29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dusička napsal(a):
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tak tohle znám a ošidit se ho nedalo
U me syn nechtel prso,ja mela mlika hodne a na radu zdravotni sestry jsem mela kluka nechat hlady,protoze pry zadna mama nema spatne mliko,ze se musi chytnout.Neumel zabrat ke spanku,nedokazal se uklidnit,az ,kdyz dostal dudlik do medu tak zavrel ocicka a zklidnil se a usnul.
Med jsem nezkoušela, protože med je vysoký alergen a neměl by se dávat dětem alespon do dvou let.
Erem - špatná technika přiložení prsa. žádný nechat hlady a řvát, ale zkoušet všelijak nabídnou prso ze všech stran.
Kluk se narodil v 36 týdnu, odvezli ho do Mostu (tenkrát špičková Jipka) a tam mě učili kojit. Měla jsem zapadlý bradavky, nemohl se chytit. Oni mu tvářičku rvali do prsa, štípali do paty. Ale chytil se. Mladší kluk - ukázkový porod, ten se chytl hned po porodu.
Holka - císař, dávali jí i flašku, nechtěla sát, ale já už po zkušenostech jsem to dokázala a rozkojila jsem se. Ale bylo to o fous.
Zkousela se v porodnici i ta savicka co se prikladala k prsu,prvni moje mysleka v porodnici byla na to,ze kluka odstavim a dam mu feminar z flasky,odstavovala jsem 4 mesice.Mlika jsem se nemohla zbavit.S flasky kluk pil dobre,ale jakmile jsem vyndala prso a on ho videl zacal priserne rvat.No asi se mu nelibilo a nechutnalo.
S dcerou takovy problem nebyl te mlicko chutnalo,ale kojit jsem ji nemohla,protoze me odvezli se zlucnikem a musela jsem ji odstavit.....
Co se tyce toho medu,tak lekari upozornovali,ze se diteti po nem kazi zuby u meho syna to tak nebylo.Mel zuby pekne.
Upravil(a) eremuruss (1. 1. 2012 20:48)
Není tady
Ségra kojila holku jenom z jednoho prsa od tří měsíců. Normálně taky, jak viděla holka pravý prso, otáčela hlavu a řvala jak pominutá. Z levýho prsa kojila přes dva roky.
Nojo Erem, z flašky se mu táhlo líp. Ale hlavně, že jste se nenervovali a on byl spokojený mimino.
Mně kluk řval a tak jsem tu flašku udělala, ale on to prostě z ní pít neuměl. Kojila jsem 14 měsíců ,pak mě začal kousat. Do tří let nechtěl mlíko, ale jogurty, sýry jo.
Mladšího kluka jsem kojila 9 měsíců, taky začal kousat ale ten měl dudlíka sem tam i flašku v poho.
Holce měla flašku už v porodnice a já ji občas při hlídání nechala. Kojila jsem jí 18 měsíců a bude jí pět. (a pije ještě sunárek, mladší kluk ho pil do šesti)
A musím zatukat, oba mladší nezamarodili, holka neměla ještě antibiotika, kluk první ve třinácti.
Není tady
A už jsem tu trošku jsem si zavzpomínala.
Není tady
dusička napsal(a):
A už jsem tu trošku
jsem si zavzpomínala.
Ja taky zavzpominala jak to rychle uteklo.Taky neznam co je to nemoc deti.Antibiotika mela dcera ve 2 letech a to jeste na vyrazene zuby...Kluk snad jeste vubec.....
Není tady
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
První dítě je vždycky šok - jak pro 25tiletou maminu, tak pro čtyřicetiletou. Než si zajedou ty koleje, než se srovnaj, máma musí 24hodin být servis. U druhého dítěte to už tak není, druhé dítě je oproti prvního procházka růžovou zahradou. Samozřejmě že záleží, jestli je dítko uřvané nebo spací.
Já si s nejstarším synem užila muka.Chtěl jenom prso, nechtěl flašku ani jí nikdy neměl, neměl dudlík, dávil se s ním. Když jsem byla těhotná podruhé, obávala jsem se, že nebudu stíhat. Dvě děti jsem tíhali líp než toho prvního (v 26) Protože druhý dítě nakojeno spalo 4 hodiny.
V 36 třetí - holku. Byl to záhul ze zečátku. Taky řvala,přikládám to předčasnýmu porodu v 34 týdnu (rupla mi voda, byla KP) ale pak jsem si pořídila šátek a byli jsme OK.
Není to o věku.
tak tohle znám a ošidit se ho nedalo
U me syn nechtel prso,ja mela mlika hodne a na radu zdravotni sestry jsem mela kluka nechat hlady,protoze pry zadna mama nema spatne mliko,ze se musi chytnout.Neumel zabrat ke spanku,nedokazal se uklidnit,az ,kdyz dostal dudlik do medu tak zavrel ocicka a zklidnil se a usnul.
já mu jako takhle malýmu med nedávala.
Není tady
Zato ja dostavala preslazene zeleninove prikrmy, vejce i dve denne, med, jatra... V zivote nezapomenu na ty smradlave jatrove knedlicky v hovezi polevce, se kterymi se mama delala a me do nich nutila, protoze byly zdrave a vyzivne pro dite. Prezila jsem vsechno, ty vyvary s jatry teda bezmala ne.
Snad denne me machali v hermanku, pry taky alergen
A vsechno se to delalo pro me dobro.
Chlapecek med nedostaval jen proto, ze jsem mela pomerne dlouhe meduproste obdobi, nechutnal mi, tak jsme ho doma nemeli. Nepochybne jsem mu zas skodila necim jinym, o cem dosud ani nevim, protoze se to provali az za dalsich deset let.
Není tady
2krat.
Upravil(a) elena007 (2. 1. 2012 1:50)
Není tady
elena007 napsal(a):
Zato ja dostavala preslazene zeleninove prikrmy, vejce i dve denne, med, jatra... V zivote nezapomenu na ty smradlave jatrove knedlicky v hovezi polevce, se kterymi se mama delala a me do nich nutila, protoze byly zdrave a vyzivne pro dite.
Prezila jsem vsechno, ty vyvary s jatry teda bezmala ne.
Snad denne me machali v hermanku, pry taky alergen
A vsechno se to delalo pro me dobro.
Chlapecek med nedostaval jen proto, ze jsem mela pomerne dlouhe meduproste obdobi, nechutnal mi, tak jsme ho doma nemeli. Nepochybne jsem mu zas skodila necim jinym, o cem dosud ani nevim, protoze se to provali az za dalsich deset let.
Hermanek byl alergen pro alergicke dite.Pokud dite neni alegik,tak proc ho nedavat.
Ja detem taky doslazovala polevku,ale jen tu ve flasce,aby ji vypili.
Není tady
Proč jim doslazovat polívky? Děti milovaly ty zeleninové pyre, nemastný,neslaný ještě ve dvou letech. Tady jde také o to,že když jim doslazujete, vytváříte bunky tukové, který se můžou objevit obezitou - kdykoliv během života - tedy v pubertě, nebo i v dospělosti.
Ale to jen na okraj. To se nedá tahle říct, mámě mě to dávala tak proč to nedat svým dětem. Nemám děti skleníkové, ale brala jsem to tak, na co je zvykat na cukru , sůl v ranném dětství. A do roka solit - jsem nesolila ještě dýl a všeobecně i ted málo solím.
Není tady
dusička napsal(a):
Proč jim doslazovat polívky? Děti milovaly ty zeleninové pyre, nemastný,neslaný ještě ve dvou letech. Tady jde také o to,že když jim doslazujete, vytváříte bunky tukové, který se můžou objevit obezitou - kdykoliv během života - tedy v pubertě, nebo i v dospělosti.
Ale to jen na okraj. To se nedá tahle říct, mámě mě to dávala tak proč to nedat svým dětem. Nemám děti skleníkové, ale brala jsem to tak, na co je zvykat na cukru , sůl v ranném dětství. A do roka solit - jsem nesolila ještě dýl a všeobecně i ted málo solím.
Detem jsem taky nesolila a co se tyce obezity tak synovi jsem hodne davala prave sladke potraviny jako je med a doslazovani pokrmu.Dneska je spise vychrtly a vysoky. S obezitou ma problem prave dcera,ktera v roce mela podvahu,jak napsal lekar do karty a ted ma 157 cm a 64 kilo a ta sladky moc nemusi.
Upravil(a) eremuruss (2. 1. 2012 7:07)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Jo to je hezký, když budu chtít..
Poslední dobou kolem sebe mám fakt hodně kamarádek mého věku (tedy 30 a výše) co si děti pořídily, protože už jim tikaly hodiny, následně partnerem nakopnuty do zadní části těla skončily zpět v domě rodičů... a maminky těch holek jak kmitají...
Ale jo, těch 45 let, to už je moc a stejně to příroda tak zařídila, že málokdy to vyjde...jak to myslíš, že kmitají ?
No Pavlí, prostě holka třeba se rozhodla, že si udělá vejšku či se začne jinak vzdělávat a tak babička vlastně supluje maminku. Jeden případ máme třeba u nás v baráku a tam paní prostě dělá všechno, vodí kluka do školy, ze školy, chodí s ním na hřiště atd. a fakt je vidět, že jí to dost zmáhá.
Není tady
Ani se nemusí vzdělávat... kamarádka takhle supluje maminku už roky. Od péče o vnoučata přes vaření až po žehlení atd. Nejdřív to byla běžná pomoc - a pak si snacha zvykla, že babička je furt k dispozici, zdrzla a začla toho docela zneužívat. Já bych s ní už dávno vyběhla, kdyby si troufla mi "vytknout", že jsme já nebo děti něco neudělaly podle jejích představ, zatímco ona courala po krámech, například. Jenže babi je měkká a nechce bejt za zlou tchýni... tak drží hubu a pečuje.
Není tady
Nekdy je v tom matka i nevinne. Kdyz mela dite jedna moje pribuzna, tchyne i jeji mama byly prvobabicky a tak se na vnouce trasly, ze ona od pulky tehotensvi dostavala jidlo uz uvarene od jedne nebo druhe, chodily ji uklizet, budouci prababa zehlila a kdyz se decko narodilo, jeste pritvrdily. Hlidaly nadsene a kdykoli. Mladi nevynechali zadny ples, mozna prvni sezonu, to byla jeste v sestinedeli . Ples byl v sobotu, dite u babicky uz od ctvrtka a do pondeli . Kdyz potom jeli v lete na ctrnact dni k mori sami, po navratu byla tak zvalchovana, ze decko zas muselo k babicce, aby se vzpamatovala. Neni divu, kdyz to bylo jedinych ctrnact dni, kdy s nim byla bez pomoci, jenom s chlapem, ktery na tom byl stejne.
Pak meli druhe, prubeh uplne stejny. Ted uz jsou oba odrostli a samostatni . Jejich maminka taky rika, ze uz je to mnohem lepsi, ale kdyby ji pry babicky obcas
nepomohly, kdyz byly deti male, nevi, jak by to zvladla, i tak toho pry mela dost. Mysli to smrtelne vazne.
A nelze.
Moje mama na to koukala a ubezpecovala me, ze se nemusim bat, ze ona to urcite delat nebude.
Upravil(a) elena007 (2. 1. 2012 17:09)
Není tady
Želvička17 napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Jo to je hezký, když budu chtít..
Poslední dobou kolem sebe mám fakt hodně kamarádek mého věku (tedy 30 a výše) co si děti pořídily, protože už jim tikaly hodiny, následně partnerem nakopnuty do zadní části těla skončily zpět v domě rodičů... a maminky těch holek jak kmitají...
Ale jo, těch 45 let, to už je moc a stejně to příroda tak zařídila, že málokdy to vyjde...jak to myslíš, že kmitají ?
No Pavlí, prostě holka třeba se rozhodla, že si udělá vejšku či se začne jinak vzdělávat a tak babička vlastně supluje maminku. Jeden případ máme třeba u nás v baráku a tam paní prostě dělá všechno, vodí kluka do školy, ze školy, chodí s ním na hřiště atd. a fakt je vidět, že jí to dost zmáhá.
já kolem sebe až takhle do extrému znám asi jen jeden případ, tam fakt babička všem vaří, pere, žehlí, uklízí, stará se o kluka, ráno ho vypravuje, máma je v práci, pak u přítele, vrátí se až večer, kdy je doma všechno hotovo, o kluka postaráno. takhle to jde cca 10 let. teď se teda jeho máma znovu vdala, tak se odstěhovali. ale kluk je stejně když to jde u babičky.
zase víš jak, ty babičky si za to můžou samy. ono pomoct jo, kdo není rád za pomoc. ale pořád je rodič rodičem a ten především má k tomu děcku povinnosti.
Není tady
elena007 napsal(a):
Nekdy je v tom matka i nevinne. Kdyz mela dite jedna moje pribuzna, tchyne i jeji mama byly prvobabicky a tak se na vnouce trasly, ze ona od pulky tehotensvi dostavala jidlo uz uvarene od jedne nebo druhe, chodily ji uklizet, budouci prababa zehlila a kdyz se decko narodilo, jeste pritvrdily. Hlidaly nadsene a kdykoli. Mladi nevynechali zadny ples, mozna prvni sezonu, to byla jeste v sestinedeli . Ples byl v sobotu, dite u babicky uz od ctvrtka a do pondeli
. Kdyz potom jeli v lete na ctrnact dni k mori sami, po navratu byla tak zvalchovana, ze decko zas muselo k babicce, aby se vzpamatovala. Neni divu, kdyz to bylo jedinych ctrnact dni, kdy s nim byla bez pomoci, jenom s chlapem, ktery na tom byl stejne.
Pak meli druhe, prubeh uplne stejny. Ted uz jsou oba odrostli a samostatni . Jejich maminka taky rika, ze uz je to mnohem lepsi, ale kdyby ji pry babicky obcas
nepomohly, kdyz byly deti male, nevi, jak by to zvladla, i tak toho pry mela dost. Mysli to smrtelne vazne.
A nelze.
Moje mama na to koukala a ubezpecovala me, ze se nemusim bat, ze ona to urcite delat nebude.
Není tady
No ale zas mně třeba teď občas tchán odpoledne vozí a to je pro mě fakt svátek, jak to není samozřejmost, tak si to ohromně vychutnávám
Není tady
Aj keby zena bola pripravena na dieta psychicky a fyzicky, tak pravdepodobnost otehotnenia v 45 je jedno percento. Pravdepodobnost potratu - skoro 100 %. Obycajne iba zeny, ktore maju darovane vajicko od mladsej zeny su schopne donosit dieta vo veku 45 a viac.
Není tady
Já jsem tohle vlákno objevila teprve teď.
Jess, myslím, že je to o dobrém odhadu vlastních sil - měla jsem děi v 25 a 30, obě dcery - manžel mě velice přemlouval, abychom zkusili ještě jedno, že by to jako třeba byl ten chlapeček....a že můj manžel vymámí z jalový krávy tele! Ale z fertilní manželky teda nevymámil Byla jsem si tehdy absolutně jistá tím, že dvě děti jsou přesně dost na to, abych se jim věnovala tak, jak mám představu - a nepadala u toho na hubu.
U vnučky to vidím jasně - miluju ji samosebou nejvíc na světě, ale po celém dni hlídání jsem prostě utahaná - to není nic o lásce, nebo nelásce....ono je to taky tím, že s dítětem je člověk furt "na příjmu", což je sice vpořádku, ale pro mě velice namáhavý.
Není tady
Tak a je to tady...
Máme doma miminko.
Má asi 10 dkg, 8 cm a (možná) je to holčička.
Asi to teda bude Amálka, jinak je to Testudo hermanni.
Není tady
takú máme v práci...
Je to Luis, vlastne Lujza, lebo nám zle určili pohlavie.
Ale voláme ju Louis a ona je spokojná. Teraz teda hibernuje.
Není tady