29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nechci být úplně mimo vánoční mísu, ale jaký máte názor na tuto situaci?
Co všechno byste (kromě zdraví dítěte) zvažovaly... ?
Není tady
Jessika napsal(a):
kdo chce kam......
já bych do toho nešla, nechtěla bych dítěti místo matky dělat babičku
Není tady
Zdraví své, dále skutečnost, že v okamžiku, kdy bude dítě puberťák, já budu defacto v důchodovém věku a v neposlední řadě taky to, zda na to ještě vůbec mám - fyzicky, psychicky.
Když to shrnu, tak já osobně v 45 už ne, asi bych to nezvládla.
Není tady
Jessika napsal(a):
kromě výše uvedeného bych také zvažovala finanční zajištění. Jestli budu mít v budoucnu stále finanční prostředky pro zabezpečení dítěte. Může přijít nemoc, úraz, přijdeš o práci a v 60ti se práce hledá ještě hůř než v 45ti s odrostlými a samostatnými dětmi.
Není tady
sandra napsal(a):
Jessika napsal(a):
Co všechno byste (kromě zdraví dítěte) zvažovaly... ?kromě výše uvedeného bych také zvažovala finanční zajištění. Jestli budu mít v budoucnu stále finanční prostředky pro zabezpečení dítěte. Může přijít nemoc, úraz, přijdeš o práci a v 60ti se práce hledá ještě hůř než v 45ti s odrostlými a samostatnými dětmi.
kamarádka měla dcerku v 38, teď je malé 8 let, je OSVČ, pracuje od vidím do nevidím a říká, že nemá tolik elánu jako když měla první v 25 letech. jasně, první rok nebo dva si připadala děsně mladá, ale teď je strhaná
Není tady
Tak zatím nám vycházejí samá negativa
Není tady
Já měla druhé dítě v 36 a cítila jsem se na to v pohodě. Teď, po pěti letech, už bych to nedala.. ale je to hodně individuální, myslím. Znám lidi, co rodili ve 40 nebo později a zvládají to v pohodě.
Jo to zabezpečení by mě zajímalo taky. Jestli bych měla na dítě opravdu čas, nebo jestli bych lítala z práce do práce.
Není tady
Každý je jiný - jedna čtyřicítka je plná energie, elánu, pohybu a druhá je ráda, že žije...
Osobně bych řešila zdravotní stav miminka, sebe, zajištění - jestli zvládneme platit hypotéku a pod.
A v neposlední řadě - jestli to psychicky zvládnu...Ve 45 mi to připadá už hodně pozdě.
Tu nejvyšší věkovou hranici mám 40, max. 41 let.
Záleží na každém.
Není tady
annie napsal(a):
Každý je jiný - jedna čtyřicítka je plná energie, elánu, pohybu a druhá je ráda, že žije...
Osobně bych řešila zdravotní stav miminka, sebe, zajištění - jestli zvládneme platit hypotéku a pod.
A v neposlední řadě - jestli to psychicky zvládnu...Ve 45 mi to připadá už hodně pozdě.
Tu nejvyšší věkovou hranici mám 40, max. 41 let.
Záleží na každém.
ale toho elánu ubývá a ubývá a ubývá
Není tady
kdybych v 45 zjistila, že jsem těhotná, asi bych si to dítě nechala. jasně že by záleželo na tom, co na to dr, jestli je v pořádku dítě, těhotenství + spoustu dalších věcí, ale spíš bych se přikláněla k tomu si dítě nechat, když už se to stalo. zvládli to jiní, počítám, že bych to zvládla taky
ale jinak bych si dítě v tomhle věku záměrně neplánovala. je mi 34 a doma mám puberťáka. nevím, jestli bych to zvládla i v 60.
Není tady
Annie, "Psychicky zvládnu" znamená například - umět nechat dítě spadnout? Nebo běžet okolo stolu s ostrou hranou?
Není tady
Mně naši měli v 37 jako třetí dítě, teta bratránka v 38...tehdy to normální moc nebylo, dnes mají v tolika holky i první dítě. Teď rodila švagrová i moje ségra - opět třetí děti v 35 a 36 letech...
Tam problém rozhodně nevidím, moje mamka měla elánu na rozdávání a je stále akční babičkou...byť jí je 60+...ale myslím že by akční byla i beze mne.
Fin. zajištění je indi vindi záležitost...
Kamaráda maminka měla ještě jeho mladšího bratra v 44letech....zvládají, kluk má nyní asi 10....ona je stále rozhodně mladá duchem, zdá se že i činy...
Pro mě je hranice 40 let u ženy pro děti, nevím proč, nějak jsem si ji sama vytyčila. Ale pokud bych otěhotněla v 44letech, rozhodně bych nešla na potrat...pokud by nebyly vážné zdravot. důvody (moje nebo dítěte) - ostatně nešla bych na něj nikdy, ať mi je kolik je...
Upravil(a) misha88 (27. 12. 2011 17:04)
Není tady
misha88 napsal(a):
Pro mě je hranice 40 let u ženy pro děti, nevím proč, nějak jsem si ji sama vytyčila. Ale pokud bys otěhotněla v 44letech, rozhodně bych nešla na potrat...pokud by nebyly vážné zdravot. důvody (moje nebo dítěte) - ostatně nešla bych na něj nikdy, ať mi je kolik je...
Mish, díky. S narůstajícím věkem se člověku nechce potlačovat nový život...
Není tady
Jess - psychicky zvládnu... musela bych - v případě, že už je dítě na světě, tak udělám maximum, ale s přibývajícím věkem to stojí víc a víc energie, ubývá postřehu, hbitosti, starší matky jsou - všeobecně řečeno - úzkostlivější...
Takže v mém podání bych se obávala toho, jak zvládnu noční vstávání, nemoci, pobíhat za dítkem, které jezdí na kole, dobíhat ho, když mi uteče k cestě... prostě milion věcí, které člověk v mladším věku ani neřeší...
Ale je to čistě můj postoj a můj způsob, jakým to vnímám...
April - tak tak.
Není tady
Mě je méně než 45 a mám v plánu si užívat a to neznamemá chodit na třídní schůzky, psát úkoly, prodělat s ditětem znovu všechny ty dětské nemoci, pubertu a pak vysílením umřít .
Ale každý svého štěstí strůjce .
Není tady
aprill napsal(a):
Mě je méně než 45 a mám v plánu si užívat a to neznamemá chodit na třídní schůzky, psát úkoly, prodělat s ditětem znovu všechny ty dětské nemoci, pubertu a pak vysílením umřít
.
Ale každý svého štěstí strůjce.
Možná pro každého má slovo "štěstí" jiný význam.
Není tady
A zapomněla jsem dodat - být těhotná - ač ve 45 - přemýšlela bych s jiným nadhledem...
Teď se mi to kecá, protože se mě to v podstatě netýká.
Ovšem dítě beru jako zázrak, takže pokud by nehrozily zdravotní komplikace, nejspíš bych si ho nechala - ale jak píšu, lehko se kecá...
Není tady
nemyslím si, že jsou úzkostlivější. švihlejch matek znám dost i v 25
Není tady
jessiko, ty jsi těhotná ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
jessiko, ty jsi těhotná ?
Neee ....
Není tady
škoda
Není tady
annie napsal(a):
Jess - psychicky zvládnu... musela bych - v případě, že už je dítě na světě, tak udělám maximum, ale s přibývajícím věkem to stojí víc a víc energie, ubývá postřehu, hbitosti, starší matky jsou - všeobecně řečeno - úzkostlivější...
Takže v mém podání bych se obávala toho, jak zvládnu noční vstávání, nemoci, pobíhat za dítkem, které jezdí na kole, dobíhat ho, když mi uteče k cestě... prostě milion věcí, které člověk v mladším věku ani neřeší...
Ale je to čistě můj postoj a můj způsob, jakým to vnímám...
April - tak tak.
právě jsem si představila, že mám doma malého caparta k tomu nemohoucí rodiče (a řeknu ti, ti dají fakt zabrat) , uf, až se mi udělalo zle z té představy
Není tady
PPavlaa napsal(a):
škoda
dle výsledků tady to vlastně škoda není
Není tady
Jessika napsal(a):
aprill napsal(a):
Mě je méně než 45 a mám v plánu si užívat a to neznamemá chodit na třídní schůzky, psát úkoly, prodělat s ditětem znovu všechny ty dětské nemoci, pubertu a pak vysílením umřít
.
Ale každý svého štěstí strůjce.
Možná pro každého má slovo "štěstí" jiný význam.
máš pravdu, třeba se zmrzačím na motorce
Není tady
Jessika napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
škoda
dle výsledků tady to vlastně škoda není
ale to přece nezáleží na tom, co si kdo myslí, nebo jak to cítí někdo tady, ale na tom, co chceš a jak to cítíš ty sama
Není tady