19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Pojmenovaly by jste i Vy Letitě Ruzyně po Václavu Havlovi, jak navrhuje Fero Fenič - a tisíce lidi ji tu petici podepsali - včetně mě?
JI 72356 OSOB VYJÁDŘILO SVŮJ SOUHLAS čtu právě na www.letistevaclavahavla.cz
Povauji to za výbornou marketingovou mylenku, která opět zviditelní Českou republiku tímto způsobem mimo jiné, a i samotného Havla i za 50 let... Bez ohledu na to, e někdo Havla neměl rád... (Ukate mi člověka, kterého má kadý rád, a já jej vyhlásím Bohem ;-) pokud ji jím není, co asi je...)
Jaké dalí důvody pro?
Jméno Ruzyně je často spojováno s nechvalně známou věznicí, mimo jiné politickou, za totality...
Bývalý tajemník Havlův říká, e je proti... Prý raději po Havlovi pojmenovat nějakou kulturní instituci. e Havel nerad létal... Povauji to za velice úzkoprsé vyjádření od pana extajemníka. Jediné kulturní instituce které by se na to hodily snad dle mého názoru by byli asi s přívlastkem "Národní" a to se asi přece jen nehodí, aby se přejmenovaly na jméno Havlovo... Jinak si představte, e dnes dobré divadlo, by za dvacet let bylo patné, a se jménem Havlovým v názvu například i zkrachovalo... Nedůstojné... Nicméně na té nevládní úrovni si myslím, si můe divadlo, cirkus, museum, rybník či ZOO pojmenovat kadý - kdo se domluví s jeho rodinou, ne?
Za to po největích velikánech národů se letitě pojmenovávají, Charles de Gaulle, J.F. Kennedy... A na roveň s nima... Letitě Václava Havla... Jste za? Souhlasíte se mnou, jak já souhlasím s Fero Feničem (Ahoj Fero, zdraví a krajan z Tvojho rodného mesta ;-) to si vymyslel výborně s tým názvom, klobúk dolu, e ma to samého hneď nenapadlo, mohol som by slávny aj ja aspoň na chvížku... ;-)
Povauji proto sám tento Feničův návrh za skutečně důstojný a správný, výborný doslova... Pokud se mnou nesouhlasíte - co jiného, vhodnějího by jste po něm pojmenovaly právě vy? Nebo vůbec nic? I to je samozřejmě volba...
Není tady
Ano.
A proč? Pro mě je letitě symbolem svobody a na naí nynějí svobodě má velkou zásluhu i Pan Prezident Havel.
Petici jsem podepsala.
Já nesouhlasím. Je to dle mého názoru populistické a megalomanské. Mě by se ví ce líbilo divadlo nabo (jak jsem dnes slyela v rádiu) nějaké vyznamenání nebo řád, který by se uděloval lidem bojujícím za svobodu. Nebo nějaká cena za literaturu, třeba.
Není tady
Taky nesouhlasím...i kdy je letitě na katastru Ruzyně, jmenuje se Letitě PRAHA (teda se domnívám), nikoho to nemate. Jen doufám, e nikoho nenapadne postavit V.H. sochu.
Kdy u pojmenovat, tak proč ne to nábřeí, kde léta bydlel (teď asi Raínovo)?
Upravil(a) Daphné (29. 12. 2011 16:58)
Není tady
Juraj, k Havlovi by se hodilo fakt něco komornějího. Ten nápad s letitěm je takový
..poněkud přepjatý, pramenící ze vzedmutých emocí kolem Havlova úmrtí
nevidím to jako astnou mylenku
Ví, aby Havla za těch 50 let muselo připomínat letitě
.kdy si ho nebudou připomínat lidi jeho mylenkami a jeho dílem, bylo by to jenom taková trapná křeč jako e Čei se pyní Havlem v názvu letitě a přitom je to jenom jeden malý zkorumpovaný, podfukářský a zaprděný dvorek. A tím, e se letitě pojmenuje po něm, Čechy lepíma neudělá. Vidím to jako Judyna. Divadlo, kulturní centra nebo nějaká Havlova cena to je takové důstojnějí a přiměřenějí.
Není tady
Judyna napsal(a):
Já nesouhlasím. Je to dle mého názoru populistické a megalomanské. Mě by se ví ce líbilo divadlo nabo (jak jsem dnes slyela v rádiu) nějaké vyznamenání nebo řád, který by se uděloval lidem bojujícím za svobodu. Nebo nějaká cena za literaturu, třeba.
Rady a vyznamenani to vubec nevylucuje, Judyno... Ty veci se navzajem nevylucuji, bud - anebo, naopak... Ukazuji velikost jeho vyznamu... Napr. Jirasek ma urcite ulici v kazdem meste v Cechach i na Morave, ci dalsi vecdi po nem pojmenovany ala Jiraskuv most... Asi tedy pro Cechy neco znamenal...
Není tady
haiel napsal(a):
Juraj, k Havlovi by se hodilo fakt něco komornějího. Ten nápad s letitěm je takový ..poněkud přepjatý, pramenící ze vzedmutých emocí kolem Havlova úmrtí nevidím to jako astnou mylenku
![]()
Ví, aby Havla za těch 50 let muselo připomínat letitě .kdy si ho nebudou připomínat lidi jeho mylenkami a jeho dílem, bylo by to jenom taková trapná křeč jako e Čei se pyní Havlem v názvu letitě a přitom je to jenom jeden malý zkorumpovaný, podfukářský a zaprděný dvorek. A tím, e se letitě pojmenuje po něm, Čechy lepíma neudělá. Vidím to jako Judyna. Divadlo, kulturní centra nebo nějaká Havlova cena to je takové důstojnějí a přiměřenějí.
Není tady
Daphné napsal(a):
Taky nesouhlasím...i kdy je letitě na katastru Ruzyně, jmenuje se Letitě PRAHA (teda se domnívám), nikoho to nemate. Jen doufám, e nikoho nenapadne postavit V.H. sochu.
Kdy u pojmenovat, tak proč ne to nábřeí, kde léta bydlel (teď asi Raínovo)?
Jsem i za Nabrezi, Daphne, vybor y napad rovnez... Ani nevim jak se vlasnte ta cast toho nabrezi, kde bydlel jmenuje ted... A sochu mu urcite casem postavi, tipuji ze do roka bude nekde odhalena prvni s velkou slavou, a pak jich budou desitky, nejen v CR... Vsadis se? Kazdy rok alepson jedna, po dalsich deset let...
Není tady
haiel napsal(a):
Juraj, k Havlovi by se hodilo fakt něco komornějího. Ten nápad s letitěm je takový ..poněkud přepjatý, pramenící ze vzedmutých emocí kolem Havlova úmrtí nevidím to jako astnou mylenku
![]()
Ví, aby Havla za těch 50 let muselo připomínat letitě .kdy si ho nebudou připomínat lidi jeho mylenkami a jeho dílem, bylo by to jenom taková trapná křeč jako e Čei se pyní Havlem v názvu letitě a přitom je to jenom jeden malý zkorumpovaný, podfukářský a zaprděný dvorek. A tím, e se letitě pojmenuje po něm, Čechy lepíma neudělá. Vidím to jako Judyna. Divadlo, kulturní centra nebo nějaká Havlova cena to je takové důstojnějí a přiměřenějí.
Letiste je pro svet, haiel... Milion lidi bude mit na letence Departure nebo Arrival Vaclav Havel's Airport... ja si naopak mysloim, ze tato "megalomanska" myslenka vubec neni megalomanska... Je jen celosvetova... A jeho velikost JE CELOSVETOVA... Krater na mesici, jeden z nejvetsich, by si urcite zaslouzil jeho jmeno, kdyz by tam bylo 10 nej a 10 nej lidi za poslednich rekneme padesat let v civilizovanych zemich alepson...
O jeho myslenkach se snad bude ucit ve skole, mimo jine... A pro nas starsi, si je pamatovat a sem-tam rici nasemu dorostu, ci si precist jeho knizku ci jit do divadla na jeho kus... Taky jsem v tom pozadu, reknu pravdu...
A asi ano. Za sto let, to bude jen dalsi nepopularni Jirasek, o kterem se ditka budou muset ucit, nazvy jeho her, a proto jej nebudou mit rady... Ale na to Letiste se zeptaj svych rodicu, "Kdo to byl, ze mame po nem pojmenovane i letiste?"
Není tady
Mě připadá,e on sám by se podobným nápadům smál...nebyl tip exhibicionisty..
Jinak ,jestli letitě po něm bude nebo nebude pojmenované, je mi lhostejné..
Pro mně navdy zůstane osobností a autoritou, a u z něj lítám nebo ne..
Není tady
Juraj, za nás Čechy nemůe mluvit Havel v názvu letitě. To by bylo nepoctivé a myslím i odporující pravému významu jeho osobnosti. On byl velký svojí lidskostí, skromností, uměřeností a snahou o poctivost a Pravdu....i kdy se mu mnohdy nezadařilo...
Chceme-li uctít Václava Havla, nedělejme taková velká gesta. Havla se sluí uctít přiměřeností, poctivostí, ohleduplností, láskou k Pravdě a vírou v to, co nás přesahuje. Opravdovostí, pracovitostí, sluností, odvahou. Tehdy budeme pro svět respektovaným národem. Bez toho budeme jenom národem malých čecháčků, velkých gest a prázdných slov. A pak si po něm to letitě klidně pojmenujme. Dřív ne. To budeme akorát světu k smíchu
Upravil(a) haiel (29. 12. 2011 17:43)
Není tady
A nedá mi to. Přiletí cizinci na slavné Havlovo letitě a ne se dokodrcají do hotelu, budou lehčí o keeňu s kartami i doklady, kufry a moná aj o trenky
Tohle nemůem Havlovi udělat, pochop
Upravil(a) haiel (29. 12. 2011 17:39)
Není tady
Juraj napsal(a):
haiel napsal(a):
![]()
Ví, aby Havla za těch 50 let muselo připomínat letitě .kdy si ho nebudou připomínat lidi jeho mylenkami a jeho dílem, bylo by to jenom taková trapná křeč jako e Čei se pyní Havlem v názvu letitě a přitom je to jenom jeden malý zkorumpovaný, podfukářský a zaprděný dvorek. A tím, e se letitě pojmenuje po něm, Čechy lepíma neudělá. Vidím to jako Judyna. Divadlo, kulturní centra nebo nějaká Havlova cena to je takové důstojnějí a přiměřenějí.Letiste je pro svet, haiel... Milion lidi bude mit na letence Departure nebo Arrival Vaclav Havel's Airport... ja si naopak mysloim, ze tato "megalomanska" myslenka vubec neni megalomanska... Je jen celosvetova... A jeho velikost JE CELOSVETOVA... Krater na mesici, jeden z nejvetsich, by si urcite zaslouzil jeho jmeno, kdyz by tam bylo 10 nej a 10 nej lidi za poslednich rekneme padesat let v civilizovanych zemich alepson...
O jeho myslenkach se snad bude ucit ve skole, mimo jine... A pro nas starsi, si je pamatovat a sem-tam rici nasemu dorostu, ci si precist jeho knizku ci jit do divadla na jeho kus... Taky jsem v tom pozadu, reknu pravdu...
A asi ano. Za sto let, to bude jen dalsi nepopularni Jirasek, o kterem se ditka budou muset ucit, nazvy jeho her, a proto jej nebudou mit rady... Ale na to Letiste se zeptaj svych rodicu, "Kdo to byl, ze mame po nem pojmenovane i letiste?"
a zapomínáte s tou svojí megalománií e tohle krom nás snad neumí ani cizinci vyslovit (písmeno H),tak e by Gavlovo letitě?
Není tady
haiel napsal(a):
A nedá mi to. Přiletí cizinci na slavné Havlovo letitě a ne se dokodrcají do hotelu, budou lehčí o keeňu s kartami i doklady, kufry a moná aj o trenky
Tohle nemůem Havlovi udělat, pochop
Není tady
Juraj napsal(a):
Judyna napsal(a):
Rady a vyznamenani to vubec nevylucuje, Judyno... Ty veci se navzajem nevylucuji, bud - anebo, naopak... Ukazuji velikost jeho vyznamu... Napr. Jirasek ma urcite ulici v kazdem meste v Cechach i na Morave, ci dalsi vecdi po nem pojmenovany ala Jiraskuv most... Asi tedy pro Cechy neco znamenal...
Já vím, e se to nevylučuje...ale otázka zněla letitě VH - ano či ne? Napsala jsem tedy svůj názor a navrhla dle mého něco vhodnějího.
Není tady
Judyna napsal(a):
Také jsem proti! Vidím to stejně jako Judyna nebo níe haiel.
Není tady
Copak letitě! Přejmenujme Zlín - ten má zkuenosti se změnou jména.
Dělám si samozřejmě legraci, kdyby se to někoho dotklo...
A k tématu - je mi naprosto jedno, jestli budu odlétat z Ruzyně nebo z Havlova letitě...přinese to jenom kupu papírování a tím i peněz...
Není tady
Ač je pro mě pan Havel pan "někdo" nemusí se po něm jmenovat letitě. Kdy se tak bude jmenovat bude mi to jedno, ale ani se nebudu nijak angaovat, aby se tak jmenovalo
Není tady
Já teda budu odjídět z Masaryčky a lítat z Ruzyně...
Mně je to jedno a tomu letiti nepochybně taky.
Ale jak se komu líbí.
Není tady
Někde jsem četla, e Havel nerad lítal. Přijde mi to pitomý a ujetý nápad pojmenovat letitě. Ale je mi to celkem fuk. U nás v DC bude nejspín po V.H. pojmenována zbrusu nová velká knihovna. To beru. Ale letitě?
Není tady
Jessika napsal(a):
Ale jak se komu líbí.
Jak dlouho se to nádraí jmenuje Masarykovo?
Přijde mi to dost divný, e čecháčky si budou lidi ze světa pamatovat jen podle letitě V.H.
A vůbec já slovo Ruzyně nemám jako e tam je věznice. Ale jako vyjmenované slovo.
Souhlasím s Haiel, příli velké gesto .
JEstlie má Václav Havel zůstat v naich vzpomínkách, netřeba přejmenovávat letitě. Zůstane i tak.
Není tady
majkafa napsal(a):
Jessika napsal(a):
Ale jak se komu líbí.Jak dlouho se to nádraí jmenuje Masarykovo?
Pojmenování
18451862 Praha (Prag)
18621919 Praha státní nádraí (Prag Staatsbahnhof)
19191940 Praha Masarykovo nádraí (Prag Masarykbahnhof)
19401945 Praha Hybernské nádraí (Prag Hibernerbahnhof)
19451952 Praha Masarykovo nádraí
1. ledna 19531990 Praha střed
od března 1990 Praha Masarykovo nádraí
Není tady
dusi, já to vím
Zatím se to nádraí větinu mého ivota jmenovalo Střed.
haiel napsal(a):
Juraj, za nás Čechy nemůe mluvit Havel v názvu letitě. To by bylo nepoctivé a myslím i odporující pravému významu jeho osobnosti. On byl velký svojí lidskostí, skromností, uměřeností a snahou o poctivost a Pravdu....i kdy se mu mnohdy nezadařilo...
Chceme-li uctít Václava Havla, nedělejme taková velká gesta. Havla se sluí uctít přiměřeností, poctivostí, ohleduplností, láskou k Pravdě a vírou v to, co nás přesahuje. Opravdovostí, pracovitostí, sluností, odvahou. Tehdy budeme pro svět respektovaným národem. Bez toho budeme jenom národem malých čecháčků, velkých gest a prázdných slov. A pak si po něm to letitě klidně pojmenujme. Dřív ne. To budeme akorát světu k smíchu
To by se pak neprejmenovalo Letiste - nebo cokoliv jineho - nikdy haiel... :-(
Není tady