Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 1. 2012 21:06

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

CHAT: Skuhrací chlívek XIII

Přeju, ať to moc ke skuhrání není, ale pokud přeci, tak tady máte prostor.

A rovnou s dovolením začnu, dnes jsem musela nechat utratit svého starého psa. I když vím, že už je mu líp, je mi stejně smutno.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#2 4. 1. 2012 21:14

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Re: CHAT: Skuhrací chlívek XIII

Bylo by divné,kdyby ti nebylo smutno,ale díky bábovkám(A+M) nebudeš mít na dlouhé smutnění čas pussa .

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#3 4. 1. 2012 21:24

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Ronja napsal(a):

A rovnou s dovolením začnu, dnes jsem musela nechat utratit svého starého psa. I když vím, že už je mu líp, je mi stejně smutno.

Ach jo...Ronjo,co se dá dělat viď?Proto já si zvířata nepořizuju...před kámoškama říkám rádobydrsně čokli,ale jenom proto,že mi to nelidsky rve srdce když trpí,no a oni bohužel mají krátký život oproti nám a já na to trápení potom nemůžu koukat.Je fajn ,že mají možnost eutanázie a žes mu zkrátila utrpení chlupáčovi a nechala ho uspat,však si teď už ohryzává kosti ve psím nebi...smile

Není tady

#4 4. 1. 2012 21:58

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Chtěla jsem si zaskuhrat na jednu blbost, ale nepřipadá mi to vhodný vůči Ronje.
Spíše tedy:  Ronjo - oceňuji tvou statečnost vzít na sebe rozhodnutí za trpícího tvora.
Znám lidi, který to neudělali s jedním psem, nechali ho trápit 2 roky a teď to samý opakují s druhým psem...

Upravil(a) Jessika (4. 1. 2012 21:59)

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#5 4. 1. 2012 22:02

majkafa
Host

Ronjo pussa

#6 5. 1. 2012 8:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ronji, cítim s tebou... ja som uspala dvoch (postupne wink ) a je to náročné. Teraz som si dala pauzu, mám andulky... a uvidíme.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 5. 1. 2012 9:28

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Holky děkuju - je mi po něm smutno, ale mám jakýsi vnitřní naprostý klid. Hodně špatně už chodil (dysplazie) a v úterý jsme se rozhodli, že než čekat, až se nebude moct sám vůbec postavit, raději ho necháme uspat včas. Bála jsem se, že mi zůstaně někde ležet v noci bez pomoci (dva týdny před smrtí se po celoživotním spaní v domě natrvalo přestěhoval na zahradu) a já o tom nebudu vědět, nehledě na to, že bych ho stejně neuzvedla, abych mu mohla pomoct třeba na záchod. Veterinář že přijede ve středu nebo ve čtvrtek (dnes) - a včera (ve středu) už se ráno nepostavil, takže jsem volala, ať přijedou hned. Byla jsem s ním do poslední chvíle, vůbec nikdy nekňučel, nic ho nebolelo, ráno se ještě nažral (i když už jen trochu). Prostě odešel v pokoji a v klidu v pravý čas.

Říkala jsem si, že co by za to mnozí lidé dali. Nechala jsem ho svobodně si vybrat, ať je, kde chce, odešel tam, kde to měl rád, bez bolesti, hladila jsem ho. A život měl krásnej - jako mladý pes s námi byl pořád někde po vandrech, v přírodě, plaval, jak to měl rád. Nastáro byl v domě se zahradou, kde mohl celý den ležet na dvorku, chodili jsme na krátké procházky do lesa, 6 let nebyl na vodítku - nebyl důvod. A teď už plave někde nahoře a je mu dobře.

Omlouvám se za slohovku rodna

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#8 5. 1. 2012 9:30

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Seli taky si dávám pauzu - ne proto, že by pro mě ten prožitek konce byl tak drastický, abych si raději dalšího nepořizovala (Revlibo pussa ) - ale chci zase klidného, spolehlivého psa, a tomu je potřeba se jako štěneti věnovat. Teď to nejde, tak si říkám, až budou bábovkám (díky Rejko big_smile ) tak tři roky, aby z toho měly rozum a já čas se štěněti věnovat....tak třeba fenečku gloria

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#9 5. 1. 2012 11:09

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

My mame ted obrovskou Saru z utulku, mela uz tri roky, kdyz jsme ji brali, mela jsem hrozny strach, jak to bude, kdyz je uz dospela a zazila kdovi co... Ale je to snad nejhodnejsi pes na svete. A nejvdecnejsi. Vsemu rozumi (i naladam, chodi "utesovat" a tak). Silene mi vadi ty vecne chlupy vsude, ale za tu jeji "milotu" ji to odpoustim a furt uklizim...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#10 5. 1. 2012 13:50

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Tak my máme už dědouše
http://www.seznam.czwww.celysvet.cz/fotosoutez/nahled/foto-23148.jpg
Ale jako štěně vypadal asi takto
http://www.cz-pes.cz/inzerce/t2601721295596593.jpg
I když jsem z něj občas na prášky,stejně bych nedovolila,aby někdy trpěl. Už jsme se s manželem dohodli,že na tom bude jednou zle,že já to vyřídím,aby to skončilo. On ho má od štěňátka,já ho vyvdala,takže chápu,že by tohle prostě nezvládl.....

Seneca

Není tady

#11 5. 1. 2012 14:00

rejka
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

My mame ted obrovskou Saru z utulku, mela uz tri roky, kdyz jsme ji brali, mela jsem hrozny strach, jak to bude, kdyz je uz dospela a zazila kdovi co... Ale je to snad nejhodnejsi pes na svete. A nejvdecnejsi. Vsemu rozumi (i naladam, chodi "utesovat" a tak). Silene mi vadi ty vecne chlupy vsude, ale za tu jeji "milotu" ji to odpoustim a furt uklizim...

Viktorko,to jsi měla kliku...můj švára si vzal se ženou taky psa z útulku. Byl to prý "nejošklivější" ( a já jim musím dát za pravdu wink ) pes,kterého tam měli,tak si ho vybrali,protože jim bylo jasné,že tenby tam jinak zůstal. Vzorně se o něj starají,mají zahradu,takže pes se může vylítat,zkrátka chtějí mu vynahradit co si nejspíš prožil....a ten nevděčník nevděčná,jakmile to jde,zdrhne. Je to chronický utíkač,jsou z toho nešťastní,protože on se nevrací,pokaždé ho tedy hledají...zatím úspěšně...

Seneca

Není tady

#12 5. 1. 2012 14:37

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Ronja napsal(a):

gratergratergrater,  cítím s tebou , kolik mu bylo?

Není tady

#13 5. 1. 2012 18:09

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Aprill 12, na labradora utěšený věk.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#14 5. 1. 2012 18:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Ronja napsal(a):

Aprill 12, na labradora utěšený věk.

jj, to je je na velké plemeno krásný věk. my máme 16 letou psí stařenku a bojím se kdy to přijde, že se taky budu muset rozhodnout.

Není tady

#15 6. 1. 2012 7:25

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Sel díky za reakci ve vedlejším chlívku smile Já si teď s malýma dětma netroufnu vzít si psa z útulku, nechci riskovat, že bude poznamenanej tím, co prožil...A na to chodit tam pravidelněm, sledovat povahy a vybrat si, (což by bylo usper řešení), na to fakt není teď čas. POčkám, třeba k nám nějaký opuštěnec přijde, tak jako k nám přišla úžasná, mazlivá kočka. Tak proč ne pes smile A až budu mít pocit, že by z toho holky měly radost a zároveň už byly schopný psa respektovat, tak se případně rozhoupu k aktivnímu hledání.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#16 6. 1. 2012 8:09

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Neboj, Ronjo.
Ona na tebe nějaká dušička někde čeká a až bude vhodný čas, tak se ohlásí.
stolt

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#17 6. 1. 2012 9:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nie je to na skuhranie, ale k téme: kamoška, čo sa večne bránila mať psa (pri dome, ale dochádzajú denne cca 40 km do Bratislavy), objavila kúsok od nich po ceste pobehovať strateného psa grater kapitulation , mladú kokricu, Asi obeť petárd a delobuchov... Najprv ju vzala k sebe "dočasne, kým sa nenájde pán", ale vyzerá to, že už psa adoptovala. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#18 9. 1. 2012 10:28

majkafa
Host

Tohle je spíš do nějakého rozesmutňovacího chlívku, ale žádný jsem nenašla.
K tomu všemu marastu v práci ještě o víkendu paní mého milého zjistila, že existuji. Jsem z toho moc smutná.
Že všechny asi čeká trápení. Hlavně jeho a ji a jejich syna. Já jsem věděla, do čeho jdu, se všemi důsledky, které to může mít.
Ale nelituji ničeho.

Upravil(a) majkafa (9. 1. 2012 10:30)

#19 9. 1. 2012 10:33

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jenže ty jsi neměla co ztratit, nikomu se nemusela zpovídat. on to má jinak. ach jo, tyhle vztahy se ženáči sad

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#20 9. 1. 2012 10:39

majkafa
Host

Nemám co ztratit. "Jen" muže, kterého miluji.
Jestli to tak má být, modlím se, abych to dokázala přijmout s pokorou.

#21 9. 1. 2012 10:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No právě - "Já jsem věděla, do čeho jdu, se všemi důsledky, které to může mít." - s podobnou možností jsi musela počítat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#22 9. 1. 2012 10:49

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Jestli to tak má být, modlím se, abych to dokázala přijmout s pokorou.

majko, několikrát jsi tu psala, že do toho jdeš i přes to, že by to mělo být jen na čas, že ti to i tak za to stojí. ale koukám, že jsi na to připravená nebyla.
blbý je, že to neskončilo, aniž by se o tom jeho rodina nedozvěděla a neranilo to další lidi.
ale s tímhle vším jste oba museli počítat, něják jste se ničím netajili, jak jsi tu psala. tohle prostě přijít muselo.

Upravil(a) PPavlaa (9. 1. 2012 10:51)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#23 9. 1. 2012 10:53

majkafa
Host

helena napsal(a):

No právě - "Já jsem věděla, do čeho jdu, se všemi důsledky, které to může mít." - s podobnou možností jsi musela počítat.

Ano. To je v takových vztazích samozřejmé, myslím.
Ale to neznamená, že nebude bolet, kdybychom se rozešli.
Tak doufám, že to zvládnu se ctí, jestli k rozchodu dojde. A jestli ne, je mi jasné, že to i tak bude těžké pro všechny.

Upravil(a) majkafa (9. 1. 2012 10:54)

#24 9. 1. 2012 11:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale to neznamená, že nebude bolet, kdybychom se rozešli... A jestli ne, je mi jasné, že to i tak bude těžké pro všechny.
Bude, samozřejmě... ale tím "jestli ne" myslíš co? jeho odchod k tobě nebo zachování současného stavu?
Ať tak nebo tak - těžší to pravděpodobně bude pro jeho rodinu.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#25 9. 1. 2012 11:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

kdybychom se rozešli ? ty od něj nedáš ruce pryč, když už je to takhle ?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí