobré, jak co člověk, to názor...
Jedni to vidí úplně jinak a pak se najde někdo, kdo to vidí do puntíku stejně jako já...
Já to tak vidím taky. Navíc jsi neudělala žádnou scénu, ale slušně ho požádala, aby k vám nechodil. Jestli někdo není nad věcí a chová se silně trapně, tak je to on - podle jeho reakcí. A to je jen a jen jeho problém. Užívej si se svým přítelem a jeho si už nenech zasahovat do života. Ty ho nepotřebuješ.
Není tady
kalupinka napsal(a):
Motýlku, i když by mě to asi taky dopálilo, nedala bych to znát. Tvářila bych se, že mě to nezajímá a to i kdyby mě to žralo. Bývalý přítel se zavoval jako trapný jedinec. Ani na Silvestra se neleze s gratulací tam, kde o mě nestojej. Nejlepší léčbou Ti je nová láska. Pána minulého asi velice dožralo, že nejsi doma a že máš s kým kde být. patrně čekal, že Tě najde nešťastnou a ubrekávající, držící se maminky za ručičku? Ten měl asi dopal. Rodiče mají příště možnost na výběr: prostě neotevřít.
I tomu bych se nedivila, pán je pěkný manipulátor a to, že na něm nejsi závislá mu musí hrozně vadit. Odpověď, že je mu tě líto je manipulativní jako prase, ale když se na to člověk podívá z nadhledu, je to akorát k smíchu. Pracuj na tom, abys k němu necítila NIC, protože jakékoli city (i negativní) tě stojí energii. A té je pro něj škoda. Energii si schovej pro svého přítele .
P.S. Já chodila za velmi mlada s "něčím" podobným, proto tě chápu.
Upravil(a) koniklec (8. 1. 2012 14:00)
Není tady
proč by ho mělo žrát, že není doma a nefňuká za ním ? pokud jsem dobře četla, nejsou spolu už tři roky. to nemyslíte vážně, že ne ? že po třech letech by někdo tohle řešil a takhle uvažoval. on už má dávno novou partnerku, jsou snad manželé, pokud jsem to dobře pochňápla, tak vo co gou ? každej už je jinde, s někým jiným, že butterfly má dodneška psychické problémy je samozřejmě blbý, ale nepodezřívala bych ho z toho, jak čeká, že se bude pořád kvůli němu trápit a nevím co ještě. lidi se prostě schází, rozchází, tak už to chodí, na to se neumírá.
ta smska od něj byla pitomá, tos e fakt zachoval jako debil, ani k nim neměl chodit, ale nemyslím si, že by z toho pán měl chuť dělat pravidlo.
Není tady
kalupinka napsal(a):
Já jsem zase pro přímé jednání. Prostě bych ho (obrazně) vykopla, až by se mu u zadku košile zamotala - jak to udělal Motýlek. Žádné užírání v sobě. Emoce musí ven.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Já jsem zase pro přímé jednání. Prostě bych ho (obrazně) vykopla, až by se mu u zadku košile zamotala - jak to udělal Motýlek. Žádné užírání v sobě. Emoce musí ven.
Ona nikoho nevykopla.Nemohla,ani kdyby chtěla,protože jeho "návštěva" u jejích rodičů se konala v době její nepřítomnosti....
Není tady
rejka napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ona nikoho nevykopla.Nemohla,ani kdyby chtěla,protože jeho "návštěva" u jejích rodičů se konala v době její nepřítomnosti....
Já vím, že ne, Rejko - já myslela jen jako virtuálně, že mu naznačila, že by ho hnala, kdyby tam byla.
Není tady
Moc děkuju všem, co mi napsali svůj názor! Moc mi to totiž pomohlo, srovnat si to hlavně v hlavě a přijít na to, proč mi ta návštěva tak vadila. Myslím, že teď jsem se posunula zase o krok dál
Ples dopadl výborně ex tam byl s manželkou, když jsem stála frontu na záchody až na chodbě a on šel okolo a zmerčil mě, tak se otočil hned na podpadku a prchal pryč...takže to jak psal: já se ti výhýbat nebudu, tak se podle toho zařiď, asi sám zřejmě neustál...
Když jsme se pak potkali, buď se díval na druhou stranu a když se podíval, tak nepozdravil a já jeho taky ne...říkala jsem si, že po té sms, co mi napsal, tak počkám, jestli mě vůbec pozdraví a on ne, takže jsem si říkala, že ho nebudu zdravit jako první.
Když jsme s přítelem tančili a oni vedle nás, tak mi to nevadilo a cítila jsem se v pohodě, jen v první chvíli to byl divný pocit, ale pak už ok.
Ještě jednou moc děkuji všem:hjarta:
Není tady
Vějířovka napsal(a):
rejka napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Já vím, že ne, Rejko - já myslela jen jako virtuálně, že mu naznačila, že by ho hnala, kdyby tam byla.
jenže tím dáva jasně najevo, že jejich rozchod a svůj vztah k němu nemá zpracovaný a vyřešený.
Dle mého by jí mělo být jedno, že tam byl ( zvláště když jde o jednorázovou akci a ona ani doma nebyla).
Pokud jí něco takového rozhodí tak, že to řeší s rodiči a i s ním, měla by se spíš zaměřit na sebe, PROČ jí to vadí a na svoje reakce.
Není tady
agewa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
rejka napsal(a):
Ona nikoho nevykopla.Nemohla,ani kdyby chtěla,protože jeho "návštěva" u jejích rodičů se konala v době její nepřítomnosti....Já vím, že ne, Rejko - já myslela jen jako virtuálně, že mu naznačila, že by ho hnala, kdyby tam byla.
jenže tím dáva jasně najevo, že jejich rozchod a svůj vztah k němu nemá zpracovaný a vyřešený.Dle mého by jí mělo být jedno, že tam byl ( zvláště když jde o jednorázovou akci a ona ani doma nebyla).
Pokud jí něco takového rozhodí tak, že to řeší s rodiči a i s ním, měla by se spíš zaměřit na sebe, PROČ jí to vadí a na svoje reakce.
Já si myslím, že nic takového najevo nedává. Když vyhodíš nějakého obejdu z bytu a řekneš mu, že tam nemá lézt, tak se taky o nějakém nezpracovaném a nevyřešeném vztahu nedá hovořit.
To, jestli má něco zpracované nebo ne, případně jestli něco vůbec chce řešit, je její věc.
Vyhodit "vobejdu" z bytu a jasně mu říct, aby tam nechodil, je naprosto samostatná záležitost.
Ostatně odpověď na to, proč jí to vadí, je jednoduchá - protože se s tímto člověkem nechce kamarádit, a nechce, aby chodil do jejího teritoria.
Není tady
Pokud vyhodíš vobejdu a jdeš to probírat do psychologické poradny, tak tam ještě něco vázne .
Není tady
Když vyhodíš nějakého obejdu z bytu a řekneš mu, že tam nemá lézt, tak se taky o nějakém nezpracovaném a nevyřešeném vztahu nedá hovořit.
Když při (pravděpodobně) první návštěvě po třech letech od rozchodu, u které jsem navíc nebyla, považuju za nutné dotyčnému sdělit, že si nepřeju... nebude to úplně zpracované a vyřešené, řekla bych.
Kdyby bylo, tak se nanejvejš zmíním rodičům, že by se pro příště měli chovat méně "konvenčně" a návštěvníka bych upozornila až v případě, že by se snažil vetřít "na kafe" i příště.
Není tady
helena napsal(a):
Když vyhodíš nějakého obejdu z bytu a řekneš mu, že tam nemá lézt, tak se taky o nějakém nezpracovaném a nevyřešeném vztahu nedá hovořit.
Když při (pravděpodobně) první návštěvě po třech letech od rozchodu, u které jsem navíc nebyla, považuju za nutné dotyčnému sdělit, že si nepřeju... nebude to úplně zpracované a vyřešené, řekla bych.
Kdyby bylo, tak se nanejvejš zmíním rodičům, že by se pro příště měli chovat méně "konvenčně" a návštěvníka bych upozornila až v případě, že by se snažil vetřít "na kafe" i příště.
Ale já přece neříkám, že to má zpracované a vyřešené - to může začít řešit později, až na to bude mít náladu.
Já mluvím o tom, že je v pořádku, že mu řekla, aby k nim nechodil. Na to má plné právo, říct NE. Jestli ten vztah má vyřešený nebo ne, to je její věc.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
helena napsal(a):
Kdyby bylo, tak se nanejvejš zmíním rodičům, že by se pro příště měli chovat méně "konvenčně" a návštěvníka bych upozornila až v případě, že by se snažil vetřít "na kafe" i příště.Ale já přece neříkám, že to má zpracované a vyřešené - to může začít řešit později, až na to bude mít náladu.
Já mluvím o tom, že je v pořádku, že mu řekla, aby k nim nechodil. Na to má plné právo, říct NE. Jestli ten vztah má vyřešený nebo ne, to je její věc.
Ale on přece NEBYL za NÍ.
Byl za jejími rodiči. Nemyslím, že ona má právo mluvit za rodiče.
Není tady
butterfly napsal(a):
Moc děkuju všem, co mi napsali svůj názor! Moc mi to totiž pomohlo, srovnat si to hlavně v hlavě a přijít na to, proč mi ta návštěva tak vadila. Myslím, že teď jsem se posunula zase o krok dál
Ples dopadl výborněex tam byl s manželkou, když jsem stála frontu na záchody až na chodbě a on šel okolo a zmerčil mě, tak se otočil hned na podpadku a prchal pryč...takže to jak psal: já se ti výhýbat nebudu, tak se podle toho zařiď, asi sám zřejmě neustál...
Když jsme se pak potkali, buď se díval na druhou stranu a když se podíval, tak nepozdravil a já jeho taky ne...říkala jsem si, že po té sms, co mi napsal, tak počkám, jestli mě vůbec pozdraví a on ne, takže jsem si říkala, že ho nebudu zdravit jako první.
Když jsme s přítelem tančili a oni vedle nás, tak mi to nevadilo a cítila jsem se v pohodě, jen v první chvíli to byl divný pocit, ale pak už ok.
Ještě jednou moc děkuji všem:hjarta:
Tak jsem ráda,že ses nenechala ovlivnit a na ples jsi šla. Ignorace je taky jeden ze způsobů jak přečkat moment,kdy se ocitnete spolu na jednom místě. Třeba se časem posuneš ještě dál a nebudeš ho tak řešit a plánovat co uděláš až ho potkáš apod.
Není tady
agewa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
helena napsal(a):
Kdyby bylo, tak se nanejvejš zmíním rodičům, že by se pro příště měli chovat méně "konvenčně" a návštěvníka bych upozornila až v případě, že by se snažil vetřít "na kafe" i příště.Ale já přece neříkám, že to má zpracované a vyřešené - to může začít řešit později, až na to bude mít náladu.
Já mluvím o tom, že je v pořádku, že mu řekla, aby k nim nechodil. Na to má plné právo, říct NE. Jestli ten vztah má vyřešený nebo ne, to je její věc.Ale on přece NEBYL za NÍ.
Byl za jejími rodiči. Nemyslím, že ona má právo mluvit za rodiče.
Souhlasím. Je to věc rodičů.Její "teritorium" nebylo jeho příchodem narušeno.Nikde nepsala,že by vstoupili do části domu,kterou obývá ona. Navíc přišel se skupinkou lidí,takže byl jen jeden z mnoha.
Není tady