Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 2. 3. 2006 10:51

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj

Bezvadné vaření na sklokeramické desce

Miriamko,
připojuji se k Tvému nadšení. Já mám sklokeramickou desku několik měsíců a jsem také nadšená. K tomu je výborná elektrická trouba, z té je pečení moučníků a maso neporovnatelně lepší než z plynové trouby.

Není tady

#2 3. 3. 2006 22:31

Folly
Host

Re: Bezvadné vaření na sklokeramické desce

Verča napsal(a):

Miriamko,
připojuji se k Tvému nadšení. Já mám sklokeramickou desku několik měsíců a jsem také nadšená. K tomu je výborná elektrická trouba, z té je pečení moučníků a maso neporovnatelně lepší než z plynové trouby.

Právě řeším, zda zůstat u plynového sporáku nebo si pořídit plynový se sklokeramickou deskou. Máte s tím někdo zkušenost?
Díky za odpověď.

#3 4. 3. 2006 9:53

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

No jo, ale co pak ty peníze za el.energii. Není to o moc dražší?

Není tady

#4 7. 3. 2006 11:45

Barbara
♥♥♥----

Mohu také vřele doporučit, ale pozor! V případě soužití případně návštěv  starších rodičů, stalo se mi, že otec na vypnutou plotýnku, která už tedy barevně nesvítila,
položil utěrku, naštěstí byl syn doma, takže zčernalou utěrku zhodil, ale jinak to bylo
ouvej. Takže na to pozor.

Není tady

#5 7. 3. 2006 22:30

jitta4
♥------

Varná deska super, mám ji už pět let. Dobře vypadá, super se myje. Je potřeba jen dát pozor na výběr nádobí. Nutné je naprosto rovné dno, jinak se "kynklají".  Mám zkušenost, že levné pánvičky se za čas zkroutí.

Není tady

#6 7. 3. 2006 22:33

jitta4
♥------

Když je plotýnka ještě horká, bliká senzor, takže každý ví, že si musí dát bacha. Nevím jak to má Barbara, moje senzory u plotýnky zhasnou až když jsou plotýnky opravdu bezproblémové.

Není tady

#7 7. 3. 2006 23:08

maya
♥♥♥♥♥--

Mám taky sklokeramickou desku a jsem spokojená, ale na plynu jsem samozřejmě taky vařila a tam mi zas víc vyhovovala možnost okamžité regulece tepla (na rozdíl od setrvačnosti u elektřiny). Nevýhodou plynového sporáku je o dost složitější čištění.

Není tady

#8 9. 3. 2006 12:48

Barbara
♥♥♥----

jitta4 napsal(a):

Když je plotýnka ještě horká, bliká senzor, takže každý ví, že si musí dát bacha. Nevím jak to má Barbara, moje senzory u plotýnky zhasnou až když jsou plotýnky opravdu bezproblémové.

Samozřejmě, že mám sensory, 4 malé kolečka, které svítí, než ploténka vychladne, ale to jaksi starý člověk snadno přehlédne.

Není tady

#9 9. 3. 2006 13:07

deves
♥♥♥----

jaké to je přejít z plynu na sklokeramiku?

Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

#10 18. 3. 2006 21:22

Silviána
Host

supermario Ahoj Holkyyyyyy,  já mám asi 1/2 roku sklokeramiku a doufám, že se nebudu divit až budem platit elektřinu. Jinak je to super věc, hlavně ta ůdržba se nadá srovnat s plynem. Doporučuji, ale nešetřete a kupte už s časovačem, ten využívám často.

#11 28. 3. 2006 0:07

Zdena
Host

deves napsal(a):

Také jsem renovovala kuchyň a nechtěla jsem se vzdát plynu.Pořídila jsem si plynovou sklokeramickou desku FAGOR.Mám ji přes 2 roky a je fajn.

#12 29. 3. 2006 9:47

deves
♥♥♥----

Zdena napsal(a):

deves napsal(a):

Také jsem renovovala kuchyň a nechtěla jsem se vzdát plynu.Pořídila jsem si plynovou sklokeramickou desku FAGOR.Mám ji přes 2 roky a je fajn.

Díky, já jsem z toho měla dost obavu, protože vždy jsem vařila jen na plynu, ale už vím po čem se dívat smile

Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

#13 3. 4. 2006 15:43

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Holky, jak sklokeramku čistíte?
Já jsem si na to pořídila nějaký speciální čistič od Sava, ale nejde to vyčistit úplně dokonale. A když mi na ni zasvítí sluníčko, vypadá to nemytě...
A občas použiju Cif na připečeniny. Prostě už nevypadá jako nová, takže je to normální nebo je to mnou?

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#14 4. 4. 2006 13:32

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Právě se rozhlížím po novém sporáku, takže asi bude s deskou. A jaké máte zkušenosti s dětma a vařením. Nedá se deska rozbít, když mi tam synátor trochu ukne s hrncem?

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#15 5. 4. 2006 14:21

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

My jsem už jednou desku měnili. Prodavač z kuchyňského centra, u kterého jsme si nechali linku udělat, přeměřoval skříńku na digestoř a spadl mu na desku z výšky cca 60 cm kovový zavinovací metr. Udělal se tam maličký důlek a my jsme pak dostali novou desku.
Jinak pokud mᚠtěžké hrnce - doporučuju desku s kovovým rámečkem. Občas mi hrnec "uklouzne" a rámeček mi desku několikrát zachránil.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí