27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
No, chcela som jej da konkrétny návrh, lepí ako pedikúra, keď teda je to taká katastrofa... ale nepoznám pomery v ČR neviem ani, odkiaž Je - to je podža mňa dos podstatná informácia. Lebo ak je ďalia alternatíva k pedikúre sociálka , tak to podža mňa nie je bohvieaká vyhliadka.
Není tady
rejka napsal(a):
Káča napsal(a):
brela2004 napsal(a):
Přátelé, děkuji vám za názory. Je mi jasný, e to nebude jednoduchý, ale jinou monost u nemám a ze sociálky ít nechci - ani by to nestačilo. Po absolvování rekvalifikace a rozjídění činnosti, dává úřad práce 80000,- nenávratnou půjčku, ale musí se podnikat 2 roky, nebo se musí příspěvek vrátit. Take základ by byl. Jsem z města, kde je na kadým rohu kosmetika, modelá nehtů, masáe, ... ale pedikůra jen zřídka. Je to nepříli lákavý obor. Chce to sluný místo / co by bylo/, nějaká ta reklama a prostě bojovat. Nebo byste měl někdo jiný návrh na vydělání peněz ?
Pedikúra jen zřídka...a ví, proč? Je to dřina ze nedoceněnou práci, kterou Ti jetěznepříjemňuje hygiena. Vidím, jak v naem městě vznikají nové a nové pedikúry, velké reklamy, spousta nadení, akce....a pak za rok zase mizí.
Z jakého města jsi?Gumové zdravotnické rukavice a rouku na obličej ( no někdy moná i tít
)...jo,a pod nos kafrová mast,kdy je to "lahůdka"...
Rejko, tomu nějak nerozumím. To si předtím ty nohy nemáčej v nějaké lázni ? Nikdy jsem na pedikůře tedy nebyla, ale kdy chodívala babička, tak něco takového jí tam dělali.
A u nás v domě je kadeřnictví, kde si kadeřnice přibrala i pedikůru. Nikdy jsem tam nekoukala, ale je to kamrlík a ani tam není wc, take někdy s tou hygienou to nebude tak horké.
Ale s tím výdělkem.. asi nic moc. Nevím tedy jak jinde, ale můj éf platí přes 200, aby se vidělalo na minimální zdravotní a sociální, tak se musí udělat 20 lidí, tedy jestli počítám dobře. Take kdy se daří a je to rozběhlé, .. tak je to práce na 3 dny ? Pak nájem, elektřina, dalí 3 dny.. ? No, ne si nasbírá klientelu, musí to být docela fuka. Kamarádka dělá kadeřnici, kolegyně pedikérka tam dělá od rána do večera a teď bere objednávky na březen,,
Jsou určitě lidi, kteří se bez toho prostě neobjejdou...
Není tady
a co takhle rekvalifikace na sanitářku..a pak se nechat zaměstnat v nemocnici,nebo v DD..je to sice dřina a nic moc placená, ale peníze za to jsou
Není tady
Tak jak to tu pročítám, tak jsem s pedikúrou silně na vákách. Moje profese je admin. pracovnice a to u rok hledám bez úspěchu. iju sama, take si musím vydělat na nájem, inkaso, ....... Sociální příspěvek je minimum, s tím bych nepřeila. Taky bych nechtěla 10 let do důchodu ivořit, ale důstojně ít. Take něco vymyslet musím !!!
Není tady
Brelo nevím kde ije, ale myslím, e rekvalifikace do sociálních slueb by moná byla perpektivnějí. neuvaovala jsi o tom? Jde ale taky o to na co se člověk cítí, a jaký k tomu má osobní postoj.
Není tady
Brelo, já osobně bych si udělala v dnení době rekvalifikaci takovou, abych měla co nejdříve jistou práci, bez nějakých investic a s jistým pravidelným výdělkem.
Aby ses toti pak nedivila (v té pedikúře), e nebude mít některý měsíce ani na zaplacení nájmu.
Něco bych Ti poradila, ale nevím, jaká jsi nátura...jsi sama, nějaký věk u má-udělej si rekvalifikaci na pečovatelku a pokud umí aspoň částečně německy (co nae generace umí), tak si dej inzerát (nebo najdi) v Německu. Moje známá pedikérka u neměla nervy na tuhle práci, tak odela do Německa pečovat o starou paní. Vydělá si pohádkově a u se ani nechce vrátit. Je tam o tuhle profesi velký zájem ze strany postiených, nebo starých nemohoucích lidí.
Není tady
Káčo, má pravdu
Brelo, jestli Ti můu poradit, tak bych se nad Káčiným návrhem poctivě zamyslela. Dělala jsi celý ivot v kanceláři, má pravděpodobně střední ekonomické vzdělání, je Ti přes padesát. Realita je tvrdá - rok jsi bez práce, kterou hledá ve svém oboru a já Ti natvrdo říkám, e do té administrativy se ve svém věku u velmi pravděpodobně nevrátí Na podnikání zapomeň, to je ve Tvém věku s nulovými zkuenostmi a nulovým základním kapitálem v době krize finanční sebevrada, co u jsme si říkali.
Já vidím alternativu, kterou tady nastínila Káča, za velmi schůdnou a zkusila bych jít po této cestě - procvičit si němčinu a udělat si kurs pracovníka v sociálních slubách, abych měla jazykové znalosti a osvědčení pro výkon pečovatelské práce v Německu nebo Rakousku Protoe - upřímně řečeno - co tady ?!?
Není tady
Kiara napsal(a):
Já vidím alternativu, kterou tady nastínila Káča, za velmi schůdnou a zkusila bych jít po této cestě - procvičit si němčinu a udělat si kurs pracovníka v sociálních slubách, abych měla jazykové znalosti a osvědčení pro výkon pečovatelské práce v Německu nebo Rakousku
Protoe - upřímně řečeno - co tady ?!?
Toté, co tam, ale asi za míň . Ale Káča dosti rozumně zmiňovala náturu. Zauvauj brelo, zdali ji má. Také je výhodou řidičák. A důleitá je fyzická kondice, včetně jisté festovnosti postavy. Tím nemyslím, e bys měla být zavalitá
. Kdyby klienti byli v pořádku, ádnou pečovatelku by nepotřebovali
.
Není tady