Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 28. 12. 2011 14:41

mamak
♥♥-----

Re: Je to na rozvod?

Majkafí,  kdo by jako dítě neuvítal nějaké "věno" do začátku života. Já to štěstí neměla. Není šance, abysme se tu pořádně poznaly a mohly se pořádně tedy pochopit. Tady jde asi o to projevit druhému důvěru a porozumění. Soucit si zaslouží každý, i ten můj muž- VŠICHNI TO MÁME NA SVĚTĚ T̎KÉ. Něco ti do té mozaiky u mě nezapadá...hm, ...
Já jsem vyrůstala v bídě, po křesansku chci být ochotna se pro větší dobro obětovat. I pro svého muže, děti. Takže jsem měla radost, že on má radost -třeba z těch značkových bot. Přitom mě ale v koutku srdce rmoutilo, že jemu není blbé si kupovat už 5. drahé boty a já nic. On je flegmoš, ti nevnímají. Tak snad to je ta záhada.
Mě nevadí, když dáváme peníze na dobrou věc. Už léta měsíčně dáváme 300Kč na Krmte hladové v Africe a běžně jsme ještě dříve dávali průměrně tak 1.000Kč měsíčně na jiné charitativní akce v ČR. Už jen ty 300Kč. To jsou bezpečně uložené peníze :-)) Ale dávat zbohatlíkům na zlaté záchodové prkénko mě štve!

Není tady

#27 28. 12. 2011 14:46

mamak
♥♥-----

Holky, no tak...já tu ale opravdu píšu poprvé! Ani nevím, proč jsem to napsala-jen tak. Asi už jsem se rozepsala moc a o více věcech, tak už dám pokoj. Ahoj a ještě jednou díky za vaše názory i ty, co ještě dorazí. Asi jsem upovídaná příliš, tak už vyklízím pole :-)) Však nejsem jediná s problémy, mnozí mají větší. Díky, ráda si přečtu další příspěvky.

Není tady

#28 28. 12. 2011 14:47

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Zavání to jehovisty...
Že na tebe pustím Vlčici dumbom

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#29 28. 12. 2011 14:51

majkafa
Host

Bych taky řekla, že Jehovistka.

#30 28. 12. 2011 15:03

mamak
♥♥-----

Nejsem. Jsem prý "protestant".
Jessico, s tou Vlčicí jsem se zasmála. Ty budeš nějaká šprýmařka. Připoměla jsi mi jednoho bezva kámoše. To byl nejlepší příspěvek- s humorem.
A pššš holky, já ráda kecám. Tak mě pořád nezapojujte :-))

Není tady

#31 28. 12. 2011 15:19

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mamak napsal(a):

Majkafí,  kdo by jako dítě neuvítal nějaké "věno" do začátku života. Já to štěstí neměla. Není šance, abysme se tu pořádně poznaly a mohly se pořádně tedy pochopit. Tady jde asi o to projevit druhému důvěru a porozumění. Soucit si zaslouží každý, i ten můj muž- VŠICHNI TO MÁME NA SVĚTĚ T̎KÉ. Něco ti do té mozaiky u mě nezapadá...hm, ...
Já jsem vyrůstala v bídě, po křesansku chci být ochotna se pro větší dobro obětovat. I pro svého muže, děti. Takže jsem měla radost, že on má radost -třeba z těch značkových bot. Přitom mě ale v koutku srdce rmoutilo, že jemu není blbé si kupovat už 5. drahé boty a já nic. On je flegmoš, ti nevnímají. Tak snad to je ta záhada.
Mě nevadí, když dáváme peníze na dobrou věc. Už léta měsíčně dáváme 300Kč na Krmte hladové v Africe a běžně jsme ještě dříve dávali průměrně tak 1.000Kč měsíčně na jiné charitativní akce v ČR. Už jen ty 300Kč. To jsou bezpečně uložené peníze :-)) Ale dávat zbohatlíkům na zlaté záchodové prkénko mě štve!

A chce to někdo po tobě? A stojí ti to za to? Jaké dobro? že děti vidí dva studené rodiče, věčné hádky o peníze, šetření , protože otec neovládá svojí chamtivost?

Není tady

#32 28. 12. 2011 15:20

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mamak napsal(a):

PPavlii, to mᚠurčo pravdu! Když je to tak zlý, že i děti trpí "až moc", odejít . Psychologové ale jinak tvrdí, že je pro děti lepší mít "chladné" rodiče, než jen jednoho. Jak určit hranici? Myslím, že u mě ta odvaha odejít (ale ne k chlapovi) by se našla, ale ještě nejsem přesvědčená, že jsem u té hranice. U nás v rodině bylo mnoho žen, co v těžkém vztahu zůstalo, ikdyž třeba jeden manžel jednu denodenně mlátil a nechával vychrtlou hladem. To jsou extrémy. No dnes se zase hrozně lehce a rychle rozvádíme. Chce to moudrost a víc sebeovládání- achjo...

To by mě zajímalo jací psychologové. Z vlastní zkušenosti a zkušenosti jiných vím , že pro děti je víc jeden spokojený rodič než dva neštastní.

Není tady

#33 28. 12. 2011 15:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mamak - Tvůj manžel se k Tobě chová jak mu dovolíš. Ty mᚠproblém, on ne.
A jakápak radost, že si koupil a nosí značkové boty, když sis v duchu rvala vlasy, že nebudeš mít dát co dětem do pusy.
To je faleš.
Cítím z tvých příspěvků faleš. Ty za nic nemůžeš, Ty si všechno udělala podle manžele. A ted tě to pěkně se... A vadilo TI to i dřív, Ty si mu nevěřila, Ty ho prostě jen posloucháš. Proč ho posloucháš? O tom je láska?
PRoč mluvíš o českých filmech? V každém filmu je kousek pravdy, kousek něčeho, co si z toho vezmeš. Proč píšeš o nevěře?
Sice peníze nejsou všechno, ale jsou k životu potřeba. Nevěra - může se stát, to není o tom, že když by člověk byl nevěrný,že nemiluje.

Upravil(a) dusička (28. 12. 2011 15:52)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#34 28. 12. 2011 15:21

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

po křesansku chci být ochotna se pro větší dobro obětovat
A mᚠráda sama sebe? PRoč si to nepřiznat. Podívej se, spokojená máma, spokojené děti.

Není tady

#35 28. 12. 2011 15:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

mamak napsal(a):

Javeni, je to hrozný to slyšet...to, jak na světě už nejsou kloudní muži. Fakt vymírají. Znám jich sama už jen pár. A těm ženám závidím. Mohou svým mužům důvěřovat a mít pocit bezpečí. Jenže si myslím, že příští generace manželů bude ještě horší.  Kolik dětí je dnes z úplných a funkčních rodin? Strašně malé %. Jaké ony/i budou schopni mít manželství?

Já osobně za to VELMI viním média. Třeba české seriály a i filmy úplně nesnáším. V každém musí být cizoložstvo anebo lépe čtyři. Beverly Hills. Jenže to na nás MÁ vliv, ač si to chceme nebo nechceme přiznat. Jenže nás by pohádkově romantické, čisté děje nudili.
Zbyla nám už jen ta sexuální vášeň. Morálka spojená s nějakýma hodnotama je v tahu- a s ní i civilizace. Jistě je Vám známo, že naše země je nejateističtější z Evropy. Na 2. místě (tuším po Švédsku nebo Švýcarsku?) jsme v rozvodovosti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
NESMYSLNÁ PRÁZDNOTA. MNOHO LIDÍ O TÉ PRÁZDNOTĚ VÍ, ALE PŘIPUSTIT SI TU NESMYSLNOST, TO CHCE ODVAHU.

Tomu jsem se fakt zasmála. lollol
Zbyla nám už jen ta sexuální vášeň
To je fajn, že zbyla ne. To by bylo smutný, kdybychom jí potlačili. Ty Beverly Hills dumbomlol

Není tady

#36 28. 12. 2011 15:53

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Ty o svém manželovi píšeš trochu jako by psala rozverná a shovívavá mamina o poněkud nezdárném synkovi.
Úplně tomu nerozumím. Jsi prý "protestant", co to znamená? Že si nenechᚠnic líbit a protestuješ nebo nějakou konkrétní denominaci nebo něco úplně jiného?
Křesané jste oba? Příspěvky na charitu dáváte rukou společnou a nerozdílnou?

Jinak, s tou televizí ti celkem rozumím. Člověk to nakonec bere tak, že co je v televizi, to je ve světě. A že si to vymyslel nějakej bambula, aby seriál mohl mít i 247. díl a byl další vejvar, to se ztratí - a pak se to celé repetuje ....... (nakonec už kdysi kdysi třebas Felliniho Bílý šejk big_smile).

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#37 28. 12. 2011 16:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

mamak napsal(a):

PPavlii, to mᚠurčo pravdu! Když je to tak zlý, že i děti trpí "až moc", odejít . Psychologové ale jinak tvrdí, že je pro děti lepší mít "chladné" rodiče, než jen jednoho. Jak určit hranici? Myslím, že u mě ta odvaha odejít (ale ne k chlapovi) by se našla, ale ještě nejsem přesvědčená, že jsem u té hranice. U nás v rodině bylo mnoho žen, co v těžkém vztahu zůstalo, ikdyž třeba jeden manžel jednu denodenně mlátil a nechával vychrtlou hladem. To jsou extrémy. No dnes se zase hrozně lehce a rychle rozvádíme. Chce to moudrost a víc sebeovládání- achjo...

Ono nejde tak o jeho rodičovtsvo, on je asi dobrý otec, skôr o to, aby raz deti nezdelili len dlhy... alebo aby ste všetci neskončili v nejakom azylovom dome... hmm Poradila by som psychológa, ale proti jeho vôli sa ís nedá - takže asi fakt len ten rozvod. Alebo potom ono kresanské "trpitežstvo", ktoré ale podža mňa nie je Božím zámerom, ale istým druhom pýchy... vežmi žudskej a svetskej pýchy. "Pozrite sa na mňa, chudinku, a obdivujte ma! Ja som vydržala celý život s týmto mamžasom, obetovala som sa, heč!" Myslím, že akákožvek obe ná cenu len potiaž, pokaiž niekomu pomáha, t.j. pomáha zlepši seba, životnú situáciu, vyhaba sa z momentálneho prúseru...  a nie vrha sa rad-radom do ďalších prúserov, To je už fakt zbytočná obe, také to okázalé trpitežstvo. stolt

Poriadok je potešenie rozumu a chaos je slasou fantázie.“ Paul Claudel
Brita

Není tady

#38 28. 12. 2011 16:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

mamak napsal(a):

Javeni, takhle to bylo u nás taky...já šetřila, jak blázen. Boty od Vietnamců i pro děti, oblečení ze sekáčů atd. Ale z lásky jsem manželovi dovolovala kupovat si značkový za 1.000 a více. Abychom co nejdřív splatili hypotéku za 1.byt.
Nevím, zda nám však finančně ubližoval vědomě. On je fakt hodně ryzí flegmatik. Někdo to dělá schválně, on býval spíš hlupáček. A je hlupáček...prostě to s penězi neumí a nemíní se naučit. On si myslí, že JE NORMÁLNÍ. Prý mu mám těch půl mega odpustit a nepožadovat po něm změnu!! Já ale NEBUDU chodit žebrat. Říkám mu: děti láskou ani romantikou nenakrmím! On je Robin Hood, chudým bere a bohatým dává.

Sorry, to si niečo pletieš, Robin Hood to robil naopak. big_smile Tvoj muž je podža mňa regulérny potenciályn psychologický alebo psychiatircký pacouš, ale keďže je spokojný, tak pronlém máč TY a vždy ma budeš... on vie, že sa oňho a jeho financie postaráš, tak čo by sa snažil? Láska ale nie sú len lsová alebo pocity, ale aj činy - napríkald robi (alebo nerobi) aj to,  čo nie je príjemné(alebo naopak, čo mi prináša pôžitok). Keď sa děvkař dokáže z lásky zmeni a obmedzi sexovanie, prečo by to nemohol urobi aj rozhadzovačný chlap? To by ale msuel uzna, že je uňho nejaká chybka... Mmch, ako hospodárili jeho rodičia?

Brita

Není tady

#39 28. 12. 2011 16:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

mamak napsal(a):

Blbos, uisujem a, že flegmoš nevníma, či má na nohách sandále alebo baganče, nieto ešte aby rozoznával značky! big_smile stolt Tvoj muž je do seba zahžadený sebec, minimálne pokiaž ide o prachy (o ostatnom nepíšeš a ja si netrúfam robi závery). No a ty si tá obetavá kresanka, ktorá bude ostentatívne a s nemou výčitkou chodi v handrách a čaka - márne - vďačnos od flegmatika. Ak ti to vyhovuje, tak nič proti tomu. Každý je šastný svojím spôsobom, tak prečo nie týmto? Ale zrejme až taká spokojná nie si...

Brita

Není tady

#40 28. 12. 2011 16:55

majkafa
Host

mamak napsal(a):

Nejsem. Jsem prý "protestant".
Jessico, s tou Vlčicí jsem se zasmála. Ty budeš nějaká šprýmařka. Připoměla jsi mi jednoho bezva kámoše. To byl nejlepší příspěvek- s humorem.
A pššš holky, já ráda kecám. Tak mě pořád nezapojujte :-))

Však to píšu, že kecáš. Nuda nebo objednaná zakázka na oživení babinetu? vissla

#41 28. 12. 2011 17:04

mamak
♥♥-----

Já holky nevím, asi jsem manžela nevykreslila úplně správně. Jo, je často finančně sobecký- toho půl mega padlo, protože si chtěl splnit svůj sen. Že to ode mě i dětí vyžadovalo určitou obě, to není špatné. Manžel HLAVNĚ mrhá penězi, protože je hloupý a kdekomu věří a nemá dostatečně ostré lokty. Je dostatečně pohodlný si zjistit pár informací- takže mě nedávno ukecával na koupi pozemku za 55.000Kč (na dluh), u něhož jsem přes právníky zjistila, že má téměř nulovou hodnotu a je neprodejný...A takové různé nesmysly dělá v jednom kuse.
Protestant je něco jako katolík, ale věří čistě v Bibli, ne v katechismus apod. Viz Jan Hus, Martin Luther King,atd. Tedy adventisti, baptisti, apoštolská církev apod. Oba jsme stejného vyznání a na charitu dáváme peníze oba rádi, tedy dobrovolně oba.
Šastná máma, šastné děti. To je jistý! Ale také bychom neměli hned při prvním konfliktu v manželství utíkat. Až tedy při kterém?...to otázka...
Taky souhlasím, že trpět zbytečně a stále nemá smysl. Má sestra se k rozvodu rozhoupávala celé manželství (13let)´, její měl milenky už od svatby. Naši (moji) rodiče byli spolu do smrti a taky měli nešastné manželství. Asi je kopíruji- taky jsme kvůli otci žili v bídě.
Manželovi rodiče jsou extra šetřiví lidé, tak po kom on to rozhazování má??!
S tím Robinem Hoodem jsem to napsala tak schválně- manžel fakt bere chudým(jako nám) a dává bohatým. Např. ten půl mega si rozdělila realitka napůl s jedním zbohatlým špionážním agentem.
Každopádně holky, ikdyž se mi některé vaše příspěvky čtou těžko- jsem za všechny moc ráda. Mám teď víc pootevřené oči, ale i bolest...

Není tady

#42 28. 12. 2011 17:11

mamak
♥♥-----

Jak to holky vidíte s otázkou, kdo by měl v manželství vést účetnictví, tedy rodinný rozpočet? Kdo by za něj měl být zodpovědný? NEMYSLÍM tím, jak tomu je nebo bylo u vás, ale jak si to představujete v IDEÁLNÍM manželství, kdy se oba mají velmi rádi a jeden pro druhého by obětovali život-prostě takové to pohádkové "šastně až do smrti"?
Můj názor, že za celek by měl být zodpovědný muž. Rozhodnutí, kam jaké peníze půjdou by měla být společná. Jak to vidíte vy???

Není tady

#43 28. 12. 2011 17:13

majkafa
Host

mamak, ty si dělᚠlegraci?

#44 28. 12. 2011 17:19

mamak
♥♥-----

Majkafí, v čem si dělám legraci? To ta má otázka vyznívá tak blbě? Mě smysl dává. Tak co tím prosím myslíš, já tomu nerozumím. Jak bys na tu otázku odpověděla. Já se už vyjádřila, tak čekám na vaše názory i na můj názor.Díky! Jestli jsem tak pitomá, tak třeba mám naději :-))

Není tady

#45 28. 12. 2011 17:22

majkafa
Host

Ty si furt jedeš ve svém  a nereaguješ. Mám z tebe dojem, jako když jsi požila nebo bereš drogy.

#46 28. 12. 2011 17:30

mamak
♥♥-----

Já jsem všechny názory na MOU situaci pochopila. Měla jsem spíš začít nové téma- to je pravda. Svou situaci už docela chápu.
CHtěla jsem vědět, jak by ženy chtěly, aby finance fungovaly v nejideálnějším manželském vztahu. Chceš Majkafí říci, že podle Tebe mají být oba rovným dílem za něj zodpovědní? Chápu to správně? Díky!

Není tady

#47 28. 12. 2011 17:38

majkafa
Host

mamak napsal(a):

Já jsem všechny názory na MOU situaci pochopila. Měla jsem spíš začít nové téma- to je pravda. Svou situaci už docela chápu.
CHtěla jsem vědět, jak by ženy chtěly, aby finance fungovaly v nejideálnějším manželském vztahu. Chceš Majkafí říci, že podle Tebe mají být oba rovným dílem za něj zodpovědní? Chápu to správně? Díky!

Ne, nechci říct nic. Na vymyšlené příběhy se mi ani nechce reagovat. Nijak jsem neodpověděla.
Prosím tě, nevkládej mi do úst tvé domněnky.

#48 28. 12. 2011 17:48

mamak
♥♥-----

Majkafí, kéž by můj příběh byl vymyšlený...

Není tady

#49 28. 12. 2011 18:04

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mamak napsal(a):

Hm, to jsou fakt zajímavé názory. Díky Vám holky všem! Víc rádců víc ví. Člověk se mění, ale málo a hodně pomalu, aby to jeho integrita unesla.
Nu, když já se mohu naučit být rozhazovačná, proč by se někdo nemohl naučit víc si dávat pozor a nebrat 10.000Kč jako 100Kč. To je právě síla, když slyším, jak někdo otáčí v ruce 500Kč- když vidím důchodce v obchodě, jak má u pokladny v košíku 3 rohlíky a mlíko....
Mrzí mě, že dcerkám nikdy nic nenašetříme. Snad aspoň ten domek splatíme a ten podědí.

tak ono nejde asi ani tak o to, jestli někdy něco našetříte dcerám, i když by to jednou jistě uvítaly, jako spíš o to, že práci dneska jistou nemáš, stát se může cokoliv, to fakt nic nedáváte bokem, abyste něco měli, kdyby náhodou ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#50 28. 12. 2011 18:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

No tak především to, Ppavli a plus jak žít spokojeně vedle někoho, kdo vědomě ubližuje druhému? A proč vlastně? Když ví,že máme hluboko do kapsy a utrácí za něco, co chce on?
Víš jak - já chodila v bytě ve dvou svetrech, děti jakbysmet... protože jsem škrtila rozpočet, kvůli manželovým nápadům... a pán přišel domů a protože mu bylo ziminka v tílku, do kterýho se svlíknul, tak si přitopil...
Tak moc mu šlo o nás... jak ho nemilovat. wink

praštilas ho něčím ? big_smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí