Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1076 9. 9. 2012 13:03

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co vás dnes nejvíc šokovalo XIV.

PPavlaa napsal(a):

mně přijde, že za nás to dětství bylo úplně jiný, lepší. nebyly počítače, nebyly mobily a další vymoženosti a hračky, jako jsou dneska, ale byla to paráda stolt

Mně se zdá, že jsme měli hezčí dětství, ono to totiž nebylo o tom, jak drahý jsme měli hračky a bůhvíco. My jsme si uměli hrát.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#1077 9. 9. 2012 13:18

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ale holky, dnešní děti budou zas vykládat svým dětem, že měly hezčí dětství.-)) tak to funguje už po generace. Navíc do toho taky mají co do činění rodiče, ty děti za to nemůžou, že nelítají po lesích, ale sedí u PC

Není tady

#1078 9. 9. 2012 16:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ale jdi, zrovna na tomhle vlákně by ti některé matky vysvětlily, proč nenechat děti sedět u pc, když to dělají tááák rády :-)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1079 9. 9. 2012 21:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ne všechny děti maj drahý hračky. Záleží na rodičích, jestli jim koupí všechno to, co se dá vidět v reklamách. U nás platilo, čím míň hraček, tím líp si hráli. Klukům stačila dvě velká nákladní auta, písek, a bylo.
KDyž vidím na některých fotkách co se všechno vejde do dětského pokojíčku, tak si říkám k čemu to.
MObily jsou dobrá věc, dítě může zavolat,že se zdrží, nebo kde je atd. (nejenom dítě)
Ve škole v dnešní době se učí jinak než za nás. Počítače a moderní technika. Tak nezáživný zeměpis. Ted je spousta dokumentárních filmů, takže děti nevidí jen naučnou teorii, ale můžou se toulavou kamerou vpravit přímo do míst, o kterých se učí. Můžou si je vygouglit, při angličtině si pustit film bez dabingu.
KOlik je pro holek dívčích románů. To závidím a vidím to jako plus. Za nás to byl snad jen Stanislav Rudolf. Nebylo co.
A moje děti, i když máme doma počítač, po loukách, po lesích lítaj. Lítaj na hřišti za balonem, hrajou za kostelem když se setmí na schovávanou.
Sedí na kostelní zdi, na schodech před školou  a povídaj si jako tenkrát my. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1080 9. 9. 2012 22:07

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Ale holky, dnešní děti budou zas vykládat svým dětem, že měly hezčí dětství.-)) tak to funguje už po generace. Navíc do toho taky mají co do činění rodiče, ty děti za to nemůžou, že nelítají po lesích, ale sedí u PC

stoltstolt

Není tady

#1081 9. 9. 2012 22:12

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Ne všechny děti maj drahý hračky. Záleží na rodičích, jestli jim koupí všechno to, co se dá vidět v reklamách. U nás platilo, čím míň hraček, tím líp si hráli. Klukům stačila dvě velká nákladní auta, písek, a bylo.
KDyž vidím na některých fotkách co se všechno vejde do dětského pokojíčku, tak si říkám k čemu to.
MObily jsou dobrá věc, dítě může zavolat,že se zdrží, nebo kde je atd. (nejenom dítě)
Ve škole v dnešní době se učí jinak než za nás. Počítače a moderní technika. Tak nezáživný zeměpis. Ted je spousta dokumentárních filmů, takže děti nevidí jen naučnou teorii, ale můžou se toulavou kamerou vpravit přímo do míst, o kterých se učí. Můžou si je vygouglit, při angličtině si pustit film bez dabingu.
KOlik je pro holek dívčích románů. To závidím a vidím to jako plus. Za nás to byl snad jen Stanislav Rudolf. Nebylo co.
A moje děti, i když máme doma počítač, po loukách, po lesích lítaj. Lítaj na hřišti za balonem, hrajou za kostelem když se setmí na schovávanou.
Sedí na kostelní zdi, na schodech před školou  a povídaj si jako tenkrát my. stolt

jéjda,díky za připomenutí,jako by namě dýchly ty staré dobré časy,chjo.

Cca před rokem mi zvonil mobil,zvednu to a tam se představí hned jménem můj bývalý spolužák ze zdš - no bylo to pro mě v tu chvíli takový moc milý pohlazení po duši a připadlo mi to,jako bychom na té zdš vlastně pořád byli a přitom je to 33 let,kdy jsme opouštěli osmičku:sjuk: A jeho jsem po té době vlastně slyšela poprvé - domlouval třídní sraz.

Není tady

#1082 9. 9. 2012 22:56

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

dusička napsal(a):

Hodně se tady probírají PC koukám ... ano tam je posun obrovský, za sebe můžu říct, že svůj první PC jsem měla někdy ve dvaceti (pominu-li ty, co jsme měli na střední a pak dál) ... a proto pro mě osobně bylo třeba hodně šokující, když jsem šla se synem k zápisu do školy a jeho součástí bylo i to, že děti posadili k počítačům (a následně pak v první třídě měli i pár hodin PC).

Není tady

#1083 9. 9. 2012 23:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Modroočka napsal(a):

Mně se zdá, že jsme měli hezčí dětství, ono to totiž nebylo o tom, jak drahý jsme měli hračky a bůhvíco. My jsme si uměli hrát.

Ale houbeles - to umějí ty dnešní zrovna tak. Minule jsem zapomněla vnučénce doma všechny hračky, u mně jich sice pár má, ale myslela jsem, že už si snima nepohraje, že jsou už takový zmáklý...bys viděla! Napřed byl z kostiček z nějaký stavebnice vlak, kterej vezl spoustu věcí a muselo se čekat na šraňky a jánevím co...a pak se kostičky změnily v lidi a nastala jako povodeň a kostičky byly zachraňovány ze střechy a nakonec i koza a pejsek, panečku! Kočičí hračka na gumě sloužila co vrtulník, bylo to drama na hodinu a půl...a dneska si vyhrála s prázdným ohništěm - pekly jsme tam jako masíčko pro celou rodinu a přikládaly kytky místo dřeva.
Kdepak....hrát si uměj pořád stejně smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#1084 10. 9. 2012 6:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi - par taky jsem včera večeřela polívku z trávy a bylinek. stolt (jako)

Není tady

#1085 10. 9. 2012 6:51

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Andrej - a to je dobře, že maj pár hodin i v první třídě. A troufnu si říct, že Tomášek to zvládl na jedničku. stolt

Není tady

#1086 10. 9. 2012 17:26

holcina
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

ale jdi, zrovna na tomhle vlákně by ti některé matky vysvětlily, proč nenechat děti sedět u pc, když to dělají tááák rády :-)

Tvůj syn sedí u PC nebo běhá venku?:-)

Není tady

#1087 10. 9. 2012 19:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, jsem hotová. Dnes jsem šla sbírat prádlo na venkovní balkon a aby se mi nezabouchly dveře od bytu, strčila jsem do zámku klíče. Ale zevnitř!!!

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1088 10. 9. 2012 19:25

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Judyna napsal(a):

Holky, jsem hotová. Dnes jsem šla sbírat prádlo na venkovní balkon a aby se mi nezabouchly dveře od bytu, strčila jsem do zámku klíče. Ale zevnitř!!!

tummenupp šikula!

Není tady

#1089 10. 9. 2012 19:51

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

To říkaj Ty ženský,který nemaj holky.
Ale jo, čeho je moc toho je příšliš. Modelku a zmalovanou z ní nedělám. Ale taky už měla namalovaný řasy, ne že ne. wink

ne, to říkaj ty, co jsou ještě pořád normální.
ale nic si z toho nedělej, šábnutejch matek je plno.
já to pořád říkám, že svět se zbláznil.

Zde souhlas. Americke holcicky jsou perverzni divadylko. Asi pro tamni frustrovany matky.

Ja kdyz vidim malou holcicku s nalakovanyma nehtama a nebo s melirovanymi vlasy, tak je mi lehce nevolno...
Dikybohu, ze moje mama tohle se mnou neprovadela. Ani nikdo z nejsirsiiii rodiny.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#1090 10. 9. 2012 19:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Tvůj syn sedí u PC nebo běhá venku?:-)

hádej ;-)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1091 10. 9. 2012 19:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

NO tak to nemá chybu, se tu tlemím. Promiň vím, je to spíš k pláči. Jak si to vyřešila? lolgrater

Není tady

#1092 10. 9. 2012 19:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

big_smilebig_smile

Není tady

#1093 10. 9. 2012 19:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

To říkaj Ty ženský,který nemaj holky.
Ale jo, čeho je moc toho je příšliš. Modelku a zmalovanou z ní nedělám. Ale taky už měla namalovaný řasy, ne že ne. wink

ne, to říkaj ty, co jsou ještě pořád normální.
ale nic si z toho nedělej, šábnutejch matek je plno.
já to pořád říkám, že svět se zbláznil.

Zde souhlas. Americke holcicky jsou perverzni divadylko. Asi pro tamni frustrovany matky.

Ja kdyz vidim malou holcicku s nalakovanyma nehtama a nebo s melirovanymi vlasy, tak je mi lehce nevolno...
Dikybohu, ze moje mama tohle se mnou neprovadela. Ani nikdo z nejsirsiiii rodiny.

stoltstolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí