18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vnímám a cítím to taky tak.
Jene straně moc párů se po čase zas rozpůlí... Moná proto v mnoha případech ty počty. Jako kdyby u od začátku uvaovali, e se to můe stát.
Není tady
vrabčáku, to bylo to první, co jsem řeila s chlapem! Nikde přece není psáno, e spolu lidé zůstanou na věky. Byla jsem v úplně cizím kraji, bez rodinného zázemí, sama.. Musela jsem řeit, kam bych la, jaké jsou ceny nájmů, volné byty, atp. To ostatně průběně sleduji dodnes Lehce zpanikařím, kdy je na trhu nedostatek volných bytů Vůbec to není o tom, e bych měla zaječí úmysly, ale chci znát své monosti, vdycky.. Zpočátku byl mu lehce nejistý, ale teď po těch letech kouká po cenách bytů/domů/pronájmů se mnou a občas mě na něco zajímavého upozorní
Není tady
To jsou ti racionání a praktičtí.
Pobavilas mě.
Není tady
vrabčák napsal(a):
To jsou ti racionání a praktičtí.
Pobavilas mě.
I my se tím bavíme (zatím)
Není tady
vrabčák napsal(a):
Vnímám a cítím to taky tak.
Jene straně moc párů se po čase zas rozpůlí... Moná proto v mnoha případech ty počty. Jako kdyby u od začátku uvaovali, e se to můe stát.
V dnení době je důleité myslet i na sebe a chránit se. V dnení době je ta rozvodovost a rozchodovost vysoká.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Palomito, děkuji za odpověď! Ale ani tak mě úplně nezajímalo, jak to máme doma, ale spí ten konkrétní případ. V tom jak by se lidi zachovali
Tak si místo oznamovacího dej podmiňovací způsob Vak jaký je rozdíl v tom, jak jsme se v reálu zachovali a v tom, jak bychom se zachovali, kdy situace je stejná? Kdy vím, e je to mu, se kterým chci být u celý ivot, tak peníze sloučím. Pokud mám pochyby a nejsem si jistá, nechám peníze rozdělené. Důleité je, aby v tom byli spokojeni ti dva. Na pořízení baráku jsem dělala ručitele a ve zaplatila ze svého účtu a výplaty, je psán pouze na mue. Jetě jsme zdaleka nebyli manelé. Rozhodně tento postup nedoporučuji nikomu dalímu, protoe to, e nám to vylo a nenamlela jsem si při tom ústa je 1) zázrak 2) klika při volbě partnera a 3) neustálá práce na vztahu. S muem jsme spolu nikdy nechodili, rovnou jsme spolu začali bydlet, tak nevím, proč si vymýlet nějaké co by, kdy by.. od začátku byly peníze sloučené a protoe má výplata byla tenkrát nejen větí, ale chodila i na účet, nabízelo se toto řeení Na to, abych někomu skládala účty mě neuije. Samozřejmě, e jsou i partneři, kteří řeí dovolenou a jeden z nich na ni nemá, ale tohle mylení nikdy nepochopím, ani v podmiňovacím způsobu Pokud mám peníze, máme oba, pokud nemám, nemáme oba. Na tento styl ivota je ale zapotřebí, aby se partneři shodli v hodnotách a prioritách! Na druhou stranu, pokud se s někým neshodnu v hodnotách a prioritách, asi s ním ani neztrácím čas společným bydlením nebo nedej boe plánováním budoucnosti..
Ja som to mala zamladi podobne ako Ty, ale karedo som na to doplatila... Take som u opatrnejia.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Jj, jasně, kadý tohle vidí jinak Proto mi to téma přilo zajímavé a otevřela jsem ho tady.
Na tý diskusi, kde se ta slečna na to ptá, tak u ní ji partner řekl, e on bude platit hypotéku a ona bude platit vechny energie a jídlo, drogerii za oba dva. Co jsem vyvalila oči a majzla bych ho po hlavě. Jeliko slečna téma zaloila, tak se jí to asi také úplně nezdá.Jetě si můou zaloit třetí účet (společný), kam budou měsíčně oba dva posílat stejnou částku a z toho se bude platit ve, vč. hypotéky. Kdy peníze dojdou, zase oba polou stejnou částku a bude to vyrovnané. Pak se tomu nemusí dávat jména a rozdělovat kdo za co platí.
Není tady
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
A co takhle přihlédnout při domlouvání o tom, kdo co bude platit, i k výce příjmů?
Moná proto jí nabídl, aby měla tu mení nákladovou poloku? Ale částky nevíme, take je to jen o domněnkách. Kadopádně u to, e dívčina návrh zpochybňuje, jasně naznačuje, e jen kalkuluje a vypočítává. Kdyby na to neměla, můe jasně říct, e si to nemůe dovolit a neřeí, co si o tom myslí ostatní. Dle mého za nájem a stravu pro sebe utratí víc, jak za energie a stravu pro dva.. ale opět, neznáme čísla.. Mnohem lepí by bylo, kdyby mu řekla, ok, budu hradit větinu jídla, ale potřebuju příspěvek, ne to řeit na diskuzích. Nikdo jí s tím neporadí a hlavně to za ní nikdo nevyřeí..
U mňa by to teda ani omylom nebola MENIA čiastka, ale naopak o hodne väčia. A nesúhlasila by som - ideálne mi pripadá sčíta spoločné výdaje a ich financovanie si rozdeli napolovicu. Súhlasím ale, e splácanie hypotéky (čiastočné) by mohla slečna zaráta namiesto prípadného podnájmu.
Není tady
Včera.... nová práčka mi nie a nie ís... Je to taká so 6, zmyslom a ukazuje sa, e aj jej panička bude musie ma 6, zmysel (iaden návod na pouitie ani nič podobné nehrozí, samozrejme!). Práčku som vytiahla z elektriny- inak sa nedá vypnú - a potom naplnila, pustila... a nič. Dnes mi napadlo, e musí ma prázdny bubon, u keď je zapnutá, naplni ho môem a potom, aby si kočka sama zistila, čo a kožko perie - a tak veru aj funguje... Ukazuje sa, e aj domáci spotrebič môe by intelektuálna výzva
Není tady
A jen hezky pere a vydrí to dělat hoooooooodně dlouho!
Ale je divné to vytahování ňůry ze zásuvky... ; radi zkus vypátrat, jak ji vypnout normálně.
Upravil(a) vrabčák (28. 9. 2021 18:06)
Není tady
Dnes jsou to 2 roky, co zemřel Karel Gott
Není tady
Selima napsal(a):
Včera.... nová práčka mi nie a nie ís... Je to taká so 6, zmyslom a ukazuje sa, e aj jej panička bude musie ma 6, zmysel (iaden návod na pouitie ani nič podobné nehrozí, samozrejme!). Práčku som vytiahla z elektriny- inak sa nedá vypnú - a potom naplnila, pustila... a nič. Dnes mi napadlo, e musí ma prázdny bubon, u keď je zapnutá, naplni ho môem a potom, aby si kočka sama zistila, čo a kožko perie - a tak veru aj funguje... Ukazuje sa, e aj domáci spotrebič môe by intelektuálna výzva
to si musím zapamatovat.................ale to bude u problém...
Není tady
No já ty přechytralé spotřebiče s milionem zbytečných funkcí nemám moc ráda......není nad jednoduchý blbuvzdorný
Není tady
vera napsal(a):
Selima napsal(a):
to si musím zapamatovat.................ale to bude u problém...
Ete treba vdy aktívne pootoči kolečkom, aj keď periem furt na ten istý program - ale tým sa výpočet zádrhelov u končí. Práčička fachčí ako hodinky, perie, mýka, suí... Budem jej musie vymyslie nejaké pekné meno, keď u sa zaradila do rodiny.
Není tady
Prostě to musí vzít vdycky od nuly o několik stupňů nejspí doleva. Bez matematiky to nepůjde.
Není tady
Jj, tak nejako... iesty zmysel + matika , ale hlavne, e fachčí!
Není tady
Poslední dny jsem se viděla jako odhláená. Přihlásit jsem se nemohla, stránky se ukazovaly jako neexistující. Chvilkama jsem tam viděla něco jako "takové komentáře jsou nepřípustné...,"a pod...
Číst jsem mohla, můj komentář v "Očkování" tam nebyl.
Co se stalo?
Jsem u pár dní doma nemocná. Teploty, bolesti průduek, rýma.
Snad to byly jen halucinace 🤪
Není tady
Rino, tak brzké uzdravení!
Není tady
Děkuju, vrabčáčku, u je mi líp a jsem ráda e mě nezařaděj mezi "zemřelé s kovidem", ač jsem se jako umírající občas cítila. 🥵
Vlastně, čeho se bát, kdy jsem stejně nesmrtelná, e ano? 😋
Není tady
Taky přeji brzké uzdravení. Teď řádí prý nepříjemné virózy.
Není tady
Jinak, taky mi tyto stránky blbnou. Pouívám Firefox, z toho se nyní vůbec nemůu na Babi dostat. Teď jsem na Chromu...
Není tady
Ale taky to docela blbne koukám...
Není tady
rina napsal(a):
Poslední dny jsem se viděla jako odhláená. Přihlásit jsem se nemohla, stránky se ukazovaly jako neexistující. Chvilkama jsem tam viděla něco jako "takové komentáře jsou nepřípustné...,"a pod...
Číst jsem mohla, můj komentář v "Očkování" tam nebyl.
Co se stalo?
Jsem u pár dní doma nemocná. Teploty, bolesti průduek, rýma.
Snad to byly jen halucinace 🤪
Mé "odhláení", chybějící komentář, nemonost přihlásit se, zmínka o nevhodném příspěvku... nejsou "blbnutím" stránek 😋
"Halucinacema" jsem chtěla jenom zlehčit věc, která mě překvapila. 🙄
Není tady
Jak je ve tak relativní! Teď byla reklama na zprávy.... "rohlík u brzy bude stát 5,- Kč". Nemám tuení, kolik stojí teď... ale jak bych byla astná za cenu rohlíku za 5,- Kč a lebedila si, jak je levný!
Není tady
LENNNA napsal(a):
Jak je ve tak relativní! Teď byla reklama na zprávy.... "rohlík u brzy bude stát 5,- Kč". Nemám tuení, kolik stojí teď... ale jak bych byla astná za cenu rohlíku za 5,- Kč a lebedila si, jak je levný!
Tebe vlastně cena mouky a nedostatek obilí nijak netrápí, jestli si dobře vzpomínám
Není tady