Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 12. 2011 17:44

nat
♥------

Nevěra po 30 letech manželství

Tři dny před vánocemi se mi potvrdilo že je mi manželka již několik měsíců, ale podle všeho i déle,nevěrná a to dost intenzivně.něco jsem tušil protože se mnou nespává.Přitom se ale stará o rodinu.Mívali jsme dost starostí a nyní když máme klid tak tohle.Motají se kolem ní mladší chlapi atd.
Ještě jsem jí nic neřekl a snažím se být v klidu a být na ní hodný.I když vím že je to logicky konec Protože sním jela už i na návštěvu kámošky.Prosil bych někoho nestranného o názor co by dělal v mé situaci.Děkuji.

Není tady

#2 30. 12. 2011 21:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Nevěra po 30 letech manželství

Psychológ, poradňa, pokec s kamošmi, premyslie, čo ďalej - aj praktické kroky. No a potom ju vyzva na "zásadný rozhovor" - ale až POTOM, t.j. pripravený, s premysleným plánom A až D.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 30. 12. 2011 23:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

nat,
mýlíš se. Nevěra jednoho z partnerů a to sebevíc intenzivní, nemusí být vůbec, a už vůbec ne logicky, koncem manželství.
Naopak, klidně může být i novým začátkem.

To, že ty situaci vidíš "nějak" ( "Mívali jsme dost starostí a nyní když máme klid tak tohle.") vůbec neznemaméná, že tvoje žena ji nemůže vidět "onak".
Pokud budeš vše nahlížet jen ze svého vlastního úhlu pohledu a nepodívᚠse na věc i "jejíma očima", tak to nejspíš konec bude.
Pokud zachovᚠklid, zvládneš svoji ješitnost a pocity zrady, to jest zvládneš sám sebe a porozumíš tomu, co se vlastně s TEBOU samým teď děje, co ti nejvíc vadí ( píšeš, že o rodinu se dál stará), tak zvládneš i celou tuhle situaci.

Najdi si dobrého terapeuta a vše s ním prober. Až pak si promluv se ženou, až zvládneš své vlastní emoce, jinak riskuješ, že tě převálcujou a s tebou i to, co ještě ve vašem manželství funguje.
Hodně štěstí.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#4 31. 12. 2011 10:52

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Nate, nevěra po 30 letech je něco tak nečekaného jako sníh v zimě.
Vidím to stejně jako Pandora. Jestli s tebou tvoje žena být nechce, odejde kdykoliv a vůbec za tím nemusí být jiný chlap.  A když s tebou být chce, tak tě neopustí. To, že se chodí tetelit někam jinam je pro ni jenom zpestření života, nic víc. Nevěra po tolika letech není předzvěstí konce vztahu. Hlavně to nezačni nějak mohutně řešit. Tím bys ji od sebe zahnal.  Žij, bav se, dělej si program podle svýho a ženy si nevšímej. Ona si tě za to bude vážit a jednou ti oplatí stejnou mincí. smile

Není tady

#5 31. 12. 2011 11:43

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

nat napsal(a):

Tři dny před vánocemi se mi potvrdilo že je mi manželka již několik měsíců, ale podle všeho i déle,nevěrná a to dost intenzivně.něco jsem tušil protože se mnou nespává.Přitom se ale stará o rodinu.Mívali jsme dost starostí a nyní když máme klid tak tohle.Motají se kolem ní mladší chlapi atd.
Ještě jsem jí nic neřekl a snažím se být v klidu a být na ní hodný.I když vím že je to logicky konec Protože sním jela už i na návštěvu kámošky.Prosil bych někoho nestranného o názor co by dělal v mé situaci.Děkuji.

Prober si sám v sobě, jestli mᚠna to ji nechat  třeba i odejít nebo jestli jsi schopen ji brát  i po jejím případném  návratu jako  rovnocennou partnerku.   Pokud jsi přesvědčen , že ano- tak mᚠdvě cesty. jedna je na hlavu a na nervy-  budeš se tvářit, že se nic neděje a  sám sebe tejrat než ji zamilovanost přejde ( pokud vůbec kdy k tomu dojde). Na to opravdu minimum lidí dostatečnou kapacitu nervíků.
Druhá cesta je , že  ji  požádᚠo rozhovor a dᚠjí dostatečně najevo, že  víš co se děje( bez kraválu,pokud to dáš) a že  má čas jen - plácnu- třeba  dva měsíce( termín nevratný a definitivní) - aby si ujasnila s kým chce být.   A ty dva měsíce bych velmi intenzivně pracovala na svém případném osamostatnění.
Protože pokud odchází zamilovaná ženská , nechává za sebou stejnou spouš jako mnozí zamilovaní pánové -tetřívci.
Držím Ti pěsti.

Není tady

#6 31. 12. 2011 12:04

Axi
♥♥♥♥♥♥-

nat napsal(a):

Pokud s tebou paní nespává, asi jí prostě nepřitahuješ. Zřejmě se sebou budeš muset na stará kolena ještě něco začít dělat, což je jistě velmi nepohodlné. Ve věcech lásky zapla bůh nemáme na nic nárok, ani po třiceti letech smile Good, luck.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#7 31. 12. 2011 12:29

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Nat, jak píšeš, fungujete jako dobré partnerství.
V čem konkrétně ti "nevěra" manželky vadí? Je to sex? Nebo obava o to, že přijdeš o paráka?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#8 31. 12. 2011 13:25

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

A jak se tak dívám, situace na zdejších vláknech je stále stejná.... někteří se baví tím, že  přistrkují člověku,který se momentálně plácá ve zmatku a bolesti stoličku k oknu- aby se dotyčnému lépe huplo na beton hlavou napřed....  roll

Nejsem  přející,ale   ono na každého dojde.... tongue wink

Není tady

#9 31. 12. 2011 13:30

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Zuzi, s nevěrou partera (stejně jako s počasím) se nedá nic dělat.
Nedá se vyřešit. V optimálním případě se dá přežít a pokud má člověk štěstí, tak moc nezmokne.
Záleží na tom, kolik si pořídíš dobrých pomůcek do nepohody a jak je umíš využít.
Já jsem ty příspěvky znovu četla a přijde mi to, že jestli někdo přistrkuje stoličku, tak jen proto, aby se Nat mohl lépe rozhlédnout.

Není tady

#10 31. 12. 2011 14:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Trpelivě a odevzdaně čekat, co ten druhý udělá, až ho něco přejde a nebo nepřejde, aniž bych sama vzala svůj život pevně do rukou a zapracovala sama na sobě, to se mi zdá velmi nemoudré.

Stejně tak dávat druhému člověku cokoliv "nejevo" a k tomu ještě časově omezená ultimata ve chvíli, kdy sama ještě vůbec nejem "pevná v kramflecích", to jest nemám zvládnuté své emoce a vlastně ani nevím, co se děje, proč se mi to děje, co já sama vlastně chci a co pro to mohu udělat, se mi jeví značně riskantní, hloupé a manipulativní.
Nakonec se mi pak může stát, že ten druhý buď zmizí navždy a nebo také začně manipulovat a kalkulovat a řekne si: proč vlastně ne, lepší vrabec v hrsti nežli holub na střeše stolt

Někomu to stačí, někomu zase ne.
Každý to má takové, jaké si to uělá smilestolt
A jak řekl Axi: nárok ani po třeceti letech nemáme na nic. Dostáváme zpět vždy jen to, co jsme sami do vztahu investovali.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#11 31. 12. 2011 16:06

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jessika napsal(a):

Zuzi, s nevěrou partera (stejně jako s počasím) se nedá nic dělat.
Nedá se vyřešit. V optimálním případě se dá přežít a pokud má člověk štěstí, tak moc nezmokne.
Záleží na tom, kolik si pořídíš dobrých pomůcek do nepohody a jak je umíš využít.
Já jsem ty příspěvky znovu četla a přijde mi to, že jestli někdo přistrkuje stoličku, tak jen proto, aby se Nat mohl lépe rozhlédnout.

Jessika- ráda bych tomu věřila.... smile

Každé popostrčení má svůj čas. Pokud  je Nat opravdu takhle těsně  po "zjevení pravdy nemilé"( píše , že tři dny před Vánoci-už to je dosti drsné zjištění) , je buď naštvaný  nebo silně zraněný.  Dloubat hřebíkem v čerstvé ráně je poněkud nelidské. Nemusí na to být připraven a z toho  vychází i DOBRÝ  psycholog ,pokud by  s ním měl začít pracovat.

Pokud je to  silný jedinec vezme i  dloubanec.  Pokud je slabší , nemusí to pobrat.  Alibismus toho, že nikdo není zodpovědný za to jak to někdo druhý vezme ,je pro mě poněkud nepřijatelný.  Jsou to moje slova, která mohou ublížit,proto si je hlídám, než je někam plácnu.
Prostě bych po jeho prvním  příspěvku počkala, pokud bude chtít o sobě něco víc napsat a podle toho bych buď přitvrdila nebo  ho směřovala něžně  k  dočasné  pomoci třeba i antidepresivy.  Nikdo nevíme, jestli jeho  příspěvek byl  jen plácnutím čepicí o stůl  nebo  zoufalým vykřiknutím.   Podle napsaného na mě sice nějak působí, ale můžu se plést- stejně jako jiní... stolt

Není tady

#12 31. 12. 2011 17:14

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Předpokládám, že Nat se tu hnedka neobjeví. Dnešní den mu nahrává, aby to nevypadalo divně -
tipnu si, že  někde zapíjí ... žal... ztrátu... hledá odvahu,  co já vím.
Zbývá držet palce jedné naštvané zklamané bytosti, která se teď musí nějak vyrovnat se šokem.

Není tady

#13 31. 12. 2011 17:32

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

JA se pridam jenom k tem, kteri rikaj: Nevera (= sukani jinde) po 30-ti letech jinde?
VYKOPNOUT!
Ten, kdo dovolil, aby se TOHLE PROVALILO, je "partnersky" primitiv a buran... a zaslouzi si "kamenovani" z dob minulych...
Ctim velmi dlouholete vztahy, ... ale takovyhle "podraz" ani slovy babinetiho experta na "pikantnosti kralovskeho kalibru" Axiho, jaksi neprokousnu, neschlamstnu, nestravim, a ani kdyz budu (mozna va va va ) v budoucich zivotech prevtelena do archandela xyz, se soucasnym svym "pozemskym" smyslenim, nemuzu takovemu jednani pritakavat... usch

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#14 2. 1. 2012 5:51

nat
♥------

Děkuji všem za názory ty rozumné i ty upřímné.

Není tady

#15 2. 1. 2012 8:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Hm, napíš aj niečo viac- ako ti je? Ako sa situácia vyvíja a čo uteda robiš?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#16 2. 1. 2012 10:06

ready
♥♥♥♥♥--

Čau Nate,
soucítím s tebou.

Já bych ti asi nejvíc doporučoval - přestěhuj se, odjeď někam pryč, a to nemᚠna očích. Když se bude ptát proč, tak nic nevysvětluj.
Každopádně se psychicky se připrav na to, že to může skončit jak tím, že to ustojíte, tak také rozvodem - na tuto variantu se připrav pragmaticky. Nevěrná žena je schopna lecčeho...
Snaž se všechno zvládnout tak, a můžeš být sám na sebe hrdý, nestaň se ani hadrem, ani despotou.

držím palce

Není tady

#17 2. 1. 2012 13:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nevěrná žena je schopna lecčeho...
... někdy i všeho http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png (ale to nevěrnej chlap taky).
Na natově místě bych se možná zamyslela, co by ji k tomu po 30 letech mohlo vést. Že by to jeho "nyní když máme klid"?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#18 2. 1. 2012 13:18

majkafa
Host

nat napsal(a):

Já myslím, že je to spíš tohle. Zamyslet se nad tím, proč není sexuální život mezi partnery.

#19 2. 1. 2012 13:28

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

... někdy i všeho http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png (ale to nevěrnej chlap taky).
Na natově místě bych se možná zamyslela, co by ji k tomu po 30 letech mohlo vést. Že by to jeho "nyní když máme klid"?

Klid=hrob na blízku.... Bych to viděla  i takhle.  Při upřímném hovoru  to přizná přes 2/3  těch co "narušili klid" stárnoucího manželství.   Strach ze stárnutí, smrti, "už si nic neužiju" a zvl᚝ s okoukaným partnerem.  Zato teď si budou "užívat" všichni, i ti, co o to ani tak moc nestáli.....   hmm

Ach jo.  Nezávidím.  Ještě že mi   vzplanutí po 30 letech nehrozí... lol

Není tady

#20 2. 1. 2012 13:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Zamyslet se nad tím, proč není sexuální život mezi partnery...
Klid=hrob na blízku....

Řekla bych, že to souvisí. S "okoukaným partnerem", zabuchujícími se dveřmi, červenou lucernou na konci vlaku. Někomu to vyhovuje ("konečně mám pokoj"), někdo se snaží na poslední chvíli zoufale urvat, co se ještě dá a někdo další doufá, že vyšší věk nerovná se "už se to pro nás nehodí" - a už "to" znamená cokoliv.

Není tady

#21 2. 1. 2012 13:53

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

Zamyslet se nad tím, proč není sexuální život mezi partnery...
Klid=hrob na blízku....

Řekla bych, že to souvisí. S "okoukaným partnerem", zabuchujícími se dveřmi, červenou lucernou na konci vlaku. Někomu to vyhovuje ("konečně mám pokoj"), někdo se snaží na poslední chvíli zoufale urvat, co se ještě dá a někdo další doufá, že vyšší věk nerovná se "už se to pro nás nehodí" - a už "to" znamená cokoliv.

Asi tak nějak.

Nějak jsem si v této souvislosti uvědomila, že mě vzplanutí po 30 letech hrozí tak maximálně v krematoriu.. big_smilelol

Není tady

#22 2. 1. 2012 14:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Hele, zuzi, nerouhej se... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png vodříkanýho chlebíčka největší kousek a stará stodola hoří vysokým plamenem...
Přece jen jak člověk stárne, ztrácí zábrany, protože ty šedý buňky vodumírají - taky bys na starý kolena mohla nahánět skautíky po rynku http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#23 2. 1. 2012 18:28

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

zuzi777a napsal(a):

... mě vzplanutí po 30 letech hrozí tak maximálně v krematoriu.. big_smilelol

To me pobavilo tongue

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#24 3. 1. 2012 7:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

helena napsal(a):

Souhlasím.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí