Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 11. 12. 2011 22:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: neskončit pod mostem

No, chcela som jej da konkrétny návrh, lepší ako pedikúra, keď teda je to taká katastrofa... ale nepoznám pomery v ČR  neviem ani, odkiaž Je - to je podža mňa dos podstatná informácia. Lebo ak je ďalšia alternatíva k pedikúre sociálka hmm , tak to podža mňa nie je bohvieaká vyhliadka.

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#27 11. 12. 2011 23:24

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

rejka napsal(a):

Káča napsal(a):

brela2004 napsal(a):

Přátelé, děkuji vám za názory. Je mi jasný, že to nebude jednoduchý, ale jinou možnost už nemám a ze sociálky žít nechci - ani by to nestačilo.  Po absolvování rekvalifikace a rozjíždění činnosti, dává úřad práce 80000,- nenávratnou půjčku, ale musí se podnikat 2 roky, nebo se musí příspěvek vrátit. Takže základ by byl. Jsem z města, kde je na každým rohu kosmetika, modelហnehtů, masáže, ...  ale pedikůra jen zřídka. Je to nepříliš lákavý obor. Chce to slušný místo / což by bylo/, nějaká ta reklama a prostě bojovat.  Nebo byste měl někdo jiný návrh na vydělání peněz ?

Pedikúra jen zřídka...a víš, proč? Je to dřina ze nedoceněnou práci, kterou Ti ještěznepříjemňuje hygiena.  Vidím, jak v našem městě vznikají nové a nové pedikúry, velké reklamy, spousta nadšení, akce....a pak za rok zase mizí.
Z jakého města jsi?

Gumové zdravotnické rukavice a roušku na obličej ( no někdy možná i štít big_smile )...jo,a pod nos kafrová mast,když je to "lahůdka"...

Rejko, tomu nějak nerozumím. To si předtím ty nohy nemáčej v nějaké lázni ?  Nikdy jsem na pedikůře tedy nebyla, ale když chodívala babička, tak něco takového jí tam dělali.
A u nás v domě je kadeřnictví, kde si kadeřnice přibrala i pedikůru. Nikdy jsem tam nekoukala, ale je to kamrlík a ani tam není wc, takže někdy s tou hygienou to nebude tak horké.
Ale s tím výdělkem.. asi nic moc. Nevím tedy jak jinde, ale můj šéf platí přes 200, aby se vidělalo na minimální zdravotní a sociální, tak se musí udělat 20 lidí, tedy jestli počítám dobře. Takže kdyš se daří a je to rozběhlé, .. tak je to práce na 3 dny ?  Pak nájem, elektřina, další 3 dny.. ?   No, než si nasbírá klientelu, musí to být docela fuška.  Kamarádka dělá kadeřnici, kolegyně pedikérka tam dělá od rána do večera a teď bere objednávky na březen,, 
Jsou určitě lidi, kteří se bez toho prostě neobjejdou...

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#28 12. 12. 2011 16:47

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

a co takhle rekvalifikace na sanitářku..a pak se nechat zaměstnat v nemocnici,nebo v DD..je to sice dřina a nic moc placená, ale peníze za to jsou

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#29 13. 12. 2011 14:12

brela2004
♥♥♥----

Tak jak to tu pročítám, tak jsem s pedikúrou silně na vážkách. Moje profese je admin. pracovnice a to už rok hledám bez úspěchu. Žiju sama, takže si musím vydělat na nájem, inkaso, .......    Sociální příspěvek je minimum, s tím bych nepřežila. Taky bych nechtěla 10 let do důchodu živořit, ale důstojně žít.  Takže něco vymyslet musím !!!

Není tady

#30 13. 12. 2011 15:16

klementýna
♥♥-----

Brelo nevím kde žiješ, ale myslím, že rekvalifikace do sociálních služeb by možná byla perpektivnější. neuvažovala jsi o tom? Jde ale taky o to na co se člověk cítí, a jaký k tomu má osobní postoj.

Není tady

#31 13. 12. 2011 15:58

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Brelo, já osobně bych si udělala v dnešní době rekvalifikaci takovou, abych měla co nejdříve jistou práci, bez nějakých investic a s jistým pravidelným výdělkem.
Aby ses totiž pak nedivila (v té pedikúře), že nebudeš mít některý měsíce ani na zaplacení nájmu.
Něco bych Ti poradila, ale nevím, jaká jsi nátura...jsi sama, nějaký věk už máš-udělej si rekvalifikaci na pečovatelku a pokud umíš aspoň částečně německy (což naše generace umí), tak si dej inzerát (nebo najdi) v Německu. Moje známá pedikérka už neměla nervy na tuhle práci, tak odešla do Německa pečovat o starou paní. Vydělá si pohádkově a už se ani nechce vrátit. Je tam o tuhle profesi velký zájem ze strany postižených, nebo starých nemohoucích lidí.

Není tady

#32 13. 12. 2011 16:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Káčo, mᚠpravdu stolt tummenupp

Brelo, jestli Ti můžu poradit, tak bych se nad Káčiným návrhem poctivě zamyslela. Dělala jsi celý život v kanceláři, mᚠpravděpodobně střední ekonomické vzdělání, je Ti přes padesát. Realita je tvrdá - rok jsi bez práce, kterou hledᚠve svém oboru a já Ti natvrdo říkám, že do té administrativy se ve svém věku už velmi pravděpodobně nevrátíš hmm Na podnikání zapomeň, to je ve Tvém věku s nulovými zkušenostmi a nulovým základním kapitálem v době krize finanční sebevražda, což už jsme si říkali.

Já vidím alternativu, kterou tady nastínila Káča, za velmi schůdnou a zkusila bych jít po této cestě - procvičit si němčinu a udělat si kurs pracovníka v sociálních službách, abych měla jazykové znalosti a osvědčení pro výkon pečovatelské práce v Německu nebo Rakousku stolt Protože - upřímně řečeno - co tady ?!?

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#33 13. 12. 2011 17:27

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Já vidím alternativu, kterou tady nastínila Káča, za velmi schůdnou a zkusila bych jít po této cestě - procvičit si němčinu a udělat si kurs pracovníka v sociálních službách, abych měla jazykové znalosti a osvědčení pro výkon pečovatelské práce v Německu nebo Rakousku stolt Protože - upřímně řečeno - co tady ?!?

Totéž, co tam, ale asi za míň vissla. Ale Káča dosti rozumně zmiňovala náturu. Zauvažuj brelo, zdali ji máš. Také je výhodou řidičák. A důležitá je fyzická kondice, včetně jisté festovnosti postavy. Tím nemyslím, že bys měla být zavalitá big_smile. Kdyby klienti byli v pořádku, žádnou pečovatelku by nepotřebovali smile.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí