|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Judyna napsal(a):
A co když ta fotka je momentka, jen zachycení okamžiku....Já to třeba tak beru a opravdu se mí líbí, jelikžo v ní vidím opravdu jakýsi prapůvod, vznešenost, možná i smíření. (Prapůvod - možná jsem ovlivněna obrazy s křesťanskou tématikou s podobným výjevem) Bez ohledu na to, kdo tam je a jaký je mezi nimi vztah, co bylo před tím a potom. To je snad v případě umění zavádějící. Vždyť Vy jste to tím rozborem všechno nějak zničily...
Nemusí to snad být prvoplán - něco naaranžovat a pak prodat. To by byl opravdu hyenismus.
No konečně nějaký rozumný názor.
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 … ictvi.html
Ajajaj, asi sa tiež hrala na riaditeľku zemegule.
Není tady
Petra101 napsal(a):
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/259505-v-nepalu-upalili-zenu-vinili-ji-z-carodejnictvi.html
Ajajaj, asi sa tiež hrala na riaditeľku zemegule.
Na ubožejší komentář ses nezmohla? 
To bylo teda z hodně spodního šuplíku. 
Upravil(a) Xsara (18. 2. 2012 22:09)
Není tady
To jsem asi chyběla ve škole, když se probíralo upalování čarodějnic u hinduistů
....vím, že donedávna upalovali vdovy, ale co má být tohle? 
Nebo nám někdo vyrábí špatné mínění o Nepálu? Včera zpráva, že tam nějaký tata ukamenoval svoje tři dcery.... 
Není tady

haiel napsal(a):
To jsem asi chyběla ve škole, když se probíralo upalování čarodějnic u hinduistů
Nebo nám někdo vyrábí špatné mínění o Nepálu? Včera zpráva, že tam nějaký tata ukamenoval svoje tři dcery....
Nepalnews (ale jen pro silné povahy)
Žijeme v globalizovaném světě, tzn. že i prvky z jedné kultury se dnes velmi snadno přenáší do kultury jiné. Lidskou nenávist najdeš všude na světě a stejně tak jedince, kteří dokáží zfanatizovat dav a využít jej ku vlastnímu prospěchu ... tzn. možné je vše - i to, že hinduisté začnou upalovat čarůdy.
Upravil(a) Míša Kulička (18. 2. 2012 23:03)
Není tady
Míšo, přenáší se prvky, které se jeví jako společensky nebo ekonomicky výhodnější než ty stávající. Nebo ne?
Neumím si vysvětlit, co se Nepálcům jeví pokrokového na upálení ženy obviněné z čarodějnictví. A neumím si ani vysvětlit, proč by referovali o upálení čarodějnice i v případě, že by se jednalo o jakkoliv jinak motivovanou a provedenou vraždu ženy 
Díky za odkaz. Anglický komentář je stejný jak naše noviny a nepálsky neumím….z toho, co je vidět na videu se dá „uštrikovat“ 10 jinejch událostí….. fakt nerozumím
Snad nějaký skupinový šílenství či co 
Není tady

haiel napsal(a):
Míšo, přenáší se prvky, které se jeví jako společensky nebo ekonomicky výhodnější než ty stávající. Nebo ne?
Neumím si vysvětlit, co se Nepálcům jeví pokrokového na upálení ženy obviněné z čarodějnictví. A neumím si ani vysvětlit, proč by referovali o upálení čarodějnice i v případě, že by se jednalo o jakkoliv jinak motivovanou a provedenou vraždu ženy
Díky za odkaz. Anglický komentář je stejný jak naše noviny a nepálsky neumím….z toho, co je vidět na videu se dá „uštrikovat“ 10 jinejch událostí….. fakt nerozumímSnad nějaký skupinový šílenství či co
Haiel nezmatkuj. Já nepsala nic o společenské nebo ekonomické výhodnosti. Jen o tom, že mají jednotlivé kultury k sobě daleko blíže a navzájem se daleko více ovlivňují. A to, že toho někdo využil takovýmto brutálním způsobem ještě přece neznamená, že se tam od teď začnou upalovat čarodejnice jak na běžícím pásu ... to je to samé, jak kdyby někdo tvrdil, že české matky běžně zabíjí nebo týrají své děti, protože se loni mohl dočíst zprávy o 2 takových případech.
Není tady
Míšo, mě překvapilo, že tam jsou „čarodějnice“. Odborník pravda nejsem, jen je tohle pro mě novina. Zlá čarodějnice v takovéto kultuře...odkdy?? …..Já mám za to, že tam v těchto věcech ordinují šamani a to tradičně (mají autoritu a marody neupalují). Proto mě překvapilo, že tam někdo na popud šamana upálí čarodějnici. Kulatý čtvereček 
Není tady
no haile - já jsem se dočetla, že v té skupince, kdo tu čarodějnici "šel upálit" byli 2 šamani a jedno 8-mi leté dítě....
Není tady
Vem si z toho ponaučení, Zklamaná. Cizích šamanů s podivnýma manýrama je v Čechách plno a jsou schopný zblbnout spoustu lidí se sirkama. Tak buď hodná a choď brzo spat. 
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
Seli, já chápu tvůj postoj, chápu tu myšlenku, že tyto fotky mohou pomoct ... možná su letadlo já ... ale prostě mě u podobných fotek napadá už jen jediné: "ať už s tím jdou někam ..."
Možná už jen nedokážu rozlišit hyeny od ... nehyen.
Môže to by ť- a asi aj je - od prípadu k prípadu. Ak si ot niekto výslovne nežela (a väčšinou to ide dať najavo), tak by som to rešpektovala a nefotila. Ale inak by to mohlo pomôcť dobrej veci. Mmch, mňa oveľa viac poburuje fotiť ľudí napríkald pri náboženskom pohrúžení, modlitbe aleob podobne - tam fakt nevidím žiadnu pridanú hodnotu, okrem vyrušenia z posväteného sústredenia. 
Není tady

haiel napsal(a):
Nie sú v Nepále budhisti? Ale ono je to jedno, asi to nie je bežná praktika ani v jednom náboženstve... ale zasa, nerobme si ilúzie, čítala som knihu pražskej hindologičky, ktorá o.i. opisuje zvyky a napríklad chudobné hinduistické rodiny si z finančných dôvodov nechávajú len cca prvé dve dcéry a ak sa narodí tretia a ďalšia, existuje prastarý rituál, kto a ako ich zabije...
Na vidieku a vo veľkej chudobe sa to vraj praktikuje dodnes, India má problémy vykoreniť tento zvyk... 
Není tady

haiel napsal(a):
Míšo, mě překvapilo, že tam jsou „čarodějnice“. Odborník pravda nejsem, jen je tohle pro mě novina. Zlá čarodějnice v takovéto kultuře...odkdy?? …..Já mám za to, že tam v těchto věcech ordinují šamani a to tradičně (mají autoritu a marody neupalují). Proto mě překvapilo, že tam někdo na popud šamana upálí čarodějnici. Kulatý čtvereček
Aj šaman sa môže zvrhnúť - prečo by nemohol? A práve preto, že im ľudia veria až fanaticky, potom môžu urobiť niečo... povedzme yvymkajúce sa. Navyše, oni podľa mňa berú pozemský život a celú telesnú schránku trochu inak ako my... Ale toto vyzerá skôr ako záchvat pomsty a nie ako nejaký "očistný rituál".
Není tady
haiel napsal(a):
Vem si z toho ponaučení, Zklamaná. Cizích šamanů s podivnýma manýrama je v Čechách plno a jsou schopný zblbnout spoustu lidí se sirkama. Tak buď hodná a choď brzo spat.
Jako že bych se neměla moc projevovat (zejména po nocích), páč by těm šamanům mohla dojít trpělivost, jak bych se jim snažila svým logičnem bořit pískové hrady, že by mohli zvolat "hrrr na ni" ? 
Není tady
Film Boj o Jeruzalém.
Jaké mám štěstí, že jsem mohla vidět Jeruzalém, být v něm. I když nejsem Židovka
Kolika Židům nebylo toto štěstí dopřáno.
Já se tam jednou zase vrátím.
Jestli, Jeruzaléme, na tebe zapomenu, ať mi má pravice sloužit zapomene. Ať mi jazyk přilne k patru, nebudu-li si tě připomínat, nebudu-li Jeruzalém považovat za svou svrchovanou radost.
Žalm 137:5-6
A objevila jsem toto:
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/ … alem-26033
Upravil(a) majkafa (26. 2. 2012 15:52)
majkafa musela žít v minulým životě v jeruzalémě, když ji pořád tak bere :-)
Není tady
Myslím, že ano. I cítím, ve které době.
Doma mám na zdi velký obraz Jeruzaléma - pohled z Olivové hory. Stejný, ze stejného místa, kde jsem poprvé v tomto životě viděla Jeruzalem já.
Snad ho takhle zase jednou uvidím...
přeju ti, aby jo 
Upravil(a) PPavlaa (26. 2. 2012 17:03)
Není tady
Tato písnička o Jeruzalému se líbí zase mně. A moc, i když jsem tam nikdy nebyla. Omlouvám se, že jsem 
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/ … lata-55364
Není tady
Děkuji, Judyno. Tuhle písničku neznám. Pavlínu Jíšovou mám ráda ještě z časů, kdy zpívala se Žalmanem.
V tom klipu jsou krásné fotky. Tam všude jsem byla. Krásná připomínka.
Moc rádo se stalo.
Není tady
Mě dnes zaujalo toto: ve zprávách jsem ráno slyšela, že v USA se cena benzínu blíží v přepočtu k 20 korunám (něco přos 18 kč) a že tamní lidé houfně začínají jezdit hromadnou dopravou a metrem. U nás je benzín jednou tak drahý a aut jezdí čím dál více. Chápu lidi z dědiny, jelikož jsou hodně zrušeny autobusy, tak musí být v rodině dvě auta. Ale i lidé ve městě jezdí, i když v autě sedí jen jeden. Proč nejdou pěšky či nevyužívají hromadné dopravy? Je to nějaká potupa, jet veřejnou dopravou? Ćasto slyším názor, že tam jezdí jen socky. Jsem z malého města, všude se dá dojít, ale lidi jedou i malý kousek autem. Přitom nadávají na drahotu. Jedou i na zahradu vzdálenou 10 minut pěšky autem, aniž by třeba vezli něco těžkého, vezou jen sebe. To už jsme tak lenošní?
Není tady

Judyna napsal(a):
Mě dnes zaujalo toto: ve zprávách jsem ráno slyšela, že v USA se cena benzínu blíží v přepočtu k 20 korunám (něco přos 18 kč) a že tamní lidé houfně začínají jezdit hromadnou dopravou a metrem. U nás je benzín jednou tak drahý a aut jezdí čím dál více. Chápu lidi z dědiny, jelikož jsou hodně zrušeny autobusy, tak musí být v rodině dvě auta. Ale i lidé ve městě jezdí, i když v autě sedí jen jeden. Proč nejdou pěšky či nevyužívají hromadné dopravy? Je to nějaká potupa, jet veřejnou dopravou? Ćasto slyším názor, že tam jezdí jen socky. Jsem z malého města, všude se dá dojít, ale lidi jedou i malý kousek autem. Přitom nadávají na drahotu. Jedou i na zahradu vzdálenou 10 minut pěšky autem, aniž by třeba vezli něco těžkého, vezou jen sebe. To už jsme tak lenošní?

Máš správný postřeh Judyno.Manžel dojíždí asi 12 km do práce do jiného města.Každý den jde v 6 ráno na bus svižným krokem,cca 10 min apak od toho autobusu ještě cca 15min do firmy,krokem ještě svižnějším,záleží jaký řidič jede a to téměř za každého počasí,je-li horko nebo zima a kluzké chodníky-to se pak spíš klouže,než jde.A zpět totéž,takže jsme spočítali,že měsíčně takto nachodí možná 60 km,o zdravém pohybu nemluvě.Všichni jeho kolegové+dělnice ale jezdí autem,jen sejdou schody,sednou do auta,dojedou před dům,kolikrát během jen 3 min,aby vystoupili a svalili se na sedačku či k PC doma.
Když je manžel služebně v zahraničí,chodí tam opět do firmy pěšky,chodníky prázdné,on je za exota,ale nedá si tohle vzít a ví moc dobře,že to dělá jen pro sebe a necítí povinnost tohle nikomu vysvětlovat a je mu taky fuk,co si oněm kdo myslí, či ne,i když ti,kdo ho znají,ho za socku rozhodně považovat nemohou.
A zvláště v tom zahraničí,jak jeho kolegové všude jenom jezdí,tak pak po práci se hrnou (kolikrát se sebezapřením)do posiloven,kvůli pohybu,jak krátkozraké,že.
S tím nikdo nic neudělá,je to o mylšení každého jedince.To máš např.to samo,že lidé i dnes v klidu platí za vedení běžného účtu třeba 180, 200,-Kč/měs., i když by tohle u jiné banky měli v poho zdarma.Použila jsem tohlo přirovnání,jako vysvětlení nekonečné lidské hlouposti a lenosti.
A zapomněla jsem podotknout,že auto máme a v zahraničí má manžel také k dispozici jejich auto,ale o tom to přeci vůbec neni.

Upravil(a) Jaku (13. 3. 2012 12:30)
Není tady
Já auto nemám a jezdím všude vlakem a nechápu lidi, co o nás, jezdících hromadnou dopravou mluví jako o sockách a mnozí ještě s despektem. Jen aby se jednou nedivili... 
A na novém pracovišti chodím od vlaku a k vlaku ještě pěšky půl hodinu tam - závěrečný výstup po 238 schodech do prudkého kopce a domů - tyto schody zase směrem dolů. A jak se to začíná projevovat pozitivně na mé kondičce. 
Ano, jsem líná, ale halt když musím, tak musím.
A auto si kvůli tomu kupovat nebudu, řidičák dělat taky ne, to by pro mě byl trest, kdybych musela řídit auto. 
Upravil(a) majkafa (13. 3. 2012 12:29)
Já auto taky nemám, naštěstí ho nepotřebuju a taky jezdím vlakem, když je třeba. I když řidičák mám.
Je to tak, Jaku. Lidé chodí málo pěšky a pak to dohánějí v zaprděných cvičebnách či posilovnách. A já se přiznám, že i když mám možnost jet autem, jdu raděj pěšky, protože každý pohyb je dobrý.
Není tady