6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Mám doma měsíčního syna.Můe jetě dojít k tomu,aby si přehodil den a noc?A lze tomu nějak předejít?Díky moc za odpovědi.
Není tady
prehodit soi to jeste muze ale takhle male miminko vetsinu casu spinka takze se to upravi urcite
zkus pres den kdyz bdi zabavit ho aby vedel ze se mu venujes dej mu nejake hracky nad postylku a mej ho v mistnosti jkde jsi pres dena aby nemel klid na spani a ono se to casem upravi
Není tady
Enn presne tak, pres den ho nech spinkat pri svetle a pri beznem provozu domacnosti, nezavirej ho na spani napriklad do loznice. Pres noc pokud mozno neprebaluj (pokud nepouzivas latkovky , jen v tichosti bez mluveni a sviceni nakoj a uloz zpet do kosiku/postylky ke spanku. Kdyz bude plakat, jen potme podavej dudlik, pripadne hlad po zadickach, kdyz se neutisi, jeste jednou stejnym zpusobem nakoj a znovu uloz. Brzy pochopi, ze kdyz je tma, tak se spi.
Není tady
Dito co je to za radu dítě v noci nepřebalovat??? To jako nechává v jednorázovkách dítě pokakané??? Celou noc?
Já jsem teda přebalovala i z jednorázovek, protoe představa, e dítě leí ve "vajíčkách " celou noc je dost nechutná. A stejně je to i v mokré jen pročurané pleně
Přebalovala jsem při kadém kojení.
A rozdíl byl jen v tom tichu a tmě v noci a v běném denním ruchu a světle přes den
Není tady
A v noci jsem nechávala spát jak si sám určil a přes den jsem nejpozději po dvou a půl hodinách spánku budila
Není tady
Petro, Dita píe pokud mono nepřebalovat . Co určitě neznamená,nechat dítě v pokakané plíně . Jde jen o to, prcka co nejrychleji "odbavit" a zase uloit, ne se stačí zbytečně moc probrat ze spánku. Co se týká počůrané pleny, je to asi kus od kusu. Některé mimčo je citlivějí a vadí mu i trochu čůrnutá plenka a některému počůraná plena naprosto nevadí. Takté to bylo u nás. Domču jsem v noci nepřebalovala (pokud tedy nebyl pokakaný, co u nás tedy nehrozilo, ale to by byl jiný příběh) a Miku v noci přebaluju, protoe by jí počůraná plena vadila
Take zpět k tématu. Přesně jak píou holky, v noci se snait co nejméně vyruovat ze spánku, co nejrychleji nakojit a bez řečí up zpět do pelíku a ve dne po určité době spánku, začít dítě přirozeným hlukem domácnosti budit On si to časem srovná, neboj
Upravil(a) Pet (30. 12. 2011 21:14)
Není tady
Petro, podle metriku soudim, ze pouzivas latkovky? Vis ona kvalitni jednorazovka vydrzi pocurana celou noc bez toho, aby musela byt menena. Predstavu ze mi dite spi v procuranem hadru je zase dost nechutna pro me.
Enn, je hodne maminek, co deti pres den budi, ja jsem to ale nikdy nedelala. Podle meho nazoru potrebuje mimi hodne odpocivat i pres den, urcite v prvnich mesicich jinak je pak unavene, pretazene a spi spatne i v noci. Kdyz uz by ses rozhodla budit, tak by se mel dodrzovat rezim 20ti minut od momentu kdy dite usne To znamena ze kdyz usne napriklad v x hodinu a 10 minut, mela bys ho vzbudit v libovolnou x hodinu ale v 30, 50 a nebo 10 minut. 20 minut je totiz u miminka doba, za kterou probehnou vsechny faze spanku, takze je vzbuzeni "nejprirozenejsi" Tim myslim umyslne vzbuzeni, ne to z prirozeneho hluku domacnosti.
Oba moji malicti (i za plneho kojeni ) spi celou noc od 4,5 a 4 mesicu bez prestavky, od 20 do 7:30 -8 hodin. V jedne plence
Není tady
Já taky v noci nepřebaluju, pokud čichem neusoudím e je v plíně něco víc co se větinou ani nedá přeslechnout, předchází tomu dost výrazné zvukové efekty . Ale s látkovkou je to asi něco jiného, nemám zkuenost
já bych zase přes den nebudila, ono se to časem podle mě srovná samo, my to takhle měli první týden doma, celý dny prospala a v noci jsme do 5 do rána měli poledne. Ale srovnalo se to, samo. Ale Enn, chápu e musí přes den fungovat s Elikou já měla doma natěstí manela, který Vojtu obstaral.
podle mých zkueností, čím spí dítě líp přes den, tím spí líp v noci, a i přes den, kdy potřebuje spát, nevzbudí je nic, Johanku jsem zezačátku mohla přebalovat, kapat do očí, Vojta jí tloukl kladívkem do postýlky metr od hlavy a nevzbudilo jí nic
Není tady
No ja neviem, ale ja som to pochopila z toho prvého príspevku od Enn, e nemá problém s otočeným reimom. Len sa pýta, či to ete môe nasta a či sa tomu dá nejak zabráni. Ja myslím, e po mesiaci u by sa to nemalo vymeni. Samozrejme ete budú náročnejie noci, ale vyslovene prehodená noc a deň podža mňa ani nie. Naa mladá to tak mala ete v pôrodnici a doma sa to postupne upravilo a odvtedy je to v pohode. Ale ako píem vyie, niektoré noci sú proste náročnejie a potom je zase dlho kžud a tak.
A na margo toho prebažovania, ani ja som neprebažovala, pokiaž nebola potento...iba som ju tým prebrala a v prečuranej plienke to zvládla aj do rána. A teraz u sa v noci ani na jedlo (ani na stolicu ) nebudí, take s prebažovaním je útrum a jej pr.delka to zvláda.
Není tady
Jé, ná Danda do tří měsíců spal nepřetritě furt. Take si myslím, e měsíční dítko je jetě maličké a opravdu stále spinká a rozdíl mezi dnem a nocí není ádný. A o přetočeném reimu bych se bavila v případě, kdy by ve dne spal a v noci se budil a chtěl si hrát.
A přebalování? Co jsem kojila, tak jsem přebalovala po kadém kojení, protoe se po kadém po..., a to se Danda budil na kojení kadé dvě hodiny plných est měsíců. O nějaké prospané celé noci jsem si mohla jenom zdát. Dneska spinká celou noc v látkových plenkách a naprosto bez problémů. Sice ráno plenka váí třicet kilo, ale naprosto mu to neva. Ani nemá mokrou pr..., ty dnení látkovky jsou úasné O mokrém hadru nemůe být ani řeč.
Není tady
Jeeeeee Bambi, preju Vojtiskovi vsechno nej nej nej k prvnim narozeninam
Není tady
Budila jsem proto, e dokázal přes den spát i pět hodin v kuse a jeliko nebyl při porodu ani dvoukilový, musel pravidelně dostat přes den mlíčko. Nechat ho spát celé dopoledne jsem si nemohla kvůli jeho zdravotnímu stavu dovolit.
Nikdy s tím nebyl problém. Nakojila jsem a za půl hoďky u zase chrupal na balkoně.
V noci spal nádherně a od půl roku u spal celou noc bez buzení. A nepeřebalovala jsem. V noci nepil = nekakal.
A látkovka přes noc nikdy nebyla jako mokrý hadr.
Není tady
Jasně, někdo chce mít dítě přes noc v mokrém hadru, někdo raději v chemickém, plasty obsahujícím, zcela nerozloitelném a naparfémovaném umělém svinstvu, hlavně, e si dneska můeme vybrat Tím se neposmívám ani jednomu, já mám holky v hadru přes den a v plastu na noc, hlavně, e ijem!
Enn, ty má pocit, e si to prcek přehodil, nebo se bojí, aby se to nestalo? Úplně malý děti mají prostě tří a čtyř hodinový intervaly ve dne i v noci, ale jak píou holky, dobrý je jim noc a dnes rozliovat, aby si na to zvykly.
Jen aby tady nevznikl dojem, e kdy někomu dítě spí celou noc, je to díky tomu, jak je matka úasná a dokonalá - mě jedna holčička spí celou noc od 3 měsíců (9-11 hodin) a druhá se doteď budí co tři hodiny, reim stejný, zacházení stejné, take asi tak.
Není tady
Ronja napsal(a):
Jen aby tady nevznikl dojem, e kdy někomu dítě spí celou noc, je to díky tomu, jak je matka úasná a dokonalá - mě jedna holčička spí celou noc od 3 měsíců (9-11 hodin) a druhá se doteď budí co tři hodiny, reim stejný, zacházení stejné, take asi tak.
Spis normalne zkusena..... ? Po druhym/ctvrtym prckovi se to prece jenom zvlada lip, nez s prvnim.
Hele, nechci aby to vyznelo jako poucovani, nebo tak neco, to ne, ale ja bych nepristupovala k obema holcickam stejne. Stejny pristup nemuzes mit ani k jednovajecnym dvojcatkum, natoz pak k dvoj, kde je kazdy ditko opravdu jiny i podobou i povahove. Vychovu bych prizpusobila kazdy individuelne a nejenom kvuli spani.
To zase aby nevznikl nahodou dojem, ze ja mam "stesti" na deti. Oni totiz Kolombo i Alex jsou oba dokonale.... odlisni.
Není tady
Dito to samozřejmě souhlasím, e zkuená matka zvládá větčinou věci víc v klidu ne vyjukaná prvorodička a jen tak něco ji nepřekvapí
Snaím se s holkama zacházet tak, jak kadá potřebuje, taky kadá jsou úplně jiná, respektovat jejich jedinečnost je samozřejmě důleitý. Denní reim prostě ale mají více méně stejný, protoe bych se zbláznila, kdybych je měla dávat spát kadou jinak nebo kojit kadou jindy. Jen jsem chtěla (bez nějakýho rejpání) poznamenat, e u některých dětí je dosaení celonočního spánku jednoudí a u některých těí
Není tady
Stránky: 1