1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
PPavlaa napsal(a):
luminko, já tě eru, kolik ty dokáe nadzvednout lidí, kdy sem jednou za čas přijde
... a stačí k tomu jen jeden jediný příspěvek ...
Není tady
Njn....kdy on není příspěvek jako příspěvek.
Xsara napsal(a):
Milá luminko, četla jsem tvůj příspěvek několikrát, protoe jsem nějak nemohla uvěřit tomu, co čtu.
A koda, e na něj nemůu reagovat, protoe jediné výrazy, které mě napadají, jsou ty hodně vulgární.
Nelze, ne souhlasit - doufám, Luminko, e to druhý ubohý zvíře jste nechali pro někoho zodpovědnějího.
Není tady
mně, za to, e si nedupnu, jen kadý jetě vynadá
páníčkové nikam nechtěli jet, protoe s kočkami se na vesnici moc nenadělá
aludek na to, koukat se na ztrápenou kočku museli mít tedy doma vichni Luminku neznám, ale jestli jsem to správně pochopila, asi je dost submisivní, i podle těch posledních vět. Nicméně ten kocourek dost moná trpěl jetě před tím posledním týdnem,vzhledem k tomu,e hubl a neral,to u mu muselo být zle. Já bych ty nervy neměla, radi bych se doma porafala,ne to nechat jen tak. Protoe i mně samotný by bylo z toho patně. Mám problém o takových věcech i číst nebo to slyet. Nám odeel pes krátce po operaci, veterinář řekl,e by bylo lepí nechat ho uspat. Za injekci si neřekl nic.
Upravil(a) Ziki (27. 5. 2012 18:10)
Není tady
Měli jsme kromě psa i kocoura,a toho jsme ke stáru uetřili trápení,ale nebylo to lehké rozhodnutí Byl s námi 18 let. Zdravej pořád, a v posledním půl roce míň batil, pořád chtěl hladit a mazlit,co před tím nedělal.. a pak najednou několik dní byl úplně apatický,a dalí den, kdy na chvíli vstal,jsme si vimly, e naráí do věcí, e přestává vidět. A tak jsme se rozhodly
Upravil(a) Ziki (27. 5. 2012 18:55)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
holcina napsal(a):
Jene páníčkové s ním nikam jet nechtěli, ono na vesnici se s kočkama moc nenadělá
moná u vás na vesnici a moná jen vy:-(v tomhle má pravdu, vůbec pokud jde o starí lidi. ti to skutečně berou tak, e buď se z toho vylíe, nebo pojde.
Moná u vás na vesnici. Jinak na vesnicích bývá jiný vztah k hospodářským zvířatům, kdy se ztratí kocour tak se nehledá, to je pravda, ale nikdo by nenechal zvíře umírat
Není tady
holcina napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
holcina napsal(a):
Jene páníčkové s ním nikam jet nechtěli, ono na vesnici se s kočkama moc nenadělá
moná u vás na vesnici a moná jen vy:-(v tomhle má pravdu, vůbec pokud jde o starí lidi. ti to skutečně berou tak, e buď se z toho vylíe, nebo pojde.
Moná u vás na vesnici. Jinak na vesnicích bývá jiný vztah k hospodářským zvířatům, kdy se ztratí kocour tak se nehledá, to je pravda, ale nikdo by nenechal zvíře umírat
Není tady
holčino, ty toho evidentně o ivotě na vesnici moc neví. Moná jetě tak v té vaí, jestli bydlí na vesnici, ale řekla bych, e to, cos napsala, si pouze myslí, e to tak je. Pravda je ovem jiná. A nejenom na vesnici.
luminko, vyhledej si u konečně dobrého psychologa.
majkafa napsal(a):
holčino, ty toho evidentně o ivotě na vesnici moc neví. Moná jetě tak v té vaí, jestli bydlí na vesnici, ale řekla bych, e to, cos napsala, si pouze myslí, e to tak je. Pravda je ovem jiná. A nejenom na vesnici.
Jistěe o ivotě na vesnici nic nevím, iju tam jen celý ivot:-) Nikdy jsem nezaila, e by někdo nechal umírat zvíře. Asi mám těstí na vesnice:-)
Není tady
holcina napsal(a):
majkafa napsal(a):
luminko, vyhledej si u konečně dobrého psychologa.Jistěe o ivotě na vesnici nic nevím, iju tam jen celý ivot:-) Nikdy jsem nezaila, e by někdo nechal umírat zvíře. Asi mám těstí na vesnice:-)
Holčino, vidím to stejně jako ty. Také celý ivot iju na vesnici a nemůu samozřejmě mluvit za vechny, ale přinejmením ve svém okolí vidím, e tomu tak není. Nikdo tady nenechává týden umírat zvíře, ba naopak, kolikrát jsem byla svědkem zoufalého boje o záchranu zvířecího miláčka. A je to i má osobní zkuenost, kdy nám umíral pes
Není tady
holcina napsal(a):
Jistěe o ivotě na vesnici nic nevím, iju tam jen celý ivot:-) Nikdy jsem nezaila, e by někdo nechal umírat zvíře. Asi mám těstí na vesnice:-)
Ano, asi má těstí. Nebo vidí kolem jen to, co chce vidět.
to prý nepomůe ani veterinář
Ale pomůe... alespoň k bezbolestnýmu odchodu, kdy u není jiná monost.
nesmělí lidé, co nemají rádi hádky, nemůou snad ádné hádky vyvolat, ale mně, za to, e si nedupnu, jen kadý jetě vynadá
Nesmělí, jo?
Myslím, e si umí dupnout docel fest - "A mi tady zruí registraci, já toto fórum u nepotřebuju. A klidně si mě třeba nemějte rádi (co stejně děláte pět let). A o morálku nestojím, nemusí se nikdo přemáhat. Já hloupá husa myslela, e si sem můe jít postěovat člověk, kterému se něco smutného děje a jetě mu kdekdo nadává, a ne e si sem půjde pro dalí poniování, nadávky a ústrky." To se pak nemůe divit, e říká "Opakuju, nestalo se mi to poprvé."
Moná se nehádá, ale buď si jistá, e tím, jak ze sebe neustále dělá "obě" (okolností, rodiny, práce a vůbec veho), dokáe svoje okolí natvat dost spolehlivě... ale tvoje vina to není, ty se nehádá a nedovede si dupnout...
ty toho evidentně o ivotě na vesnici moc neví
Hm... k "uitečnýmu" zvířeti se veterinář volá bez výjimky (téměř - nemyslím hovada, který na to se*ou), to "neuitečný" se přinejmením nenechá trápit. I kdyby se místo MVDr. měl zavolat soused s flintou. Moná... někdy... se nanejvej neprolejzají kůlny, křoví a přilehlý lesy, aby se nala ztracená kočka.
Není tady
helena napsal(a):
to prý nepomůe ani veterinář
Ale pomůe... alespoň k bezbolestnýmu odchodu, kdy u není jiná monost.
nesmělí lidé, co nemají rádi hádky, nemůou snad ádné hádky vyvolat, ale mně, za to, e si nedupnu, jen kadý jetě vynadá
Nesmělí, jo? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Myslím, e si umí dupnout docel fest - "A mi tady zruí registraci, já toto fórum u nepotřebuju. A klidně si mě třeba nemějte rádi (co stejně děláte pět let). A o morálku nestojím, nemusí se nikdo přemáhat. Já hloupá husa myslela, e si sem můe jít postěovat člověk, kterému se něco smutného děje a jetě mu kdekdo nadává, a ne e si sem půjde pro dalí poniování, nadávky a ústrky." To se pak nemůe divit, e říká "Opakuju, nestalo se mi to poprvé."
Moná se nehádá, ale buď si jistá, e tím, jak ze sebe neustále dělá "obě" (okolností, rodiny, práce a vůbec veho), dokáe svoje okolí natvat dost spolehlivě... ale tvoje vina to není, ty se nehádá a nedovede si dupnout... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
[b]ty toho evidentně o ivotě na vesnici moc neví
Hm... k "uitečnýmu" zvířeti se veterinář volá bez výjimky (téměř - nemyslím hovada, který na to se*ou), to "neuitečný" se přinejmením nenechá trápit. I kdyby se místo MVDr. měl zavolat soused s flintou. Moná... někdy... se nanejvej neprolejzají kůlny, křoví a přilehlý lesy, aby se nala ztracená kočka.
[/b]
Tak nějak jsem to myslela, ale ráda se nechám od majky poučit, jak to na vesnicích chodí:-)
Není tady
ale ráda se nechám od majky poučit
Bodej... člověk se stále učí, aby neumřel hloupej
Není tady
No právě, diskuse jsou mnohdy opravdu zajímavé a dozvím se něco nového.-) díky Majko.-)
Není tady
luminka napsal(a):
Xsara napsal(a):
Milá luminko, četla jsem tvůj příspěvek několikrát, protoe jsem nějak nemohla uvěřit tomu, co čtu.
A koda, e na něj nemůu reagovat, protoe jediné výrazy, které mě napadají, jsou ty hodně vulgární.e jsem sem lezla, tohle snad není ani pravda! A není to tady poprvé. Byla jsem tady naposled. A mi tady zruí registraci, já toto fórum u nepotřebuju. A klidně si mě třeba nemějte rádi (co stejně děláte pět let). A o morálku nestojím, nemusí se nikdo přemáhat. Já hloupá husa myslela, e si sem můe jít postěovat člověk, kterému se něco smutného děje a jetě mu kdekdo nadává, a ne e si sem půjde pro dalí poniování, nadávky a ústrky. Opakuju, nestalo se mi to poprvé.
Tvuj prispevek ctu,az ted,protoze nam nesel internet.
Co si cekala,ze te tady na tomto foru budou lidi chvalit??Ze si nechala umirat sve milovane zvire v bolestech.Nevim proc se rozcilujes,mela by ses nad tim zamyslet.
Ja vcera taky zasla nad mym tatou ma psa a ja tatovi rikam,ze ten pes,uz nema 2 dny vodu.On me rekl,ze ji nepotrebuje,ze pije z jezirka.Z jezirka kde jsou lekniny.
Psovi jsem dala vodu do misticky a az tam budeme bydlet o psa se budu starat sama.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nevím, jak dlouho ije na vesnici ty, ale já celý ivot, stejně jako holčina a zkuenosti mám stejné jako ona.
Hovada neschopná postarat se o zvíře, které si pořídily, najde na vsi i ve městě.
K názoru, e "vůbec pokud jde o starí lidi. ti to skutečně berou tak, e buď se z toho vylíe, nebo pojde. " můu jen říct, e bych Pavle přála vidět, jak vyvádí moje 75lětá máti i ostatní "stařenky" v okolí, kdykoliv jim zamarodí kočka, pes má bebíčko nebo se jim nelíbí jakýkoliv jiný domácí mazel... třeba koza.
Není tady
Necítím potřebu vysvětlovat komukoliv, jak to na vesnicích můe být i jinak, ne tady popisují. Evidentně mají pouze jednostranné informace.
Tím se nijak nezastávám těch, co zvířata trpět nechají a nijak se nezastávám chování luminky a její rodiny. Já bych to řeila jinak, i kdyby celá vesnice nebo celý svět nechával zvíře trpět.
Jen jsem chtěla poukázat na to, e není celý svět versus názor luminky. e skutečně ne vude se ke zvířatům chovají laskavě.
Btw na vesnici jsem ila cca 37 z mých 49 let a kontakty s vesnicí, dokonce i v jiném státě, kde mí rodiče a blízcí příbuzní a jejich předci na vesnici ijí stovky let, take přece jenom nějaké povědomí o tom, jak to taky můe chodit na vesnici i v současné době, mám.
Mí rodiče i sestry dokonce číči mají a i já jsem měla tři v době, kdy jsme bydleli v domku. Dvěma mým kočičkám nějaký dobrák vystřelil oko - zřejmě vzduchovkou. Byla to zřejmě oblíbená zábava některého z "dobrých" sousedů. Nebo vypíchnul, nevím. Veterinář říkal, e z naeho okolí má hodně takových případů.
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2012 10:57)
Evidentně mají pouze jednostranné informace.
Zato ty jsi (u zase a jako vdycky) ta jediná, která je má a ví... líp, ne vichni ostatní
Není tady
helena napsal(a):
Evidentně mají pouze jednostranné informace.
Zato ty jsi (u zase a jako vdycky) ta jediná, která je má a ví... líp, ne vichni ostatní http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif
Jak jinak.
Není tady
Poslední příspěvek, teď budu týden bez počítače a stejně jsem si u řekla o zruení účtu. ádné kočičce jsem očičiko nevystřelila a děláte tady ze mě lidskou zrůdu. Neprosadila jsem veterináře a s tchyní jsme si mohly oči vyplakat. A ta hovada si vyprouju!
Není tady
luminka napsal(a):
Poslední příspěvek, teď budu týden bez počítače a stejně jsem si u řekla o zruení účtu. ádné kočičce jsem očičiko nevystřelila a děláte tady ze mě lidskou zrůdu. Neprosadila jsem veterináře a s tchyní jsme si mohly oči vyplakat. A ta hovada si vyprouju!
Luminko, doporučuju číst pořádně a nepodsouvat něco, co o Tobě nikdo neřekl, viz s okem. A nediv se, e se tady kadý diví...co to je "neprosadila jsem si veterináře"? Jsi snad dospělá, souhlas nikoho nepotřebuje.
Není tady
helena napsal(a):
Zato ty jsi (u zase a jako vdycky) ta jediná, která je má a ví... líp, ne vichni ostatní
Zcela evidentně tomu tak bude. Jen bych opravila, ne líp, ne vichni ostatní, ale líp ne ti, co tady píí, jak je to na vesnici vechno v pořádku a e na vesnici by nikdy... Protoe je spousta lidí, kteří tady nepíi a dokonce to ani nečtou a mají informace podobné, jako mám já.
Moná proto, e pouívám mozek a e jsem vímavá a přemýlivá...
Pokud tomu tak není, odkud se pak berou např. v televizi či tisku informace o týrání mimo jiné i koček? A ty informace nejsou vdy pouze z měst.
Kdy u teda vynechám své osobní zkuenosti...
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2012 11:40)
Majkafo, klobouk dolů, s takovým "nadhledem" defacto urazit lidi, co zde píou, to se jen tak hned nevidí. Jinak k tomu Tvému, troufám si tvrdit, e kadý člověk má své osobní zkuenosti, lidi kolem sebe, ne jen ty, a rovně kadý člověk pouívá mozek (jistě, je pár vyjímek - to jsou pak Ti, o kterých se mluví v TV, kterou ty zmiňuje). Troka pokory neukodí nikomu, stejně jako respekt k názoru druhých.
Není tady
A koukám, máme tisícovku, jdu zaloit dalí vlákno, toto uzavírám.
Není tady