1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
maminy, nemáte zkuenost?
syn - 4 roky a 2 měsíce
mluvit začal ve větách velmi brzo, u kolem 1.5 let. Ve skolce mi řekli, e má odliné mylení oproti jiným dětem
např: 3 leté dítě, kdy jde poprvé do kolky pláče: Já chci maminku
ná syn(samozřejmě taky uřvaný :-): Kde je maminka, mám strach, aby se jí něco nestalo?
Má , dá se řici odlinou mluvu od stejně starých dětí, kdy (co mi řekly i ve kolce) hodně přemýlí o tom co říká a snaí se dopředu kontrolovat následky toho co říká.
např. včera jsem mu hodně vyhubovala za problém, který bych tady chtěla vlastně řeit. Problémy s dětmi potom řeíme tím, stylem, e si s nimi večer sedneme a probíráme jejich chování, aby si uvědomily co se stalo. manel přiel odpoledne z práce a tak mu před synem povídám: " No řekni tatínkovi, co se Ti ráno přihodilo a zase jsi měl ten svůj záchvat" a syn hned namítl : " Ví tatínku, nic říkat nebudu, u jsem to s mamkou vyřeil a slíbil, e budu hodny a nebudu zlobit".. Tak takhle mě odbil 4letý kluk a vzal mi vekerý vítr z plachet :-)
jet k synovi, je velmi technický nadaný, Lego je pro něk ideální pro kluky cca 8-10let, kdy mu dojdou baterky v autě na ovládání, dokáe si najít správné baterky mezi 3 druhy, odroubovat kryt, dát baterky se správnou polarizací do chlívečku, zaroubovat a jezdit....
A pomalinku se dostávám k problému:
Ikdy je syn řekněme v něčem napřed,velice hodný, nevymáhá si nic vztekáním, na druhou stranu absolutně nezvládá situace, kdy se na něco zaměří a nejde mu to, neo něco není dokonalé a přesné.
U kdy v roce stavěl komínky a hrady s kostek a spadlo mu to, nebo to nebylo přesně podle jeho představ, zhroutil se na podlahu a vyloeně řval: Já to nedokáu, nedokáu!!!! nebo s tou kostičkou co, nestála přesně tak jak ctěl mrsknul o zem a plakal, e mu to nejde... Poslední dobou můsí mít kolem sebe dokonale postavené lego, kdy si vymýlí variace strojů, aut a robotů podle fantazie a jakmile to není přesně podle jeho představ, dokáe se dostat skoro a do takového amoku, e přestane vnímat okolí a tak urputně a křečovitě začne ty kostičky dret a nebo s nimi pracovat, e mě to a děsí, protoe svět kolem něj úplně úpřestává existovat - uklidní se teprve, a se mu to podaří dokončit - v případě, e je ten úkol, který si dal nad jeho síly - pomůe kolikrát jen cáknutí vody do obličeje , aby se probral do reality...
Te´d si usmyslel, e peřina, pod kterou spí, musí být dokonale nataená, cípy musí přesně sedět v kadém rohů, nikde nesmí být ani záhyb, v případě e někde najde nějakou nesrovnalost, okamitě je zase v tom svém tranzu, kdy lítá po posteli a natahuje, rovná a měří , zda je ve jak má být, včera opět předvedl, e se kvůli peřině dokáe vytočit do naprosté nepříetnosti...
tak jsem mu potom vyprávěla pohádku o jednom Ufounkovi, který na své planetě deku na mazlení a muchlování a e to bylo největí ůo a legrace na světe atd a pak mi povídal, maminko já u budu fakt hodný...
je to ivý, usměvavý kluk, který miluje děti, který se nevzteká nad tím, kdy mu máma něco nekoupí nebo zakáe, ale bojím se dalího záchvatu, jakmile zase nebude něco podle pravítka, nebo podle představ, nebo zaitého reimu je to patně... vysvětlení v danou chvílu nepomáhá, opravdu je úplně mimo.
tak co s tím, setkali jste se některá s tímto, jak s tím ít , je to straně chytrej kluk, ale na pak mi přijde jako by ho chytl rapl a byl mimo
Není tady
tes nas filipek je nieco podobne... v skolke mi ucitelka povedala ze sa hra vacsinu sam, pretoze to ma namyslene podla svojho a nechce aby mu do toho druhy "kecali"... aj doma ked sa hra, pripadne hrame spolu, tak to musi byt presne ako namyslel, ked sa mu to nedari, doslova niekedy zuri, musi to byt presne a dokonale, aby vsetko fungovalo, ale u nas to nie je asi tak casto ako u vas, na detailoch zazitych lpi tiez...
lego stavia uz city co je pre velkych, postavi formulu, nakladak... pridem a ja cumim ako to postavil..to ho bavi...
u nas je to v lahsej miere ale je... snazim sa tomu vyhybat...a v skolke robi tiez tieto amoky, ci tam nie?
Není tady
Ano ve kolce, vlastně také a jak povídá je straně rád, kdy si s ním hraji, ale jen do té doby, ne mu začnu brát kostičky od lega nebo stavebnic, tak je ve hned patně a ve mi rozkládá, e to neumím a e to musí opravit - nevím, jestli je puntičkář nebo cholerik...
Není tady
Tak u nám dokonce kecá i do toho jak má být uspořádané jídlo, pěkně srovnané - nechápu jak se u toho dokáe tak vytočit - občas mi příjde jako Dustin Hoffman v Raymanovi... Přitom je opravdu velmi chytrý inteligentní a s lidmi kolem komunikuje naprosto normálně, ba naopak jako by byl starí...
Není tady
Poslal jsem své přítelkyni http://test-tehotenstvi.cz/?stranka=4.
Není tady