Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 3. 8. 2015 9:56

flink
♥♥♥♥♥--

Re: Jaký druh cvičení je pro Vás ten pravý?

Judyna napsal(a):

No, je pravda, že pokud se v tom člověk aspoń trochu nenajde, tak je to k ničemu. Pomůže Ti to, co děláš ráda.
Chození je moc fajn jako základ.

Souhlas, každý pohyb je dobrý, pokud se neprovádí špatně...

Není tady

#102 3. 8. 2015 10:00

flink
♥♥♥♥♥--

mia napsal(a):

Taky mám ráda spíš přirozený pohyb.......taková rychlá chůze do kopce nebo kolo umí taky dát pěkně zabrat a ještě se člověk může kochat krajinou ( lol ). Což teda miluju.
Pro mě je hrůzostrašný pohled, když projíždím autem kolem fitka a za skleněnou "výlohou" vidím všechny ty potící se nešťastníky na těch mučidlech.......ale je možné, kdybych to zkusila, že by se mi to zalíbilo...... Ale spíš ne.......nemám ráda tyhle hromadné aktivity. Ale nikomu to neberu. Já jsem na to lenoch.

Věř mi, že Tvůj soucit s těmi "za sklem", není to, co by uvítali big_smile Oni se tam necítí nešťastně, naopak, odchází natřískaní endorfiny wink A zkusit to můžeš vždycky a nemusíš zůstávat kvůli tomu za sklem, jde to i venku

Není tady

#103 4. 8. 2015 6:00

Damila
♥♥♥♥♥♥-

flink napsal(a):

Damila napsal(a):

flink napsal(a):

Přijde Ti takový přístup v pořádku?

Jo. Tobě ne?
Měla bych si raději vyčítat, že necvičím, nebo dělat s odporem něco, co mě absolutně nenaplňuje?

V dnešní době se rádo poukazuje na alkoholiky, kuřáky a feťáky a všichni lkají nad tím, jak na ně a jejich léčbu musí přispívat. A taky se rádo vykřikuje, jak by se jim jejich koníček měl ještě víc zpoplatnit. Přitom kolem sebe vidím tvarohové postavičky, které se při každém kroku třepou, mají na třetím schodu tepovku, jako by absolvovali vykládku vagónu s uhlím, stěžují si na dědičnost cukrovky, mají problémy se žlučníkem, diví se stále častějším migrénám a nevěří, že se jídlo nemusí zajídat Espumizanem. Jestli máš k něčemu odpor a považuješ své přesvědčení za správné, nebudu Tě přesvědčovat, protože na to musíš přijít sama, co Tobě a Tvému tělu prospěje. Čas Ti potom sám promluví do duše, tak jako to udělal mně.

Věz, že už mám za sebou kus života, a vím, co mi dělá dobře.
Už se trochu znám, a pochopila jsem, co je pro mě důležité. Sportovním obdobím jsem si prošla, ale nejdřív bylo spojeno s přesně takovými pocity viny, jaké se tu snažíš vyvolat ty. Dopadlo to špatně, přetažení, svalová horečka, 14denní PN. Holt chci dělat asi všechno pořádně.
Druhé období cvičení, stepperu a jízdy na kole bylo spojeno s mou anorexií, to také není zrovna šťastný stav. Měla jsem svaly, pevné tělo, ale psychikuv háji. Endorfiny ze cvičení se ke mně nikdy nedostaly.

Zkus si představit, že každý jsme jiný a potřebujeme trochu jiný životní styl. Já už jsem daleka toho nechat se do něčeho natlačit. Už vím, co mi dělá dobře. A to je přirozený pohyb. nadváhou netrpím, nic mě nebolí, pohyblivá jsem, a to už "plavu pátej bazén", jestli mi rozumíš.smile

Jsem takto zdravá a spokojená a nebudu si přidělávat ještě starosti s tím, že se hýbu méně než přikazuje výzkum(průměr, tabulky...), protože je pro mě momentálně prioritní zcela něco jiného, než vypracované tělo.

Není tady

#104 4. 8. 2015 10:03

flink
♥♥♥♥♥--

Damila napsal(a):

flink napsal(a):

Damila napsal(a):

Jo. Tobě ne?
Měla bych si raději vyčítat, že necvičím, nebo dělat s odporem něco, co mě absolutně nenaplňuje?

V dnešní době se rádo poukazuje na alkoholiky, kuřáky a feťáky a všichni lkají nad tím, jak na ně a jejich léčbu musí přispívat. A taky se rádo vykřikuje, jak by se jim jejich koníček měl ještě víc zpoplatnit. Přitom kolem sebe vidím tvarohové postavičky, které se při každém kroku třepou, mají na třetím schodu tepovku, jako by absolvovali vykládku vagónu s uhlím, stěžují si na dědičnost cukrovky, mají problémy se žlučníkem, diví se stále častějším migrénám a nevěří, že se jídlo nemusí zajídat Espumizanem. Jestli máš k něčemu odpor a považuješ své přesvědčení za správné, nebudu Tě přesvědčovat, protože na to musíš přijít sama, co Tobě a Tvému tělu prospěje. Čas Ti potom sám promluví do duše, tak jako to udělal mně.

Už se trochu znám, a pochopila jsem, co je pro mě důležité. Sportovním obdobím jsem si prošla, ale nejdřív bylo spojeno s přesně takovými pocity viny, jaké se tu snažíš vyvolat ty. Dopadlo to špatně, přetažení, svalová horečka, 14denní PN. Holt chci dělat asi všechno pořádně.
Druhé období cvičení, stepperu a jízdy na kole bylo spojeno s mou anorexií, to také není zrovna šťastný stav. Měla jsem svaly, pevné tělo, ale psychikuv háji. Endorfiny ze cvičení se ke mně nikdy nedostaly.

Zkus si představit, že každý jsme jiný a potřebujeme trochu jiný životní styl. Já už jsem daleka toho nechat se do něčeho natlačit. Už vím, co mi dělá dobře. A to je přirozený pohyb. nadváhou netrpím, nic mě nebolí, pohyblivá jsem, a to už "plavu pátej bazén", jestli mi rozumíš.smile

Jsem takto zdravá a spokojená a nebudu si přidělávat ještě starosti s tím, že se hýbu méně než přikazuje výzkum(průměr, tabulky...), protože je pro mě momentálně prioritní zcela něco jiného, než vypracované tělo.

Ano, jsme každý jiný. Jestli jsi spokojená, pak si to užij. Ale žádné pocity viny nevyvolávám a nemám to ani v úmyslu. Někdo má dostatek přirozeného pohybu a nemusí nic přidávat. Někdo ne a je na něm, jestli to řeší. Výzkumy ze stránek typu "Novinky.cz" od erudovaných novinářů, kteří se v jednom okamžiku dovedou vyjádřit k problematice jaderné elektrárny, imigrace a finančnímu hospodaření vůbec neberu v potaz. Vycházím taky ze zkušenností pátého bazénu a není pro mne podstatné vypracované, ale funkční tělo...

Není tady

#105 4. 8. 2015 14:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

flink napsal(a):

Damila napsal(a):

flink napsal(a):

Ano, jsme každý jiný. Jestli jsi spokojená, pak si to užij. Ale žádné pocity viny nevyvolávám a nemám to ani v úmyslu. Někdo má dostatek přirozeného pohybu a nemusí nic přidávat. Někdo ne a je na něm, jestli to řeší. Výzkumy ze stránek typu "Novinky.cz" od erudovaných novinářů, kteří se v jednom okamžiku dovedou vyjádřit k problematice jaderné elektrárny, imigrace a finančnímu hospodaření vůbec neberu v potaz. Vycházím taky ze zkušenností pátého bazénu a není pro mne podstatné vypracované, ale funkční tělo...

tummenupp

Není tady

#106 5. 8. 2015 8:27

Janísek10
♥------

Ahojky,mě osobně pomohl zhubnout běh a to rapidně! Mohu jen a jen doporučit:-) Ke všemu k tomu nic nepotřebujete, žádné oermanentky do fitka, stačí když si pořídíte vhodnou sportovní obuv a nic vám nebrání vyběhnout. Pro motivaci přikládám tréningový plán na 5 km: http://bodyshape.cz/jak-ubehnout-5-km/ U mě to zafungovalo a už běhám nad 5 km a blížím se pomalu k hranici 10 km, mám ze sebe radost! :-)

Není tady

#107 5. 8. 2015 8:50

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Běhání jsem zkoušela, ale hrozně mě to nebaví. Nudím se u toho. Když si chce člověk zaběhat každý den, nemá možnost si někam dojít-dojet a běhat každý den jinou trasu. A ta samá je pro mě nudná. Už jsem se nemohla dočkat, než bude zase konec.
Líbí se mi jízda na kole. To se dostanu dál, pokaždé do jiných lokalit a kromě pohybu vidím i spoustu zajímavého kolem.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#108 5. 8. 2015 9:30

flink
♥♥♥♥♥--

Janísek10 napsal(a):

Ahojky,mě osobně pomohl zhubnout běh a to rapidně! Mohu jen a jen doporučit:-) Ke všemu k tomu nic nepotřebujete, žádné oermanentky do fitka, stačí když si pořídíte vhodnou sportovní obuv a nic vám nebrání vyběhnout. Pro motivaci přikládám tréningový plán na 5 km: http://bodyshape.cz/jak-ubehnout-5-km/ U mě to zafungovalo a už běhám nad 5 km a blížím se pomalu k hranici 10 km, mám ze sebe radost! :-)

Samotný běh je jen krátkodobé řešení. Pokud to vezmeme z hlediska našich předků, a tím neříkám, že jedině jejich způsob života jedinečně správný, potom mi běh nepřijde jako nejpřirozenější aktivita. Osobně se kloním k tomu, že by chůze, běh, brusle nebo kolo (aerobní aktivita) měla být doplněna aktivitou silovou (anaerobní) a je jedno, jestli ji budeme řešit posilovnou, cvičením s vlastním tělem anebo prostě fyzickou prací.
Člověk má (pokud se to pokusím vysvětlit zjednodušeně) dva typy svalových vláken: rychlá a pomalá. Ta pomalá jsou ideální pro vytrvalostní činnost. Ta rychlá, a tady budu trochu podrobnější, se vyvíjí zhruba do dvaceti let jednotlivce a pak už jen zanikají (zhruba 1% za rok), pokud nemají nějaký podnět. Slouží k silovému výkonu a za ten se považuje i třeba zavrávorání na nerovné cestě: mozek v centru rovnováhy vyhodnotí nestabilitu těla a vyšle signál právě k těm rychlým vláknům, aby provedly manévr a srovnaly balanci. Pokud tam jsou, zareagují a není s tím problém. U starších lidí, kteří většinu už věkem a neaktivitou ztratili, však může mít vylíčená situace katastrofální dopad v podobě upadnutí a s tím i spojeným zlomením krčku stehenní kosti. Další pravděpodobný vývoj je dlouhodobá léčba s dalším úbytkem potřebné svalové hmoty...
Není dobré se věnovat jen běhání a není dobré ani se věnovat jen posilování, život je kombinace možností a každá vyhraněná specializace s sebou nese riziko slepé větve...

Není tady

#109 5. 8. 2015 9:32

flink
♥♥♥♥♥--

.

Upravil(a) flink (5. 8. 2015 10:07)

Není tady

#110 5. 8. 2015 9:44

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Zamlada jsem běhávala, ve všední dny po večerech tu samou trasu - a ráda, bavilo mě to. Sledovala jsem proměny okolí (bydlela jsem ve vilové čtvrti, takže žádný problém) a sledovala jsem i proměny svoje. Kdy a kde se dostanu do "endorfinového rauše ", co to se mnou udělá a tak. O víkendu během dne jsem pak zašla zaběhat do přírody. Chodila jsem běhat sama, po překonání počátečních předsudků o dostatečné rychlosti a zdravosti své fyzkultury jsem běhala v rytmu svého srdce,  ani ten nebyl neměnný, nudný.

Není tady

#111 5. 8. 2015 9:51

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Omylem dvakrát to samé. Prosím o vymazání. Děkuji.

Upravil(a) Barča (5. 8. 2015 9:53)

Není tady

#112 5. 8. 2015 13:17

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já se při běhání venku do endorfinového rauše nikdy nedostanu. Jenom nekonečná nuda.
Na heat mě to baví moc. Tam přicházejí i endorfiny. Ale teď už hledám klidnější aktivity a moc mě baví jóga.

Není tady

#113 5. 8. 2015 16:44

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Běhání venku je super, ale samozřejmě to musí bavit, Když to někoho nudí, tak to nemá smysl. Já se řadím k těm druhým. Samozřejmě stejnou trasu, ale s podobnými pocity, jak píše Barča. Já chodívám brzo ráno a každé ráno je jiné. Je to krása. Ta volnost pohybu. Ale nepřeháním to, já se sice dostala svého času zhruba na 15 - 20 km týdně, ale na mě to bylo moc, omezila jsem to. A přes léto neběhám vůbec kvůli teplu.
Pro mě je to ale pouze rekreační činnost, spíš mně to dělá dobře na duši. Ostatně - tak jako i jízda na kole. Já jedním ani druhým nehubnu vůbec. Ale je fakt, že t zatím nepotřebuju. Jógu (5T) cvičím denně už několik let.

Já bych dodala k tomu, co napsal flink - a není pro mne podstatné vypracované, ale funkční tělo... ... a hlava smile Např mně ten pohyb venku dělá moc dobře - pročistím myšlenky nebo nejlépe nemyslím vůbec smile a jen vnímám tu krásu. Venku v přírodě je prostě nádherně, pořád něco nového, pro mě je to prostě nejlepší forma odpočinku.
Posilovnu už mám za sebou, ale nevyhovuje mi (i když mě to taky docela bavilo) - chybí mi čerstvý vzduch, vítr ve vlasech  smile a vlastně i klid. Já totiž nejraděj běhám  jezdím na kole sama.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#114 5. 8. 2015 16:46

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ale jinak má flink pravdu s vhodností  aerobní a anareobní aiktivity.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#115 5. 8. 2015 17:58

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jj, to, co psal fllink, je moc zajímavé.
Já chodím na jógu do jógového centra. Samotnou mě cvičit nebaví.

Není tady

#116 11. 8. 2015 22:32

Alca120
♥------

A co takovýto druh cvičení, pro hezčí zadeček? :-) reklama, smazáno

Upravil(a) AndreaP. (11. 8. 2015 23:45)

Není tady

#117 11. 8. 2015 23:17

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Cvičení pro větší mozeček by nebylo? Mohla bys začít u sebe. Jistě by to byl účelněji vynaložený čas, než vysírání s reklamou!!! dumbom

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#118 12. 8. 2015 12:26

flink
♥♥♥♥♥--

Alca120 napsal(a):

A co takovýto druh cvičení, pro hezčí zadeček? :-) reklama, smazáno

Všechny rádobyúčelné cviky a případně pomůcky pro vypracovaný zadek přebíjí jako hlavní trumf dřepování. Neexistuje nic účinnějšího, než spustit zadek k patám (ne na paty - dostatečně hluboký dřep je dosažen tehdy, jestliže se stehna ocitnou rovnoběžně s podložkou), kdy je šlapka celým povrchem na zemi (pata se nezvedá). Nohy na šířku ramen, zdatnější vezmou do rukou nějakou zátěž (činky, flašky s vodou nebo pískem, případně nákup), dolů nádech, mírné zadržení dechu a nahoře výdech. Tenhle cvik má v sobě ještě další pozitivum: dochází i k prokrvení stehenních a lýtkových svalů (nejmasivnější seskupení svalů na těle člověka) a analogicky se potom dá použít tvrzení o spotřebě a kamnech: spalování je při velkých svalech účinnější.
Chyby: zvedání pat od podložek, křivá záda (díky příliš skloněné hlavě, v opačném případě, při přílišném záklonu hlavy, hrozí ztráta rovnováhy), ruky za hlavou (snaží se pomáhat tělu a tahají je za krk), špatné dýchání, kolena by neměla jít přes špičky nohou...

...tak asi tak... gloria

Upravil(a) flink (12. 8. 2015 12:27)

Není tady

#119 12. 8. 2015 15:33

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, to je dobrý cvik. Ještě byc doplnila - kvůli rovnováze mít ruce natažené před sebou - no tak, jako při normálním dřepu. A před i po protáhnot zadní stehenní sval.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#120 21. 8. 2015 9:52

Alzbetta
♥♥-----

já mám ráda pohyb jakkýkoliv, ale hodně plavu, saunuju a chodím na jogu a pilates. Nejlepší, když je všechno pod jednou střechou yikes)

Není tady

#121 21. 8. 2015 10:16

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Aby ses moc nenaběhala? wink

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#122 23. 9. 2015 23:39

Kaledova
♥♥-----

já už nějakou dobu 2xtýdně plavu a 1x týdně chodím na jogu a je mi skvěle. Ba dokonce jsem si na těchto aktivitách vypěstovala závislost yikes)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí