Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 29. 12. 2011 8:38

maring
♥♥♥♥---

Re: Mimino v 45 letech?

Jessika napsal(a):

dusička napsal(a):

Jeje... teď ne !!!
Já budu mít želvu....  tummenupp

Dámy, nechtěla jsem vás některé uvést v omyl. Nejsem v tom a neplánuji mít dudlik
Jedná se o to, že když jsem byla mladší (dejme tomu o 20 let), tak pro mně potrat nepředstavoval nic divného... bylo to pro mně jediné možné řešení (pokud už je člověk tak nezodpovědný, že nepoužívá antikoncepci, nebo pokud ze zdravotních důvodů nemůže, nebo pokud by selhala antikoncepce)
Ale dnes, když o tom tak uvažuju, by mi bylo líto "přerušit"nový život.
V širším měřítku jsem chtěla teda vědět, jak se k tomu staví ostatní, ovlivněné/neovlivněné věkem.

Ale prosím vás, zda přerušení ano nebo ne - to je na jiné vlákno.
A určitě nechci prosazovat ANO nebo NE. To je každého věc, aspoň tohle vím přesně.

Tož tak.

Do nového roku zdravou mysl a trpělivé tělo (nebo i naopak).
Jess.

Tak tohle mužu potvrdit , já jsem ve 23 letech  šla na potrat bez jediné výčitky a zaváhání , ani na minutu jsem neuvažovala o tom človíčkovi, jediný co bylo důležitý , že dcera vysokoškolského učitele nemohla mít přece nemanželské dítě  sad
Dnes bych se hodně rozmýšlela .
A někdy si říkám, že to všechno potom , mohla být i daň za ten zmařený život .

Není tady

#152 29. 12. 2011 10:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Revliba napsal(a):

Ronja napsal(a):

Pravda, Revlibo, polemizovat se dá o čemkoli, včetně "přiměřenosti" zachraňování extrémně nedonošených dětí. Diskuze to může být i zajímavá, jen mívá tendeci nabýt úplně jiných rozměrů a argumentů, když se přejde od teorie k bolestivé praxi života - tím chci říct, že většině lidí se argumentace hodně posune, když diskutované nedonošeně najednou není abstraktní, ale je to jejich vnouček, neteř nebo přímo vlastní potomek.

Tím samozřejmě nechci říct, že "kdo to nezažil, nemůže mít názor", jen mám prostě takovou zkušenost, že vyhrocené postoje se jednodušeji drží, když se tě téma osobně nedotýká.

Bezpochyby Ronjo,
každý názor je názor vycházející de facto z osobní zkušenosti...
Je to nějaký čas,kdy jsem viděla v televizi velmi zajímavý a dobře objektivně podaný dokumentv o nedonošených dětech.Myslím,že tam byly popisovány 2 případy v podstatě se stejnou startovací pozicí...
Miminka měla obě kol 600g..Jedno mimino se nádherně vylízalo a bylo z něj zdravé děcko,druhé zůstalo těžce postižené,vlastně doživotně odkázané na péči okolí,ať už rodiny,či postupně státu...
Já sama jsem měla kliku a děti ve 24ech a 30ti bez sebemenších potíží s otěhotněním...můžeš si říci,tý se to kecá..
V práci se dnes a denně setkávám s dětmi,krom zdravých i těžce postižených...velmi často díky urputnosti medicíny,matek,společnosti...
Pokud bych byla matkou,která porodí takovýhle uzlíček,byla bych samozřejmě šťastná,že ho zachránili.....ale zároveň,protože jsem pár let pracovala v Jedličkárně (a nejen proto),bych nešla do těhotenství po 40ce...
Je to pro mne veliké zahrávání si s Přírodou...nevnímám to,jako vyhrocený postoj,ale jako souhru srdce a rozumu..

kdyby moji rodiče uvažovali stejně jako ty - nejít do těhotenství po 40, nebyla bych tady cool

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#153 29. 12. 2011 10:29

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

Ronja napsal(a):

Díky za dovysvětlení Jessiko! (mé ironické já se chce zeptat, jaká soulož je "standardní", ale raději si to odpustím lol)

Zcela vážně ale ještě k tématu (alespoň částečně) - pokud má žena rodičovské touhy i ve věku, kdy už vlastní těhotenství není zdravotně vhodné či možné, může si taky dítě osvojit, tak se k sobě můžou líp hodit i věkově.

Ale když je to moje vlákno, tak si můžu trošku zaplevelit...
Standardní (ve střední Evropě, kde se nás většina teď nalézá) je misionářská poloha.
To je když muž leží na ženě a jsou obrácení tváří v tvář.
Ještě něco potřebuješ osvětlit ? big_smile big_smile big_smile

lol

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#154 29. 12. 2011 10:37

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Já osobně jsem si ještě tak před dvěma lety říkala, i když jsme to neplánovali a nechtěli, že kdyby se stalo a já otěhotněla, zvažovali bysme. Dnes jsem ráda, že se to nestalo. Je mi 42 a dítě už nechci. Nebudu sobecká, protože vím, že v šedesáti budu přece jenom už unavená životem, nebudu mít tolik elánu, co mám teď a je to fakt sobecký vůči tomu děcku, protože vím, že mu nedám to, co by potřebovalo a chtělo. Nemyslím jen materiálně, ale i duševně, prostě už na to nestačíš. V šedesáti máš víc strachu, víc vidíš to, co by se mohlo stát a podobně. Vím tohle od známých, co měli dítě po čtyřicítce. Všichni svorně řekli, že kdyby věděli to, co dnes, nešli by do toho. A že se od tohoto pozdního dítěte ani nedočkají vnoučat a že už o to je to dítě ošizený.
Ale tohle je můj názor. Jedna kolegyně nemohla přirozeně otěhotnět, měla sny ve 35ti letech a řekla, že kdyby měla jinou možnost, tak pozdě by dítě neměla.
Takže já osobně bych do toho nešla, dítě má mít mladý rodiče, ne že si je pak ve škole pletou s babičkou a dědou.
Ale zase chápu, že když někdo dítě nemá vůbec, zatouží po něm i v pozdním věku.
A dítě není věc, která, když na to nemáš, se dá odložit. Nedá.

vidíš a já zase mám známý, kteří měli třeba třetí dítě kolem té 40. a naopak říkali, že si to daleko víc užívali, byli klidnější, jak když měli předchozí dvě a celkově to bylo úplně o něčem jiným.
a že se od toho pozdního dítěte nedočkají vnoučat ? mě měli naši pozdě, mají 16 leté vnouče od toho pozdního dítěte smile + pravnoučata ..
na tohle se prostě nedá udělat žádná šablona, co je dobrý a co už ne. je to konkrétně o lidech, o tom, co a jak cítí, jaký mají žebříček hodnot, jak jsou na tom zdravotně a další věci ..

Není tady

#155 29. 12. 2011 11:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

je to konkrétně o lidech
Ono je to trochu složitější, protože v těch plus mínus pětačtyřiceti hoiuby víme, jak na tom budeme za pár let http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Jasně, to nemůžeme tušit ani v pětadvaceti, ale tam je přece jen vyšší pravděpodobnost "zvládnutí situace" - ve všech směrech.
Kdybych měla mluvit za sebe (a možná se někdo přidá), tak od určitého věku se to "kazí" v takovejch skocích... pořád dobrý - a najednou horší... a zas chvíli rovinka a hup dolů. Není to plynulej proces, bohužel, aby člověk "odhadnul", že napřesrok bude o tolik a tolik % unavenější, například.
Takže v těch 40-45 fajn, dobrý, plno energie... a klidně už za rok za dva výraznej pokles, nezpůsobenej novým dítětem, ale prostým procesem stárnutí. Jo, každej to má(me) jinak... ale myslím, že by bylo při rozhodování vhodný vzít v úvahu i tohle... i když to sousedce větších potíží nečiní.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#156 29. 12. 2011 14:38

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jess lol Já bych si děťátko nechala i ze soulože nestandardní, třeba ... zezadu, nebo.. nebo... visslalol

Jen jestli milování po čtyřícítce není proti přírodě smile

Jessiko, tobě je 15 nebo max.20 let,že 40níci jsou už pro tebe beznadějní starci?! Naopak - za mne to jsou lidi v nejlepším věku vhodným pro veškeré lidské jednání a činy,krom tedy toho těhotenství u žen,když pominu ty fyz.mínusy tak taky pro velký generační odstup,který se zákonitě při výchově musí negativně projevit.

Není tady

#157 29. 12. 2011 15:44

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Chtela bych se zeptat mladych matek, jestli pro ne bylo tehotenstvi a materstvi v mladem veku natolik namahave a zatezujici a proto si neumi predstavit, ze by to treba o patnact let starsi jeste zvladly?

Protoze ja jsem byla podle jejich meritek uz hodne stara, ale tehotenstvi az na rostouci bricho a nepohodu pri spani ke konci bylo, jako kdybych tehotna nebyla. A ano, kdyz se prcek narodil, doslo samozrejme k revoluci v zabehanem zivotnim stylu (a ze jsem na to mela dostatek casu, ne jako dvacetileta holka) a ano, vstavali jsme i v noci a obcas rval, a cim byl vetsi, tim vici pozornosti vyzadoval a nemohla jsem sedet v klidu u knizky nebo kafe, a jako ctyricetileta jsem musela dokonce i popobehnout smile, aby nesel nekam, kam nema, proste mela jsem malinke dite se vsim vsudy a byla nekdy i unavena, ale nikdy jsem to necitila jako prenesmirnou, temer nezvladutelnou zatez, naopak jsem si to uzivala. A od prckova osumnacti mesicu jsem si jeste delala dalkove skolu.

Do debat, o tom, ze kvuli vetchemu veku, musim dite nutne vychovavat hur nez nekdo o deset nebo patnact let mladsi, se poustet nebudu. big_smile

Není tady

#158 29. 12. 2011 15:51

majkafa
Host

Jaku napsal(a):

Jessika napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jess lol Já bych si děťátko nechala i ze soulože nestandardní, třeba ... zezadu, nebo.. nebo... visslalol

Jen jestli milování po čtyřícítce není proti přírodě smile

Jessiko, tobě je 15 nebo max.20 let,že 40níci jsou už pro tebe beznadějní starci?! Naopak - za mne to jsou lidi v nejlepším věku vhodným pro veškeré lidské jednání a činy,krom tedy toho těhotenství u žen,když pominu ty fyz.mínusy tak taky pro velký generační odstup,který se zákonitě při výchově musí negativně projevit.

To byl přeciž vtip. big_smile Právě proto, že Jessice je tipuji kolem 40. smile Takže jistě ví, o čem mluví. Že je to teď daleko lepší, než ve dvaceti. stolt

#159 29. 12. 2011 16:19

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Modroocko, s vnoucatky nikdy nevis. Muj strejda by treba vnoucata vubec nemel, kdyby nebylo nejmladsiho hooodne pozdniho syna. Starsi syn ma zenu, ktera nemuze, spis uz nemohla - je ji 50, mit deti a dceri je 47 a je svobodna a bezdetna a momentalne i bez chlapa. Akorat nejmladsi ma dva syny - pokracovatele rodu. smile Tyto veci si nenaplanujes.

Není tady

#160 29. 12. 2011 16:32

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

No a co má bejt? Já plánuju, že si ke čtyřicátinám nadělím třetí holčičku dudlik

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#161 29. 12. 2011 17:45

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Ja si ted spocitala, co by se stalo, kdyby se v nasi rodine utlo rozeni deti  u zen v triceti sesti a zbytek zustal tak, jak byl. Uz moje babicka by nemela vnoucata. Nahore zmineneho strejdu bychom neresili, protoze by se nenarodil, ani muj otec a s nimi dalsich 26 lidi, z kterych by se taky vetsina nenarodila, kdyby se pravidlo uplatnilo az v nasledujici generaci (a predpokladam, ze se jeste dalsi casem narodi). Pro mou rodinu by to byl holocaust. A to je jenom tatova strana, u mamy by to bylo o neco lepsi, ale tez by nas polovina nebyla. Mela bych napsat jich, protoze moje mama by se sice narodila, ale mela by jine dite, brachu by uz nemela.

Upravil(a) elena007 (29. 12. 2011 23:26)

Není tady

#162 29. 12. 2011 18:18

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Kdybych neplánovaně otěhotněla v 45 (teoreticky), šla bych určitě na potrat. Já šílela už ve 30, že bych mohla mít nedejbože třetí dítě a i v té době bych to asi řešila potratem. Nejsem mateřský typ a obě těhotenství, oba porody a hlavně péče o děti mi přišly šíleně zatěžující. Mateřská dovolená a roky po ní byly pro mě nejhorší léta mého života.

Není tady

#163 29. 12. 2011 18:18

holcina
♥♥♥♥♥♥-

V 45 letech bych dítě neplánovala, neplánuji ho už ani teď. Ale kdyby i přesto přišlo a zdraví by dovolilo, nechala bych si ho

Není tady

#164 29. 12. 2011 19:35

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Ivana napsal(a):

Kdybych neplánovaně otěhotněla v 45 (teoreticky), šla bych určitě na potrat. Já šílela už ve 30, že bych mohla mít nedejbože třetí dítě a i v té době bych to asi řešila potratem. Nejsem mateřský typ a obě těhotenství, oba porody a hlavně péče o děti mi přišly šíleně zatěžující. Mateřská dovolená a roky po ní byly pro mě nejhorší léta mého života.

To je hodně smutný co píšeš,Ivano. Proč jsi tedy děti měla,když nejsi mateřský typ a o děti jsi nejspíš nestála? Kvůli udržení vztahu?

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#165 29. 12. 2011 19:40

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Želvička17 napsal(a):

No a co má bejt? Já plánuju, že si ke čtyřicátinám nadělím třetí holčičku dudlik

Člověk si toho naplánuje.....já příliš neplánuju,pak jsem naštvaná,že to třeba nevyjde. Kdysi to ale bylo jinak.Taky jsem měla naplánováno v 35 mít třetí dítko. Všechno bylo jinak. Po všech stránkách.Dnes by mě třetí dítě mohlo zabít,respektive další těhotenství......takže raději zůstanu živá.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#166 29. 12. 2011 20:16

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já si myslím, že každý věk má svoje a dítě po 40 bych rozhodně neplánovala. Pokud by ale k tomu "došlo", tak fakt nevím, asi bych neměla sílu si to nechat vzít.
Mám dvě kamarádky, obě mají dvě velké - dospělé děti a třetí měly ve 43 letech. Vypadají úžasně, děti jsou v pořádku. Jedna ovšem říká, že už by do toho nešla, u té druhé to nebylo plánované.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#167 29. 12. 2011 20:32

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

majkafa napsal(a):

Jaku napsal(a):

Jessiko, tobě je 15 nebo max.20 let,že 40níci jsou už pro tebe beznadějní starci?!

To byl přeciž vtip. big_smile Právě proto, že Jessice je tipuji kolem 40. smile Takže jistě ví, o čem mluví. Že je to teď daleko lepší, než ve dvaceti. stolt

No baže je to lepší smile
Jen méně častěji, to víte, po 20 letech stálého milování se to trochu nám to trochu ošoupalo gloria

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#168 29. 12. 2011 20:34

Daniela M
♥♥♥----

Jessika napsal(a):

Nechci být úplně mimo vánoční mísu, ale jaký máte názor na tuto situaci?
Co všechno byste (kromě zdraví dítěte) zvažovaly... ?

Začnu ze začátku. Žena je stvořena pro lásku. Většinou, když děti odrostou, pořídí si psa nebo milence. Potřebuje svojí lásku někomu dát. Dříve ženy rodily běžně v pozdějším věku. Má to své výhody a nevýhody. Výhody v tom, že už ví co chce, nedělá zbytečné chyby ve výchově (ale dělá chyby jinébig_smile) a vkládá ještě více lásky do dalšího potomka, než u předešlých, už je  (většinou) finančně zajištěná. Nevýhodou je, časový limit, kdy může pomáhat svému potomkovi v případě studii, pomoc při jeho zakládání rodiny ...atd.  Jistotu v tomto nemá nikdo i když je mu 25 l. při zrození prvního potomka. Znám několik matek, které následně měly omylem potomka v pozdějším věku, měly s ním  větší trpělivost, než když byly mladší.smile Takže neodrazuji pokud už se stalo a je na cestě. Neusilovala bych o něj v tomto věku ale za každou cenu.hjarta

Není tady

#169 30. 12. 2011 8:56

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

rejka napsal(a):

Želvička17 napsal(a):

Člověk si toho naplánuje.....já příliš neplánuju,pak jsem naštvaná,že to třeba nevyjde. Kdysi to ale bylo jinak.Taky jsem měla naplánováno v 35 mít třetí dítko. Všechno bylo jinak. Po všech stránkách.Dnes by mě třetí dítě mohlo zabít,respektive další těhotenství......takže raději zůstanu živá.

O.K. Až půjde moje druhé dítě do první třídy, tak když to půjde, tak si uděláme třetí.
Na svoji vlastní zodpovědnost. A o tom to je. smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#170 30. 12. 2011 9:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Chtela bych se zeptat mladych matek, jestli pro ne bylo tehotenstvi a materstvi v mladem veku natolik namahave a zatezujici a proto si neumi predstavit, ze by to treba o patnact let starsi jeste zvladly?
Sice už dávno nejsem mladá matka http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, ale z představy, že bych ve věku 40+ měla znova dvojčata (jenom - bez toho třetího dítěte, co jsem měla tehdá nádavkem), se lehce osypávám...

Není tady

#171 30. 12. 2011 9:23

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

rejka napsal(a):

Ivana napsal(a):

To je hodně smutný co píšeš,Ivano. Proč jsi tedy děti měla,když nejsi mateřský typ a o děti jsi nejspíš nestála? Kvůli udržení vztahu?

Já jsem děti chtěla s mým mužem, kterého jsem velmi milovala a chtěla jsem, abychom spolu měli potomky. Jen tak samotnou by mě nenapadlo mít dítě. A s mým mužem jsem o tom přemýšlela už v době, kdy jsme spolu zatím jen chodili a studovali takže to ani nešlo.
A svoje děti mám moc ráda, ale prostě mě šíleně unavovalo být jim 24 hodin k dispozici. Nebavilo mě uklízet, vařit, prát, hrát si s nimi, odpovídat na tisíce dotazů, neustále být ve střehu. Já jsem introvert, potřebuju být část dne sama v klídku a to při dětech nešlo. Myslím si, že ten neustálý stres, který jsem prožívala, se velkou měrou pak podepsal na vzniku mojí deprese. Tři děti bych nezvládla ani omylem, to už bych rovnou skončila v šaškecu. Nebo na hřbitově.

Není tady

#172 30. 12. 2011 9:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Někdy se cítím na Beřkovice díky třem dětem. dumbom Je jak se první kluk nařval, byla jsem kolikrát spocená až na pr.. A těch lumpáren, když jezdili venku na kole, trnula jsem doma hrůzou. Ale ted na to vzpomínám, jako na krásný časy.
To je jako když jsem byla na mateřský, chtěla jsem jít do práce, děti mě brzdily. Ted když sedím v práci vzpomínám, jaký to byly časy doma s dětma.
Ale tohle prožívá i ženská v 25 nebo v 35. To není o věku.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#173 30. 12. 2011 9:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tři děti bych nezvládla ani omylem, to už bych rovnou skončila v šaškecu. Nebo na hřbitově.
Ale zvládla, kdyby ti nic jinýho nezbývalo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#174 30. 12. 2011 10:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

elena007 napsal(a):

Protoze ja jsem byla podle jejich meritek uz hodne stara, ale tehotenstvi az na rostouci bricho a nepohodu pri spani ke konci bylo, jako kdybych tehotna nebyla. A ano, kdyz se prcek narodil, doslo samozrejme k revoluci v zabehanem zivotnim stylu (a ze jsem na to mela dostatek casu, ne jako dvacetileta holka) a ano, vstavali jsme i v noci a obcas rval, a cim byl vetsi, tim vici pozornosti vyzadoval a nemohla jsem sedet v klidu u knizky nebo kafe, a jako ctyricetileta jsem musela dokonce i popobehnout smile, aby nesel nekam, kam nema, proste mela jsem malinke dite se vsim vsudy a byla nekdy i unavena, ale nikdy jsem to necitila jako prenesmirnou, temer nezvladutelnou zatez, naopak jsem si to uzivala. A od prckova osumnacti mesicu jsem si jeste delala dalkove skolu.

Do debat, o tom, ze kvuli vetchemu veku, musim dite nutne vychovavat hur nez nekdo o deset nebo patnact let mladsi, se poustet nebudu. big_smile

každý dítě je jiný, to, žes tohle těhotenství a mateřství zvládla takhle v pohodě, může být u dalšího úplně jinak.

Není tady

#175 30. 12. 2011 10:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

rejka napsal(a):

Ivana napsal(a):

já to, co píše nechápu jako že o děti nestála.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí