Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 8. 12. 2011 17:17

brela2004
♥♥♥----

neskončit pod mostem

Je mi 53 let a už přes rok jsem nezaměstnaná. Dělávala jsem na obchodním oddělení. Zjistila jsem, že mě v tomto věku už asi nikdo nezaměstná, tak jsem se rozhodla, postarat se sama o sebe. Uvažuji o rekvalifikaci na pedikérku.  Myslíte si, že je to dobrý nápad ?

Není tady

#2 8. 12. 2011 17:46

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Re: neskončit pod mostem

Ja myslim, ze urcite. Proc nezacit treba vysokou skolu ? Ja si myslim, ze pojem "vek"  je jenom omluva tech, kterym se nic nechce delat.

Upravil(a) Dita.L (8. 12. 2011 17:47)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#3 8. 12. 2011 18:30

brela2004
♥♥♥----

Já si nemůžu dovolit  vzdělání, já potřebuji peníze na živobytí.

Není tady

#4 8. 12. 2011 18:56

haiel
♥♥♥♥♥♥-

brela2004 napsal(a):

Je mi 53 let a už přes rok jsem nezaměstnaná. Dělávala jsem na obchodním oddělení. Zjistila jsem, že mě v tomto věku už asi nikdo nezaměstná, tak jsem se rozhodla, postarat se sama o sebe. Uvažuji o rekvalifikaci na pedikérku.  Myslíte si, že je to dobrý nápad ?

Brelo, nápad určitě dobrej, ale - vesnice, malý město, velký město?.... bude klientela?....budeš snadno přístupná? ... kde je nejbližší pedikúra, jaké má ceny, co všechno nabízí...mᚠtohle zmapovaný?

Není tady

#5 9. 12. 2011 19:00

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Sestra mojí kamarádky to takhle vyřešila - dělá pedikúru stařečkům v DD. Vydělá si sice málo, ale uživí se.

Není tady

#6 10. 12. 2011 0:13

Hnevka
♥♥-----

"Brelo, nápad určitě dobrej, ale - vesnice, malý město, velký město?.... bude klientela?....budeš snadno přístupná? ... kde je nejbližší pedikúra, jaké má ceny, co všechno nabízí...mᚠtohle zmapovaný?"
Naprosto souhlas. A ...
V dnešní době zrušených závodů, kde se něco vyrábělo, skoro každý vydělává na každém, někdo vám bude chtít udělat nehty, někdo vás ostříhá, někdo vám poleze do domácnosti a bude vám chtít radit jak  investovat peníze, další vás dohoní na ulici s nabídkou operátora, ten vám prodá kytku a ten zase ono.
Dnes dělat v péči o tělo chce počáteční investici a nějakou dobu vydělávat vůbec nebudeš, proto musíš mít něco do začátků a pak velkou snahu, pevné nervy, dobré schopnosti, snahu se učit, dovednost jednat s lidmi, neštítit se lidského těla, smradů, plísní ... a protože pedikérky jsou dnes na každém rohu, tak třeba budeš jenom koukat z výlohy a nula od nuly pojde.
Ale když na to budeš mít a budeš mít i něco do začátků a sto věcí okolo toho, tak se  t ř e b a   chytneš.
Dobrý je, mít v začátcích ještě nějakou práci a nebo alespoň brigádu, kde vydělᚠpeníze alespoň na životní základy, tam budeš dělat třeba 6 hodin denně a pak 6 hodin denně někde v provozovně budeše lákat zákazníka. Třeba se to potom povede a rozjede. Jestli ustojíš ty dvanáctky každý den. Ale třeba se zmátoříš a budeš za vodou.
Roznodutí je jenom na tobě.

Upravil(a) Hnevka (10. 12. 2011 0:14)

Není tady

#7 10. 12. 2011 0:21

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

brela2004 napsal(a):

a nemusí být na zahájení této živnosti zpočátku nějaký "ručitel" ?

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#8 10. 12. 2011 8:01

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

brela2004 napsal(a):

Zalezi v jak velkem meste zijes......

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#9 10. 12. 2011 8:13

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

brela2004 napsal(a):

Jj, pokud jde o rekvalifikační kurz (pozor aby byl akreditovaný MŠMT), musí k němu být jednoletá praxe v oboru, která se dá nahradit na ten jeden rok odborným zástupcem.

Pokud má dotyčný vzdělání v oboru, není odborný zástupce třeba.

Není tady

#10 10. 12. 2011 14:10

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Hnevka napsal(a):

"Brelo, nápad určitě dobrej, ale - vesnice, malý město, velký město?.... bude klientela?....budeš snadno přístupná? ... kde je nejbližší pedikúra, jaké má ceny, co všechno nabízí...mᚠtohle zmapovaný?"
Naprosto souhlas. A ...
V dnešní době zrušených závodů, kde se něco vyrábělo, skoro každý vydělává na každém, někdo vám bude chtít udělat nehty, někdo vás ostříhá, někdo vám poleze do domácnosti a bude vám chtít radit jak  investovat peníze, další vás dohoní na ulici s nabídkou operátora, ten vám prodá kytku a ten zase ono.
Dnes dělat v péči o tělo chce počáteční investici a nějakou dobu vydělávat vůbec nebudeš, proto musíš mít něco do začátků a pak velkou snahu, pevné nervy, dobré schopnosti, snahu se učit, dovednost jednat s lidmi, neštítit se lidského těla, smradů, plísní ... a protože pedikérky jsou dnes na každém rohu, tak třeba budeš jenom koukat z výlohy a nula od nuly pojde.
Ale když na to budeš mít a budeš mít i něco do začátků a sto věcí okolo toho, tak se  t ř e b a   chytneš.
Dobrý je, mít v začátcích ještě nějakou práci a nebo alespoň brigádu, kde vydělᚠpeníze alespoň na životní základy, tam budeš dělat třeba 6 hodin denně a pak 6 hodin denně někde v provozovně budeše lákat zákazníka. Třeba se to potom povede a rozjede. Jestli ustojíš ty dvanáctky každý den. Ale třeba se zmátoříš a budeš za vodou.

tummenuppstolt absolutní souhlas ...tummenuppstolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#11 10. 12. 2011 14:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych jen dodala, že v dnešní době začít dělat na ŽL pedikérku, když jsem rok nezaměstnaná, bez peněz a nemám ani počáteční kapitál, ani zajištěnou klientelu je podle mě naprostá fantasmagorie.

brelo, uvědom si, že jakmile získᚠživnosák, jsi okamžitě povinna začít platit státu sociálku a zdravotku a nikoho nezajímá, že třeba nemᚠklienty a tím pádem ani příjmy!!! Jak bys to dělala, kdyby ses rozjížděla, nevydělala by sis ani na slanou vodu a už bys byla povinna platit státu povinné odvody - z čeho?!? Pokud jsi na tom už dneska mizerně, byla bys na tom po získání živnosáku ještě hůř a když bys nebyla schopna platit státu povinné odvody, naskakovaly by Ti ještě ke všemu dluhy!!!

A být bez peněz a ještě ke všemu zadlužená, to není nic pro Tebe, Ty potřebuješ stálou - jakoukoliv práci a ne si snít bláhový sen, jak po získání živnosáku začneš vydělávat ... pussa

Není tady

#12 11. 12. 2011 16:38

brela2004
♥♥♥----

Přátelé, děkuji vám za názory. Je mi jasný, že to nebude jednoduchý, ale jinou možnost už nemám a ze sociálky žít nechci - ani by to nestačilo.  Po absolvování rekvalifikace a rozjíždění činnosti, dává úřad práce 80000,- nenávratnou půjčku, ale musí se podnikat 2 roky, nebo se musí příspěvek vrátit. Takže základ by byl. Jsem z města, kde je na každým rohu kosmetika, modelហnehtů, masáže, ...  ale pedikůra jen zřídka. Je to nepříliš lákavý obor. Chce to slušný místo / což by bylo/, nějaká ta reklama a prostě bojovat.  Nebo byste měl někdo jiný návrh na vydělání peněz ?

Není tady

#13 11. 12. 2011 17:58

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Hnevka napsal(a):

Naprosto souhlas. A ...

Přesně tak. Pedikúru (a masáže) dělám už 2Olet a na rovinu...není to dnes vůbec jednoduché.
Na začátku počítej tak s rokem až dvěma, než si vytvoříš takovou klientelu, aby jsi měla zaplněný diář a uživila se. A nebo taky nikdy.
Počáteční investice je taky značná. A začínající pedikérky to nemají jednoduché. Já bych dnes nechtěla popravdě začínat.
Problém je taky v tom, že lidé začínají (a zvl᚝ ty starší)štřit a odpouštějí si tyhle služby, pokud to nutně nepotřebují.

Není tady

#14 11. 12. 2011 18:03

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Sestra mojí kamarádky to takhle vyřešila - dělá pedikúru stařečkům v DD. Vydělá si sice málo, ale uživí se.

Ivano, dokážu si představit, že tohle má jen jako přivýdělek k třeba podpoře v nezaměstnanosti, nebo invalidnímu.
Mimo to, že mám salon, kde dělám pedikúru, jednou týdně dopoledne dojíždím do DD. Tam se nemůžou dát takové ceny za pedikúru, jako v normální provozovně, tak to opravdu na uživení absolutně není.

Není tady

#15 11. 12. 2011 18:21

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Frigo napsal(a):

brela2004 napsal(a):

Musí mít garanta, za kterého taky platí, je to někdo, kdo to dělá nějakou dobu a zaručí se za něj, písemně na ŽÚ.

Není tady

#16 11. 12. 2011 18:24

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Já bych jen dodala, že v dnešní době začít dělat na ŽL pedikérku, když jsem rok nezaměstnaná, bez peněz a nemám ani počáteční kapitál, ani zajištěnou klientelu je podle mě naprostá fantasmagorie.

brelo, uvědom si, že jakmile získᚠživnosák, jsi okamžitě povinna začít platit státu sociálku a zdravotku a nikoho nezajímá, že třeba nemᚠklienty a tím pádem ani příjmy!!! Jak bys to dělala, kdyby ses rozjížděla, nevydělala by sis ani na slanou vodu a už bys byla povinna platit státu povinné odvody - z čeho?!? Pokud jsi na tom už dneska mizerně, byla bys na tom po získání živnosáku ještě hůř a když bys nebyla schopna platit státu povinné odvody, naskakovaly by Ti ještě ke všemu dluhy!!!

A být bez peněz a ještě ke všemu zadlužená, to není nic pro Tebe, Ty potřebuješ stálou - jakoukoliv práci a ne si snít bláhový sen, jak po získání živnosáku začneš vydělávat ... pussa

tummenupp

Není tady

#17 11. 12. 2011 18:28

Káča
♥♥♥♥♥♥-

brela2004 napsal(a):

Přátelé, děkuji vám za názory. Je mi jasný, že to nebude jednoduchý, ale jinou možnost už nemám a ze sociálky žít nechci - ani by to nestačilo.  Po absolvování rekvalifikace a rozjíždění činnosti, dává úřad práce 80000,- nenávratnou půjčku, ale musí se podnikat 2 roky, nebo se musí příspěvek vrátit. Takže základ by byl. Jsem z města, kde je na každým rohu kosmetika, modelហnehtů, masáže, ...  ale pedikůra jen zřídka. Je to nepříliš lákavý obor. Chce to slušný místo / což by bylo/, nějaká ta reklama a prostě bojovat.  Nebo byste měl někdo jiný návrh na vydělání peněz ?

Pedikúra jen zřídka...a víš, proč? Je to dřina ze nedoceněnou práci, kterou Ti ještě znepříjemňuje hygiena. Vidím, jak v našem městě vznikají nové a nové pedikúry, velké reklamy, spousta nadšení, akce....a pak za rok zase mizí.
Z jakého města jsi?

Není tady

#18 11. 12. 2011 18:50

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Káča napsal(a):

brela2004 napsal(a):

Pedikúra jen zřídka...a víš, proč? Je to dřina ze nedoceněnou práci, kterou Ti ještěznepříjemňuje hygiena.  Vidím, jak v našem městě vznikají nové a nové pedikúry, velké reklamy, spousta nadšení, akce....a pak za rok zase mizí.
Z jakého města jsi?

Gumové zdravotnické rukavice a roušku na obličej ( no někdy možná i štít big_smile )...jo,a pod nos kafrová mast,když je to "lahůdka"...

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#19 11. 12. 2011 18:52

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to vidíš, brelo ... radí Ti tady Káča, která vlastní pedikérský salon a sama nejlépe ví, co takové podnikání obnáší hmm

Fakt Tvůj nápad s podnikáním nevidím nijak růžově ... a pokud opravdu nechceš skončit pod mostem, jak zněl nadpis Tvého vlákna, uvažovala bych asi o něčem reálnějším stolt

Není tady

#20 11. 12. 2011 19:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak na odradenie vás teda užije... a niečo poradi iné ako most by ste nemali? wink

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#21 11. 12. 2011 19:07

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Selimo, to není odrazování, to je reálný popis situace na našem trhu v dnešní době. To jí máme gratulovat, jaký dostala bezva nápad, začít podnikat v pedikérských službách v době krize a ujišovat ji, jak si brzy vydělá - bude-li šikovná - přinejmenším na barák, auto a soukromé letadlo big_smile ?!?

Nicméně brele poradit samozřejmě můžu - rekvalifikaci, pořádanou pracákem. Ale takovou, po jejímž absolvování bude moci ihned a okamžitě nastoupit do pracovního poměru stolt

Není tady

#22 11. 12. 2011 19:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Káča napsal(a):

Mimo to, že mám salon, kde dělám pedikúru, jednou týdně dopoledne dojíždím do DD.

a navíc, strašně moc pedikérek stojí o tu možnost dělat pedikúru v DD - pořád se nějaká ptá jestli by to u nás v DD nemohla dělat, musíme odmítat - jezdí na stálo jednou týdně paní a ta taky nemá výdělek nic moc... paní dělá ve svém salónku pedikúru i manikúru a u nás pedikúru ale žádná sláva, je ráda za každou korunu...

Strach je malá smrt...

Není tady

#23 11. 12. 2011 19:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kiara napsal(a):

Selimo, to není odrazování, to je reálný popis situace na našem trhu v dnešní době. To jí máme gratulovat, jaký dostala bezva nápad, začít podnikat v pedikérských službách v době krize a ujišovat ji, jak si brzy vydělá - bude-li šikovná - přinejmenším na barák, auto a soukromé letadlo big_smile ?!?

Nicméně brele poradit samozřejmě můžu - rekvalifikaci, pořádanou pracákem. Ale takovou, po jejímž absolvování bude moci ihned a okamžitě nastoupit do pracovního poměru stolt

Konkrétnejšie? Toto mi furt pripadá, že konkrétnu radu nie, ale skritizova za to, s čím príde sama... s radosou. Okrem toho neviem ako kd,e ale v Bratislave je záujem o rekvalifikančé kurzy väčší kao ponuka... a vožné sú práve väčšinou tie, kde je vyhliadka na budúci zárobok neistá. hmm

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#24 11. 12. 2011 20:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

konkrétnu radu nie, ale skritizova za to, s čím príde sama
Zcela konkrétně se dozvěděla, co to obnáší a že na uživení to není - jak od Káči, tak od Bety.
A pokud sis nevšimla, tak původní otázka zněla "Uvažuji o rekvalifikaci na pedikérku.  Myslíte si, že je to dobrý nápad ?" - a jak vidno z informací zkušenejch, zřejmě není.
Konkrétně radit těžko, když nevíme, co brela ne/umí či ne/chce dělat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#25 11. 12. 2011 21:13

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Kiara napsal(a):

Konkrétnejšie? Toto mi furt pripadá, že konkrétnu radu nie, ale skritizova za to, s čím príde sama... s radosou. Okrem toho neviem ako kd,e ale v Bratislave je záujem o rekvalifikančé kurzy väčší kao ponuka... a vožné sú práve väčšinou tie, kde je vyhliadka na budúci zárobok neistá. hmm

Ježíš, co to tu pořád meleš o kritizování??? dumbom
To jsou jen rady, proto tady taky psala , aby zjstila, jak to je. A co si z toho vezme ona sama, je jen na ní. Nikdo ji nekritizuje, ani její nápad.
Ano, o rekvalifikace je velký zájem, to ano, ale pleteš hrušky s jabkama.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí