Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 30. 12. 2011 10:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Mimino v 45 letech?

helena napsal(a):

Tři děti bych nezvládla ani omylem, to už bych rovnou skončila v šaškecu. Nebo na hřbitově.
Ale zvládla, kdyby ti nic jinýho nezbývalo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Mno, možno by si sa divila, koľko žien na materskej - alebo celkovo matiek - je v bláznici - alebo na práškoch... Lenže ono to zasa nesúvisí s vekom, podľa mňa, ale skôr s predispozíciou, hormónmi... a bolo to tak odjakživa, len skôr s tým neveeli nič robiť, neboli AD, HA, tak proste ženy rodili, umierali pri pôrodoch, trpeli popôrodnými depresiami, laktačnou psychózou... hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#177 30. 12. 2011 10:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

možno by si sa divila, koľko žien na materskej - alebo celkovo matiek - je v bláznici - alebo na práškoch... tak proste ženy rodili, umierali pri pôrodoch, trpeli popôrodnými depresiami, laktačnou psychózou...
Jednak... a druhak se to tehdy bralo jinak - jako téměř běžná věc - až na to, že namísto prášků měly bylinky a zaříkávání... ale možná právě kvůli tý "běžnosti" a nutnosti fungovat (statek bez hospodyně šel do háje, nenašla-li se nějaká dobrá duše z příbuzenstva) byly ženský přece jen, řekněme, odolnější. Nechci říct necitelný, to v žádným případě, ale třeba míň zhejčkaný...
Já vím, že svět jde dopředu - ale ony ty vymoženosti s sebou taky nesou právě tu nižší odolnost... i ve vztahu k potomkům.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#178 30. 12. 2011 12:06

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Já to beru tak, že i ty prášky jsou dneska naprosto běžnou věcí. A jako u někoho může k depresi vést stres v zaměstnání, tak u jiného stres při starosti o děti.
A když jsem nemocná, tak jdu k doktorovi.Často slýchávám/čtu, že ženské na MD "skončí" buď na antidepresivech nebo chlastu. Osobně mi nepřijde MD více stresovější než náročná pozice v zaměstnání.

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#179 30. 12. 2011 12:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Osobně mi nepřijde MD více stresovější než náročná pozice v zaměstnání...
... nebo šéf-blbec. Na toho navíc, na rozdíl od potomka, nemáš páky, jak ho srovnat http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#180 30. 12. 2011 13:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

helena napsal(a):

možno by si sa divila, koľko žien na materskej - alebo celkovo matiek - je v bláznici - alebo na práškoch... tak proste ženy rodili, umierali pri pôrodoch, trpeli popôrodnými depresiami, laktačnou psychózou...
Jednak... a druhak se to tehdy bralo jinak - jako téměř běžná věc - až na to, že namísto prášků měly bylinky a zaříkávání... ale možná právě kvůli tý "běžnosti" a nutnosti fungovat (statek bez hospodyně šel do háje, nenašla-li se nějaká dobrá duše z příbuzenstva) byly ženský přece jen, řekněme, odolnější. Nechci říct necitelný, to v žádným případě, ale třeba míň zhejčkaný...
Já vím, že svět jde dopředu - ale ony ty vymoženosti s sebou taky nesou právě tu nižší odolnost... i ve vztahu k potomkům.

Mno, niektoré obli odolnejšie, iné nevydržali a zabili sa... alebo skončili v nejakom dom blázinci - alebo kláštore, povedzme - aj vtedy... Neidealizujme si minulosť. Navyše, bol nižší priemerný vek, mnoho žien umrelo rovno v tehotenstve alebo pri pôrode-  celkovo sa nikto  s nikým veľmi necrcal... Chlapi umierali vo vojnách, pri prácach v lese a na poli... detská úmrtnosť bola 50 a viac % - už len ten fakt sám mohol byť na blázinec pre citlivejšie, nie? Proste veci boli inak ako dnes, ťažko povedať, či lepšie alebo horšie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#181 30. 12. 2011 14:15

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Pavla: každý dítě je jiný, to, žes tohle těhotenství a mateřství zvládla takhle v pohodě, může být u dalšího úplně jinak....

No vzdyt proto jsem se ptala. Ja byla tehotna zaroven se zenou jednoho kolegy meho muze, byla stejne stara a taky prvorodicka a taky tehotenstvi v pohode. Ona potom mela jeste ve 42 k holce chlapecka, mne uz se nepovedlo. Obe jsme si na zaklade toho, co nam rikaly zkusene matky, predstavovaly, ze co nas ceka po porodu, je neco jako gulag nebo galeje - tezka drina a konec svobody. Braly jsme to tak, ze bude jako bude, uz jsme si uzily dost, neco vydrzime. Skutecnost potom nebyla ani zdaleka tak strasna. Decko jsem mela myslim prumerne, nektre mely ve srovnani snim vyslovene andilky.

Není tady

#182 30. 12. 2011 14:22

elena007
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Chtela bych se zeptat mladych matek, jestli pro ne bylo tehotenstvi a materstvi v mladem veku natolik namahave a zatezujici a proto si neumi predstavit, ze by to treba o patnact let starsi jeste zvladly?
Sice už dávno nejsem mladá matka http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, ale z představy, že bych ve věku 40+ měla znova dvojčata (jenom - bez toho třetího dítěte, co jsem měla tehdá nádavkem), se lehce osypávám...

Moje babi mela v 39 sestiletou, ctyrletou a k nim si porodila dvojcata chlapecky - divocaky. Nidky nerikala, ze takovouo blbost nemam delat. My jsme fakt asi prdly rod. big_smile

Ji ale prvni dve deti uz trochu odrostlejsi zemrely, to se potom asi na vsechno kouka uplne jinak.

Upravil(a) elena007 (30. 12. 2011 14:29)

Není tady

#183 30. 12. 2011 14:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no vidíš a já měla doma malýho uřvance, a první rok byl pro mě strašnej. teda ne že nebylo to hezký a neužila jsem si to, ale prostě nespal, řval, byla jsem chronicky nevyspaná a dodneška, když se přiblížím ke kočárku, tak mám tendence ho lapnout a začít pořádně houpat smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#184 30. 12. 2011 14:52

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Tři děti bych nezvládla ani omylem, to už bych rovnou skončila v šaškecu. Nebo na hřbitově.
Ale zvládla, kdyby ti nic jinýho nezbývalo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Kdyz bylo synovi pul roku,zjistila jsem,ze jsem znovu tehotna.Navic syn byl hrozny nespavec,teda spaves,ale jenom ve dne v noci rval.Byla jsem s neho nevyspala a unavena.
Myslela jsem si,ze dve deti po sobe vychovat nedokazu,ze to bude sileny zaprach mit dve deti v plenach.Nebylo to tak hrozne,myslela jsem,ze to bude horsi.....
Takte starat se o dve nebo o 3 deti nemuze byt takovy rozdil....
A co se tyce unavy,myslim,ze jsem na tom stejne jak ve 22 letech tak ve 42 letech.

Upravil(a) eremuruss (30. 12. 2011 14:54)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#185 30. 12. 2011 14:52

elena007
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

no vidíš a já měla doma malýho uřvance, a první rok byl pro mě strašnej. teda ne že nebylo to hezký a neužila jsem si to, ale prostě nespal, řval, byla jsem chronicky nevyspaná a dodneška, když se přiblížím ke kočárku, tak mám tendence ho lapnout a začít pořádně houpat smile

Nas prcek taky dost dlouho neprospal celou noc a musel dostat najist, to by jeste slo, ale nez si rihnul, trvalo i hodinu a musel byt ve vertikalni poloze, jinak se okamzite neskutecne poblinkal a muselo se s nim chodit, jinak knoural. Na nocni pochody taky nespominam v nejlepsim. smile

Není tady

#186 30. 12. 2011 14:57

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Nas prcek taky dost dlouho neprospal celou noc a musel dostat najist, to by jeste slo, ale nez si rihnul, trvalo i hodinu a musel byt ve vertikalni poloze, jinak se okamzite neskutecne poblinkal a muselo se s nim chodit, jinak knoural. Na nocni pochody taky nespominam v nejlepsim. smile

Taky vzpominam na jezdeni kocarem po byte pres prah,na dudlik do medu,nahrivani plenky na brisko a porad rval a rval.....nedokazal sam zabrat a spat.Trvalo to vice nez pul roku...

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#187 30. 12. 2011 15:14

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

náš to měl převrácený, v noci se mu nechtělo spát, přes den ano, ale taky to později s tím spaním přes den nepřeháněl, co kdyby si máma náhodou měla čas lehnout s ním smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#188 30. 12. 2011 16:02

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

PPavla napsal(a):

já to, co píše nechápu jako že o děti nestála.

já ano,Pavlo. Ivana napsala obě těhotenství, oba porody a hlavně péče o děti mi přišly šíleně zatěžující. Mateřská dovolená a roky po ní byly pro mě nejhorší léta mého života.
A já usuzuju podle sebe. První porod trval 18 hodin,rok po druhém dítěti jsem se začala rozvádět. Na všechno jsem byla sama,byly to příšerné roky,ale děti mi byly velkou motivací a oporou.Nikdy jsem nebrala jako obět to několikaleté noční vstávání,stále se opakující otázky - PROČ? apod. Kdybych měla pocit,že by mě děti omezovaly v životě a vadilo by mi,že se jim musím přizpůsobovat,myslím,že bych si je nepořídila.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#189 30. 12. 2011 16:09

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Ivana napsal(a):

Já jsem děti chtěla s mým mužem, kterého jsem velmi milovala a chtěla jsem, abychom spolu měli potomky. Jen tak samotnou by mě nenapadlo mít dítě. A s mým mužem jsem o tom přemýšlela už v době, kdy jsme spolu zatím jen chodili a studovali takže to ani nešlo.
A svoje děti mám moc ráda, ale prostě mě šíleně unavovalo být jim 24 hodin k dispozici. Nebavilo mě uklízet, vařit, prát, hrát si s nimi, odpovídat na tisíce dotazů, neustále být ve střehu. Já jsem introvert, potřebuju být část dne sama v klídku a to při dětech nešlo. Myslím si, že ten neustálý stres, který jsem prožívala, se velkou měrou pak podepsal na vzniku mojí deprese. Tři děti bych nezvládla ani omylem, to už bych rovnou skončila v šaškecu. Nebo na hřbitově.

To co píšeš mi připomíná mojí babičku. Jednou mi povídala,že péče o domácnost a děti byla pro ni únavná a stresující,že jí to vrcholově nebavilo. Ale ona měla děti jen kvůli dědovi. Nechtěla je vůbec,ale milovala dědu a ten děti chtěl. Také trpěla depresemi,úzkostí a neustálým strachem právě o své děti,takže nepochybuji o tom,že své děti máš ráda.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#190 30. 12. 2011 16:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

rejko, každá nemá tu trpělivost, fyzický, psychický síly. tak to prostě je. ale není to nic o tom, že ty děti nemiluje.

Není tady

#191 30. 12. 2011 16:15

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Mně teda děti omezovaly brutálně, ale než se narodily, tak jsem to vůbec neřešila. Já jsem je chtěla, protože jsem je chtěla se svým mužem, přišlo mi přirozené mít děti. Když už se narodily a já zjistila, jak je to všechno doopravdy, tak jsem s tím už nemohla nic dělat. Já píšu, že nejsem mateřský typ, protože mě prostě děsně nebavilo se o ně starat, já mám ráda klídek, pohodičku, číst si, chodit na výlety, zajít si na výstavu, do kina, do divadla, na dovolené si číst pod slunečníkem a dlouze si plavat v moři ... místo toho jsem musela být 24 hodin ve střehu, neustále odpovídat na otázky, starat, aby byli správně oblečení, obutí, zda nemají hlad, žízeň, nechce se jim čurat, kakat, jestli se nenudí, jestli nejsou nemocní, něco je nebolí, musela jsem denně vařit, furt po nich uklízet, všechno se muselo řídit podle nich a když jsem se jednou týdně na dvě hodinky trhla, že jsme šli třeba na procházku nebo do kina, ani jsem si to starostmi nedokázala užít. Svoje děti mám a měla jsem ráda, nikdy bych jim nedokázala ublížit a jsem ráda, že je mám, ale bylo to pro mě šíleně náročné a nevzpomínám na to ráda.
Takže dítě v 45 letech je pro mě naprostá noční můra.

Není tady

#192 30. 12. 2011 16:29

velkaholka
♥------

Já už bych do toho teda v tom věku nešla...měla jsem děti v 21 a 25, ted´je mi 48 a neumím si představit, že bych ted´měla malý dítě. Jsem ráda, že už jsou moje děti dospělí a že se můžu věnovat sama sobě. Jen představa těhotentsví, že bych zase přibrala 25 kg, oteklý nohy, prsa o několik čísel větší, bleee.... V 21 jsem to všechno zvládla, ale teď už asi ne.
Pak mě taky děsí představa školy - úlohy, třídní schůzky, ježdění do kroužků.
Mýho strejdu měli rodiče pozdě, měli oba přes 40. Když byl na VŠ, oba byli už v důchodu a měli všichni co dělat, aby přežili. Oba prarodiče umřeli, aniž by se dožili vnoučete.

Není tady

#193 30. 12. 2011 16:30

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Nas se pak rozespal, proto jsem mohla delat tu skolu, ale taky samozrejme spal nejhur, kdyz jsem to nejmin potrebovala. Jenze ta skola nebyla pro mne az natolik kriticka, tak jsem se nejak nenervnila. Rikala jsem si, ze s tim v klidu prastim. A pak jsme ho strcili na par hodin do predskoniho zarizeni, aby se naucil poradne mluvit, protoze ja nejsem rodily mluvci a i kdyz mluvim dobre, rodily mluvci, je rodily mluvci a ja se bala, ze by mohl mit treba ve skole problem. Ja tim teda docela trpela, chlapecek, soudim, vubec ne, jak jsem jej tam vyklopila, hrnul se za detmi a na matinku se ani neohledl. smile On je vubec do sveta. I v teto chvili mam pocit, ze jsem si to dost neuzila. smile No nic, radsi jedu nakoupit nejake bublinky, pokud jeste budou, abychom meli co bouchnout.

Není tady

#194 30. 12. 2011 18:31

agewa
♥♥♥♥♥♥-

tvrdím, že některé ženy by děti mít prostě neměly.
Není to ani jejich odsouzení ani  jejich   kritika, ale konstatování. pokud mě obtěžuje být matkou , neměla bych podlehnout nátlaku okolí ani manžela.
znám osobně nejméně dvě .

Není tady

#195 30. 12. 2011 18:53

vera
♥♥♥♥♥♥-

z mého okolí znám 3 matky....všechny mají VŠ.....a všechny si pořídily po 40 dítě....ale to není všechno....pořídily si čtvrté dítě
jsem na mrtvici.....dcera má 3 děti.....a s těmi matkami tuze kamarádí....aby se nenakazila
ony to čtvrté dítě velmi uvítaly.....nebylo plánované....ale vítané....a moc pěkně se starají i s manželem .......jedna má už 18 dceru...ale já se děsím i jako babi....i když nic nenadělám

Není tady

#196 30. 12. 2011 19:13

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

elena007 napsal(a):

Chtela bych se zeptat mladych matek, jestli pro ne bylo tehotenstvi a materstvi v mladem veku natolik namahave a zatezujici a proto si neumi predstavit, ze by to treba o patnact let starsi jeste zvladly?

Protoze ja jsem byla podle jejich meritek uz hodne stara, ale tehotenstvi az na rostouci bricho a nepohodu pri spani ke konci bylo, jako kdybych tehotna nebyla. A ano, kdyz se prcek narodil, doslo samozrejme k revoluci v zabehanem zivotnim stylu (a ze jsem na to mela dostatek casu, ne jako dvacetileta holka) a ano, vstavali jsme i v noci a obcas rval, a cim byl vetsi, tim vici pozornosti vyzadoval a nemohla jsem sedet v klidu u knizky nebo kafe, a jako ctyricetileta jsem musela dokonce i popobehnout smile, aby nesel nekam, kam nema, proste mela jsem malinke dite se vsim vsudy a byla nekdy i unavena, ale nikdy jsem to necitila jako prenesmirnou, temer nezvladutelnou zatez, naopak jsem si to uzivala. A od prckova osumnacti mesicu jsem si jeste delala dalkove skolu.

Do debat, o tom, ze kvuli vetchemu veku, musim dite nutne vychovavat hur nez nekdo o deset nebo patnact let mladsi, se poustet nebudu. big_smile

Nejsem až tak extra mladá matka, ale za mě: těhotenství fyzicky náročné, v prvním trimestru dvakrát nemocnice, ke konci taky, mezitím mi haprovaly záda, nemohla jsem chodit ani sedět. A blila jsem až do konce, poctivě. Naskonec akutní císař kvůli šíleným otokům a špatnému krevnímu obrazu. Jsem asi jedna z mála matek, která se i těsně po císaři cítila podstatně líp než před ním lol Přesto jsem si to těhotenství užila, psychicky to bylo krásný, vzpomínám na to ráda (teď už).
Holkám je teď půl roku, samozřejmě nevím, jak to bude dál, ale zatím dobrý, ani zdaleka takový drama, co slýchám popisovat. Jasně že jsem někdy nevyspaná a unavená, ale moc nepláčou a tím že jsem zmírnila v práci mi to pořád připadá jako pohoda ve srovnání se zaměstnáním. Děti mě nabíjí, po večerech normálně pracuju jako před tím, cca. na půl úvazek. Nevím, co bude za 15 let, ale každopádně doufám, že se ještě nějaké děti povedou, mateřství mě naplňuje a užívám si to. Jenže ono strašně záleží, jaký dítě se narodí. Trochu se bojím, že rozmlsaně půjdeme do dalšího a pak to bude uřvánek, ze kterého budu na nervy, protože večerní hodinové uspávání řvoucího děcka fakt neznám vissla

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#197 30. 12. 2011 19:14

Ronja
Moderátor(ka)
Web

vera napsal(a):

z mého okolí znám 3 matky....všechny mají VŠ.....a všechny si pořídily po 40 dítě....ale to není všechno....pořídily si čtvrté dítě
jsem na mrtvici.....dcera má 3 děti.....a s těmi matkami tuze kamarádí....aby se nenakazila
ony to čtvrté dítě velmi uvítaly.....nebylo plánované....ale vítané....a moc pěkně se starají i s manželem .......jedna má už 18 dceru...ale já se děsím i jako babi....i když nic nenadělám

Vero a co by na čtvrtém dítěti bylo tak strašného, že se děsíš, aby se tvoje dcera "nenakazila"?

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#198 30. 12. 2011 19:28

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Ronji neboj, přijde i to večerní hodinové uspávání smile dudliktummenupp Co já vím, tak spánek u dětí je jedna z věcí, která se mění a mění se kolikrát ze dne na den big_smilebig_smilebig_smile
Jak já jsem se bála jaké budu mít hrozně zlobivé uřvané to druhé miminko, už v břiše mě pořád tak kopalo, na CTG jsem chodívala opakovaně, jak mi tam malá řádila big_smile
A vylezla ven a já nevycházím z údivu, že já mám tak hrozně hodné miminko - zase big_smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#199 30. 12. 2011 20:37

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Želvička17 napsal(a):

Ronji neboj, přijde i to večerní hodinové uspávání smile

nebo taky ne reta tongue

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#200 30. 12. 2011 21:08

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Mám to hodně podobně jako Ivana. Nejsem mateřský typ, mimina mi nic neříkají. Mám ovšem partnera, kterého velmi miluju, ale který chce děti. Vím, že by se Tony o děti krásně staral a hodně se jim věnoval. Asi do toho s ním půjdu. Jsem připravena na nejhorší scénáře.

Ivano, moje mamka se několikrát nechala slyšet, že pro ni byla mateřská nejhorší období života. S bráchou jsme strašně málo spali, mamka byla tak nevyspalá, že kolikrát narážela do věcí, neměla ten správný odhad. Měli jsme tehdy hodně málo peněz. Mamka se o nás vzorně starala, hodně zhubla, jelikož všechno dělala poctivě - podle doporučení se mělo chodit s děckem dvakrát denně ven, tak to tak dělala atd. Byl to pro ni BLBÁKOV, to je mamčin termín. Vůbec ji to neuspokojovalo. Když mi byly dva roky, šla na rok do práce a já chodila do jeslí, což ji v žádném případě nemám za zlé. Pak se narodil brácha. V jeho dvou a půl letech se vrátila do práce.

Jsem dítě "starých" rodičů, tedy na tehdejší poměry ano. Když jsem se narodila, bylo mamce necelých 29 a otcovi 39 let. Naši jsou vysokoškoláci, introverti, kteří se těžko seznamují. Na mamku přišly mateřské pudy až v 28 letech, dříve se jí děcka protivily. Asi to bude znít divně, ale chtěla bych mít mladší rodiče. Ne, že by se o mě nestarali, otec s náma třeba chodil pouštět draky, sáňkoval s náma, ale jsem trochu ochuzena o prarodiče. Poznala jsem jen prarodiče z mamčiny strany, děda umřel, když mi bylo 8, a babička v mých 16 letech. Kdyby mě mamka měla ve 45 letech, nepoznala bych ani milovanou babičku, na kterou mám nádherné vzpomínky. Taky se mi párkrát stalo, že když mí spolužáci viděli mého otce, mysleli si, že je to můj děda.
Na svých rodičích vidím, že jim ubývá sil. To je skutečnost, málokdo se po padesátce cítí jako třicátník.
Já říkám jednoznačně NE pro to mít dítě v 45 letech. Své první dítě bych chtěla zvládnout těsně před třicítkou a druhé po třicítce. Bude to ještě velké rozhodování. Je mi jasné, že na víc než dvě děti nemám. Vůbec si nedovedu představit, jak zvládnu se starat o mimino. Mám chronickou depresi (dystýmii) a kolikrát spím 12 hodin denně (jsem schopna usnout i ve stoje). Představa, že spím třeba jen čtyři hodiny, je hrůzostrašná. Dále mi hodně vadí dětský pláč, slintání a zvracení. Vždycky, když někdo zvrací, uteču a mám z toho úzkosti. Bude to stát velké odříkání. Z okolí jsem vypozorovala, že tříleté děti jsou už relativně v pohodě, láme se to ve dvou letech, období do dvou let je kritické. Jako velké pozitivum vnímám obrovskou podporu Tonyho, podniká, pracuje doma (vlastně v okolí, je soukromý zemědělec) a taky mé nastávající tchýně, která bude bydlet s náma, tedy za předpokladu, že se s Tonym vezmeme, a která mi několikrát slíbila, že by případně vnouče občas pohlídala.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí