|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Judyna napsal(a):
Já auto taky nemám, naštěstí ho nepotřebuju a taky jezdím vlakem, když je třeba. I když řidičák mám.
Je to tak, Jaku. Lidé chodí málo pěšky a pak to dohánějí v zaprděných cvičebnách či posilovnách. A já se přiznám, že i když mám možnost jet autem, jdu raděj pěšky, protože každý pohyb je dobrý.
...a chůze navíc je pohyb přirozený a patří k nejzdravějším,tak proč si ho odpírat.
My auto máme a v dnešní době,kdy je indivindi doprava hodně drahá,nedovedu si to bez něj představit jak se jinak jako rodina přepravovat,zvlášt když veškré příbuzenstvo bydlí jinde a taky co se týká jízd za lyžováním apod.,ale nezotročilo si mě natolik,aby bez něj neudělala krok.Dokonce jsem ho před obchodem i zapomněla a táhla igelitky v ruce dom.
Nicméně,kdybych bydlela už sama,tak bych si asi auto netroufla provozovat a volila bych tu indivindi dopravdu či dovolenou přes ck.Ale pokud stále fungujeme jako členná rodina a dokud budu mít manžela,tak auto bude.
Není tady
Judyna napsal(a):
Mě dnes zaujalo toto: ve zprávách jsem ráno slyšela, že v USA se cena benzínu blíží v přepočtu k 20 korunám (něco přos 18 kč) a že tamní lidé houfně začínají jezdit hromadnou dopravou a metrem. U nás je benzín jednou tak drahý a aut jezdí čím dál více. Chápu lidi z dědiny, jelikož jsou hodně zrušeny autobusy, tak musí být v rodině dvě auta. Ale i lidé ve městě jezdí, i když v autě sedí jen jeden. Proč nejdou pěšky či nevyužívají hromadné dopravy? Je to nějaká potupa, jet veřejnou dopravou? Ćasto slyším názor, že tam jezdí jen socky. Jsem z malého města, všude se dá dojít, ale lidi jedou i malý kousek autem. Přitom nadávají na drahotu. Jedou i na zahradu vzdálenou 10 minut pěšky autem, aniž by třeba vezli něco těžkého, vezou jen sebe. To už jsme tak lenošní?
neznám moc lidí, kteří mají v rodině dvě auta. a ne proto, že by si je nemohli dovolit. překvapilo mě, že to tu takhle předkládáš jako běžnou věc.
Není tady

Jaku napsal(a):
To máš např.to samo,že lidé i dnes v klidu platí za vedení běžného účtu třeba 180, 200,-Kč/měs., i když by tohle u jiné banky měli v poho zdarma.Použila jsem tohlo přirovnání,jako vysvětlení nekonečné lidské hlouposti a lenosti.
No, tak to jsem nekonecne hloupa a lina. Ja za ucet davam mesicne asi tech 180 Kc. Ovsem levnejsi banku jsem nenasla. Klidne se k tomu priznam.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Judyna napsal(a):
Mě dnes zaujalo toto: ve zprávách jsem ráno slyšela, že v USA se cena benzínu blíží v přepočtu k 20 korunám (něco přos 18 kč) a že tamní lidé houfně začínají jezdit hromadnou dopravou a metrem. U nás je benzín jednou tak drahý a aut jezdí čím dál více. Chápu lidi z dědiny, jelikož jsou hodně zrušeny autobusy, tak musí být v rodině dvě auta. Ale i lidé ve městě jezdí, i když v autě sedí jen jeden. Proč nejdou pěšky či nevyužívají hromadné dopravy? Je to nějaká potupa, jet veřejnou dopravou? Ćasto slyším názor, že tam jezdí jen socky. Jsem z malého města, všude se dá dojít, ale lidi jedou i malý kousek autem. Přitom nadávají na drahotu. Jedou i na zahradu vzdálenou 10 minut pěšky autem, aniž by třeba vezli něco těžkého, vezou jen sebe. To už jsme tak lenošní?
neznám moc lidí, kteří mají v rodině dvě auta. a ne proto, že by si je nemohli dovolit. překvapilo mě, že to tu takhle předkládáš jako běžnou věc.
Jsem z Vysočiny, kde je fůra odlehlých dědinek a málo pracovních míst. Jelikož už moc nefungují autobusy, tak dvě auta jsou nutnost, pokud oba dva z rodiny pracují. U nás v práci jsou tři kolegové z okolních vesnic a mají to tak. Ještě vloni to bylo kolegů 5 (propouštělo se). Ale o to nejde, na vesnicích je to opravdu v monoha případech nutnost, tam se auty jezdit musí. Ale ve městech je to jiné. Tam lidé mnohdy jezdí, aniž by museli. Nešetří, ani když benzín stojí tolik peněz.
Není tady

Máš pravdu Judyno,v mém okolí mají naopak ve většině rodin 2 auta..a to ve městě..
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Judyna napsal(a):
U mě právě naopak. Bydlím na vesnici a neznám tu žádnou rodinu, která by neměla 2 auta. Nám 2 auta nestačí k tomu dostat se kam každý potřebujeme, bohužel to tak je:-(
Není tady

sahleb napsal(a):
Jaku napsal(a):
To máš např.to samo,že lidé i dnes v klidu platí za vedení běžného účtu třeba 180, 200,-Kč/měs., i když by tohle u jiné banky měli v poho zdarma.Použila jsem tohlo přirovnání,jako vysvětlení nekonečné lidské hlouposti a lenosti.
No, tak to jsem nekonecne hloupa a lina. Ja za ucet davam mesicne asi tech 180 Kc. Ovsem levnejsi banku jsem nenasla. Klidne se k tomu priznam.
co na to říct enbo spíš napsat...
Není tady
Judyna napsal(a):
Ale ve městech je to jiné. Tam lidé mnohdy jezdí, aniž by museli. Nešetří, ani když benzín stojí tolik peněz.
Oni taky musí, Judy......ne že by se jinak nedostali, ale v rámci zachování zbytků duševního zdraví musí, věř mi. Vyzkoušela jsem si to.
Jinak bydlím na vesnici a auto holt taky potřebuju, ale jak začne hezky, myslím, že vytáhnu kolo - ty ceny u pumpy jsou fakt horror.
Sahleb, já tady v Čechách platím u Spořky, neboli Erste 70 kaček měsíčně - mám to tak nastavený.
Není tady

lupina montana napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ale ve městech je to jiné. Tam lidé mnohdy jezdí, aniž by museli. Nešetří, ani když benzín stojí tolik peněz.
Oni taky musí, Judy......ne že by se jinak nedostali, ale v rámci zachování zbytků duševního zdraví musí, věř mi. Vyzkoušela jsem si to.
Jinak bydlím na vesnici a auto holt taky potřebuju, ale jak začne hezky, myslím, že vytáhnu kolo - ty ceny u pumpy jsou fakt horror.
Sahleb, já tady v Čechách platím u Spořky, neboli Erste 70 kaček měsíčně - mám to tak nastavený.
Tak máš asi malej pohyb na účtu, protože já at dělám co dělám, tak se pod 120-150 nedostanu u ČS, za služby .
Není tady
Mám ČS už x let, takže tak nějak jsem pohodlná jí měnit.
Auta máme dvě, manžel dojíždí do práce, busem ani vlakem by se nedostal
a já jsem jezdila zkraje autobusem ale autí jsem podědila po tátovi, a je to rychlejší, pohodlnější. A hlavně když jezdím autem, stíhám v poho holku ráno vozit do školky (když jsem jezdila autobusem tak jsem jezdila za pět šest), s přestupováním a s 20minutama od zastávky.
Kdybych bydlela ve městě, auto bych nepotřebovala, když jezdí MHD každých 15 minut.
Není tady
auto mám , jerzdím s ním do práce . jen díky tomu se do práce dostanu za 1,5 hod ( s dopravou tramvají a metrem). jinak autobusem se pod 2hod. nedostanu ( ale kvůli tomu, že spoje nenavazují i 3hod.) a stojí mě to víc než benzín ( musím přesedat - přímý autobus k nám nejede)
Není tady
bohužel tady v okolí práce není , takže musím dojíždět 30km .
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Judyna napsal(a):
no vidíš, já spíš neznám rodinu kde mají jen jedno auto,pokud mají jen jedno, je tam jen jeden řidič. mé poznatky jsou co řidič to auto 
Není tady
A já znám rodiny, kde nemají žádné auto. Tak třeba já. 
Ono se to dá řešit i jinak. Proto jsme se před deseti lety přestěhovali z naší vesnické díry do města, aby bylo vše v dosahu.
A do práce jsem 16 let dojížděla hodinu tam, hodinu zpět, teď dojíždím a pak docházím pěšky a opět to dá hodinu tam a hodinu zpět. Vlakem a pěšobusem. 
Už bych nechtěla bydlet na vesnici, narodila jsem se na vesnici a bydleli jsme s dětmi na vesnici hodně let, vesnice ani náhodou, chcíp tam pes.
Jsem vyloženě městský člověk, tady se cítím jako ryba ve vodě. 
Jo, a bydleli jsme na vesnici a neměli auto. A děti dojížděly od první třídy do školy do vedlejší vesnice. A taky jsme přežili.
Samozřejmě je to autem pohodlnější, ale když se chce, jde to i jinak. I když se vstáváním ve 3.45 hodin, ale jde. 
Upravil(a) majkafa (14. 3. 2012 20:36)
majkafa napsal(a):
A já znám rodiny, kde nemají žádné auto. Tak třeba já.
Ono se to dá řešit i jinak. Proto jsme se před deseti lety přestěhovali z naší vesnické díry do města, aby bylo vše v dosahu.A do práce jsem 16 let dojížděla hodinu tam, hodinu zpět, teď dojíždím a pak docházím pěšky a opět to dá hodinu tam a hodinu zpět. Vlakem a pěšobusem.
Už bych nechtěla bydlet na vesnici, narodila jsem se na vesnici a bydleli jsme s dětmi na vesnici hodně let, vesnice ani náhodou, chcíp tam pes.Jsem vyloženě městský člověk, tady se cítím jako ryba ve vodě.
Jo, a bydleli jsme na vesnici a neměli auto. A děti dojížděly od první třídy do školy do vedlejší vesnice. A taky jsme přežili.Samozřejmě je to autem pohodlnější, ale když se chce, jde to i jinak. I když se vstáváním ve 3.45 hodin, ale jde.
v minulém století
Není tady
K zamyšlení mě inspiroval film Železná lady. Jo, můj sen - být prime ministrem v České republice. 
Líbil se mi způsob zpracování i prezentace Margaret a samozřejmě má milovaná herečka v titulní roli. Mám o čem přemýšlet. Margaret byla v tom filmu podaná přesně tak, jakou já jsem ji vnímala,když byla prime ministrem. Jako bych ji znala spousty let osobně. Obdivuji ji a vážím si jí. Byla prostě ne dobrá ale nejmíň chvalitebná ve své funkci. 
aprill napsal(a):
v minulém století
Ono to zase tak dávno není, aprill, a ty to dobře víš.
Já se držím hesla - když se chce, tak to jde.
I bez auta. 
Když Bm od nás odešel a vzal si auto, taky jsem si myslela, že bez auta určitě umřu.
A vida, i po šesti letech žiju a jak dobře. 
Upravil(a) majkafa (14. 3. 2012 20:42)
Vždyt je to každého věc, jestli má auto nebo nemá. Kdo má možnost dojíždět busem,vlakem, tak dojíždí.
A já jsem zase taková,že bydlím od narození v jednom městečku, manžel taky od narození ze stejného městečka, takový domorodci, rodiče to samé. Líbí se nám tu, máme tu občanské vybavení, za barákem louku, nedaleko les. Nebojím se děti pustit samotné ven, je to poklidné městečko.
A neodsuzuju nikoho, kdo řídí, nebo kdo neřídí. PRostě jak píšu, každý si to zařídí po svým, jak mu to vyhovuje.
Není tady
majkafa napsal(a):
aprill napsal(a):
v minulém století
Ono to zase tak dávno není, aprill, a ty to dobře víš.
Já se držím hesla - když se chce, tak to jde.
I bez auta.
Tak se toho Majkafo drž.
Já si zase říkám,proč nejezdit autem, když je možnost, s holkou ráno vstávám, odvážím jí do školky a nejsem na nikom závislá. 
Není tady
dusi, já si stejně myslím, že s Věkem Vodnáře přichází jiný svět. Chca nechca se budeme muset uskromnit a být přátelštější k přírodě. I omezit výfukové plyny, tudíž méně jezdit.
Halt doba pohodlí končí a příroda (ostatně je to už zcela názorně vidět ve světové - ne jenom evropské krizi) nám to brzy spočítá. Kdo bude chtít přežít, bude muset změnit své myšlení i chování a přestat plýtvat přírodním potenciálem.
Majko, jistěže jde bez auta žít. Neměli jsme auto několik let. Jenže já byla doma s dětma a manžel jezdil do práce na kole. I ty autobusy jezdily celkem slušně. Dnes už je všechno jinak a než bych trávila 4 hodiny denně cestou do práce radši jsem si pořídila auto. I když je benzín drahý, ale můj čas je k nezaplacení
Není tady
holcina napsal(a):
Majko, jistěže jde bez auta žít. Neměli jsme auto několik let. Jenže já byla doma s dětma a manžel jezdil do práce na kole. I ty autobusy jezdily celkem slušně. Dnes už je všechno jinak a než bych trávila 4 hodiny denně cestou do práce radši jsem si pořídila auto. I když je benzín drahý, ale můj čas je k nezaplacení
Já žiju tak, že i cesta je cíl. Čas strávený cestováním není pro mě ztracený. Je to jen prostě zase něco jiného v mém dni. Přemýšlím si, nebo si ráno ještě dřímám, nebo si něco čtu, dívám se na krajinu kolem, chvilka zastavení a rozjímání... Od jisté doby žiju naplno každou vteřinu a ne jenom některé. Tudíž žiju i ve vteřinách přepravy z místa na místo. A ne až tehdy, když se na dané místo přepravím. I půlhodinovou chůzi brzy ráno a výstup do kopce po mnoha schodech si naplno užívám a nepokládám za nutné zlo, jako by tomu bylo kdysi, když jsem ještě nevěděla, co je v životě důležité, než jsem si sáhla na své dno. Život se mi za tento můj přístup k němu odměňuje plnými přehršlemi darů. 
Dnes mám k patetice důvod, ale podrobnosti až někdy později. 
Vidíš, pro mě to je ztracený čas, který můžu využít jinak. Samozřejmě, že kdyby to nešlo jinak, našla bych si na cestování to hezké, jako třeba ty. S tvým dnem to nemá nic společného:-)
Není tady
No když jede člověk ráno do práce a odpoledne z práce, tak se to snad jakž takž hromadnou dopravou dá zvládat, ale když vezmu v potaz, kolik různorodých věcí musím během dne kolikrát oblítat a pozajišťovat, tak to bez auta nejde ani náhodou. Taky musíme mít každý své, protože máme kolikrát velmi různý program.
I když chápu, že to z hlediska životního prostředí není košer, dnes to prostě jinak nejde, doba je holt taková......rychlá......
Není tady
A já si myslím a dokonce vím, že to jsou jen výmluvy, že doba je rychlá. Doba je pouze taková, jakou si ji my sami uděláme. 
Taky obíhám a zajišťuji spoustu věcí, soukromně a hlavně pracovně, dokonce občas dojíždím na pracoviště skoro na druhém konci republiky...
Vše je v našich hlavách. 
Mio, nerozumím tvé poznámce o mém dni. Možná jsi jenom nepochopila, co jsem o mém dni napsala já.
Můj den se skládá ze všeho možného a z větší nebo menší části i z cestování. To jsem měla na mysli.