6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj holky!!! Abych to vzala od začátku. V září bylo malé 8. měsíců, přesně doba, kdy jsme začali zavádět jogurty a to se poprvé oprudila. Tehdy jsme z jiných důvodů skončili v nemocnici a tam nám doporučili genciálku a promazávat krémem na opruzeniny. Pouívala jsem Bepanthen a Sudocrem. Opruzenina se pomalu hojila, ale neustále se vracela. Potom byla malá nemocná, tak jsme li k doktorce ( zrovna byla zase opruzená ) a ta nám jetě doporučila koupit Pytiol a Infadolan. Vysadila jsem jogurty, ovoce, omývala při kadém přebalení, suila fénem, vlhčené ubrosky téměř nepouívám a nasadili jsme probiotika. Krásně se upravila stolice a zadeček se konečně začal hojit. 14 dní byl naprostý klid, tak jsem pomalu začala zavádět ovoce ( po ovoci bylo ve v pořádku ), no a před 3 dny i jogurt. Dneska se malá znovu oprudila Jsem na 99% přesvědčená, e to je z těch jogurtů. No ale na co se chci zeptat. Slyela jsem o alergii na kravskou bílkovinu a zajímá mě, zda opruzeniny můou být jejím projevem???Vůbec nevím co ted s tím. Vysadit úplně jogurty??Jít k doktorce, aby udělala testy???Děkuji za vechny vae názory a rady. U jsem opravdu zoufalá
Není tady
Lici skus na cas vysadit jogurty, oli ma po nich prujem, minimalne dva mesiace ich nemame davat... testy robit zatial ziadne dr nebude, ked je to u deti alergia pripadne neznasanlivost sa moze upravit... niekde je tu tematko nedavne o alergii na bielkovinu ked tak mrkni tam.... mozno tam nieco najdes...
Není tady
Lici, ja bych si zatim nedelala sta'rost s alergiemi. Jogurt je dost kysely, pri traveni jeste vic zkysne, takze asi dochazi na citlivem zadecku k uplne 'normalni' reakci. Jogurty vseobecne se doporucuji az po prvnim roce. Me osobne je Bara zvracela az do 15 mesicu. Pak se to samo upravilo.
Prestala bych jogurt davat a za nejaky ten tyden bych ho zkusila znovu, az to proste jednou probehne bez problemu.
Pripadne bych jeste zkusila dat trochu (150 ml ) prevareneho kravskeho mleka k svacine a kdyby se opruzenina obevila znovu, teprve bych asi zacala resit alergii
Není tady
Holky děkuji za rady Vysadila jsem tedy jogurt a zkusíme znova někdy po Novém roce U je mi z toho fakt nanic
A ta alergie se postupem času sama upravuje???Je teda moné, e kdyby ji čistě náhodou měla, tak se můe úplně ztratit???
Není tady
Liciái, jiné projevy alergie nemá?? Ekzém nebo průjem, hlen nebo krev ve stolici?? Moná je to opravdu jen reakce na "kyselé" hovínko a s alergií to nemá nic společného.
Jinak co se týká alergie na kravskou bílkovinu, tak ta opravdu ve větině případů dětičkám zmizí kolem roka a roka a půl. Domík se mi také osypával po mléčné kai (kdy jsme jí kolem půl roku zkusili), pak jsme byli kolem 10. měsíce na alergologii, kde mu dělali i testy na kravskou bílkovinu a reakce ádná. Zkusili jsme začít dávat jogurty a kae a u to bylo ok
Mo je neteř ta měla tuto alergii prokázanou jako miminko (na tehdejí dobu, byl úspěch, e jí testy vůbec udělali - bylo to před 19 lety), take dostávala mléko úplně bez bílkovin (nějaké sojové bylo). No a nyní je stav takový, e jogurty snese, vařené jídlo s pouitým mlékem také..jen přímo surové mléko jí nedělá dobře. Take já bych tak měsíc počkala a pak to zkusila znovu . No a pokud se zase oprudí, tak bych třeba zkusila nějaké UM, pokud by byla alergie, byla by reakce i na něj
Není tady
Pet děkuji za odpověd. Asi to opravdu bude jenom ta reakce na jogurt. Měla jsem strach, aby v tom nebylo něco jiného, protoe na UM je Sára od 3 měsíce a do toho 8-mého vůbec ádné problémy nebyly
Není tady
Stránky: 1