27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
ahoj holky, potrebovala bych poradit, jsem uz v koncich.
Moje 12 leta dcera bere veci sve 18 lete sestre. Muzu zazkazovat, vysvetlovat, trestat, domlouvat, nic nepomaha.
Dnes je opet ve skole v kozene zimni bunde a v botach na 6 cm podpadku, uceni ma v kabelce Pritom ma obleceni a bot dost. Nemuze si sstezovat. V sobotu dostala nove dziny, ma 4 zimni bundy a 5 paru bot
Jen ji proste nekoupim ten 6 cm podpatek. Starsi sestre bere i malovani, me zase sperky takze nedavno mela ve skole pekne drahy zlaty retizek s diamantovym priveskem.
Nevim uz jak na ni. Obcas nevydrzim, serezu ji hned ve dverich jak dojde domu, obcas ji donutim k rozmluve ale nic nepomaha. Jasne ze s ni muzu rano v 7 hodin vstat a kontrolovat, v cem do skoly odchazi, ale ja spis stojim o to, aby to proste prestala delat.
Poradite, co by se dalo zkusit?
Není tady
Ditu kup jí boty na 10cm podpatku a si zlomí nohu a dá pokoj. Já bych jí ukázala moje nohy jak je mám zničené z bot na podpatku aby viděla jak budou ty její mladé noky za chvíli vypadat. Dneska jsem ráda za botasky.
Ale teď váně v tomhle věku asi nic moc nepomůe kdy bude řezat bude to dělat na tur. Vidím sebe v jejím věku, kdymě doma kontrolovali měla jsem věci u kamarádky a u ní jsem se převlékala a malovala. Asi to chce jen vydret ono to přejde. A nebo aby jí Pavla dala pár facek sama. Nebo zamykat skříň kde ty věci Pavla a ty máte aby se na ně bára nedostala.
Není tady
Půjčovala bych si její věci... Ne hadry... deníček, přehrávač... co já vím... mobil, noas... Hrabala bych se jí ve věcech... alespoň bude vědět, jak je to asi příjemný ostatním.
perky bych zamykala.
Jo a její hadry bych občas půjčila na hraní kolombovi a sestřičce... není nad tričko, který bývalo in, dokud na něm nebyl flek od vyvrený mrkve. Pravda ale je, e jak to letí, tak vůbec nevím kolik jim je... moná e u jedou spí ve fixách, modelíně a tak.
Nicméně asi s ní extra nehne a bude muset tuhle fázi vývoje dcerunky přeít.
Není tady
Javeno Ted si mě dostala.
JInak Dito - poradila bych - neře to.
Proč vlastně si proti aby nosila podpatky? Jako kvůli učitelům,aby neřekli?
No tak si je párkrát vezme ,blbě se j v tom bude chodit, zjistí,e to není ono.
KDyby si chodila do práce neviděla by si, jak se oblíká a jak chodí domů.
Není tady
Dito - a ona je nebere, ona si je jen půjčuje
Není tady
dusička napsal(a):
Je tu problém , aby si takhle nazačala půjčovat postupně třeba Kč. Bohuel to takhle začíná. Půjčit si můe jen to, co ji ten od koho si půjčuje půjčí. Jinak to není půjčka , ale kráde ( já vím , e řeknete , e je to moc tvrdé) .
Není tady
Já u to půjčování mezi svými syny neřeím. Sice si občas jeden stěuje, on si vzal mojí mikinu, a přitom má na sobě bráchovo tričko. řekla bych e 12tiletá holka je v těké pubertě a e z toho vyroste.Asi závidí a árlí na starí ségru, e má lepejí oblečky ne ona. A s penězma to nemá nic společnýho.
Není tady
Ona napsal(a):
dusička napsal(a):
Je tu problém , aby si takhle nazačala půjčovat postupně třeba Kč. Bohuel to takhle začíná. Půjčit si můe jen to, co ji ten od koho si půjčuje půjčí. Jinak to není půjčka , ale kráde ( já vím , e řeknete , e je to moc tvrdé) .
Já neřeknu. Kdy si půjčím něco, co má majitele kterého se nezeptám, jestli si to můu půjčit - tak to v pořádku není.
Ve dvanácti bych holce taky podpatky nedávala, něco jinýho jsou 2, 3 cm... 6 je dost. Děti jsou jetě ve vývinu a páteří počínaje, nohama konče... prostě to zdravé není. Rovnám je, i kdy se hrbí u počítače, ale pravda je, e kdybych měla záda v pořádku, taky by mi asi nepřilo, e je to takový problém. Nehledě na to, e jak se říká frajeřina zebe a nevěřím, e holka sundá podpatky, e se jí v tom blbě chodí... mý holce mrzne kebule, ale čepice je trapná... za mých mladých (a podstatně starích, ne 12) let se nosily sukně tak krátký, e mi v zimě málem kejchala... ale kdy mám krásný nohy, proč je balit do kalhot.
Pokud si berou věci navzájem... tak to těko řeit... to bych do toho asi vstoupila taky jen jednou - kdy si půjčuje ty jeho věci, neře, e si půjčuje on tvoje. Tečka, nechci o tom u slyet.
Pokud je to jednostranné a jde mimo jiné i o zlato s diamanty... je to troka o něčem jiném. U jen to, e holku můe někdo okrást.
Malování bych jí ale koupila... sice toho nejsem příznivcem, ale člověk se můe na hlavu stavět... ale kdy kámoka chodí zmalovaná jak mejval, těko nepovolit. My tedy jen řasenku a lesk na rty... ale chtěla tuku na oči a podobný bejkárny... tak proč ne. Stejně to nepouívá, protoe je líná se večer odlíčit - co bylo pravidlo, který musela dodrovat a jak jsem jí sůvu párkrát vytáhla večer z pelechu, e se na to vykalala... nějak jí to přestalo bavit. Jo, kdy někam jde - vánoční trhy, besídka, kino... to jo, to nahodí řasy... ale jinak ne. Asi jde spí o ten pocit, e můe. A jeliko, kdy někdo můe, tak větinou nepotřebuje...
A tak mi i napadlo... e kdy já chci něco půjčit... tak se ptám. Můu si půjčit noas - nejde mi otevřít příloha (jinej oper. systém)... můu si půjčit tvoji palestinu... Ono pokud já nebo někdo dalí z rodiny si beru, pak těko chtít po ostatních, aby se ptali.
To je to samý jako díky a prosím. Ani si to kolikrát neuvědomujeme a vůči dětem vystupujeme - podej mi to, přines to... oni pak řeknou - dej mi a my se děsně divíme... e neumí poprosit a říct díky...
Není tady
To je prave to, co ji nedokazu vysvetlit.
1 vec vypujcena bez souhlasu druheho, pres jeho vyslovny zakaz a tajne je u me kradez.
2 vse co si takto "vypujci" jeste navic nevraci na sve misto, takze kdyz chceme "vratit" sperky, parfemy, tricka je treba prohledat jeji veci.
To jsem chtela vyresi ttak, ze za kazdou vec kterou u ni najdu dostane trest - 200x napsat vetu "cizi veci si bez dovoleni nepujcuji" Strasne ji to vadi, pokazde breci kdyz musi psat, ale docilila jsem akorat toho, ze jeste rafinovaneji schovava namisto toho aby pochopila, ze si nesmi takto pujcovat.
Neni to tak dlouho, co jsme se smaly nasim znamim (trochu mimozemstani )
Pan mel susenky zamcene ve sklepe, pani je schovavala do krabice ve stupacce, jedna dcera (18 let ) je zamykala do kufru pod posteli, druha dcera 18 let radsi nic neskladovala a bracha 24 let jim vsechno sezral.
Fakt jsme se s muzem bavili nad tim, jak nekdo muze dojit tak daleko a hle, zaciname byt v ty samy situaci taky.
Není tady
Strasne ji to vadi, pokazde breci kdyz musi psat, ale docilila jsem akorat toho, ze jeste rafinovaneji schovava namisto toho aby pochopila, ze si nesmi takto pujcovat.
Hele nedivím se jí, ne bych psala, tak bych taky schovávala... To u je lepí dostat těch pár facek.
Ditu, co jinak - kdy se zeptá, půjčíme ti to, vdy to není problém, nám vadí jen to, e se nezeptá.. Pokud jde o perky, tak fakt ne - přepadení atd... to bych jí vysvětlila... moná koupila nějaký draí muk...
Ale chce to dodret. Take kdy přijde za ségrou, e by bundu... tak jo. Půjč si ji.
Třeba to pak bude bez problému i vracet.
Není tady
Dito, psát tisíckrát větu problém prostě neřeí. T9m e si přivlastňuje, co jí to dává? Jaký má pocit, kdy si něco tajně půjčí a nevrátí? Přes ty pocity by se snad dalo dopátrat toho, proč to dělá právě takhle blbě.
já si vzpomínám, e jsem svého času brala halenky mámě, protoe ty moje se mi nelíbily a máma mi prostě nekoupila, protoe neměla prachy. Brala jsem si je sem tam na týden pryč. Máti na to nikdy nepřila a kdy udělala vyrvál, ale kdy já jsem neměla hezký věci. Nevím proč mi pořád kupovala otřesně dětské.... Vyřeilo se to a s mými brigádami.
Myslím si, e dokud nenajde důvod, příčinu jejího chování, neodstraní ani důsledek. Moná ho nechce říct ani tobě, moná by ho řekla sestře, komukoli jinému, třeba u se tak moc bojí trestu.
Není tady
Dito to musí být starí na nervy, co!!!
já bych taky byla, máme holky stejně staré, boty by okopala, určitě zničila, kdoví jak drahé perky a by je někde zaloila do batohu se ztratily, jééé nedivím se Pavle ani Tobě, e to chce řeit;) a jednom má pravdu, musí se zeptat, tak se začíná
slunost a poctivost jí učí ty a mávnout nad tím rukou asi není nejlepí řeení..jak tu někdo psal, nikdy člověk neví, kdy přeskočí jednu zásadu, jak se můe dál nabalit..
jinak Aja by taky podpadky nosit nemohla v tomhle věku i kdy spoluačky některé fakt nosí min. 5 cm malujou se, holej si i ruce
atd..
určitě důvod je ten, e ví, e by jí to Pavla asi půjčit nechtěla, tak je pro ní jednoduí mít ty věci by za tuhle cenu!! taky chápu proč to moná dělá, asi se chce vyrovnat někomu z holek ve třídě, kdo u smí nosit podpadky a má mraky značkových nebo tak něco kousků..taky ve 12 tak hokly rostou v ceně obdivu spoluaček, e??
já Aje občas taky něco půjčím, ale příjde se normál zeptat a někdy to půjčím a někdy ne..ale co bych dělala, kdyby to brala potají, jééé
ale příjde mi tu dobrý nápad půjčit Krytůfkovi její nejlepí kousky
ta bude vejrat
a jen říct co je???
jinak my si tu s holkama musíme schovávat dobroty zas před takou a nedá si pokoj a nedá
Není tady
Co zkusit koupit Báře stejné věci jako má Pavla,pak by třeba neměla důvod si je pújčovat.Tak to řeí maminka dceřiny kamarádky.Holky(19 a 13) mají ve stejné jako dvojčata.
Není tady