Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 12. 2011 8:54

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Revmatická artritida

Kdo bojujete s tímhle nepříjemným onemocněním? Přišlo to tak náhle, odhad obv.lékařky byl napřed onemocnění dnou, ovšem vyklubala se nakonec z toho revmatická artritida. Trpěla jí moje babička. Bolí mě strašně klouby v celém těle, nejvíce zápěstí a prsty, nedám ruce v pěst, neudržím hrnek...nejhorší je, že jsem OSVČ jako pedikérka a v ruce neudržím ani skalpel. Nateklá jsem celá i v obličeji.
Nedokážu si představit, že bych byla vyřazena z práce grater.
Zatím jsem dostala anibiotika, antirevmatika, ale moc nezabírají, asi je to krátká doba. Celý včerejší den jsem seděla na netu a hltala informace, je to opravdu nevyléčitelné? A co vám zabírá, jaká léčba?

Není tady

#2 18. 12. 2011 12:17

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Re: Revmatická artritida

Zkus se mrknout na biologickou léčbu. Sice si nejsem jistá zda nemá nějaké negativní účinky, ale manželovi moc pomohla. I když na jinou nemoc. Nevyléčí, ale zastaví zánětlivé procesy. Taky ji nedají každému:-( bohužel je šíleně drahá

Není tady

#3 18. 12. 2011 18:37

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

zkusenost nemam, ale bude ti vadit, Kaco, kdyz se te naopak na neco zeptam? Premyslim, jestli muze byt artitida (artroza, jestli je to to samy ) to, ze rano, kdyz vylezam z postele, boli me kolena a klouby na prstech? Staci rozhejbat a je to fajn, ale prvopocatecni bolest je prece jen dost silna. Pred rokem mi rekli, ze mam artrozu krcni patere a ja nevim, jestli tohle je zhorseny stav nebo mi treba jenom chybi kalcium, kdyz jsem porodila relativne rychle za sebou dve deti? Rekni mi, nezacina to nahodou treba takhle nejak?

Jinak jsem slysela, ze artrozu hodne zlepsi, kdyz se ji sulc, ne ale umelotina. Proste pravy, prirodni nefalsovany sulc z rozvarenych nozicek, kosti a kuzi. Ten ja teda miluju s octem a cibuli.

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#4 18. 12. 2011 19:57

vitto
♥♥♥♥♥--

Artróza je degenerativní, artritida autoimunitní, biologickou léčbu ti předepíšou až když máš ruce zkroucené tak, že už jsou téměř nefunkční. Ale nebuď pesimistická, mám artritidu v rukou hodně let a chodí obvykle v takových epizodách, někdy je to hodně blbý a pak zas máš nějakou dobu pokoj. Existuje spousta protetických pomůcek, které ti zjednoduší život smile Bolí to, je to protivné,omezuje, ale není to pořád stejné, za čas se ti uleví. Mi hodně pomáhá rehabilitace horkým voskem a vůbec všeliké nahřívání.

Není tady

#5 19. 12. 2011 7:01

Blackie
Host

Ahoj, mám RA cca 5let. Začalo to bolestmi malých kloubů (klasika ruce, kotníky), CRP mi kolísá tak kolem 12 až 50, jak kdy, většinou to poznám podle bolesti. Otoky nemám, beru každé ráno Medrol (kortikoid), pak vždy v úterý ráno a večer Methotrexát, ve středu ráno Lanzul na žaludek (protože po Metho je mi vždycky blbě od žaludku, je to v podstatě věc na chemošku, a jak já říkám, mám středu jako "blicí" den) no a pak vždy v pátek Acidum folicum (kys. listovou) - která doplňuje hladinu v těle, protože při léčbě MTX se tato snižuje + snižuje nežádoucí účinky MTX. No a když je nejhůř tak na bolest Atrilom (je to prý něco novějšího, obvoďák ani nevěděl, co to je když mi to revmatoložka napsala). Každé dva měsíce krve, moč a kontrola, jednou za dva měsíce jaterní testy. Výsledky chemie - asi se to nehorší, oteklý obličej (říkají tomu měsíčkovitý, haha..každej si myslí, jak jsem vyžranej) + padání vlasů sad (vzhledem k mým vlasům před dvěma roky do půli zad je to dneska no comment).
Pokud nejde zrovna o ataku kdy to bolí neustále, celkem to jde. Když to bolí, špatně se pracuje (programuju, takže se blbě píše), nálada jde někam atd. to asi znáš + občas depky (ale prý to k tomu patří).
Mám stabilně v mrazáku takové ty gelové modré sáčky, když je blbě, pomáhá to. Zkoušel jsem bylinky a čaje, nefunguje. Na bolesti mám doma mast se zmijím jedem, nevím, jestli to tam opravdu je, nebo funguje placebo, ale fakt je, že mi to uleví když je to zlý. Spousta lidí si to zaměňuje s revma, ale RA je jak psala vitto autoimunitní nemoc kdy tělo napadá svoje vlastní buňky a projevuje se to permanentním zánětem malých kloubů.  Než zaberou prášky (myslím ty svinstva který beru já, ale asi i další co na to jsou) trvá to minimálně měsíc, i déle. Každopádně se pak nesmí náhle vysadit.
Biologickou léčbu opravdu dají jen nejhorším případům (což nechápu, protože pokud by pomohla práceschopným kteří mohou dělat na stát do rozpočtu, je to lepší než někdo na invalidním důchodu).
Pokud si o tom chceš přečíst více http://www.revmatoidni-artritida.nazory.cz/
Míval to děda, pak máma a teď já. Navíc jsem si to podpořil přecházením chřipek, na to bacha. Zrovna na to, jaký byl podzim v poho se mi to teď před vánocema zase rozjíždí sad

Upravil(a) Blackie (19. 12. 2011 7:03)

#6 20. 1. 2012 23:59

stixus
♥------

Moje máma má taky RA. Celý život měla permanentně angíny a takový ty respirační infekce nosohltan, průdušky atp. + poruchy imunity. No vyšla z toho RA. Má to asi dva roky, ale bohužel musím říct, že co pozoruju tak co 3 měsíce je to horší a horší. Hoooooodně se to podepisuje na psychice z důvodu, že prostě to dost omezuje a nejste už tak výkonní jak před nemocí + účinky kortikoidů (Bohužel jsem četl, že 90 procent s RA neumírá na tuto nemoc, ale na komplikace kortikoidů a cytostatik- metotrexát). Deprese, naprosto zborcená nálada s sociální život. Takže bohužel vše jde do kopru yikes(. Biologika by mohla dostat, ale bohužel tam nesmíte mít nikdy během života žloutenku tuším B nebo C, jinak by vás mohly zabít, to ona měla. Dopadlo to tak, že se vybralo mezi dvěma cestama- buď bude trpět jak pes a nebdue se hejbat, ale nebude mít zase žádný kortikoidy a cytostatika co vám roze*** organismus, nebo je mít bude, bude "nějak" fungovat, ale nakonec jí to dosti uškodí. Takže pokud můžete mít biologika, jste "v suchu". Nemají vedlejší účinky jako jiný léky, vyhnete se těm svinstvům a zabírají u 95% lidí tak, že nepoznáte, že jste nemocní. Bohužel yikes(

Není tady

#7 22. 1. 2012 19:38

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Káčo, to nemusí být hned RA, málokdo vůbec RA má ! Doktoři většinou nic neví,nepátrají, vsadím se, že za tím bude nějaká neléčená či zanedbaná infekce! Mě léčili asi 8 let RA, úplně jasnou....léky nepomáhaly, až jsem se začala o nemoc a léčbu zajímat sama. Zjistili  mi boreliozu, která se v chronicitě neléčí,protože to neumí, přesto, že páchá neskutečné škody na zdraví, které vedou až k invaliditě.  Revmatoložka mě doslova vyhodila, na infekčním však  také. Neustále mě posílali na psychiatrii, nyní mi diagnostikovali rakovinu. Pak věř doktorům!  grater Klíště jsi měla???
Tak, jak to popisuješ, to mám také.....

Není tady

#8 24. 1. 2012 8:16

elinka
♥♥♥♥---

ahoj, nemám vlastní zkušenosti s revmatoidní artritidou,ale setkala jsem se s desítkami takto nemocných lidí.Revmatoidní artritida je onemocnění, o kterém se opravdu dá říct,že je nevyléčitelné - ALE - dá se držet pod kontrolou a bez velkých potíží i po velmi dlouhou dobu.Způsob léčby je velmi individuální - základem jsou antirevmatika - nesteroidní a steroidní(kortikoidy) a pak chorobu modifikující léky - např.už zmíněný methotrexat  a jiné nebo již zmíněná biologická léčba (ta ale není vhodná pro každého, ne že by nebyla dostupná,ale musí se dát jen u přesně určených stavů, u kterých funguje). Základem je dostat se do péče kvalitního revmatologa, který se bude snažit ti pomoci, nejlépe do nějakého centra, které má přístup ke všem nejnovějším možnostem léčby. Je velkou pravdou,že psychika je u autoimunitních chorob, včetně revmatoidní artritidy, moc a moc důležitým faktorem pro průběh nemoci. Držím palce a přeju pevné nervy a velkou trpělivost.

Není tady

#9 24. 1. 2012 9:02

holcina
♥♥♥♥♥♥-

elinko, biologická léčba není běžně dostupná. Manžel na ni čekal více než dva roky než mu ji pojišťovna schválila:-( ale díky své skvělé doktorce, která se tomu věnuje ji dostal

Není tady

#10 25. 1. 2012 9:32

elinka
♥♥♥♥---

ale  já nepsala,že je běžně dostupná,ale že není nedostupná smile v centrech pro léčbu revmatických chorob je dostupnost i usnadněna různými studiemi, při kterých odpadá doprošování se na pojišťovně.. doufám,že tvému manželovi léčba pomohla smile

Není tady

#11 2. 9. 2012 20:22

pepek
♥♥-----

Na artrozu je udajne velmi ucinny a levny lek.Muzete si ho udelat sami.
Sacek ZLATYCH rozinek zalit ginem centimetr nad uroven rozinek.Prikryt platnem a nechat ulezet 14dnu v temnu a chladnu.Alcohol se musi odparit.Pote presypat do uzaviratelne sklenice a uzivat devet rozinek denne.

Není tady

#12 12. 4. 2013 14:18

Petra Fibromyalgik
♥------
Web

Nikdo nemá jen jednu diagnozu roll

Diagnózy se často překrývají a někdy trvá léta než jsou rozpoznány.

Třeba až třetina pacientů s RA má i fibromyalgii.

Kdyby měl někdo zájem o více informací: http://fibromyalgik.webnode.cz/novinky/ … nemocneni/

Není tady

#13 19. 9. 2014 17:58

Relka
♥------

Ahoj, touhle diagnózou trpí můj muž a našli jsme nějaký nový přípravek, myslím Senzycol, nebo nějak tak. Včera jsem jej objednali, tak jsem zvědavá. Obsahuje nějaké látky z bource či co.-)

Není tady

#14 8. 10. 2014 22:49

dasane
♥♥-----

Mám RA přes 20 let,jsem v ID. ted končím dvouletou bioléčbu ,od lékaře jsem ji nedostala i když mám prsty skroucené,přešla jsem k jinému lékaři a dostala bio,ale od firmy z belgie,je to výzkum léku,který se používá 7 let.Nejlepší prý na světě,vyhrál mezi všemi bio. 1místo.

Není tady

#15 31. 3. 2015 13:50

jancabednarova
♥------

Dobrý den, moc díky za rady, které jsem si přečetla v diskuzi přede mnou. Je fajn vědět že v tom nejsem sama, když mě bolí klouby. A to nejen po práci, ale nejvíc asi když jsem v klidu a nic nedělám. Už jsem zkoušela hodně věcí, doplňky, masti, léky. Vše relativně bez úspěchu. Pak jsem se nechal ukecat na jiný jídelníček a upravit stravu a pozoruji částečné zlepšení. I když to asi nikdy nebude ideální. Snad to někdo nevezme jako reklamu, Info jsem čerpala všude možně, i v výše uvedených linků i odsud http://bolesttela.cz/bolesti-kloubu/ Víc hlav víc ví. Ale každý je jedinečný, co mne pomohlo, nemusí u jiných fungovat.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí