27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Píu sem poprvé. Ráda bych znala názor více en. 10let jsem měla moc pěkné manelství- ikdy můj flegmatický protějek mi přenechal i hlídání rodinného rozpočtu. Bohuel jsem mu jednou důvěřovala, chtěla mu splnit jeho přání a přilo nás to na půl milionu (za které jsme si nekoupili ani rohlík!!), co není pro dělnickou rodinu zrovna nejméně,e...Ta událost zaviněná jen a pouze manelovou dětinskostí, naivitou či čím nás dále stála byt- museli jsme narychlo koupit jiný- a vzhledem ke zbývajícím penězům a v mém oku z traumatu jsme narychlo koupili byt v dezolátním stavu. V tomhle oku jsem musela byt rekonstruovat, řeit konflikty se sousedy-ili jen v noci a to 7dní v týdnu! Kvůli nim jsme se za 2roky znovu stěhovali...Jetě jsme tam museli řeit psychopatku, co celé noci schválně mlátila do panelu. No prostě jsem díky svému manelovi si uila ZCELA ZBYTEČNĚ hrůzy, kdy pominu dluh, co doteď splácíme..Děti to taky pořádně odnesly...Manel se v penězích nepolepil. Duoval se na kolenou, e bude chodit k psycholoce- místo toho stále vymýlí, kde utratit peníze-pozor-za NIC. Nepotřebuje potkat podvodníky, on by asi nebyl schopen chodit do práce, kdyby snad byl na kontě někdy v plusu. Take hádky a přidalo se i domácí násilí. Tak demostrativně naboural nae staré auto. Take teď je v práci pondělí a pátek 13hodin, jeliko dojídí busy.. S dvěmi dětmi jsem na vesnici pořád sama. U jsem navtěvovala psycholoku, byla na antidepresívech. Řeení rozdělit SJM nic neřeí- exekutoři jej v praxi fakt neberou v úvahu. S manelem jsme spolu 13let, ale ty poslední 3roky jsou to u jen hádky. Kdy čtu, proč se lidi rozvádí, říkám si, e jsem měla být u dávno rozvedená. Jsem věřící a taky pořád doufám. U nemám sílu ani chu sedět na rodinných financích, tak se bojím, zda to jednou nebude exekuce, co mě k rozvodu donutí. Manel býval moc milý, romantik, ale vdycky naïvní a nevnímavý hlupá(če)k. Nemám problém uhnat jinýho a rozumnýho chlapa, jene já věřím na lásku na celý ivot, mám děti a mívali jsme pěkné manelství. Vím, e je spousta faktorů, ale přes to málo, co jsem Vám tu teď napsala- vy byste se s takovým muem rozvedli? U se nechci znovu vdávat, můj ivot smrtí nekončí-plánuji se pro děti obětovat= chladné manelství plné zbytečných problémů. Dětem se věnuje, nechlastá, nekouří, je věrný asi i duevně- jen mi hrozí, e budu celý ivot dřítt na jeho zvlátní typ "gamblerství"...to je na cvokhouse. Máme se "rádi" jen ze zvyku.
Není tady
proč jsi mu důvěřovala, kdy jsi věděla, jaký je. abys mu udělala radost ? pak se v tom vezete oba, není to jen jeho vina .. stejně jako koupě bytu v dezolátním stavu atd.
to jak jsi psala, e nemá problém uhnat jinýho a rozumnýho chlapa mě docela rozesmálo
on u je nějákej na obzoru
Není tady
Rozvod - jako partneři spolu být u nedokáete, ale jako otec funguje - tedy zařídit velmi iroký styk dětí s tatínkem. Obávám se vak, e jsi tak natvaná a touí udělat tlustou čáru, e to přes děti nemusí zvládnout. Kdy pryč tak definitivně. na tohle uvaování si směrem k dětem dej pozor.
Není tady
No,já nechtěla se příli rozepisovat a některé info dávat na inet. Netuila jsem čeho a je schopen. e se vrhne do akce za půl mega, ani by si poctivě zodpověděl jednu ze tří zásadních otázek. Moje chyba byla, e jsem mu věřila- e si je zodpověděl. Protoe na ně odpovědi měl- ale jednu mylnou, co si neověřil. Vzhledem k tomu, e pracuje v podobné sféře, nečekala jsem dětinskou chybu. 10let jsem věděla, e mu to nejde s penězi, nevěděla jsem, e je schopen riskovat 500tisíc jen proto, e není schopen strávit 10minut na internetu, aby si ověřil fakta. Ano, teď ji kontroluji kadé jeho "uprdnutí". Ano, chtěla jsem mu tehdy udělat radost, splnit jeho touhu a projevit mu důvěru- je to tak velký hřích? Teď u by byl! Ano, byla jsem v oku- měli jsme 14dní na vystěhování z původního bytu. BYLA JSEM V OKU- udělala jsem kvůli němu jetě pár dalích chyb ne koupě zdemolovaného bytu.
Na obzoru by bylo chlapů- ten problém neřeím. Já se nechci vdávat znovu. Mám konzervativní úctu k institu manelství. I díky českým filmům se vichni rozvádíme jak na běícím pásu, protoe si pleteme touhu po těstí s právem na těstí. Nepotřebuji Vám, Pavli, něco dokazovat, e se dokáu 4x rozvést. Uměním je zůstat s tím jedním...Myslela jsem, e tu jsou lidé víc přátelstí, nu koda mého času. Tvrdila jsem snad někdy, e jsem bezchyby a dokonalá?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
NIKDY NEVYSVĚTLUJ- PŘÁTELÉ TO NEPOTŘEBUJÍ A NEPŘÁTELÉ TI STEJNĚ NEUVĚŘÍ
Není tady
PavliH., díky za tvůj názor. Dříve jsem si myslela, e se lidi rozvádí předevím kvůli nevěře. Nedávno jsem vak v nějakém fundovaném článku četla, e kvůli nevěře to je jen malé %. Větina je právě ta "nesourodost povah". Přes ty děti to jistě nepůjde- pokud to nezvládnu já, celou rodinu. Tak čas ukáe. Vechno musí dozrát. Říká se, e "jedno ze sedmi největích zel (zlo) na světě je nemilovaná ena". Něco na tom bude, e? Jsme jako zrcadla svých muů. DÍKY!
Není tady
já si zas nemyslím, e je k obdivování, zůstat s někým za kadou cenu a obětovat se ..
Není tady
PPavlii, to má určo pravdu! Kdy je to tak zlý, e i děti trpí "a moc", odejít . Psychologové ale jinak tvrdí, e je pro děti lepí mít "chladné" rodiče, ne jen jednoho. Jak určit hranici? Myslím, e u mě ta odvaha odejít (ale ne k chlapovi) by se nala, ale jetě nejsem přesvědčená, e jsem u té hranice. U nás v rodině bylo mnoho en, co v těkém vztahu zůstalo, ikdy třeba jeden manel jednu denodenně mlátil a nechával vychrtlou hladem. To jsou extrémy. No dnes se zase hrozně lehce a rychle rozvádíme. Chce to moudrost a víc sebeovládání- achjo...
Není tady
co říká manel na to, e zvauje rozvod ?
Není tady
Hm, rozvod mám spí v dlouhodobé rezervě jako to nejtvrdí řeení. Za komunistů hodně lidí ilo vedle sebe bez citové lásky, ze zvyku, kvůli dětem, jiným výhodám. Nějaká taková stabilita by se snad mohla podařit i nám. Dokonce mám i petku naděje, e i ten můj chlap věkem zraje a tak se ta nae vychladlá plotna můe zase pomalu zahřát. Nikdy nevíme, co ivot přinese. Něco nás můe zase stmelit. My oba, PPavlii, víme, e se ani jeden nechcem rozvést. Kdy se manel naučí s penězi, tak se zlepí ve. Do té doby musím já být víc flegmatická- no tak co, tady jsme vyhodili 50 tisíc, tamhle 10tisíc,...Jsou to jen peníze- sice chybí, ale u to není půl mega :-)) Drsný, co? Nebylo by to tak hrozné, kdybychom neměli příjem 22 čistýho, z toho 7 jde na hypotéku a domek je starý.
Není tady
No ve skutečnosti musím trochu nae finance hlídat. Take těch 50tisíc jsme nakonec nevyhodili- jen díky mému zásahu, věřte mi. Ale jinak u nemám sílu ty peníze hlídat tak jako před 3lety. Take nějakých 10tisíc neřeím. Ani bouraná auta. Ani pokuty. Ani jeho nákupy předraených nepotřebností. Naopak jsem začala taky sama víc utrácet- co není nepříjemné. Myslím, e ikdy neutrácím tak jak on, tak tímhle způsobem by mu mohlo dojít, e nemůe pořád chodit ebrat k tátovi o prachy. Teď u něj ebral na dalí auto- půjčku 60tisíc. Dluhy, dluhy, dluhy...
Není tady
tak určitě vás zase můe něco stmelit. ale mě by teda vadilo, e po tom vem naslibuje, e to bude něják řeit, třeba tím psychologem a pak nic .. naopak ho musím pořád dret, aby zbytečně nevyhazoval peníze. prostě bych chtěla od něj vidět víc, ne jen sliby, kecy, ale taky nějákou snahu ..
nevím, jestli zrovna tohle vyřeí čas a to, e tvůj mu zraje. přála bych ti to. ale normální mi to nepřijde a z toho, e pořád musím hlídat co, kde a jak, a zas není průvih, bych byla já osobně brzo vyavená ..
Není tady
PPavlii, díky za soucit....vila jsi se do mě přesně!!! Taky e jsem vyavená...navíc mi fakt občas něco u manela uteče. Peníze pro mě přestaly mít zdravou hodnotu.
Proto jsem sem napsala,e jsem chtěla slyet: tohle u je na rozvod, tady u má právo se rozvést. Manelství je tu pro člověka, ne člověk pro manelství.
Po 3 letech a 3měsících jsem taky u keců a slibů přesycená. ena se musí na alkoholika prvně SKUTEČNĚ a ne jen fingovaně "vybodnout", nechat jej ve vlastním bahně a teprve pak je ance, e on sám se bude CHTÍT z alkoholismu vyléčit. Dosud cítil, e se z alkoholismu MUSÍ vyléčit.
Má psycholoka i psychiatrička mě varovaly, co budu dělat, kdy se manel nebude chtít změnit. Flegmatici jsou prý ve svém světě spokojení a máloco je dokáe z něj dostat.
Díky za pěkné a budující popovídání. Utřídila jsem si mylenky a dala jsi mi nový vhled, PPavlii. Pěkný Silvestr a celý rok!!
Není tady
Někomu stačí ít bez lásky. Někomu ne.
Někdo mluví o uhnání chlapa, moná aby sám sobě potvrdil sebedůvěru?...
Uhnat chlapa, hm...
I tohohle jsi uhnala?
Odpovídám na otázku v hlavičce vlákna. Podle mě to je na rozvod.
Upravil(a) majkafa (28. 12. 2011 13:31)
Ahoj Majkofí, nestačí mi ít bez lásky. Nu láska nejsou předevím pocity. Protoe to by se na světě nestalo spoustu dobrých věcí :-))
Ano, svého manela jsem uhnala- i neuhnala. Byla na něj fronta mnohem hezčích holek. Ale sex jsme měli a o svatební noci. Chodili jsme spolu přes 2roky. Snad na vech diskotékách jsem byla hvězdou večera (sebechvála smrdí) a snad je ve mě i kus osobnosti :-). Pro to druhé se do mě zamiloval můj manel.
Nechtěla jsem ale probírat to, zda mám na to uhnat někoho jiného.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
JE REALITOU, E 50% ROZVEDENÝCH SVÉHO ROZVODU LITUJE....
Není tady
Neznám nikoho, kdo il vedle druhého bez citové lásky... ani za komnačů, ani teď. Proč to dělat... to není ivot... ale přeívání.
Já taky nejsem nadená, e jsem rozvedená, ale e bych litovala... my li od sebe kvůli penězům a abych nepřila o střechu nad hlavou, tak jsem řeila i pětikilo...
Jinak tvůj mu se těko změní, kdy je takový od začátku...
Není tady
já bych se bála i toho, e milej mana nadělá dluhy bokem ..
Není tady
Hm, to jsou fakt zajímavé názory. Díky Vám holky vem! Víc rádců víc ví. Člověk se mění, ale málo a hodně pomalu, aby to jeho integrita unesla.
Nu, kdy já se mohu naučit být rozhazovačná, proč by se někdo nemohl naučit víc si dávat pozor a nebrat 10.000Kč jako 100Kč. To je právě síla, kdy slyím, jak někdo otáčí v ruce 500Kč- kdy vidím důchodce v obchodě, jak má u pokladny v koíku 3 rohlíky a mlíko....
Mrzí mě, e dcerkám nikdy nic nenaetříme. Snad aspoň ten domek splatíme a ten podědí.
Není tady
No tak předevím to, Ppavli a plus jak ít spokojeně vedle někoho, kdo vědomě ubliuje druhému? A proč vlastně? Kdy ví,e máme hluboko do kapsy a utrácí za něco, co chce on?
Ví jak - já chodila v bytě ve dvou svetrech, děti jakbysmet... protoe jsem krtila rozpočet, kvůli manelovým nápadům... a pán přiel domů a protoe mu bylo ziminka v tílku, do kterýho se svlíknul, tak si přitopil...
Tak moc mu lo o nás... jak ho nemilovat.
Není tady
mamak, jasně, naučit se dá lecos... ale můj mu to neumí doteď... natěstí u je to bývalý mu a věř mi, e jsem dlouho ale velmi dlouho zvaovala rozvod... a byly to právě děti a moje odpovědnost předevím k nim... co rozhodlo.
Není tady
Javeni, takhle to bylo u nás taky...já etřila, jak blázen. Boty od Vietnamců i pro děti, oblečení ze sekáčů atd. Ale z lásky jsem manelovi dovolovala kupovat si značkový za 1.000 a více. Abychom co nejdřív splatili hypotéku za 1.byt.
Nevím, zda nám vak finančně ublioval vědomě. On je fakt hodně ryzí flegmatik. Někdo to dělá schválně, on býval spí hlupáček. A je hlupáček...prostě to s penězi neumí a nemíní se naučit. On si myslí, e JE NORMÁLNÍ. Prý mu mám těch půl mega odpustit a nepoadovat po něm změnu!! Já ale NEBUDU chodit ebrat. Říkám mu: děti láskou ani romantikou nenakrmím! On je Robin Hood, chudým bere a bohatým dává.
Není tady
mamak, můj rozvod mě naučil nedívat se dopředu. Probůh, proč u teď řeit, jestli dcerkám něco naspoříte a co zdědí. U zítra můe být úplně ve jinak.
Píe zvlátně, je na tom pro mě něco divného, ale nevím, co. Jestli jsi fakt tak naivní, jak píe,... Něco divného je v tom celm. A nějak se mi nezdá ten vá nízký příjem a taková rozhazovačnost....
Hm.
Z lásky jsi manelovi dovolovala...
To není láska.
Upravil(a) majkafa (28. 12. 2011 14:18)
Javeni, je to hrozný to slyet...to, jak na světě u nejsou kloudní mui. Fakt vymírají. Znám jich sama u jen pár. A těm enám závidím. Mohou svým muům důvěřovat a mít pocit bezpečí. Jene si myslím, e přítí generace manelů bude jetě horí. Kolik dětí je dnes z úplných a funkčních rodin? Straně malé %. Jaké ony/i budou schopni mít manelství?
Já osobně za to VELMI viním média. Třeba české seriály a i filmy úplně nesnáím. V kadém musí být cizolostvo anebo lépe čtyři. Beverly Hills. Jene to na nás MÁ vliv, ač si to chceme nebo nechceme přiznat. Jene nás by pohádkově romantické, čisté děje nudili.
Zbyla nám u jen ta sexuální váeň. Morálka spojená s nějakýma hodnotama je v tahu- a s ní i civilizace. Jistě je Vám známo, e nae země je nejateističtějí z Evropy. Na 2. místě (tuím po védsku nebo výcarsku?) jsme v rozvodovosti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
NESMYSLNÁ PRÁZDNOTA. MNOHO LIDÍ O TÉ PRÁZDNOTĚ VÍ, ALE PŘIPUSTIT SI TU NESMYSLNOST, TO CHCE ODVAHU.
Není tady
Mamak, nějak na mně nepůsobí jako člověk hledající odpověď.
Co ta polemika o okolním světě?
Jestli má opravdu problémy, začni u sebe...
Nejde řeit tolik věcí najednou.
Není tady
To bude nějaký vymylený příběh...
Vinění médií mě rozesmálo.
mamak napsal(a):
Píu sem poprvé.
Toto je taky zajímavé.
Obvykle to znamená, e sem dotyčná nepíe poprvé.
Proč má potřebu tohle napsat?