27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Majkafí, kdo by jako dítě neuvítal nějaké "věno" do začátku ivota. Já to těstí neměla. Není ance, abysme se tu pořádně poznaly a mohly se pořádně tedy pochopit. Tady jde asi o to projevit druhému důvěru a porozumění. Soucit si zaslouí kadý, i ten můj mu- VICHNI TO MÁME NA SVĚTĚ TĚKÉ. Něco ti do té mozaiky u mě nezapadá...hm, ...
Já jsem vyrůstala v bídě, po křesansku chci být ochotna se pro větí dobro obětovat. I pro svého mue, děti. Take jsem měla radost, e on má radost -třeba z těch značkových bot. Přitom mě ale v koutku srdce rmoutilo, e jemu není blbé si kupovat u 5. drahé boty a já nic. On je flegmo, ti nevnímají. Tak snad to je ta záhada.
Mě nevadí, kdy dáváme peníze na dobrou věc. U léta měsíčně dáváme 300Kč na Krmte hladové v Africe a běně jsme jetě dříve dávali průměrně tak 1.000Kč měsíčně na jiné charitativní akce v ČR. U jen ty 300Kč. To jsou bezpečně uloené peníze :-)) Ale dávat zbohatlíkům na zlaté záchodové prkénko mě tve!
Není tady
Holky, no tak...já tu ale opravdu píu poprvé! Ani nevím, proč jsem to napsala-jen tak. Asi u jsem se rozepsala moc a o více věcech, tak u dám pokoj. Ahoj a jetě jednou díky za vae názory i ty, co jetě dorazí. Asi jsem upovídaná příli, tak u vyklízím pole :-)) Vak nejsem jediná s problémy, mnozí mají větí. Díky, ráda si přečtu dalí příspěvky.
Není tady
Zavání to jehovisty...
e na tebe pustím Vlčici
Není tady
Bych taky řekla, e Jehovistka.
Nejsem. Jsem prý "protestant".
Jessico, s tou Vlčicí jsem se zasmála. Ty bude nějaká prýmařka. Připoměla jsi mi jednoho bezva kámoe. To byl nejlepí příspěvek- s humorem.
A p holky, já ráda kecám. Tak mě pořád nezapojujte :-))
Není tady
mamak napsal(a):
Majkafí, kdo by jako dítě neuvítal nějaké "věno" do začátku ivota. Já to těstí neměla. Není ance, abysme se tu pořádně poznaly a mohly se pořádně tedy pochopit. Tady jde asi o to projevit druhému důvěru a porozumění. Soucit si zaslouí kadý, i ten můj mu- VICHNI TO MÁME NA SVĚTĚ TĚKÉ. Něco ti do té mozaiky u mě nezapadá...hm, ...
Já jsem vyrůstala v bídě, po křesansku chci být ochotna se pro větí dobro obětovat. I pro svého mue, děti. Take jsem měla radost, e on má radost -třeba z těch značkových bot. Přitom mě ale v koutku srdce rmoutilo, e jemu není blbé si kupovat u 5. drahé boty a já nic. On je flegmo, ti nevnímají. Tak snad to je ta záhada.
Mě nevadí, kdy dáváme peníze na dobrou věc. U léta měsíčně dáváme 300Kč na Krmte hladové v Africe a běně jsme jetě dříve dávali průměrně tak 1.000Kč měsíčně na jiné charitativní akce v ČR. U jen ty 300Kč. To jsou bezpečně uloené peníze :-)) Ale dávat zbohatlíkům na zlaté záchodové prkénko mě tve!
A chce to někdo po tobě? A stojí ti to za to? Jaké dobro? e děti vidí dva studené rodiče, věčné hádky o peníze, etření , protoe otec neovládá svojí chamtivost?
Není tady
mamak napsal(a):
PPavlii, to má určo pravdu! Kdy je to tak zlý, e i děti trpí "a moc", odejít . Psychologové ale jinak tvrdí, e je pro děti lepí mít "chladné" rodiče, ne jen jednoho. Jak určit hranici? Myslím, e u mě ta odvaha odejít (ale ne k chlapovi) by se nala, ale jetě nejsem přesvědčená, e jsem u té hranice. U nás v rodině bylo mnoho en, co v těkém vztahu zůstalo, ikdy třeba jeden manel jednu denodenně mlátil a nechával vychrtlou hladem. To jsou extrémy. No dnes se zase hrozně lehce a rychle rozvádíme. Chce to moudrost a víc sebeovládání- achjo...
To by mě zajímalo jací psychologové. Z vlastní zkuenosti a zkuenosti jiných vím , e pro děti je víc jeden spokojený rodič ne dva netastní.
Není tady
Mamak - Tvůj manel se k Tobě chová jak mu dovolí. Ty má problém, on ne.
A jakápak radost, e si koupil a nosí značkové boty, kdy sis v duchu rvala vlasy, e nebude mít dát co dětem do pusy.
To je fale.
Cítím z tvých příspěvků fale. Ty za nic nemůe, Ty si vechno udělala podle manele. A ted tě to pěkně se... A vadilo TI to i dřív, Ty si mu nevěřila, Ty ho prostě jen poslouchá. Proč ho poslouchá? O tom je láska?
PRoč mluví o českých filmech? V kadém filmu je kousek pravdy, kousek něčeho, co si z toho vezme. Proč píe o nevěře?
Sice peníze nejsou vechno, ale jsou k ivotu potřeba. Nevěra - můe se stát, to není o tom, e kdy by člověk byl nevěrný,e nemiluje.
Upravil(a) dusička (28. 12. 2011 15:52)
Není tady
po křesansku chci být ochotna se pro větí dobro obětovat
A má ráda sama sebe? PRoč si to nepřiznat. Podívej se, spokojená máma, spokojené děti.
Není tady
mamak napsal(a):
Javeni, je to hrozný to slyet...to, jak na světě u nejsou kloudní mui. Fakt vymírají. Znám jich sama u jen pár. A těm enám závidím. Mohou svým muům důvěřovat a mít pocit bezpečí. Jene si myslím, e přítí generace manelů bude jetě horí. Kolik dětí je dnes z úplných a funkčních rodin? Straně malé %. Jaké ony/i budou schopni mít manelství?
Já osobně za to VELMI viním média. Třeba české seriály a i filmy úplně nesnáím. V kadém musí být cizolostvo anebo lépe čtyři. Beverly Hills. Jene to na nás MÁ vliv, ač si to chceme nebo nechceme přiznat. Jene nás by pohádkově romantické, čisté děje nudili.
Zbyla nám u jen ta sexuální váeň. Morálka spojená s nějakýma hodnotama je v tahu- a s ní i civilizace. Jistě je Vám známo, e nae země je nejateističtějí z Evropy. Na 2. místě (tuím po védsku nebo výcarsku?) jsme v rozvodovosti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
NESMYSLNÁ PRÁZDNOTA. MNOHO LIDÍ O TÉ PRÁZDNOTĚ VÍ, ALE PŘIPUSTIT SI TU NESMYSLNOST, TO CHCE ODVAHU.
Tomu jsem se fakt zasmála.
Zbyla nám u jen ta sexuální váeň
To je fajn, e zbyla ne. To by bylo smutný, kdybychom jí potlačili. Ty Beverly Hills
Není tady
Ty o svém manelovi píe trochu jako by psala rozverná a shovívavá mamina o poněkud nezdárném synkovi.
Úplně tomu nerozumím. Jsi prý "protestant", co to znamená? e si nenechá nic líbit a protestuje nebo nějakou konkrétní denominaci nebo něco úplně jiného?
Křesané jste oba? Příspěvky na charitu dáváte rukou společnou a nerozdílnou?
Jinak, s tou televizí ti celkem rozumím. Člověk to nakonec bere tak, e co je v televizi, to je ve světě. A e si to vymyslel nějakej bambula, aby seriál mohl mít i 247. díl a byl dalí vejvar, to se ztratí - a pak se to celé repetuje ....... (nakonec u kdysi kdysi třebas Felliniho Bílý ejk ).
Není tady
mamak napsal(a):
PPavlii, to má určo pravdu! Kdy je to tak zlý, e i děti trpí "a moc", odejít . Psychologové ale jinak tvrdí, e je pro děti lepí mít "chladné" rodiče, ne jen jednoho. Jak určit hranici? Myslím, e u mě ta odvaha odejít (ale ne k chlapovi) by se nala, ale jetě nejsem přesvědčená, e jsem u té hranice. U nás v rodině bylo mnoho en, co v těkém vztahu zůstalo, ikdy třeba jeden manel jednu denodenně mlátil a nechával vychrtlou hladem. To jsou extrémy. No dnes se zase hrozně lehce a rychle rozvádíme. Chce to moudrost a víc sebeovládání- achjo...
Ono nejde tak o jeho rodičovtsvo, on je asi dobrý otec, skôr o to, aby raz deti nezdelili len dlhy... alebo aby ste vetci neskončili v nejakom azylovom dome... Poradila by som psychológa, ale proti jeho vôli sa ís nedá - take asi fakt len ten rozvod. Alebo potom ono kresanské "trpitežstvo", ktoré ale podža mňa nie je Boím zámerom, ale istým druhom pýchy... vežmi žudskej a svetskej pýchy. "Pozrite sa na mňa, chudinku, a obdivujte ma! Ja som vydrala celý ivot s týmto mamžasom, obetovala som sa, heč!" Myslím, e akákožvek obe ná cenu len potiaž, pokaiž niekomu pomáha, t.j. pomáha zlepi seba, ivotnú situáciu, vyhaba sa z momentálneho prúseru... a nie vrha sa rad-radom do ďalích prúserov, To je u fakt zbytočná obe, také to okázalé trpitežstvo.
Není tady
mamak napsal(a):
Javeni, takhle to bylo u nás taky...já etřila, jak blázen. Boty od Vietnamců i pro děti, oblečení ze sekáčů atd. Ale z lásky jsem manelovi dovolovala kupovat si značkový za 1.000 a více. Abychom co nejdřív splatili hypotéku za 1.byt.
Nevím, zda nám vak finančně ublioval vědomě. On je fakt hodně ryzí flegmatik. Někdo to dělá schválně, on býval spí hlupáček. A je hlupáček...prostě to s penězi neumí a nemíní se naučit. On si myslí, e JE NORMÁLNÍ. Prý mu mám těch půl mega odpustit a nepoadovat po něm změnu!! Já ale NEBUDU chodit ebrat. Říkám mu: děti láskou ani romantikou nenakrmím! On je Robin Hood, chudým bere a bohatým dává.
Sorry, to si niečo pletie, Robin Hood to robil naopak. Tvoj mu je podža mňa regulérny potenciályn psychologický alebo psychiatircký pacou, ale keďe je spokojný, tak pronlém máč TY a vdy ma bude... on vie, e sa oňho a jeho financie postará, tak čo by sa snail? Láska ale nie sú len lsová alebo pocity, ale aj činy - napríkald robi (alebo nerobi) aj to, čo nie je príjemné(alebo naopak, čo mi prináa pôitok). Keď sa děvkař dokáe z lásky zmeni a obmedzi sexovanie, prečo by to nemohol urobi aj rozhadzovačný chlap? To by ale msuel uzna, e je uňho nejaká chybka... Mmch, ako hospodárili jeho rodičia?
Není tady
mamak napsal(a):
Blbos, uisujem a, e flegmo nevníma, či má na nohách sandále alebo baganče, nieto ete aby rozoznával značky!
Tvoj mu je do seba zahžadený sebec, minimálne pokiaž ide o prachy (o ostatnom nepíe a ja si netrúfam robi závery). No a ty si tá obetavá kresanka, ktorá bude ostentatívne a s nemou výčitkou chodi v handrách a čaka - márne - vďačnos od flegmatika. Ak ti to vyhovuje, tak nič proti tomu. Kadý je astný svojím spôsobom, tak prečo nie týmto? Ale zrejme a taká spokojná nie si...
Není tady
mamak napsal(a):
Nejsem. Jsem prý "protestant".
Jessico, s tou Vlčicí jsem se zasmála. Ty bude nějaká prýmařka. Připoměla jsi mi jednoho bezva kámoe. To byl nejlepí příspěvek- s humorem.
A p holky, já ráda kecám. Tak mě pořád nezapojujte :-))
Vak to píu, e kecá. Nuda nebo objednaná zakázka na oivení babinetu?
Já holky nevím, asi jsem manela nevykreslila úplně správně. Jo, je často finančně sobecký- toho půl mega padlo, protoe si chtěl splnit svůj sen. e to ode mě i dětí vyadovalo určitou obě, to není patné. Manel HLAVNĚ mrhá penězi, protoe je hloupý a kdekomu věří a nemá dostatečně ostré lokty. Je dostatečně pohodlný si zjistit pár informací- take mě nedávno ukecával na koupi pozemku za 55.000Kč (na dluh), u něho jsem přes právníky zjistila, e má téměř nulovou hodnotu a je neprodejný...A takové různé nesmysly dělá v jednom kuse.
Protestant je něco jako katolík, ale věří čistě v Bibli, ne v katechismus apod. Viz Jan Hus, Martin Luther King,atd. Tedy adventisti, baptisti, apotolská církev apod. Oba jsme stejného vyznání a na charitu dáváme peníze oba rádi, tedy dobrovolně oba.
astná máma, astné děti. To je jistý! Ale také bychom neměli hned při prvním konfliktu v manelství utíkat. A tedy při kterém?...to otázka...
Taky souhlasím, e trpět zbytečně a stále nemá smysl. Má sestra se k rozvodu rozhoupávala celé manelství (13let)´, její měl milenky u od svatby. Nai (moji) rodiče byli spolu do smrti a taky měli neastné manelství. Asi je kopíruji- taky jsme kvůli otci ili v bídě.
Manelovi rodiče jsou extra etřiví lidé, tak po kom on to rozhazování má??!
S tím Robinem Hoodem jsem to napsala tak schválně- manel fakt bere chudým(jako nám) a dává bohatým. Např. ten půl mega si rozdělila realitka napůl s jedním zbohatlým pionáním agentem.
Kadopádně holky, ikdy se mi některé vae příspěvky čtou těko- jsem za vechny moc ráda. Mám teď víc pootevřené oči, ale i bolest...
Není tady
Jak to holky vidíte s otázkou, kdo by měl v manelství vést účetnictví, tedy rodinný rozpočet? Kdo by za něj měl být zodpovědný? NEMYSLÍM tím, jak tomu je nebo bylo u vás, ale jak si to představujete v IDEÁLNÍM manelství, kdy se oba mají velmi rádi a jeden pro druhého by obětovali ivot-prostě takové to pohádkové "astně a do smrti"?
Můj názor, e za celek by měl být zodpovědný mu. Rozhodnutí, kam jaké peníze půjdou by měla být společná. Jak to vidíte vy???
Není tady
mamak, ty si dělá legraci?
Majkafí, v čem si dělám legraci? To ta má otázka vyznívá tak blbě? Mě smysl dává. Tak co tím prosím myslí, já tomu nerozumím. Jak bys na tu otázku odpověděla. Já se u vyjádřila, tak čekám na vae názory i na můj názor.Díky! Jestli jsem tak pitomá, tak třeba mám naději :-))
Není tady
Ty si furt jede ve svém a nereaguje. Mám z tebe dojem, jako kdy jsi poila nebo bere drogy.
Já jsem vechny názory na MOU situaci pochopila. Měla jsem spí začít nové téma- to je pravda. Svou situaci u docela chápu.
CHtěla jsem vědět, jak by eny chtěly, aby finance fungovaly v nejideálnějím manelském vztahu. Chce Majkafí říci, e podle Tebe mají být oba rovným dílem za něj zodpovědní? Chápu to správně? Díky!
Není tady
mamak napsal(a):
Já jsem vechny názory na MOU situaci pochopila. Měla jsem spí začít nové téma- to je pravda. Svou situaci u docela chápu.
CHtěla jsem vědět, jak by eny chtěly, aby finance fungovaly v nejideálnějím manelském vztahu. Chce Majkafí říci, e podle Tebe mají být oba rovným dílem za něj zodpovědní? Chápu to správně? Díky!
Ne, nechci říct nic. Na vymylené příběhy se mi ani nechce reagovat. Nijak jsem neodpověděla.
Prosím tě, nevkládej mi do úst tvé domněnky.
Majkafí, ké by můj příběh byl vymylený...
Není tady
mamak napsal(a):
Hm, to jsou fakt zajímavé názory. Díky Vám holky vem! Víc rádců víc ví. Člověk se mění, ale málo a hodně pomalu, aby to jeho integrita unesla.
Nu, kdy já se mohu naučit být rozhazovačná, proč by se někdo nemohl naučit víc si dávat pozor a nebrat 10.000Kč jako 100Kč. To je právě síla, kdy slyím, jak někdo otáčí v ruce 500Kč- kdy vidím důchodce v obchodě, jak má u pokladny v koíku 3 rohlíky a mlíko....
Mrzí mě, e dcerkám nikdy nic nenaetříme. Snad aspoň ten domek splatíme a ten podědí.
tak ono nejde asi ani tak o to, jestli někdy něco naetříte dcerám, i kdy by to jednou jistě uvítaly, jako spí o to, e práci dneska jistou nemá, stát se můe cokoliv, to fakt nic nedáváte bokem, abyste něco měli, kdyby náhodou ?
Není tady
javena napsal(a):
No tak předevím to, Ppavli a plus jak ít spokojeně vedle někoho, kdo vědomě ubliuje druhému? A proč vlastně? Kdy ví,e máme hluboko do kapsy a utrácí za něco, co chce on?
Ví jak - já chodila v bytě ve dvou svetrech, děti jakbysmet... protoe jsem krtila rozpočet, kvůli manelovým nápadům... a pán přiel domů a protoe mu bylo ziminka v tílku, do kterýho se svlíknul, tak si přitopil...
Tak moc mu lo o nás... jak ho nemilovat.
pratilas ho něčím ?
Není tady