29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj těhulky, chtěla jsem se zeptat jste tu některá která otěhotněla po konizaci
děložního čípku ? Jste nějak víc hlídaný ? Podstoupili jste preventivně zákrok
provedení stehu kvůli předčasnému zkracování ?
Není tady
Ahoj,
konizaci čípku jsem měla někdy ve 23-24 letech. Otěhotněla jsem 2x ve 30 letech (první těhotenství nedopadlo, ale nebylo to kvůli čípku, bylo to zamlklé), poprvé jsem otěhotněla půl roku od snažení, podruhé měsíc snažení (4 měsíc od revize) a můj gynekolog čípek vůbec neřešil. Konizaci dělal on. Žádné speciální vyšetření v průběhu těhotenství ani žádný steh. Těhotenství OK, rodila jsem tedy dříve v 36 tt+1, ale kvůli tomu, že mě praskla voda. Čípek se mi za celou dobu těhotenství nijak nezkracoval. Od 27 tt jsem chodila do rizikové poradny do porodnice kvůli těhu cukrovce a tam to taky nikdo neřešil. Vlastně jediný, kdo se na to ptal, byla sestra na příjmu, když jsem šla rodit.
Takže můžeš být v klidu, myslím, že na průběh těhotenství by to nemělo mít vliv. Též jsem neslyšela, že by se nějaké speciální opatření kvůli tomu dělalo a tento zákrok podstoupilo více mých kamarádek. Možná ale záleží i na rozsahu samotného zákroku, nejlepší bude, když se zeptáš svého gynekologa.
Není tady
Konizaci jsem měla v 26dvaceti. Když mi bylo 35 otěhotněla jsem, celé těhotenství v pořádku, žádné otevírání , ale rodila jsem už v 34 týdnu (praskla mi plodová voda) holka byla KP - rodila jsem císařem.
žádné opatření během těhotenství jsem kvůli konizaci neměla.
Není tady
Ahojky, taky mám za sebou konizaci někdy v roce 2000, otěhotněla jsem 2009 a všechno v pořádku, jen mě gyndr. ke konco kontrolovala častěji, cca jednou za 14 dní v době kdy se mělo chodit jednou za 3 týdny jestli se čípek nezkracuje, jinak žádné speciální vyšetření.
Druhé těhotenství se na to snad nikdo ani neptal
Není tady
Stránky: 1