Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#5801 6. 8. 2021 20:48

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co vás dnes inspirovalo k zamyšlení (od Blossom) II.

Vnímám a cítím to taky tak. big_smile
Jenže strašně moc párů se po čase zas rozpůlí... sad Možná proto v mnoha případech ty počty. Jako kdyby už od začátku uvažovali, že se to může stát.

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#5802 6. 8. 2021 20:59

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

vrabčáku, to bylo to první, co jsem řešila s chlapem! Nikde přece není psáno, že spolu lidé zůstanou na věky. Byla jsem v úplně cizím kraji, bez rodinného zázemí, sama..  Musela jsem řešit, kam bych šla, jaké jsou ceny nájmů, volné byty, atp. To ostatně průběžně sleduji dodnes big_smile Lehce zpanikařím, když je na trhu nedostatek volných bytů lol Vůbec to není o tom, že bych měla zaječí úmysly, ale chci znát své možnosti, vždycky.. Zpočátku byl muž lehce nejistý, ale teď po těch letech kouká po cenách bytů/domů/pronájmů se mnou a občas mě na něco zajímavého upozorní big_smile

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#5803 6. 8. 2021 21:07

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

To jsou ti racionání a praktičtí. big_smile
Pobavilas mě. wink lol

Seneca

Není tady

#5804 6. 8. 2021 21:15

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

To jsou ti racionání a praktičtí. big_smile
Pobavilas mě. wink lol

I my se tím bavíme (zatím) stolt

Není tady

#5805 6. 8. 2021 21:23

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Vnímám a cítím to taky tak. big_smile
Jenže strašně moc párů se po čase zas rozpůlí... sad Možná proto v mnoha případech ty počty. Jako kdyby už od začátku uvažovali, že se to může stát.

V dnešní době je důležité myslet i na sebe a chránit se. V dnešní době je ta rozvodovost a rozchodovost vysoká.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#5806 26. 8. 2021 11:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Palomita napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Palomito, děkuji za odpověď! Ale ani tak mě úplně nezajímalo, jak to máme doma, ale spíš ten konkrétní případ. V tom jak by se lidi zachovali rodna

Tak si místo oznamovacího dej podmiňovací způsob big_smile Však jaký je rozdíl v tom, jak jsme se v reálu zachovali a v tom, jak bychom se zachovali, když situace je stejná? Když vím, že je to muž, se kterým chci být už celý život, tak peníze sloučím. Pokud mám pochyby a nejsem si jistá, nechám peníze rozdělené. Důležité je, aby v tom byli spokojeni ti dva. wink Na pořízení baráku jsem dělala ručitele a vše zaplatila ze svého účtu a výplaty, je psán pouze na muže. Ještě jsme zdaleka nebyli manželé. Rozhodně tento postup nedoporučuji nikomu dalšímu, protože to, že nám to vyšlo a nenamlela jsem si při tom ústa je 1) zázrak  2) klika při volbě partnera a 3) neustálá práce na vztahu. S mužem jsme spolu nikdy nechodili, rovnou jsme spolu začali bydlet, tak nevím, proč si vymýšlet nějaké co by, kdy by.. od začátku byly peníze sloučené a protože má výplata byla tenkrát nejen větší, ale chodila i na účet, nabízelo se toto řešení wink Na to, abych někomu skládala účty mě neužije. Samozřejmě, že jsou i partneři, kteří řeší dovolenou a jeden z nich na ni nemá, ale tohle myšlení nikdy nepochopím, ani v podmiňovacím způsobu smile Pokud mám peníze, máme oba, pokud nemám, nemáme oba. Na tento styl života je ale zapotřebí, aby se partneři shodli v hodnotách a prioritách! Na druhou stranu, pokud se s někým neshodnu v hodnotách a prioritách, asi s ním ani neztrácím čas společným bydlením nebo nedej bože plánováním budoucnosti.. rodna

Ja som to mala zamladi podobne ako Ty, ale škaredo som na to doplatila... Takže som už opatrnejšia.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5807 26. 8. 2021 11:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Jj, jasně, každý tohle vidí jinak tummenupp Proto mi to téma přišlo zajímavé a otevřela jsem ho tady.
Na tý diskusi, kde se ta slečna na to ptá, tak u ní ji partner řekl, že on bude platit hypotéku a ona bude platit všechny energie a jídlo, drogerii za oba dva. Což jsem vyvalila oči a majzla bych ho po hlavě. Jelikož slečna téma založila, tak se jí to asi také úplně nezdá.

Ještě si můžou založit třetí účet (společný), kam budou měsíčně oba dva posílat stejnou částku a z toho se bude platit vše, vč. hypotéky. Když peníze dojdou, zase oba pošlou stejnou částku a bude to vyrovnané. Pak se tomu nemusí dávat jména a rozdělovat kdo za co platí.

tummenupp godlike

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5808 26. 8. 2021 11:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Palomita napsal(a):

vrabčák napsal(a):

A co takhle přihlédnout při domlouvání o tom, kdo co bude platit, i k výšce příjmů?

Možná proto jí nabídl, aby měla tu menší nákladovou položku? Ale částky nevíme, takže je to jen o domněnkách. Každopádně už to, že dívčina návrh zpochybňuje, jasně naznačuje, že jen kalkuluje a vypočítává. Kdyby na to neměla, může jasně říct, že si to nemůže dovolit a neřeší, co si o tom myslí ostatní. Dle mého za nájem a stravu pro sebe utratí víc, jak za energie a stravu pro dva.. ale opět, neznáme čísla..  Mnohem lepší by bylo, kdyby mu řekla, ok, budu hradit většinu jídla, ale potřebuju příspěvek, než to řešit na diskuzích. Nikdo jí s tím neporadí a hlavně to za ní nikdo nevyřeší.. wink

U mňa by to teda ani omylom nebola MENŠIA čiastka, ale naopak o hodne väčšia. hmm A nesúhlasila by som - ideálne mi pripadá sčíta spoločné výdaje a ich financovanie si rozdeli napolovicu. Súhlasím ale, že splácanie hypotéky (čiastočné) by mohla slečna zaráta namiesto prípadného podnájmu.

Brita

Není tady

#5809 28. 9. 2021 15:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Včera.... nová práčka mi nie a nie ís... Je to taká so 6, zmyslom a ukazuje sa, že aj jej panička bude musie ma 6, zmysel (žiaden návod na použitie ani nič podobné nehrozí, samozrejme!). Práčku som vytiahla z elektriny- inak sa nedá vypnú - a potom naplnila, pustila... a nič. Dnes mi napadlo, že musí ma prázdny bubon, už keď je zapnutá, naplni ho môžem až potom, aby si kočka sama zistila, čo a kožko perie - a tak veru aj funguje... Ukazuje sa, že aj domáci spotrebič môže by intelektuálna výzva cool

Brita

Není tady

#5810 28. 9. 2021 18:03

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

godlike  A jen hezky pere a vydrží to dělat hoooooooodně dlouho! big_smile
Ale je divné to vytahování šňůry ze zásuvky... sad ; radši zkus vypátrat, jak ji vypnout normálně.

Upravil(a) vrabčák (28. 9. 2021 18:06)

Seneca

Není tady

#5811 1. 10. 2021 17:01

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Dnes jsou to 2 roky, co zemřel Karel Gott hjarta

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#5812 2. 10. 2021 7:56

vera
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Včera.... nová práčka mi nie a nie ís... Je to taká so 6, zmyslom a ukazuje sa, že aj jej panička bude musie ma 6, zmysel (žiaden návod na použitie ani nič podobné nehrozí, samozrejme!). Práčku som vytiahla z elektriny- inak sa nedá vypnú - a potom naplnila, pustila... a nič. Dnes mi napadlo, že musí ma prázdny bubon, už keď je zapnutá, naplni ho môžem až potom, aby si kočka sama zistila, čo a kožko perie - a tak veru aj funguje... Ukazuje sa, že aj domáci spotrebič môže by intelektuálna výzva cool

to si musím zapamatovat.................ale to bude už problém...dumbom

Není tady

#5813 2. 10. 2021 15:21

mia
♥♥♥♥♥♥-

No já ty přechytralé spotřebiče s milionem zbytečných funkcí nemám moc ráda......není nad jednoduchý blbuvzdorný tongue

Není tady

#5814 4. 10. 2021 15:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

Selima napsal(a):

to si musím zapamatovat.................ale to bude už problém...dumbom

Ešte treba vždy aktívne pootoči kolečkom, aj keď periem furt na ten istý program - ale tým sa výpočet zádrhelov už končí. stolt Práčička fachčí ako hodinky, perie, žmýka, suší... Budem jej musie vymyslie nejaké pekné meno, keď už sa zaradila do rodiny.

Brita

Není tady

#5815 4. 10. 2021 17:47

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

tummenupp Prostě to musíš vzít vždycky od nuly o několik stupňů nejspíš doleva. Bez matematiky to nepůjde. big_smile

Seneca

Není tady

#5816 5. 10. 2021 13:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Jj, tak nejako... šiesty zmysel + matika big_smile , ale hlavne, že fachčí!

Brita

Není tady

#5817 10. 10. 2021 13:51

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Poslední dny jsem se viděla jako odhlášená. Přihlásit jsem se nemohla, stránky se ukazovaly jako neexistující. Chvilkama jsem tam viděla něco jako "takové komentáře jsou nepřípustné...,"a pod...
va
Číst jsem mohla, můj komentář v "Očkování" tam nebyl.
Co se stalo?
Jsem už pár dní doma nemocná. Teploty, bolesti průdušek, rýma.
Snad to byly jen halucinace 🤪

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#5818 10. 10. 2021 14:12

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Rino, tak brzké uzdravení! smile

Seneca

Není tady

#5819 10. 10. 2021 15:03

rina
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuju, vrabčáčku, už je mi líp a jsem ráda že mě nezařaděj mezi "zemřelé s kovidem", ač jsem se jako umírající občas cítila. 🥵
Vlastně, čeho se bát, když jsem stejně nesmrtelná, že ano? 😋

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#5820 10. 10. 2021 18:48

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Taky přeji brzké uzdravení. Teď řádí prý nepříjemné virózy.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5821 10. 10. 2021 18:59

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak, taky mi tyto stránky blbnou. Používám Firefox, z toho se nyní vůbec nemůžu na Babi dostat. Teď jsem na Chromu...

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5822 10. 10. 2021 19:00

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ale taky to docela blbne koukám...

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5823 10. 10. 2021 20:15

rina
♥♥♥♥♥♥♥

rina napsal(a):

Poslední dny jsem se viděla jako odhlášená. Přihlásit jsem se nemohla, stránky se ukazovaly jako neexistující. Chvilkama jsem tam viděla něco jako "takové komentáře jsou nepřípustné...,"a pod...
va
Číst jsem mohla, můj komentář v "Očkování" tam nebyl.
Co se stalo?
Jsem už pár dní doma nemocná. Teploty, bolesti průdušek, rýma.
Snad to byly jen halucinace 🤪

Mé "odhlášení", chybějící komentář, nemožnost přihlásit se, zmínka o nevhodném příspěvku... nejsou "blbnutím" stránek 😋
"Halucinacema" jsem chtěla jenom zlehčit věc, která mě překvapila. 🙄

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#5824 28. 7. 2022 18:58

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Jak je vše tak relativní! Teď byla reklama na zprávy.... "rohlík už brzy bude stát 5,- Kč". Nemám tušení, kolik stojí teď... ale jak bych byla šastná za cenu rohlíku za 5,- Kč a lebedila si, jak je levný! godlike

- Gary Smith

Není tady

#5825 28. 7. 2022 20:10

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Jak je vše tak relativní! Teď byla reklama na zprávy.... "rohlík už brzy bude stát 5,- Kč". Nemám tušení, kolik stojí teď... ale jak bych byla šastná za cenu rohlíku za 5,- Kč a lebedila si, jak je levný! godlike

Tebe vlastně cena mouky a nedostatek obilí nijak netrápí, jestli si dobře vzpomínám smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí