29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
luminko, já tě žeru, kolik ty dokážeš nadzvednout lidí, když sem jednou za čas přijdeš
... a stačí k tomu jen jeden jediný příspěvek ...
Není tady
Njn....když on není příspěvek jako příspěvek.
Xsara napsal(a):
Milá luminko, četla jsem tvůj příspěvek několikrát, protože jsem nějak nemohla uvěřit tomu, co čtu.
A škoda, že na něj nemůžu reagovat, protože jediné výrazy, které mě napadají, jsou ty hodně vulgární.
Nelze, než souhlasit - doufám, Luminko, že to druhý ubohý zvíře jste nechali pro někoho zodpovědnějšího.
Není tady
mně, za to, že si nedupnu, jen každý ještě vynadá
páníčkové nikam nechtěli jet, protože s kočkami se na vesnici moc nenadělá
Žaludek na to, koukat se na ztrápenou kočku museli mít tedy doma všichni Luminku neznám, ale jestli jsem to správně pochopila, asi je dost submisivní, i podle těch posledních vět. Nicméně ten kocourek dost možná trpěl ještě před tím posledním týdnem,vzhledem k tomu,že hubl a nežral,to už mu muselo být zle. Já bych ty nervy neměla, radši bych se doma porafala,než to nechat jen tak. Protože i mně samotný by bylo z toho špatně. Mám problém o takových věcech i číst nebo to slyšet. Nám odešel pes krátce po operaci, veterinář řekl,že by bylo lepší nechat ho uspat. Za injekci si neřekl nic.
Upravil(a) Ziki (27. 5. 2012 18:10)
Není tady
Měli jsme kromě psa i kocoura,a toho jsme ke stáru ušetřili trápení,ale nebylo to lehké rozhodnutí Byl s námi 18 let. Zdravej pořád, až v posledním půl roce míň baštil, pořád chtěl hladit a mazlit,což před tím nedělal.. a pak najednou několik dní byl úplně apatický,a další den, když na chvíli vstal,jsme si všimly, že naráží do věcí, že přestává vidět. A tak jsme se rozhodly
Upravil(a) Ziki (27. 5. 2012 18:55)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
holcina napsal(a):
Jenže páníčkové s ním nikam jet nechtěli, ono na vesnici se s kočkama moc nenadělá
možná u vás na vesnici a možná jen vy:-(v tomhle má pravdu, vůbec pokud jde o starší lidi. ti to skutečně berou tak, že buď se z toho vylíže, nebo pojde.
Možná u vás na vesnici. Jinak na vesnicích bývá jiný vztah k hospodářským zvířatům, když se ztratí kocour tak se nehledá, to je pravda, ale nikdo by nenechal zvíře umírat
Není tady
holcina napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
holcina napsal(a):
Jenže páníčkové s ním nikam jet nechtěli, ono na vesnici se s kočkama moc nenadělá
možná u vás na vesnici a možná jen vy:-(v tomhle má pravdu, vůbec pokud jde o starší lidi. ti to skutečně berou tak, že buď se z toho vylíže, nebo pojde.
Možná u vás na vesnici. Jinak na vesnicích bývá jiný vztah k hospodářským zvířatům, když se ztratí kocour tak se nehledá, to je pravda, ale nikdo by nenechal zvíře umírat
Není tady
holčino, ty toho evidentně o životě na vesnici moc nevíš. Možná ještě tak v té vaší, jestli bydlíš na vesnici, ale řekla bych, že to, cos napsala, si pouze myslíš, že to tak je. Pravda je ovšem jiná. A nejenom na vesnici.
luminko, vyhledej si už konečně dobrého psychologa.
majkafa napsal(a):
holčino, ty toho evidentně o životě na vesnici moc nevíš. Možná ještě tak v té vaší, jestli bydlíš na vesnici, ale řekla bych, že to, cos napsala, si pouze myslíš, že to tak je. Pravda je ovšem jiná. A nejenom na vesnici.
Jistěže o životě na vesnici nic nevím, žiju tam jen celý život:-) Nikdy jsem nezažila, že by někdo nechal umírat zvíře. Asi mám štěstí na vesnice:-)
Není tady
holcina napsal(a):
majkafa napsal(a):
luminko, vyhledej si už konečně dobrého psychologa.Jistěže o životě na vesnici nic nevím, žiju tam jen celý život:-) Nikdy jsem nezažila, že by někdo nechal umírat zvíře. Asi mám štěstí na vesnice:-)
Holčino, vidím to stejně jako ty. Také celý život žiju na vesnici a nemůžu samozřejmě mluvit za všechny, ale přinejmenším ve svém okolí vidím, že tomu tak není. Nikdo tady nenechává týden umírat zvíře, ba naopak, kolikrát jsem byla svědkem zoufalého boje o záchranu zvířecího miláčka. A je to i má osobní zkušenost, když nám umíral pes
Není tady
holcina napsal(a):
Jistěže o životě na vesnici nic nevím, žiju tam jen celý život:-) Nikdy jsem nezažila, že by někdo nechal umírat zvíře. Asi mám štěstí na vesnice:-)
Ano, asi máš štěstí. Nebo vidíš kolem jen to, co chceš vidět.
to prý nepomůže ani veterinář
Ale pomůže... alespoň k bezbolestnýmu odchodu, když už není jiná možnost.
nesmělí lidé, co nemají rádi hádky, nemůžou snad žádné hádky vyvolat, ale mně, za to, že si nedupnu, jen každý ještě vynadá
Nesmělí, jo?
Myslím, že si umíš dupnout docel fest - "Ať mi tady zruší registraci, já toto fórum už nepotřebuju. A klidně si mě třeba nemějte rádi (což stejně děláte pět let). A o morálku nestojím, nemusí se nikdo přemáhat. Já hloupá husa myslela, že si sem může jít postěžovat člověk, kterému se něco smutného děje a ještě mu kdekdo nadává, a ne že si sem půjde pro další ponižování, nadávky a ústrky." To se pak nemůžeš divit, že říkáš "Opakuju, nestalo se mi to poprvé."
Možná se nehádáš, ale buď si jistá, že tím, jak ze sebe neustále děláš "oběť" (okolností, rodiny, práce a vůbec všeho), dokážeš svoje okolí naštvat dost spolehlivě... ale tvoje vina to není, ty se nehádáš a nedovedeš si dupnout...
ty toho evidentně o životě na vesnici moc nevíš
Hm... k "užitečnýmu" zvířeti se veterinář volá bez výjimky (téměř - nemyslím hovada, který na to se*ou), to "neužitečný" se přinejmenším nenechá trápit. I kdyby se místo MVDr. měl zavolat soused s flintou. Možná... někdy... se nanejvejš neprolejzají kůlny, křoví a přilehlý lesy, aby se našla ztracená kočka.
Není tady
helena napsal(a):
to prý nepomůže ani veterinář
Ale pomůže... alespoň k bezbolestnýmu odchodu, když už není jiná možnost.
nesmělí lidé, co nemají rádi hádky, nemůžou snad žádné hádky vyvolat, ale mně, za to, že si nedupnu, jen každý ještě vynadá
Nesmělí, jo? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Myslím, že si umíš dupnout docel fest - "Ať mi tady zruší registraci, já toto fórum už nepotřebuju. A klidně si mě třeba nemějte rádi (což stejně děláte pět let). A o morálku nestojím, nemusí se nikdo přemáhat. Já hloupá husa myslela, že si sem může jít postěžovat člověk, kterému se něco smutného děje a ještě mu kdekdo nadává, a ne že si sem půjde pro další ponižování, nadávky a ústrky." To se pak nemůžeš divit, že říkáš "Opakuju, nestalo se mi to poprvé."
Možná se nehádáš, ale buď si jistá, že tím, jak ze sebe neustále děláš "oběť" (okolností, rodiny, práce a vůbec všeho), dokážeš svoje okolí naštvat dost spolehlivě... ale tvoje vina to není, ty se nehádáš a nedovedeš si dupnout... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
[b]ty toho evidentně o životě na vesnici moc nevíš
Hm... k "užitečnýmu" zvířeti se veterinář volá bez výjimky (téměř - nemyslím hovada, který na to se*ou), to "neužitečný" se přinejmenším nenechá trápit. I kdyby se místo MVDr. měl zavolat soused s flintou. Možná... někdy... se nanejvejš neprolejzají kůlny, křoví a přilehlý lesy, aby se našla ztracená kočka.
[/b]
Tak nějak jsem to myslela, ale ráda se nechám od majky poučit, jak to na vesnicích chodí:-)
Není tady
ale ráda se nechám od majky poučit
Bodejť... člověk se stále učí, aby neumřel hloupej
Není tady
No právě, diskuse jsou mnohdy opravdu zajímavé a dozvím se něco nového.-) díky Majko.-)
Není tady
luminka napsal(a):
Xsara napsal(a):
Milá luminko, četla jsem tvůj příspěvek několikrát, protože jsem nějak nemohla uvěřit tomu, co čtu.
A škoda, že na něj nemůžu reagovat, protože jediné výrazy, které mě napadají, jsou ty hodně vulgární.Že jsem sem lezla, tohle snad není ani pravda! A není to tady poprvé. Byla jsem tady naposled. Ať mi tady zruší registraci, já toto fórum už nepotřebuju. A klidně si mě třeba nemějte rádi (což stejně děláte pět let). A o morálku nestojím, nemusí se nikdo přemáhat. Já hloupá husa myslela, že si sem může jít postěžovat člověk, kterému se něco smutného děje a ještě mu kdekdo nadává, a ne že si sem půjde pro další ponižování, nadávky a ústrky. Opakuju, nestalo se mi to poprvé.
Tvuj prispevek ctu,az ted,protoze nam nesel internet.
Co si cekala,ze te tady na tomto foru budou lidi chvalit??Ze si nechala umirat sve milovane zvire v bolestech.Nevim proc se rozcilujes,mela by ses nad tim zamyslet.
Ja vcera taky zasla nad mym tatou ma psa a ja tatovi rikam,ze ten pes,uz nema 2 dny vodu.On me rekl,ze ji nepotrebuje,ze pije z jezirka.Z jezirka kde jsou lekniny.
Psovi jsem dala vodu do misticky a az tam budeme bydlet o psa se budu starat sama.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nevím, jak dlouho žiješ na vesnici ty, ale já celý život, stejně jako holčina a zkušenosti mám stejné jako ona.
Hovada neschopná postarat se o zvíře, které si pořídily, najdeš na vsi i ve městě.
K názoru, že "vůbec pokud jde o starší lidi. ti to skutečně berou tak, že buď se z toho vylíže, nebo pojde. " můžu jen říct, že bych Pavle přála vidět, jak vyvádí moje 75lětá máti i ostatní "stařenky" v okolí, kdykoliv jim zamarodí kočka, pes má bebíčko nebo se jim nelíbí jakýkoliv jiný domácí mazel... třeba koza.
Není tady
Necítím potřebu vysvětlovat komukoliv, jak to na vesnicích může být i jinak, než tady popisují. Evidentně mají pouze jednostranné informace.
Tím se nijak nezastávám těch, co zvířata trpět nechají a nijak se nezastávám chování luminky a její rodiny. Já bych to řešila jinak, i kdyby celá vesnice nebo celý svět nechával zvíře trpět.
Jen jsem chtěla poukázat na to, že není celý svět versus názor luminky. Že skutečně ne všude se ke zvířatům chovají laskavě.
Btw na vesnici jsem žila cca 37 z mých 49 let a kontakty s vesnicí, dokonce i v jiném státě, kde mí rodiče a blízcí příbuzní a jejich předci na vesnici žijí stovky let, takže přece jenom nějaké povědomí o tom, jak to taky může chodit na vesnici i v současné době, mám.
Mí rodiče i sestry dokonce číči mají a i já jsem měla tři v době, kdy jsme bydleli v domku. Dvěma mým kočičkám nějaký dobrák vystřelil oko - zřejmě vzduchovkou. Byla to zřejmě oblíbená zábava některého z "dobrých" sousedů. Nebo vypíchnul, nevím. Veterinář říkal, že z našeho okolí má hodně takových případů.
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2012 10:57)
Evidentně mají pouze jednostranné informace.
Zato ty jsi (už zase a jako vždycky) ta jediná, která je má a ví... líp, než všichni ostatní
Není tady
helena napsal(a):
Evidentně mají pouze jednostranné informace.
Zato ty jsi (už zase a jako vždycky) ta jediná, která je má a ví... líp, než všichni ostatní http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif
Jak jinak.
Není tady
Poslední příspěvek, teď budu týden bez počítače a stejně jsem si už řekla o zrušení účtu. Žádné kočičce jsem očičiko nevystřelila a děláte tady ze mě lidskou zrůdu. Neprosadila jsem veterináře a s tchyní jsme si mohly oči vyplakat. A ta hovada si vyprošuju!
Není tady
luminka napsal(a):
Poslední příspěvek, teď budu týden bez počítače a stejně jsem si už řekla o zrušení účtu. Žádné kočičce jsem očičiko nevystřelila a děláte tady ze mě lidskou zrůdu. Neprosadila jsem veterináře a s tchyní jsme si mohly oči vyplakat. A ta hovada si vyprošuju!
Luminko, doporučuju číst pořádně a nepodsouvat něco, co o Tobě nikdo neřekl, viz s okem. A nediv se, že se tady každý diví...co to je "neprosadila jsem si veterináře"? Jsi snad dospělá, souhlas nikoho nepotřebuješ.
Není tady
helena napsal(a):
Zato ty jsi (už zase a jako vždycky) ta jediná, která je má a ví... líp, než všichni ostatní
Zcela evidentně tomu tak bude. Jen bych opravila, ne líp, než všichni ostatní, ale líp než ti, co tady píší, jak je to na vesnici všechno v pořádku a že na vesnici by nikdy... Protože je spousta lidí, kteří tady nepíši a dokonce to ani nečtou a mají informace podobné, jako mám já.
Možná proto, že používám mozek a že jsem všímavá a přemýšlivá...
Pokud tomu tak není, odkud se pak berou např. v televizi či tisku informace o týrání mimo jiné i koček? A ty informace nejsou vždy pouze z měst.
Když už teda vynechám své osobní zkušenosti...
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2012 11:40)
Majkafo, klobouk dolů, s takovým "nadhledem" defacto urazit lidi, co zde píšou, to se jen tak hned nevidí. Jinak k tomu Tvému, troufám si tvrdit, že každý člověk má své osobní zkušenosti, lidi kolem sebe, ne jen ty, a rovněž každý člověk používá mozek (jistě, je pár vyjímek - to jsou pak Ti, o kterých se mluví v TV, kterou ty zmiňuješ). Troška pokory neuškodí nikomu, stejně jako respekt k názoru druhých.
Není tady
A koukám, máme tisícovku, jdu založit další vlákno, toto uzavírám.
Není tady