27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Je mi 53 let a u přes rok jsem nezaměstnaná. Dělávala jsem na obchodním oddělení. Zjistila jsem, e mě v tomto věku u asi nikdo nezaměstná, tak jsem se rozhodla, postarat se sama o sebe. Uvauji o rekvalifikaci na pedikérku. Myslíte si, e je to dobrý nápad ?
Není tady
Ja myslim, ze urcite. Proc nezacit treba vysokou skolu ? Ja si myslim, ze pojem "vek" je jenom omluva tech, kterym se nic nechce delat.
Upravil(a) Dita.L (8. 12. 2011 17:47)
Není tady
Já si nemůu dovolit vzdělání, já potřebuji peníze na ivobytí.
Není tady
brela2004 napsal(a):
Je mi 53 let a u přes rok jsem nezaměstnaná. Dělávala jsem na obchodním oddělení. Zjistila jsem, e mě v tomto věku u asi nikdo nezaměstná, tak jsem se rozhodla, postarat se sama o sebe. Uvauji o rekvalifikaci na pedikérku. Myslíte si, e je to dobrý nápad ?
Brelo, nápad určitě dobrej, ale - vesnice, malý město, velký město?.... bude klientela?....bude snadno přístupná? ... kde je nejblií pedikúra, jaké má ceny, co vechno nabízí...má tohle zmapovaný?
Není tady
Sestra mojí kamarádky to takhle vyřeila - dělá pedikúru stařečkům v DD. Vydělá si sice málo, ale uiví se.
Není tady
"Brelo, nápad určitě dobrej, ale - vesnice, malý město, velký město?.... bude klientela?....bude snadno přístupná? ... kde je nejblií pedikúra, jaké má ceny, co vechno nabízí...má tohle zmapovaný?"
Naprosto souhlas. A ...
V dnení době zruených závodů, kde se něco vyrábělo, skoro kadý vydělává na kadém, někdo vám bude chtít udělat nehty, někdo vás ostříhá, někdo vám poleze do domácnosti a bude vám chtít radit jak investovat peníze, dalí vás dohoní na ulici s nabídkou operátora, ten vám prodá kytku a ten zase ono.
Dnes dělat v péči o tělo chce počáteční investici a nějakou dobu vydělávat vůbec nebude, proto musí mít něco do začátků a pak velkou snahu, pevné nervy, dobré schopnosti, snahu se učit, dovednost jednat s lidmi, netítit se lidského těla, smradů, plísní ... a protoe pedikérky jsou dnes na kadém rohu, tak třeba bude jenom koukat z výlohy a nula od nuly pojde.
Ale kdy na to bude mít a bude mít i něco do začátků a sto věcí okolo toho, tak se t ř e b a chytne.
Dobrý je, mít v začátcích jetě nějakou práci a nebo alespoň brigádu, kde vydělá peníze alespoň na ivotní základy, tam bude dělat třeba 6 hodin denně a pak 6 hodin denně někde v provozovně budee lákat zákazníka. Třeba se to potom povede a rozjede. Jestli ustojí ty dvanáctky kadý den. Ale třeba se zmátoří a bude za vodou.
Roznodutí je jenom na tobě.
Upravil(a) Hnevka (10. 12. 2011 0:14)
Není tady
brela2004 napsal(a):
a nemusí být na zahájení této ivnosti zpočátku nějaký "ručitel" ?
Není tady
brela2004 napsal(a):
Zalezi v jak velkem meste zijes......
Není tady
Frigo napsal(a):
brela2004 napsal(a):
Jj, pokud jde o rekvalifikační kurz (pozor aby byl akreditovaný MMT), musí k němu být jednoletá praxe v oboru, která se dá nahradit na ten jeden rok odborným zástupcem.
Pokud má dotyčný vzdělání v oboru, není odborný zástupce třeba.
Není tady
Hnevka napsal(a):
"Brelo, nápad určitě dobrej, ale - vesnice, malý město, velký město?.... bude klientela?....bude snadno přístupná? ... kde je nejblií pedikúra, jaké má ceny, co vechno nabízí...má tohle zmapovaný?"
Naprosto souhlas. A ...
V dnení době zruených závodů, kde se něco vyrábělo, skoro kadý vydělává na kadém, někdo vám bude chtít udělat nehty, někdo vás ostříhá, někdo vám poleze do domácnosti a bude vám chtít radit jak investovat peníze, dalí vás dohoní na ulici s nabídkou operátora, ten vám prodá kytku a ten zase ono.
Dnes dělat v péči o tělo chce počáteční investici a nějakou dobu vydělávat vůbec nebude, proto musí mít něco do začátků a pak velkou snahu, pevné nervy, dobré schopnosti, snahu se učit, dovednost jednat s lidmi, netítit se lidského těla, smradů, plísní ... a protoe pedikérky jsou dnes na kadém rohu, tak třeba bude jenom koukat z výlohy a nula od nuly pojde.
Ale kdy na to bude mít a bude mít i něco do začátků a sto věcí okolo toho, tak se t ř e b a chytne.
Dobrý je, mít v začátcích jetě nějakou práci a nebo alespoň brigádu, kde vydělá peníze alespoň na ivotní základy, tam bude dělat třeba 6 hodin denně a pak 6 hodin denně někde v provozovně budee lákat zákazníka. Třeba se to potom povede a rozjede. Jestli ustojí ty dvanáctky kadý den. Ale třeba se zmátoří a bude za vodou.
absolutní souhlas ...
Není tady
Já bych jen dodala, e v dnení době začít dělat na L pedikérku, kdy jsem rok nezaměstnaná, bez peněz a nemám ani počáteční kapitál, ani zajitěnou klientelu je podle mě naprostá fantasmagorie.
brelo, uvědom si, e jakmile získá ivnosák, jsi okamitě povinna začít platit státu sociálku a zdravotku a nikoho nezajímá, e třeba nemá klienty a tím pádem ani příjmy!!! Jak bys to dělala, kdyby ses rozjíděla, nevydělala by sis ani na slanou vodu a u bys byla povinna platit státu povinné odvody - z čeho?!? Pokud jsi na tom u dneska mizerně, byla bys na tom po získání ivnosáku jetě hůř a kdy bys nebyla schopna platit státu povinné odvody, naskakovaly by Ti jetě ke vemu dluhy!!!
A být bez peněz a jetě ke vemu zadluená, to není nic pro Tebe, Ty potřebuje stálou - jakoukoliv práci a ne si snít bláhový sen, jak po získání ivnosáku začne vydělávat ...
Není tady
Přátelé, děkuji vám za názory. Je mi jasný, e to nebude jednoduchý, ale jinou monost u nemám a ze sociálky ít nechci - ani by to nestačilo. Po absolvování rekvalifikace a rozjídění činnosti, dává úřad práce 80000,- nenávratnou půjčku, ale musí se podnikat 2 roky, nebo se musí příspěvek vrátit. Take základ by byl. Jsem z města, kde je na kadým rohu kosmetika, modelá nehtů, masáe, ... ale pedikůra jen zřídka. Je to nepříli lákavý obor. Chce to sluný místo / co by bylo/, nějaká ta reklama a prostě bojovat. Nebo byste měl někdo jiný návrh na vydělání peněz ?
Není tady
Hnevka napsal(a):
Naprosto souhlas. A ...
Přesně tak. Pedikúru (a masáe) dělám u 2Olet a na rovinu...není to dnes vůbec jednoduché.
Na začátku počítej tak s rokem a dvěma, ne si vytvoří takovou klientelu, aby jsi měla zaplněný diář a uivila se. A nebo taky nikdy.
Počáteční investice je taky značná. A začínající pedikérky to nemají jednoduché. Já bych dnes nechtěla popravdě začínat.
Problém je taky v tom, e lidé začínají (a zvlá ty starí)třit a odpoutějí si tyhle sluby, pokud to nutně nepotřebují.
Není tady
Ivana napsal(a):
Sestra mojí kamarádky to takhle vyřeila - dělá pedikúru stařečkům v DD. Vydělá si sice málo, ale uiví se.
Ivano, dokáu si představit, e tohle má jen jako přivýdělek k třeba podpoře v nezaměstnanosti, nebo invalidnímu.
Mimo to, e mám salon, kde dělám pedikúru, jednou týdně dopoledne dojídím do DD. Tam se nemůou dát takové ceny za pedikúru, jako v normální provozovně, tak to opravdu na uivení absolutně není.
Není tady
Frigo napsal(a):
brela2004 napsal(a):
Musí mít garanta, za kterého taky platí, je to někdo, kdo to dělá nějakou dobu a zaručí se za něj, písemně na Ú.
Není tady
Kiara napsal(a):
Já bych jen dodala, e v dnení době začít dělat na L pedikérku, kdy jsem rok nezaměstnaná, bez peněz a nemám ani počáteční kapitál, ani zajitěnou klientelu je podle mě naprostá fantasmagorie.
brelo, uvědom si, e jakmile získá ivnosák, jsi okamitě povinna začít platit státu sociálku a zdravotku a nikoho nezajímá, e třeba nemá klienty a tím pádem ani příjmy!!! Jak bys to dělala, kdyby ses rozjíděla, nevydělala by sis ani na slanou vodu a u bys byla povinna platit státu povinné odvody - z čeho?!? Pokud jsi na tom u dneska mizerně, byla bys na tom po získání ivnosáku jetě hůř a kdy bys nebyla schopna platit státu povinné odvody, naskakovaly by Ti jetě ke vemu dluhy!!!
A být bez peněz a jetě ke vemu zadluená, to není nic pro Tebe, Ty potřebuje stálou - jakoukoliv práci a ne si snít bláhový sen, jak po získání ivnosáku začne vydělávat ...
Není tady
brela2004 napsal(a):
Přátelé, děkuji vám za názory. Je mi jasný, e to nebude jednoduchý, ale jinou monost u nemám a ze sociálky ít nechci - ani by to nestačilo. Po absolvování rekvalifikace a rozjídění činnosti, dává úřad práce 80000,- nenávratnou půjčku, ale musí se podnikat 2 roky, nebo se musí příspěvek vrátit. Take základ by byl. Jsem z města, kde je na kadým rohu kosmetika, modelá nehtů, masáe, ... ale pedikůra jen zřídka. Je to nepříli lákavý obor. Chce to sluný místo / co by bylo/, nějaká ta reklama a prostě bojovat. Nebo byste měl někdo jiný návrh na vydělání peněz ?
Pedikúra jen zřídka...a ví, proč? Je to dřina ze nedoceněnou práci, kterou Ti jetě znepříjemňuje hygiena. Vidím, jak v naem městě vznikají nové a nové pedikúry, velké reklamy, spousta nadení, akce....a pak za rok zase mizí.
Z jakého města jsi?
Není tady
Káča napsal(a):
brela2004 napsal(a):
Pedikúra jen zřídka...a ví, proč? Je to dřina ze nedoceněnou práci, kterou Ti jetěznepříjemňuje hygiena. Vidím, jak v naem městě vznikají nové a nové pedikúry, velké reklamy, spousta nadení, akce....a pak za rok zase mizí.
Z jakého města jsi?
Gumové zdravotnické rukavice a rouku na obličej ( no někdy moná i tít )...jo,a pod nos kafrová mast,kdy je to "lahůdka"...
Není tady
Tak to vidí, brelo ... radí Ti tady Káča, která vlastní pedikérský salon a sama nejlépe ví, co takové podnikání obnáí
Fakt Tvůj nápad s podnikáním nevidím nijak růově ... a pokud opravdu nechce skončit pod mostem, jak zněl nadpis Tvého vlákna, uvaovala bych asi o něčem reálnějím
Není tady
Selimo, to není odrazování, to je reálný popis situace na naem trhu v dnení době. To jí máme gratulovat, jaký dostala bezva nápad, začít podnikat v pedikérských slubách v době krize a ujiovat ji, jak si brzy vydělá - bude-li ikovná - přinejmením na barák, auto a soukromé letadlo ?!?
Nicméně brele poradit samozřejmě můu - rekvalifikaci, pořádanou pracákem. Ale takovou, po jejím absolvování bude moci ihned a okamitě nastoupit do pracovního poměru
Není tady
Káča napsal(a):
Mimo to, e mám salon, kde dělám pedikúru, jednou týdně dopoledne dojídím do DD.
a navíc, straně moc pedikérek stojí o tu monost dělat pedikúru v DD - pořád se nějaká ptá jestli by to u nás v DD nemohla dělat, musíme odmítat - jezdí na stálo jednou týdně paní a ta taky nemá výdělek nic moc... paní dělá ve svém salónku pedikúru i manikúru a u nás pedikúru ale ádná sláva, je ráda za kadou korunu...
Není tady
Kiara napsal(a):
Selimo, to není odrazování, to je reálný popis situace na naem trhu v dnení době. To jí máme gratulovat, jaký dostala bezva nápad, začít podnikat v pedikérských slubách v době krize a ujiovat ji, jak si brzy vydělá - bude-li ikovná - přinejmením na barák, auto a soukromé letadlo
?!?
Nicméně brele poradit samozřejmě můu - rekvalifikaci, pořádanou pracákem. Ale takovou, po jejím absolvování bude moci ihned a okamitě nastoupit do pracovního poměru
Konkrétnejie? Toto mi furt pripadá, e konkrétnu radu nie, ale skritizova za to, s čím príde sama... s radosou. Okrem toho neviem ako kd,e ale v Bratislave je záujem o rekvalifikančé kurzy väčí kao ponuka... a vožné sú práve väčinou tie, kde je vyhliadka na budúci zárobok neistá.
Není tady
konkrétnu radu nie, ale skritizova za to, s čím príde sama
Zcela konkrétně se dozvěděla, co to obnáí a e na uivení to není - jak od Káči, tak od Bety.
A pokud sis nevimla, tak původní otázka zněla "Uvauji o rekvalifikaci na pedikérku. Myslíte si, e je to dobrý nápad ?" - a jak vidno z informací zkuenejch, zřejmě není.
Konkrétně radit těko, kdy nevíme, co brela ne/umí či ne/chce dělat.
Není tady
Selima napsal(a):
Kiara napsal(a):
Selimo, to není odrazování, to je reálný popis situace na naem trhu v dnení době. To jí máme gratulovat, jaký dostala bezva nápad, začít podnikat v pedikérských slubách v době krize a ujiovat ji, jak si brzy vydělá - bude-li ikovná - přinejmením na barák, auto a soukromé letadlo
?!?
Nicméně brele poradit samozřejmě můu - rekvalifikaci, pořádanou pracákem. Ale takovou, po jejím absolvování bude moci ihned a okamitě nastoupit do pracovního poměruKonkrétnejie? Toto mi furt pripadá, e konkrétnu radu nie, ale skritizova za to, s čím príde sama... s radosou. Okrem toho neviem ako kd,e ale v Bratislave je záujem o rekvalifikančé kurzy väčí kao ponuka... a vožné sú práve väčinou tie, kde je vyhliadka na budúci zárobok neistá.
Jeí, co to tu pořád mele o kritizování???
To jsou jen rady, proto tady taky psala , aby zjstila, jak to je. A co si z toho vezme ona sama, je jen na ní. Nikdo ji nekritizuje, ani její nápad.
Ano, o rekvalifikace je velký zájem, to ano, ale plete hruky s jabkama.
Není tady