18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
LENNNA napsal(a):
Jj, jasně, kadý tohle vidí jinak Proto mi to téma přilo zajímavé a otevřela jsem ho tady.
Na tý diskusi, kde se ta slečna na to ptá, tak u ní ji partner řekl, e on bude platit hypotéku a ona bude platit vechny energie a jídlo, drogerii za oba dva. Co jsem vyvalila oči a majzla bych ho po hlavě. Jeliko slečna téma zaloila, tak se jí to asi také úplně nezdá.
Jetě si můou zaloit třetí účet (společný), kam budou měsíčně oba dva posílat stejnou částku a z toho se bude platit ve, vč. hypotéky. Kdy peníze dojdou, zase oba polou stejnou částku a bude to vyrovnané. Pak se tomu nemusí dávat jména a rozdělovat kdo za co platí.
Není tady
LENNNA napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Asi si bere byt na hypotéku sám, kdyby se rozeli...... To ostatní nejspí budou platit, jak se dohodnou.
vrabčáku, ví, e toto není ani maličko vzáleně odpověď na padlou otázku?
V tu chvíli mě toho opravdu víc nenapadlo. Vzala jsem to trochu na hůl, uznávám.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Jj, jasně, kadý tohle vidí jinak Proto mi to téma přilo zajímavé a otevřela jsem ho tady.
Na tý diskusi, kde se ta slečna na to ptá, tak u ní ji partner řekl, e on bude platit hypotéku a ona bude platit vechny energie a jídlo, drogerii za oba dva. Co jsem vyvalila oči a majzla bych ho po hlavě. Jeliko slečna téma zaloila, tak se jí to asi také úplně nezdá.Jetě si můou zaloit třetí účet (společný), kam budou měsíčně oba dva posílat stejnou částku a z toho se bude platit ve, vč. hypotéky. Kdy peníze dojdou, zase oba polou stejnou částku a bude to vyrovnané. Pak se tomu nemusí dávat jména a rozdělovat kdo za co platí.
ano, to je přehledné .............a asi se to nejvíc nabízí
Není tady
Mně by společný účet připadal praktický, někdo to má jinak. Kamarádka koupila dům, je na ni psaný. Částkou přispěl i její partner (mají sepsanou smlouvu). Začínali s obálkami, kam dávali stejnou částku, ona navrhla společný účet, ale něco jim na tomto způsobu nevyhovovalo, účet zruili a vrátili se k obálkám. Detaily neznám. Oba vzdělaní, vyí příjmy. Asi je těch způsobů, jak spolu hospodařit, mnohem víc.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Na tý diskusi, kde se ta slečna na to ptá, tak u ní ji partner řekl, e on bude platit hypotéku a ona bude platit vechny energie a jídlo, drogerii za oba dva. Co jsem vyvalila oči a majzla bych ho po hlavě. Jeliko slečna téma zaloila, tak se jí to asi také úplně nezdá.Jetě si můou zaloit třetí účet (společný), kam budou měsíčně oba dva posílat stejnou částku a z toho se bude platit ve, vč. hypotéky. Kdy peníze dojdou, zase oba polou stejnou částku a bude to vyrovnané. Pak se tomu nemusí dávat jména a rozdělovat kdo za co platí.
Jo, to bych souhlasila - společná hromádka na společné ití. Ale bez hypotéky
Ale takhle to ten pán nevidí... chce, aby ona platila (kromě hypotéky) úplně ve sama. No, snad se holčina rozhodne dobře.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Ale takhle to ten pán nevidí... chce, aby ona platila (kromě hypotéky) úplně ve sama. No, snad se holčina rozhodne dobře.
Proč bez hypotéky? Vak kdyby byly společně někde v pronájmu, tak taky bude přispívat na bydlení, ne? Jestli se jí nelíbí platit něco celé, rozdělit tedy na polovinu ve a je to bez dohadů. Naopak by to tedy brala? e ona bude platit celé bydlení a jetě půlku jídla a vyití? Jestli ano, tak je svatá, do toho bych zase nela já
Není tady
Irma napsal(a):
Mně by společný účet připadal praktický, někdo to má jinak. Kamarádka koupila dům, je na ni psaný. Částkou přispěl i její partner (mají sepsanou smlouvu). Začínali s obálkami, kam dávali stejnou částku, ona navrhla společný účet, ale něco jim na tomto způsobu nevyhovovalo, účet zruili a vrátili se k obálkám. Detaily neznám. Oba vzdělaní, vyí příjmy. Asi je těch způsobů, jak spolu hospodařit, mnohem víc.
Určitě je jich víc a jak je vidno, ne vem vyhovuje to stejné. Je to o domluvě a těm tvým známým se to evidentně povedlo a o tom to je.
Není tady
Jj, někdy se člověk a diví, jaké kotrmelce s penězi některé páry dělají. Proti gustu...
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Ale takhle to ten pán nevidí... chce, aby ona platila (kromě hypotéky) úplně ve sama. No, snad se holčina rozhodne dobře.Proč bez hypotéky? Vak kdyby byly společně někde v pronájmu, tak taky bude přispívat na bydlení, ne? Jestli se jí nelíbí platit něco celé, rozdělit tedy na polovinu ve a je to bez dohadů. Naopak by to tedy brala? e ona bude platit celé bydlení a jetě půlku jídla a vyití? Jestli ano, tak je svatá, do toho bych zase nela já
Tak v tomto se vůbec neshodneme Já bych druhému neplatila hypotéku ani náhodou. A platit mu ve - no to taky ani náhodou! Vyčůránek by si platil v klídku hypotéku a já bych ho ivila úplně? No dobře to vymyslel
Není tady
LENNNA napsal(a):
Tak v tomto se vůbec neshodneme Já bych druhému neplatila hypotéku ani náhodou. A platit mu ve - no to taky ani náhodou! Vyčůránek by si platil v klídku hypotéku a já bych ho ivila úplně? No dobře to vymyslel
Vak mu nemusí platit hypotéku, stačí, kdy si uhradí regulérní nájem, který se v daném městě platí. Přece tam nebude bydlet zadarmo?? Nebo ti přijde normální někde bydlet a neplatit nájem? Navíc vůbec netuíme o jakých číslech se tady bavíme. Ale u z principu mi přijde jako pěkně vyčůraná ona.. Nic neplatit, nic nekupovat a řeit jen sama sebe.. co s takovou? Z toho na mě vztah nekouká..
Není tady
A co takhle přihlédnout při domlouvání o tom, kdo co bude platit, i k výce příjmů?
Není tady
vrabčák napsal(a):
A co takhle přihlédnout při domlouvání o tom, kdo co bude platit, i k výce příjmů?
Moná proto jí nabídl, aby měla tu mení nákladovou poloku? Ale částky nevíme, take je to jen o domněnkách. Kadopádně u to, e dívčina návrh zpochybňuje, jasně naznačuje, e jen kalkuluje a vypočítává. Kdyby na to neměla, můe jasně říct, e si to nemůe dovolit a neřeí, co si o tom myslí ostatní. Dle mého za nájem a stravu pro sebe utratí víc, jak za energie a stravu pro dva.. ale opět, neznáme čísla.. Mnohem lepí by bylo, kdyby mu řekla, ok, budu hradit větinu jídla, ale potřebuju příspěvek, ne to řeit na diskuzích. Nikdo jí s tím neporadí a hlavně to za ní nikdo nevyřeí..
Není tady
Kadý si to udělá, jak mu to vyhovuje a jak se vzájemně domluví.
Já osobně bych nechala hypotéku úplně stranou, tu bych neplatila,ale náklady na bydlení, jídlo a to ostatní, to bych jela asi napůl, + bych přihodila určitě nějaké peníze na bydlení, tak 2-3 tisíce.Pokud by slečna byla v nájmu, také to zaplatí.
Není tady
Jsem pro, ale brala bych právě v úvahu i výku příjmů.
Není tady
Ano.
Není tady
V dnení době není výjimkou, kdy ena vydělává víc ne mu. To by se pak tedy mohlo i obrátit a ona by opravdu platila větinu.. Nevím, dle mého je zapotřebí najít kompromis, s ohledem nejen na příjmy, ale i celkové náklady. A do těch hypotéka patří, a chceme nebo ne. Nikdo netvrdí, e by mu měla posílat peníze na účet na kterém se splácí hypotéka. Ale platit něco za bydlení se mi zdá více ne korektní. A jestli on to pouije na úhradu hypotéky nebo nákup potravin je pak u druhá věc. Co říct na páry, kde mu musí platit alimenty a ena (současná partnerka) mu s nimi finančně pomáhá? Pokud se má jednat o stabilní a dlouhodobý vztah, jsou nejen příjmy, ale i náklady společné. A u s jedním účtem a nebo třemi a pak je opravdu jedno, jestli se těm nákladům říká hypotéka, alimenty nebo dluhy. Dělení na "moje x tvoje" by pro mě bylo značně ubíjející.
Není tady
... Ale platit něco za bydlení se mi zdá více ne korektní. A jestli on to pouije na úhradu hypotéky nebo nákup potravin je pak u druhá věc....
Taky si myslím. Jen s tím, e by to slečna neměla brát jako příspěvek na hypotéku, ale na bydlení (něco jako nájem). Protoe pokud by se rozeli, na byt si nárok činit nemůe.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Vak mu nemusí platit hypotéku, stačí, kdy si uhradí regulérní nájem, který se v daném městě platí. Přece tam nebude bydlet zadarmo?? Nebo ti přijde normální někde bydlet a neplatit nájem? Navíc vůbec netuíme o jakých číslech se tady bavíme. Ale u z principu mi přijde jako pěkně vyčůraná ona.. Nic neplatit, nic nekupovat a řeit jen sama sebe.. co s takovou? Z toho na mě vztah nekouká..
Ano, nepřijde mi normální příteli platit nájem. Já po příteli nikdy nájem nechtěla, fakt by mi to nepřilo normální. Nejsem cizí, abych na něm vydělávala. Vyčůránek je v tom příběhu z Vintedu on , stranej. Nevím jak to vidí ona, co by chtěla platit - to tam nepsala. Pochybuji, e nic. Já za sebe píu, e platit napůl vekeré náklady - energie, jídlo, drogerie, opravy... atd.
Půjdu se tam mrknout, jak to dopadlo, jestli napsala... doufám, e si to bydlení za takových podmínek rozmyslela.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Také dobrá úvaha... jestli psala pravdu, tak on bere mnohem mnohem více ne ona.
Není tady
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Moná proto jí nabídl, aby měla tu mení nákladovou poloku? Ale částky nevíme, take je to jen o domněnkách. Kadopádně u to, e dívčina návrh zpochybňuje, jasně naznačuje, e jen kalkuluje a vypočítává. Kdyby na to neměla, můe jasně říct, e si to nemůe dovolit a neřeí, co si o tom myslí ostatní. Dle mého za nájem a stravu pro sebe utratí víc, jak za energie a stravu pro dva.. ale opět, neznáme čísla.. Mnohem lepí by bylo, kdyby mu řekla, ok, budu hradit větinu jídla, ale potřebuju příspěvek, ne to řeit na diskuzích. Nikdo jí s tím neporadí a hlavně to za ní nikdo nevyřeí..
Palomito, coooo? Aby platila tu nií poloku? Tak u mě hypotéka nedělá zdaleka ani třetinu toho, co stojí to ostatní - energie a jídlo. Ani zdaleka se to tomu neblíí. Dnes energie stojí dost, ale hlavně jídlo. Nevím jak jinde, ale u nás bylo jídlo nejvyí poloka, fakt mnohem vyí ne samotná hypotéka. Nevím u nich přesná čísla, ani kde bydlí, ale pokud by to bylo alespoň trochu podobné, tak on by si vklídku splácel byt a ona by táhla ve ostatní a platila zhruba 3x tolik měsíčně ne on s vyím platem.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomito, coooo? Aby platila tu nií poloku? Tak u mě hypotéka nedělá zdaleka ani třetinu toho, co stojí to ostatní - energie a jídlo. Ani zdaleka se to tomu neblíí. Dnes energie stojí dost, ale hlavně jídlo. Nevím jak jinde, ale u nás bylo jídlo nejvyí poloka, fakt mnohem vyí ne samotná hypotéka. Nevím u nich přesná čísla, ani kde bydlí, ale pokud by to bylo alespoň trochu podobné, tak on by si vklídku splácel byt a ona by táhla ve ostatní a platila zhruba 3x tolik měsíčně ne on s vyím platem.
No to je právě ta zásadní otázka, protoe hypotéka můe být v klidu 20-30 tis. měsíčně A tím, e ty zásadní informace chybí, je zcela zbytečné se dohadovat o tom, co by kdo měl platit. V tebou uvedeném případě bych tedy rovnou raději platila tu hypotéku a nechápu proč jsi tedy tolik proti, kdy můou být hypotéky tak nízké.. Nějak jsem se v té hypotetičnosti ztratila
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
já utratím za jídlo minimum...........
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
No to je právě ta zásadní otázka, protoe hypotéka můe být v klidu 20-30 tis. měsíčně A tím, e ty zásadní informace chybí, je zcela zbytečné se dohadovat o tom, co by kdo měl platit. V tebou uvedeném případě bych tedy rovnou raději platila tu hypotéku a nechápu proč jsi tedy tolik proti, kdy můou být hypotéky tak nízké.. Nějak jsem se v té hypotetičnosti ztratila
Tak teď ti vůbec nerozumím V tom tučném. Já jsem proti naprosto - bez ohledu kolik hypotéka stojí, tedy splátka hypotéky.
Není tady
vera napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Moná proto jí nabídl, aby měla tu mení nákladovou poloku? Ale částky nevíme, take je to jen o domněnkách. Kadopádně u to, e dívčina návrh zpochybňuje, jasně naznačuje, e jen kalkuluje a vypočítává. Kdyby na to neměla, můe jasně říct, e si to nemůe dovolit a neřeí, co si o tom myslí ostatní. Dle mého za nájem a stravu pro sebe utratí víc, jak za energie a stravu pro dva.. ale opět, neznáme čísla.. Mnohem lepí by bylo, kdyby mu řekla, ok, budu hradit větinu jídla, ale potřebuju příspěvek, ne to řeit na diskuzích. Nikdo jí s tím neporadí a hlavně to za ní nikdo nevyřeí..Palomito, coooo? Aby platila tu nií poloku? Tak u mě hypotéka nedělá zdaleka ani třetinu toho, co stojí to ostatní - energie a jídlo. Ani zdaleka se to tomu neblíí. Dnes energie stojí dost, ale hlavně jídlo. Nevím jak jinde, ale u nás bylo jídlo nejvyí poloka, fakt mnohem vyí ne samotná hypotéka. Nevím u nich přesná čísla, ani kde bydlí, ale pokud by to bylo alespoň trochu podobné, tak on by si vklídku splácel byt a ona by táhla ve ostatní a platila zhruba 3x tolik měsíčně ne on s vyím platem.
já utratím za jídlo minimum...........
Jj, to věřím.... sama starí ena... ale nechtěj vidět tu sumu, co dokáe projíst mladý pár. U nás to bylo opravdu mnohem více ne hypotéka. Mnohem.
Není tady
Já taky. Jene kadý to tak nemá.
Jinak můj názor je ten, e kdy dva spolu ijí, a chtějí spolu zůstat, neměli by řeit, co je čí a kdo co platí, kdo bude co dědit, ale domluvit se na tom aby vyli , a podle toho se zařídit, tj. spočítat si své náklady a příjmy a s tím hospodařit. Kdy přemýlejí, co kdo dal - vzal, není to vztah, ale kalkul, obchod. Fuj!
Není tady