27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Selima napsal(a):
mamak napsal(a):
Majkafí, kdo by jako dítě neuvítal nějaké "věno" do začátku ivota. Já to těstí neměla. Není ance, abysme se tu pořádně poznaly a mohly se pořádně tedy pochopit. Tady jde asi o to projevit druhému důvěru a porozumění. Soucit si zaslouí kadý, i ten můj mu- VICHNI TO MÁME NA SVĚTĚ TĚKÉ. Něco ti do té mozaiky u mě nezapadá...hm, ...
Já jsem vyrůstala v bídě, po křesansku chci být ochotna se pro větí dobro obětovat. I pro svého mue, děti. Take jsem měla radost, e on má radost -třeba z těch značkových bot. Přitom mě ale v koutku srdce rmoutilo, e jemu není blbé si kupovat u 5. drahé boty a já nic. On je flegmo, ti nevnímají. Tak snad to je ta záhada.
Mě nevadí, kdy dáváme peníze na dobrou věc. U léta měsíčně dáváme 300Kč na Krmte hladové v Africe a běně jsme jetě dříve dávali průměrně tak 1.000Kč měsíčně na jiné charitativní akce v ČR. U jen ty 300Kč. To jsou bezpečně uloené peníze :-)) Ale dávat zbohatlíkům na zlaté záchodové prkénko mě tve!Blbos, uisujem a, e flegmo nevníma, či má na nohách sandále alebo baganče, nieto ete aby rozoznával značky!
![]()
Tvoj mu je do seba zahžadený sebec, minimálne pokiaž ide o prachy (o ostatnom nepíe a ja si netrúfam robi závery). No a ty si tá obetavá kresanka, ktorá bude ostentatívne a s nemou výčitkou chodi v handrách a čaka - márne - vďačnos od flegmatika. Ak ti to vyhovuje, tak nič proti tomu. Kadý je astný svojím spôsobom, tak prečo nie týmto? Ale zrejme a taká spokojná nie si...
Není tady
mamak napsal(a):
... 10let jsem měla moc pěkné manelství- i kdy můj flegmatický protějek mi přenechal i hlídání rodinného rozpočtu. Bohuel jsem mu jednou důvěřovala, chtěla mu splnit jeho přání a přilo nás to na půl milionu (za které jsme si nekoupili ani rohlík!!),... Take hádky a přidalo se i domácí násilí. Tak demostrativně naboural nae staré auto. .. Vím, e je spousta faktorů, ale přes to málo, co jsem Vám tu teď napsala- vy byste se s takovým muem rozvedli?... Dětem se věnuje, nechlastá, nekouří, je věrný asi i duevně- jen mi hrozí, e budu celý ivot dřít na jeho zvlátní typ "gamblerství"...to je na cvokhouse. Máme se "rádi" jen ze zvyku.
mamak, podle mě píe velmi zmateně.
Nejdřív píe, e Ti Tvůj manel přenechal hlídání rodinného rozpočtu, vzápětí naznačuje, e přiel s nějakým nerozumným nápadem, díky kterému jste se zadluili. Plete si pojmy: kdy někdo hlídá rodinný rozpočet, tak takovéto fantasmagorické akce svému partnerovi nedovolí. Pokud je dovolí, tak to není ádný hlídač rodinného rozpočtu. Ty jsi nebyla ádný hlídač ničeho, protoe jsi dopustila, aby manel promrhal uspořené peníze vniveč, chtěla jsi mu splnit jeho přání a tedy jsi vinna stejným dílem, jako on.
Dále píe, e manel je flegmatik. Nezlob se na mě, ale flegmatikovi by bylo absolutně jedno, jestli chodí v keckách od Vietnamců nebo v luxusních Adidaskách za dva litry, právě proto, e je to flegmatik. Pro chlapa, který se nechává z nuzného rodinného rozpočtu nadstandardně atit, zatímco ena a děti nakupují u Vietnamců nebo v sekáčích mám naprosto jiné, trefnějí slovo - ale "flegmatik" to určitě není Spí mě napadá trefnějí přirovnání k určitému ivočichu, který cizopasí na svém hostiteli buď ve vlasové pokoce hlavy, nebo v jeho vnitřních orgánech
Jestlie Tvůj manel s odputěním pros*al vlastní blbostí takhle vysokou částku peněz, měl by být první z rodiny, kdo by si měl ten opasek utáhnout a dřít do úpadu jak soumar, aby ho jednak takové nápady přítě přely, druhak aby napravil to, jak celou rodinu přivedl na buben. A ne aby si nechával kupovat luxusní atičky, luxusní botičky a manelka s dětmi louskala váby !!! Můe mi říct, proč manelovi dovolí, aby si il jako princ na úkor Tebe a dětí
?!?
mamak, mě připadá, e ije v nějaké uzavřené komunitě, bez jakýchkoliv sociálních vazeb na běné okolí a nemá tak přehled, jak to funguje v normálním, běném partnerském vztahu Příklady, které má ve své vlastní rodině nebo v příbuzenstvu jsou jeden otřesnějí, neli druhý a věř tomu, e takhle to v normálních manelstvích opravdu nechodí
Nikdo z nás se nenarodil proto, aby trpěl, nikdo není povinen snáet nezodpovědnost a partnerovo parazitování na rodině, nikdo není povinen v takovém manelství setrvávat z jakýcholiv důvodů, pokud si ovem nelibuje v nějakém podivném masochismu
Ty potřebuje psychologa, co se týče vlastního sebevědomí a potřebuje odborníka na manelskou problematiku, protoe mi připadá, e ije ve zrůdném a naprosto mylném přesvědčení, e manel je jednou hlava rodiny a proto si můe dovolit k manelce a dětem absolutně vechno: přivést je lehkováně na buben, manelku fyzicky napadat, ít si nad poměry na úkor rodiny a enu s dětmi nechávat ivořit, nače manelka a děti jsou takové řádění povinni mlčky snáet
Není tady
PPavlaa napsal(a):
javena napsal(a):
No tak předevím to, Ppavli a plus jak ít spokojeně vedle někoho, kdo vědomě ubliuje druhému? A proč vlastně? Kdy ví,e máme hluboko do kapsy a utrácí za něco, co chce on?
Ví jak - já chodila v bytě ve dvou svetrech, děti jakbysmet... protoe jsem krtila rozpočet, kvůli manelovým nápadům... a pán přiel domů a protoe mu bylo ziminka v tílku, do kterýho se svlíknul, tak si přitopil...
Tak moc mu lo o nás... jak ho nemilovat.pratilas ho něčím ?
Takových roztomilostí dělal... bych ho zabít musela. Ale jak jsem těkna, tak neboj, dostal co proto...
A pak jsem se dozvěděla, e se doma necítil dobře, chudáček...
Tak si nael jednu, co se u ní dobře cítil... Hele, jsem ráda, e je v čudu... fakt.
Kdy čtu mamak, je mi jí a líto.. prej hlupáček. Tak snad má mozek ne... já toho svýho chytráka alespoň neomlouvala... prd flegmatik... já jsem flegmatik a funguju...
Není tady
mamak napsal(a):
Jak to holky vidíte s otázkou, kdo by měl v manelství vést účetnictví, tedy rodinný rozpočet? Kdo by za něj měl být zodpovědný? NEMYSLÍM tím, jak tomu je nebo bylo u vás, ale jak si to představujete v IDEÁLNÍM manelství, kdy se oba mají velmi rádi a jeden pro druhého by obětovali ivot-prostě takové to pohádkové "astně a do smrti"?
Můj názor, e za celek by měl být zodpovědný mu. Rozhodnutí, kam jaké peníze půjdou by měla být společná. Jak to vidíte vy???
Spolu, samozrejme, partnersky. Po dohode. Prípadne, ak s tým má jeden problém - trebárs je rozhadzovačný - tak ten rozumnejí... ale dohoda by aj tak nejaká mala by...
Není tady
Selima napsal(a):
mamak napsal(a):
Jak to holky vidíte s otázkou, kdo by měl v manelství vést účetnictví, tedy rodinný rozpočet? Kdo by za něj měl být zodpovědný? NEMYSLÍM tím, jak tomu je nebo bylo u vás, ale jak si to představujete v IDEÁLNÍM manelství, kdy se oba mají velmi rádi a jeden pro druhého by obětovali ivot-prostě takové to pohádkové "astně a do smrti"?
Můj názor, e za celek by měl být zodpovědný mu. Rozhodnutí, kam jaké peníze půjdou by měla být společná. Jak to vidíte vy???Spolu, samozrejme, partnersky. Po dohode. Prípadne, ak s tým má jeden problém - trebárs je rozhadzovačný
- tak ten rozumnejí... ale dohoda by aj tak nejaká mala by...
Za celek by měl být zodpovědný mu?
Ty si nikdy neslyela e chlap je hlava rodiny, ale enská tím krkem?
Pohádkové "stastně a do smrti" - jene my neijeme v pohádce - bohuel.
A jen tak na okraj - proč mluví pořád o obětování. KDy se dva milujou, tak to přeci není o obětování.
Není tady
Ano, chtěla jsem mu tehdy udělat radost, splnit jeho touhu a projevit mu důvěru- je to tak velký hřích?
Hm co takhle hřích pýchy?
Dokonce související s tvým "obětováním se"... jen a hezky vichni vidí, oč TY jsi lepí...
Flegmatici jsou prý ve svém světě spokojení a máloco je dokáe z něj dostat.
No právě - ani botičky s fajfkou nebo tričko s krokodýlem nebývají dostatečným podnětem, ví Dokonce ani "výhodná monost" zakoupení třeba kusu země... s tím je přeci takovýho lítání po ouřadech - tak proč si přidělávat práci a starost navíc?
kdy já se mohu naučit být rozhazovačná, proč by se někdo nemohl naučit víc si dávat pozor a nebrat 10.000Kč jako 100Kč
Jako bys sama nevěděla, e na lepí se zvyká rychleji a líp - a kdy za nedávání si pozoru navíc nepřijde ádný "trest", tak k čemu by mu (z jeho pohledu) bylo nějaké učení se?
A je hlupáček...prostě to s penězi neumí a nemíní se naučit
Viz výe - to ty jsi převzala (ochotně? ráda? opět s pocitem "jsem lepí"?) "hlídání rodinného rozpočtu", ergo není nutné se učit.
po křesansku chci být ochotna se pro větí dobro obětovat
Ale bě... obě je primárně vnitřní úkon sebeobětování v dui. To vnějí a viditelné
"utrpení" je pouze průvodní znak (ale - ach - tak sladký ve vztahu k okolí). Obě - ta skutečná - vdycky tvoří něco nového, případně se o to alespoň upřímně snaí, kdeto obě k dosaení něčeho (třeba manelovo "naučení se") je pouhé účelové jednání, moná a zneuití významu... čím se kruhem vracíme ke hříchu pýchy.
Není tady
Mě fascinuje výrok - po křesansku CHCI být ochotna se pro větí dobro obětovat.
Přemýlím nad meními a větími dobry, a jak se to vůbec měří...
A hlavně mě zaráejí ty stupně:
- CHCI být ochotna se obětovat
- JSEM ochotna se obětovat
- obětuji se.
Já vnímám - jsem ochotna se obětovat a obětuji se. Ale předsunout jetě CHCI být ochotna se obětovat - to mě nějak vnitřně velmi podivně rezonuje. Navíc k tomu přísudek PO KŘESANSKU.
Co to vůbec je - po křesansku?
A vůbec, mluvit o oběti v konkrétním případě, který mamak popisuje, je výsměch celému institutu obětování se.
No prostě mamak píe nějak podivně. Budu to nadále ve volném čase studovat. Zajímá mě, co je za tím vím ve skutečnosti.
Upravil(a) majkafa (29. 12. 2011 8:17)
Majkafo - já třeba přemýlím, proč Mamak zabrousila do vln sexu - jak psala, e nás kazí televize.
O svém manelovi píe jako o hlupáčkovi,který utrácí a e ona se obětuje tím, e ho poslechne a utrácí s ním.
Ale nějak nechápu, co s tím má společnýho podle ní "zkaená" doba.
Mamak - vysvětlí?
Není tady
Ahoj holky,
díky za vechny příspěvky! "Zkaená" doba s mým problémem nemá moc společného- jen jsem odbočila k jinému tématu.
Domnívám se, e bez sebeovládání a sebeobětování nae manelství i svět půjde k horímu. Ale souhlasím s vámi, e existuje i nezdravý typ sebeobětování se! Vak celé ty poslední 3 roky byly o boji mezi mnou a manelem proto, e jsem jej zuby nehty nutila, a hledá pro svůj vztah k penězům pomoc zvenku. Nač prděl. Přidaly se k tomu tedy i dalí problémy.
Manel se přesto, e jasně ví, e u s ním nechci nic mít, snaí ke mně dostat přes svůj oblíbený "alkoholický" způsob= romantiku a kecy o lásce. Jene ty na mě jetě zabíraly přes ty 3 roky, ale teď u ne.
Máte pravdu, e jsem ila trocha či dost v nereálu, omlouvala jeho vztah k penězům jeho geny. Já nevím, jak vy, ale já mám tendenci si svého manela idealizovat a chvíli mi trvalo, ne jsem si ověřila, e ne ve je zaviněno jeho "hlupáctvím", ale e mi DOOPRAVDY dělá (také) naschvály. Jo, nejsem ádná svatá- snaila jsem se jej přivést k rozumu hnusnými nadávkami, rozbitým hrnkem. Teď ne to úplně skončilo, tak jsem rozbila věci v hodnotě 700Kč, aby přes tu svou nevnímavost nějak pochopil, e je konec. To ho hrozně namíchlo a hned mi vrazil facku (e jsem týden kvůli oku nemohla z domu) a následovala rvačka před naí 5letou dcerkou...On, e tu nebudu rozbíjet věci, e na mě můe poslat policajty, e jsou i jeho. Řekla jsem mu, e u ale nemám jiný způsob, jak jej oslovit, aby se sebou začal něco dělat a e jsem si vimla, e rozbitý věci na něj zabírají. Taky, aby si uvědomil, e kdy jemu je ná finanční stav jedno, tak mě by měl být taky. Byl překvapenej (!), kdy jsem mu řekla, e on nám za poslední 3 roky udělal kodu 750x větí! Tedy 750x 700Kč. Popravdě by byla jetě větí. kdybych něco nezachránila.
Holky, ikdy rodinnou kasu hlídáte, vechno neuhlídáte. To jsem u jednou vysvětlila. Kdy víte, e vá manel má IQ 60, tak si dáváte EXTRA bacha, ale já před 3lety nevěděla, e mu "mozek tak vynechává".
Vechno se mi tu dopodrobna vysvětlovat nechce. Myslím, e jste mi na mou otázku moc dobře a detailně odpověděly- a mě to přineslo nemalý uitek! Děkuji! V určitých názorech na ivot se více či méně rozcházíme, ale to je přece OK. Kdybysme neměli rozličné názory, k čemu by byly tyhle diskuze?
Souhlasím, e v normálním vztahu by se s penězi mělo jednat podle vzájemné dohody. Přesto v praxi má tu pokladnici jeden z partnerů víc "v ruce", víc pod dohledem, víc hlídá rozpočet. Domnívám se, e je vdycky lepí, kdy to bývá (milující) mu. Ale v praxi i v téhle oblasti můe být ikovnějí ena.
Tak tak. ;-)
Není tady
javena napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
javena napsal(a):
No tak předevím to, Ppavli a plus jak ít spokojeně vedle někoho, kdo vědomě ubliuje druhému? A proč vlastně? Kdy ví,e máme hluboko do kapsy a utrácí za něco, co chce on?
Ví jak - já chodila v bytě ve dvou svetrech, děti jakbysmet... protoe jsem krtila rozpočet, kvůli manelovým nápadům... a pán přiel domů a protoe mu bylo ziminka v tílku, do kterýho se svlíknul, tak si přitopil...
Tak moc mu lo o nás... jak ho nemilovat.pratilas ho něčím ?
Takových roztomilostí dělal... bych ho zabít musela.
Ale jak jsem těkna, tak neboj, dostal co proto...
A pak jsem se dozvěděla, e se doma necítil dobře, chudáček...
Tak si nael jednu, co se u ní dobře cítil... Hele, jsem ráda, e je v čudu... fakt.
Kdy čtu mamak, je mi jí a líto.. prej hlupáček. Tak snad má mozek ne... já toho svýho chytráka alespoň neomlouvala... prd flegmatik... já jsem flegmatik a funguju...
tak to musela být ona dáma ráda, za takovej dáreček, vůbec, jestli to co předváděl u tebe pak začal předvádět i u ní
Není tady
tak on rozhazuje, dělá dluhy, oblíká se jak frajer, zatím co ty jsi po sekáčích a jetě ti jednu hvizdne a otvírá si klapačku .. já bych hodně rychle od takovýho utíkala.
Není tady
Domnívám se, e bez sebeovládání a sebeobětování nae manelství i svět půjde k horímu.
Jak vidí, je ti sebeobětování na píp... a sebeovládání nakonec taky - i kdy, pravda, pokud se ovládat přestane, výsledek je pro tebe stejně patnej - buď rozfrcaný prachy nebo modrý oko (Mimochodem - kdybys měla skutečně flegmatika, tak by ho nějaký střepy nerozházely.)
Mám pro tebe patnou zprávu - s tímhle pánem toho moc nenadělá. On není flegmatickej, on tě "akorát" neposlouchá. Taky proč? Svoje potřeby má, i/hlavně díky tobě, plně saturovaný a kdy si zkusí vyskakovat víc, tedy tak, e u ho to začne ruit, prostě dostane na budku. Má tě na háku, ví o tom... a umí si s tím (i s tebou) lehce poradit.
No - hlavně, e má ideál...
Není tady
mamak napsal(a):
Majkafí, kdo by jako dítě neuvítal nějaké "věno" do začátku ivota. Já to těstí neměla. Není ance, abysme se tu pořádně poznaly a mohly se pořádně tedy pochopit. Tady jde asi o to projevit druhému důvěru a porozumění. Soucit si zaslouí kadý, i ten můj mu- VICHNI TO MÁME NA SVĚTĚ TĚKÉ. Něco ti do té mozaiky u mě nezapadá...hm, ...
Já jsem vyrůstala v bídě, po křesansku chci být ochotna se pro větí dobro obětovat. I pro svého mue, děti. Take jsem měla radost, e on má radost -třeba z těch značkových bot. Přitom mě ale v koutku srdce rmoutilo, e jemu není blbé si kupovat u 5. drahé boty a já nic. On je flegmo, ti nevnímají. Tak snad to je ta záhada.
Mě nevadí, kdy dáváme peníze na dobrou věc. U léta měsíčně dáváme 300Kč na Krmte hladové v Africe a běně jsme jetě dříve dávali průměrně tak 1.000Kč měsíčně na jiné charitativní akce v ČR. U jen ty 300Kč. To jsou bezpečně uloené peníze :-)) Ale dávat zbohatlíkům na zlaté záchodové prkénko mě tve!
On není flegmou, on je SOBEC. Následky svých činů si moc dobře uvědomuje. To jen ty ho pořád omlouvá. A opravdu nechápu matky, který svým dětem nekoupí pořádný boty, ale pánovi značkový, aby on měl radost. Vude jen píe ON, ON, ON...bla bla bla. Kdyby byl co k čemu, tak si najde vedleják, aby přidal víc peněz do rodinného rozpočtu. A moje zkuenost je taková, e mít oba rodiče ale za to "chladné" je k ničemu. Raději mít jednoho ne domácí přetvářku. Co si z toho vaeho ití vezmou děti jako vzor do ivota? Tatínek sobeček, rozhazuje peníze, maminka ne aby koupila dětem, tak raději tatínkovi....hmmm.
Není tady
mamak napsal(a):
Ahoj holky,
díky za vechny příspěvky! "Zkaená" doba s mým problémem nemá moc společného- jen jsem odbočila k jinému tématu.
Domnívám se, e bez sebeovládání a sebeobětování nae manelství i svět půjde k horímu. Ale souhlasím s vámi, e existuje i nezdravý typ sebeobětování se! Vak celé ty poslední 3 roky byly o boji mezi mnou a manelem proto, e jsem jej zuby nehty nutila, a hledá pro svůj vztah k penězům pomoc zvenku. Nač prděl. Přidaly se k tomu tedy i dalí problémy.
Manel se přesto, e jasně ví, e u s ním nechci nic mít, snaí ke mně dostat přes svůj oblíbený "alkoholický" způsob= romantiku a kecy o lásce. Jene ty na mě jetě zabíraly přes ty 3 roky, ale teď u ne.
Máte pravdu, e jsem ila trocha či dost v nereálu, omlouvala jeho vztah k penězům jeho geny. Já nevím, jak vy, ale já mám tendenci si svého manela idealizovat a chvíli mi trvalo, ne jsem si ověřila, e ne ve je zaviněno jeho "hlupáctvím", ale e mi DOOPRAVDY dělá (také) naschvály. Jo, nejsem ádná svatá- snaila jsem se jej přivést k rozumu hnusnými nadávkami, rozbitým hrnkem. Teď ne to úplně skončilo, tak jsem rozbila věci v hodnotě 700Kč, aby přes tu svou nevnímavost nějak pochopil, e je konec. To ho hrozně namíchlo a hned mi vrazil facku (e jsem týden kvůli oku nemohla z domu) a následovala rvačka před naí 5letou dcerkou...On, e tu nebudu rozbíjet věci, e na mě můe poslat policajty, e jsou i jeho. Řekla jsem mu, e u ale nemám jiný způsob, jak jej oslovit, aby se sebou začal něco dělat a e jsem si vimla, e rozbitý věci na něj zabírají. Taky, aby si uvědomil, e kdy jemu je ná finanční stav jedno, tak mě by měl být taky. Byl překvapenej (!), kdy jsem mu řekla, e on nám za poslední 3 roky udělal kodu 750x větí! Tedy 750x 700Kč. Popravdě by byla jetě větí. kdybych něco nezachránila.
Holky, ikdy rodinnou kasu hlídáte, vechno neuhlídáte. To jsem u jednou vysvětlila. Kdy víte, e vá manel má IQ 60, tak si dáváte EXTRA bacha, ale já před 3lety nevěděla, e mu "mozek tak vynechává".
Vechno se mi tu dopodrobna vysvětlovat nechce. Myslím, e jste mi na mou otázku moc dobře a detailně odpověděly- a mě to přineslo nemalý uitek! Děkuji! V určitých názorech na ivot se více či méně rozcházíme, ale to je přece OK. Kdybysme neměli rozličné názory, k čemu by byly tyhle diskuze?
Souhlasím, e v normálním vztahu by se s penězi mělo jednat podle vzájemné dohody. Přesto v praxi má tu pokladnici jeden z partnerů víc "v ruce", víc pod dohledem, víc hlídá rozpočet. Domnívám se, e je vdycky lepí, kdy to bývá (milující) mu. Ale v praxi i v téhle oblasti můe být ikovnějí ena.
Tak tak. ;-)
Aha a mlátit svoji enu není hřích? Nechápu tě.
Není tady
mamak napsal(a):
Ahoj holky,
Tak tak. ;-)
a tohle chce předat svým dětem , jako vzorec běného manelství, partnerství mezi rodiči?
Není tady
Aha a mlátit svoji enu není hřích?
Ani ne... zůstaneme-li u sedmera hříchů hlavních. Mohl by to být hřích "hněvu", jene jeho projevy (dle výkladu) by měly být nekontrolovatelné... co v tomhle případě asi moc nejsou.
Desatero taky o bití eny nic neříká - tam je pouze "nezabije", tedy děj dokonaný.
Není tady
Holky, tedy dámy, já to vechno beru...Jene na rozvod stejně nemám sílu- máme čerstvou hypotéku, zůstalo by mi jen pár peněz. A jdi s dvěmi dětmi do podnájmu. Kdy se rozvedu teď, přijdu na daních státu o zbytečných několik desítek tisíc. Za 5let přijdu o pár desítek. Peníze nejsou ve, to jsem pochopila- jene já teď jsem "rozhaená", jako dost na dně a na nic si netroufnu. OK, vlastně odvahu na rozvod nemám :-( Asi taky potřebuji jak moja ségra čekat, a zhasne i ta poslední jiskřička naděje. Ne, nejsem pyná na to, co vidí nae děti- ale snaíme se oba to před nimi utajovat. No, dcerky úplně blbé nejsou...Ony mě bolí nejvíc, ale i právě e by měly přijít o taku. On je miluje, miluje je víc ne mě. S dětmi je fakt machr. Avak ikdy ví, e "To nejlepí, co můe táta udělat pro své děti, je milovat jejich matku", stejně jej asi NIC nedonutí hledat pomoc. Jeden z jeho zásadních problémů je, e si myslí, e ČAS VECHNO SPRAVÍ, domnívá se, e čekáním nic nezkazí. Jene ve mně kadým dnem narůstá vůči němu nenávist. Dříve taky mlčíval třeba týden,14dní,aby mě potrestal.
Není tady
Peníze nejsou ve, to jsem pochopila
Jen je řeí víc ne to, es dostala po hubě a e v tom ijou děti... to ti víc vadí, e bys přila o daňový vyrovnání... a snaí se to omluvit tím, e "On je miluje, miluje je víc ne mě". Soudím, e milujicí taka se chová podstatně jinak.
Není tady
Já u nemůu...
Potřebovali bychom zde terapeutické rady Pandorryy kříené s Kuty ...
Jinak to nevidím.
Není tady
mamak napsal(a):
Holky, tedy dámy, já to vechno beru...Jene na rozvod stejně nemám sílu- máme čerstvou hypotéku, zůstalo by mi jen pár peněz. A jdi s dvěmi dětmi do podnájmu. Kdy se rozvedu teď, přijdu na daních státu o zbytečných několik desítek tisíc. Za 5let přijdu o pár desítek. Peníze nejsou ve, to jsem pochopila- jene já teď jsem "rozhaená", jako dost na dně a na nic si netroufnu. OK, vlastně odvahu na rozvod nemám :-( Asi taky potřebuji jak moja ségra čekat, a zhasne i ta poslední jiskřička naděje. Ne, nejsem pyná na to, co vidí nae děti- ale snaíme se oba to před nimi utajovat. No, dcerky úplně blbé nejsou...Ony mě bolí nejvíc, ale i právě e by měly přijít o taku. On je miluje, miluje je víc ne mě. S dětmi je fakt machr. Avak ikdy ví, e "To nejlepí, co můe táta udělat pro své děti, je milovat jejich matku", stejně jej asi NIC nedonutí hledat pomoc. Jeden z jeho zásadních problémů je, e si myslí, e ČAS VECHNO SPRAVÍ, domnívá se, e čekáním nic nezkazí. Jene ve mně kadým dnem narůstá vůči němu nenávist. Dříve taky mlčíval třeba týden,14dní,aby mě potrestal.
To jsou takové fráze.
Jak se vůbec poměřuje, víc milovat, míň milovat... ?
To, co jsem vytučnila, je podle mě nesmysl. Kolik dětí ije s rozvedeným rodičem a tatínek maminku nemiluje vůbec láskou partnerskou a s dětmi má dobrý vztah...
Mamak - jak to myslí, e přijde o na daních o tisíce na děti?
Nějak to nechápu. Vdyt kdy bude mít děti ve své péči, bude mít úlevy na daních ty z Tvého platu.
Ví co mi přijde? Já Ti mám holka takový pocit, e kecá.
e si na peníze, (kdy takhle přemýlí, má napočítáno přesně za kolik byl hrneček rozbitej).
Kolik Ti dává manel na domácnost?
Není tady
Ne daně na děti. Kdy peníze, co nám zbydou po prodeji domu, do roku nepouiju na koupi jiné nemovitosti k vlastnímu bydlení, pak musím platit jetě jakousi hodně vysokou daň. Tuím daň z příjmu 19%. Tato se neplatí, pokud v domě bydlím déle ne 5let. A k tomu daň z převodu nemovitosti 3%.Ta se platí vdy, tedy pokud nejde třeba o drustevní byt. Kdybychom se teď rozvedli, dohromady bychom na daních zaplatili skoro 300tisíc, kdyby se dům prodal za nejvyí cenu.
Pro mě je 150tisíc velká suma. Ale pořád tu nejde tak o ty peníze, jakoe prostě NECHCI, aby holky přily o tátu. Ony jej zboňují a já se jim nedivím. Manel mi peníze nedává, máme společný účet, z něj se čerpá. Před 3lety jsem měla o něm podrobný přehled, ale u to "raději" nedělám. Nemám na to sil nebo co.
Není tady
mamak napsal(a):
Ne daně na děti. Kdy peníze, co nám zbydou po prodeji domu, do roku nepouiju na koupi jiné nemovitosti k vlastnímu bydlení, pak musím platit jetě jakousi hodně vysokou daň. Tuím daň z příjmu 19%. Tato se neplatí, pokud v domě bydlím déle ne 5let. A k tomu daň z převodu nemovitosti 3%.Ta se platí vdy, tedy pokud nejde třeba o drustevní byt. Kdybychom se teď rozvedli, dohromady bychom na daních zaplatili skoro 300tisíc, kdyby se dům prodal za nejvyí cenu.
Pro mě je 150tisíc velká suma. Ale pořád tu nejde tak o ty peníze, jakoe prostě NECHCI, aby holky přily o tátu. Ony jej zboňují a já se jim nedivím. Manel mi peníze nedává, máme společný účet, z něj se čerpá. Před 3lety jsem měla o něm podrobný přehled, ale u to "raději" nedělám. Nemám na to sil nebo co.
Tomu nerozumím, tak nedává vůbec nebo dává na společný účet?
O tátu se nepřichází tím, e se rodiče rozvedou. Pokud je to opravdu TÁTA, tak bude tátou i po vaem rozvodu. Zase dalí výmluvy z tvojí strany.
Není tady
mamak napsal(a):
To má nesprávnou informaci.
Daň z příjmu zaplatí tehdy, kdy v nemovitosti nemá 2 roky bezprostředně před prodejem trvalé bydlitě, nebo pokud toto nesplňuje, tak pokud ho vlastní kratí dobu, ne 5 let.
Daň z příjmu neplatí z kupní ceny, ale odečte si z ní náklady na pořízení a daň platí z rozdílu. V daňovém přiznání na dań z příjmu fyzických osob, které podá na FÚ za rok, kdy jste dům prodali. Pokud máte dům v SJM, bude to mít kadý z vás dvou ve svém DP, myslím, a to půlku.
A jak můe teď vědět, za kolik by se dům prodal?
Nechápu, jak nemůe mít přehled o tom, co se děje na vaem společném účtu, pokud máte příjem pouze ze závislé činnosti.
O těch daních je mi to novinka. U jsme nemovitost prodávali víckrát, tak si pamatuji, e to bylo jiné u bytů a jiné u domů a u domů to bylo právě "tvrdí". Je moný, e má správný info, Majkafí, jestli se někdy vskutku pro rozvod rozhodnu, daňové zákony prostuduji znovu.
Druhému tématu moc nerozumím. Internetovému bankovnictví nerozumím. Před tím půlmilionovým dluhem mi na mobil chodil výpis z účtu, tak jsem vdy věděla, kolik tam je a kolik se vybralo. Pak jsem poádala manela, aby tuhle slubu zruil. Kdy splácí takový zbytečný dluh, je ti vechno nějak víc jedno--
Není tady