6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tři dny před vánocemi se mi potvrdilo e je mi manelka ji několik měsíců, ale podle veho i déle,nevěrná a to dost intenzivně.něco jsem tuil protoe se mnou nespává.Přitom se ale stará o rodinu.Mívali jsme dost starostí a nyní kdy máme klid tak tohle.Motají se kolem ní mladí chlapi atd.
Jetě jsem jí nic neřekl a snaím se být v klidu a být na ní hodný.I kdy vím e je to logicky konec Protoe sním jela u i na návtěvu kámoky.Prosil bych někoho nestranného o názor co by dělal v mé situaci.Děkuji.
Není tady
Psychológ, poradňa, pokec s kamomi, premyslie, čo ďalej - aj praktické kroky. No a potom ju vyzva na "zásadný rozhovor" - ale a POTOM, t.j. pripravený, s premysleným plánom A a D.
Není tady
nat,
mýlí se. Nevěra jednoho z partnerů a to sebevíc intenzivní, nemusí být vůbec, a u vůbec ne logicky, koncem manelství.
Naopak, klidně můe být i novým začátkem.
To, e ty situaci vidí "nějak" ( "Mívali jsme dost starostí a nyní kdy máme klid tak tohle.") vůbec neznemaméná, e tvoje ena ji nemůe vidět "onak".
Pokud bude ve nahlíet jen ze svého vlastního úhlu pohledu a nepodívá se na věc i "jejíma očima", tak to nejspí konec bude.
Pokud zachová klid, zvládne svoji jeitnost a pocity zrady, to jest zvládne sám sebe a porozumí tomu, co se vlastně s TEBOU samým teď děje, co ti nejvíc vadí ( píe, e o rodinu se dál stará), tak zvládne i celou tuhle situaci.
Najdi si dobrého terapeuta a ve s ním prober. A pak si promluv se enou, a zvládne své vlastní emoce, jinak riskuje, e tě převálcujou a s tebou i to, co jetě ve vaem manelství funguje.
Hodně těstí.
Není tady
Nate, nevěra po 30 letech je něco tak nečekaného jako sníh v zimě.
Vidím to stejně jako Pandora. Jestli s tebou tvoje ena být nechce, odejde kdykoliv a vůbec za tím nemusí být jiný chlap. A kdy s tebou být chce, tak tě neopustí. To, e se chodí tetelit někam jinam je pro ni jenom zpestření ivota, nic víc. Nevěra po tolika letech není předzvěstí konce vztahu. Hlavně to nezačni nějak mohutně řeit. Tím bys ji od sebe zahnal. ij, bav se, dělej si program podle svýho a eny si nevímej. Ona si tě za to bude váit a jednou ti oplatí stejnou mincí.
Není tady
nat napsal(a):
Tři dny před vánocemi se mi potvrdilo e je mi manelka ji několik měsíců, ale podle veho i déle,nevěrná a to dost intenzivně.něco jsem tuil protoe se mnou nespává.Přitom se ale stará o rodinu.Mívali jsme dost starostí a nyní kdy máme klid tak tohle.Motají se kolem ní mladí chlapi atd.
Jetě jsem jí nic neřekl a snaím se být v klidu a být na ní hodný.I kdy vím e je to logicky konec Protoe sním jela u i na návtěvu kámoky.Prosil bych někoho nestranného o názor co by dělal v mé situaci.Děkuji.
Prober si sám v sobě, jestli má na to ji nechat třeba i odejít nebo jestli jsi schopen ji brát i po jejím případném návratu jako rovnocennou partnerku. Pokud jsi přesvědčen , e ano- tak má dvě cesty. jedna je na hlavu a na nervy- bude se tvářit, e se nic neděje a sám sebe tejrat ne ji zamilovanost přejde ( pokud vůbec kdy k tomu dojde). Na to opravdu minimum lidí dostatečnou kapacitu nervíků.
Druhá cesta je , e ji poádá o rozhovor a dá jí dostatečně najevo, e ví co se děje( bez kraválu,pokud to dá) a e má čas jen - plácnu- třeba dva měsíce( termín nevratný a definitivní) - aby si ujasnila s kým chce být. A ty dva měsíce bych velmi intenzivně pracovala na svém případném osamostatnění.
Protoe pokud odchází zamilovaná enská , nechává za sebou stejnou spou jako mnozí zamilovaní pánové -tetřívci.
Drím Ti pěsti.
Není tady
nat napsal(a):
Pokud s tebou paní nespává, asi jí prostě nepřitahuje. Zřejmě se sebou bude muset na stará kolena jetě něco začít dělat, co je jistě velmi nepohodlné. Ve věcech lásky zapla bůh nemáme na nic nárok, ani po třiceti letech Good, luck.
Není tady
Nat, jak píe, fungujete jako dobré partnerství.
V čem konkrétně ti "nevěra" manelky vadí? Je to sex? Nebo obava o to, e přijde o paráka?
Není tady
A jak se tak dívám, situace na zdejích vláknech je stále stejná.... někteří se baví tím, e přistrkují člověku,který se momentálně plácá ve zmatku a bolesti stoličku k oknu- aby se dotyčnému lépe huplo na beton hlavou napřed....
Nejsem přející,ale ono na kadého dojde....
Není tady
Zuzi, s nevěrou partera (stejně jako s počasím) se nedá nic dělat.
Nedá se vyřeit. V optimálním případě se dá přeít a pokud má člověk těstí, tak moc nezmokne.
Záleí na tom, kolik si pořídí dobrých pomůcek do nepohody a jak je umí vyuít.
Já jsem ty příspěvky znovu četla a přijde mi to, e jestli někdo přistrkuje stoličku, tak jen proto, aby se Nat mohl lépe rozhlédnout.
Není tady
Trpelivě a odevzdaně čekat, co ten druhý udělá, a ho něco přejde a nebo nepřejde, ani bych sama vzala svůj ivot pevně do rukou a zapracovala sama na sobě, to se mi zdá velmi nemoudré.
Stejně tak dávat druhému člověku cokoliv "nejevo" a k tomu jetě časově omezená ultimata ve chvíli, kdy sama jetě vůbec nejem "pevná v kramflecích", to jest nemám zvládnuté své emoce a vlastně ani nevím, co se děje, proč se mi to děje, co já sama vlastně chci a co pro to mohu udělat, se mi jeví značně riskantní, hloupé a manipulativní.
Nakonec se mi pak můe stát, e ten druhý buď zmizí navdy a nebo také začně manipulovat a kalkulovat a řekne si: proč vlastně ne, lepí vrabec v hrsti neli holub na střee
Někomu to stačí, někomu zase ne.
Kadý to má takové, jaké si to uělá
A jak řekl Axi: nárok ani po třeceti letech nemáme na nic. Dostáváme zpět vdy jen to, co jsme sami do vztahu investovali.
Není tady
Jessika napsal(a):
Zuzi, s nevěrou partera (stejně jako s počasím) se nedá nic dělat.
Nedá se vyřeit. V optimálním případě se dá přeít a pokud má člověk těstí, tak moc nezmokne.
Záleí na tom, kolik si pořídí dobrých pomůcek do nepohody a jak je umí vyuít.
Já jsem ty příspěvky znovu četla a přijde mi to, e jestli někdo přistrkuje stoličku, tak jen proto, aby se Nat mohl lépe rozhlédnout.
Jessika- ráda bych tomu věřila....
Kadé popostrčení má svůj čas. Pokud je Nat opravdu takhle těsně po "zjevení pravdy nemilé"( píe , e tři dny před Vánoci-u to je dosti drsné zjitění) , je buď natvaný nebo silně zraněný. Dloubat hřebíkem v čerstvé ráně je poněkud nelidské. Nemusí na to být připraven a z toho vychází i DOBRÝ psycholog ,pokud by s ním měl začít pracovat.
Pokud je to silný jedinec vezme i dloubanec. Pokud je slabí , nemusí to pobrat. Alibismus toho, e nikdo není zodpovědný za to jak to někdo druhý vezme ,je pro mě poněkud nepřijatelný. Jsou to moje slova, která mohou ublíit,proto si je hlídám, ne je někam plácnu.
Prostě bych po jeho prvním příspěvku počkala, pokud bude chtít o sobě něco víc napsat a podle toho bych buď přitvrdila nebo ho směřovala něně k dočasné pomoci třeba i antidepresivy. Nikdo nevíme, jestli jeho příspěvek byl jen plácnutím čepicí o stůl nebo zoufalým vykřiknutím. Podle napsaného na mě sice nějak působí, ale můu se plést- stejně jako jiní...
Není tady
Předpokládám, e Nat se tu hnedka neobjeví. Dnení den mu nahrává, aby to nevypadalo divně -
tipnu si, e někde zapíjí ... al... ztrátu... hledá odvahu, co já vím.
Zbývá dret palce jedné natvané zklamané bytosti, která se teď musí nějak vyrovnat se okem.
Není tady
JA se pridam jenom k tem, kteri rikaj: Nevera (= sukani jinde) po 30-ti letech jinde?
VYKOPNOUT!
Ten, kdo dovolil, aby se TOHLE PROVALILO, je "partnersky" primitiv a buran... a zaslouzi si "kamenovani" z dob minulych...
Ctim velmi dlouholete vztahy, ... ale takovyhle "podraz" ani slovy babinetiho experta na "pikantnosti kralovskeho kalibru" Axiho, jaksi neprokousnu, neschlamstnu, nestravim, a ani kdyz budu (mozna ) v budoucich zivotech prevtelena do archandela xyz, se soucasnym svym "pozemskym" smyslenim, nemuzu takovemu jednani pritakavat...
Není tady
Děkuji vem za názory ty rozumné i ty upřímné.
Není tady
Hm, napí aj niečo viac- ako ti je? Ako sa situácia vyvíja a čo uteda robi?
Není tady
Čau Nate,
soucítím s tebou.
Já bych ti asi nejvíc doporučoval - přestěhuj se, odjeď někam pryč, a to nemá na očích. Kdy se bude ptát proč, tak nic nevysvětluj.
Kadopádně se psychicky se připrav na to, e to můe skončit jak tím, e to ustojíte, tak také rozvodem - na tuto variantu se připrav pragmaticky. Nevěrná ena je schopna lecčeho...
Sna se vechno zvládnout tak, a můe být sám na sebe hrdý, nestaň se ani hadrem, ani despotou.
drím palce
Není tady
Nevěrná ena je schopna lecčeho...
... někdy i veho (ale to nevěrnej chlap taky).
Na natově místě bych se moná zamyslela, co by ji k tomu po 30 letech mohlo vést. e by to jeho "nyní kdy máme klid"?
Není tady
nat napsal(a):
Já myslím, e je to spí tohle. Zamyslet se nad tím, proč není sexuální ivot mezi partnery.
helena napsal(a):
... někdy i veho http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png (ale to nevěrnej chlap taky).
Na natově místě bych se moná zamyslela, co by ji k tomu po 30 letech mohlo vést. e by to jeho "nyní kdy máme klid"?
Klid=hrob na blízku.... Bych to viděla i takhle. Při upřímném hovoru to přizná přes 2/3 těch co "naruili klid" stárnoucího manelství. Strach ze stárnutí, smrti, "u si nic neuiju" a zvlá s okoukaným partnerem. Zato teď si budou "uívat" vichni, i ti, co o to ani tak moc nestáli.....
Ach jo. Nezávidím. Jetě e mi vzplanutí po 30 letech nehrozí...
Není tady
Zamyslet se nad tím, proč není sexuální ivot mezi partnery...
Klid=hrob na blízku....
Řekla bych, e to souvisí. S "okoukaným partnerem", zabuchujícími se dveřmi, červenou lucernou na konci vlaku. Někomu to vyhovuje ("konečně mám pokoj"), někdo se snaí na poslední chvíli zoufale urvat, co se jetě dá a někdo dalí doufá, e vyí věk nerovná se "u se to pro nás nehodí" - a u "to" znamená cokoliv.
Není tady
helena napsal(a):
Zamyslet se nad tím, proč není sexuální ivot mezi partnery...
Klid=hrob na blízku....
Řekla bych, e to souvisí. S "okoukaným partnerem", zabuchujícími se dveřmi, červenou lucernou na konci vlaku. Někomu to vyhovuje ("konečně mám pokoj"), někdo se snaí na poslední chvíli zoufale urvat, co se jetě dá a někdo dalí doufá, e vyí věk nerovná se "u se to pro nás nehodí" - a u "to" znamená cokoliv.
Asi tak nějak.
Nějak jsem si v této souvislosti uvědomila, e mě vzplanutí po 30 letech hrozí tak maximálně v krematoriu..
Není tady
Hele, zuzi, nerouhej se... vodříkanýho chlebíčka největí kousek a stará stodola hoří vysokým plamenem...
Přece jen jak člověk stárne, ztrácí zábrany, protoe ty edý buňky vodumírají - taky bys na starý kolena mohla nahánět skautíky po rynku
Není tady
zuzi777a napsal(a):
... mě vzplanutí po 30 letech hrozí tak maximálně v krematoriu..
To me pobavilo
Není tady
helena napsal(a):
... někdy i veho http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png (ale to nevěrnej chlap taky).
Souhlasím.
Není tady