Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Exekuce na majetek-obvyklé(nezbytné)vybavení domácnosti

#26 12. 12. 2011 6:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Exekuce na majetek-obvyklé(nezbytné)vybavení domácnosti

Dost mě udivilo, že exekutor může vstoupit v domě kamkoliv,m kde se domnívá, že může mít dlužník věci a bez policie.
Co tě na tom udivuje?
Kdyby směl jen tam, kde dlužník bydlí, neměla by exekuce smysl, lépe řečeno byla by téměř neproveditelná.
Obvykle chodí sám - to by policie nedělala nic jinýho, než doprovázela exekutory. S policií vstupuje v nepřítomnosti dlužníka, případně si ji přizve či zavolá, pokud je dlužník např. agresivní.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 12. 12. 2011 9:22

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

http://www.novinky.cz/finance/253244-ex … stora.html
Však jo, at umlátí dlužníka třeba i pálkou. Pokud lidi nemají rozum, nezvládají dluhy či neplatí. Doufám, že se mi to nestane. Já jsem zvyklá žít jen tak, na co mám, proto mě to udivuje. Někdy  mi to v naší Banánové republice připadá jako na Západě, ale když jdu k doktorovi, tak jako na Východě. Jak se to kdy komu hodí. Myslím, že i to je obraz společnosti, jaká je, tak se i lidé chovají pak.  dumbom

Není tady

#28 12. 12. 2011 13:52

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Aneri napsal(a):

http://www.novinky.cz/finance/253244-exekutori-spustili-stvanici-na-manzelku-kdysi-bohateho-investora.html
Však jo, at umlátí dlužníka třeba i pálkou. Pokud lidi nemají rozum, nezvládají dluhy či neplatí. Doufám, že se mi to nestane. Já jsem zvyklá žít jen tak, na co mám, proto mě to udivuje. Někdy  mi to v naší Banánové republice připadá jako na Západě, ale když jdu k doktorovi, tak jako na Východě. Jak se to kdy komu hodí. Myslím, že i to je obraz společnosti, jaká je, tak se i lidé chovají pak.  dumbom

Ty vis,ze budes mit stale praci,ze stale budes mit s ceho zit? va

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#29 12. 12. 2011 16:48

klementýna
♥♥-----

Sama zkušenost s exekutorem nemám. Kamarádka žijící s postiženou dcerou u sebe nechala bydlet švagrovou (dostavovali ve vsi domek), koza švagrová se nikdy jaksi nepochlubila, že nasekala dluhy na bytě, poplatcích... no bratru 180tisíc. A jednoho dne přišel exekutor a hodlal odvézt i nemocniční postel té postižené holčiny. Prd ho zajímalo, že to zákon nedovoluje.

Není tady

#30 12. 12. 2011 19:39

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

helena napsal(a):

Dost mě udivilo, že exekutor může vstoupit v domě kamkoliv,m kde se domnívá, že může mít dlužník věci a bez policie.
Co tě na tom udivuje?
Kdyby směl jen tam, kde dlužník bydlí, neměla by exekuce smysl, lépe řečeno byla by téměř neproveditelná.
Obvykle chodí sám - to by policie nedělala nic jinýho, než doprovázela exekutory. S policií vstupuje v nepřítomnosti dlužníka, případně si ji přizve či zavolá, pokud je dlužník např. agresivní.

Blbost....vstupuje bez vaší nepřítomnosti do bytu bez policie.

Není tady

#31 12. 12. 2011 19:53

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Káčo, opravdu exekutor /nebo jim pověřený pracovník/má právo do bytu dlužníka/ nebo i kamkoliv, když se bude jen  domnívat!!!, že tam může mít dlužník věci/ vstoupit bez přítomnosti dlužníka, či policie, uvádí exekutor Vrána! Pokud není dlužník doma, přivolají zámečníka, kterého si pak dlužník zaplatí také. To je to, co si nedovedu představit, i když mi někdo říkal, že to natáčí na kameru.....

Není tady

#32 12. 12. 2011 20:04

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Káčo, opravdu exekutor /nebo jim pověřený pracovník/má právo do bytu dlužníka/ nebo i kamkoliv, když se bude jen  domnívat!!!, že tam může mít dlužník věci/ vstoupit bez přítomnosti dlužníka, či policie, uvádí exekutor Vrána! Pokud není dlužník doma, přivolají zámečníka, kterého si pak dlužník zaplatí také. To je to, co si nedovedu představit, i když mi někdo říkal, že to natáčí na kameru.....

Konkrétně co si nedovedeš představit?

Není tady

#33 12. 12. 2011 20:31

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Že by mi někdo otevřel byt. Nevím, jak exekuce probíhá , zda se jen polepuje...nebo hned odnáší za účelem dražby...že bych měla v lednici uvařeno,zda mi to odnesou i s jídlem......

Není tady

#34 12. 12. 2011 20:40

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Že by mi někdo otevřel byt. Nevím, jak exekuce probíhá , zda se jen polepuje...nebo hned odnáší za účelem dražby...že bych měla v lednici uvařeno,zda mi to odnesou i s jídlem......

Ano, otevřou...mě se to stalo. Pak Ti jen zavolají, že si mᚠpřijet pro klíče od nového zámku třeba na druhý konec republiky. Oni nezavolají džíve, že stojí u tvého bytu a otevírají ho, zavolají ty hovada (pardon), až odjedou.

Není tady

#35 12. 12. 2011 20:52

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Nepříjemné! Každý případ je jiný. Třeba zrovna ted neprošlo  myslím ve sněmovně, aby byla exekuce i na některé soc.dávky, takže lidí, většinou těch, co nikdy neprocovali, se exekuce nebudou  nikdyt ýkat a budou dělat jen dluhy. Jak Řápkovou nemusím, tak poukazovala na to, jak se exekuce budou týkat jen těch, kteří přijdou o práci, matky s dětmi, normální lidi, důchodci, invalidé a pod. Nemovití, podvodníci ,nepřizpůsobiví  a pod.platit exekuce  nikdy nebudou! dumbom

Není tady

#36 14. 12. 2011 8:42

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

ViktorkaM napsal(a):

Taky exekuce... ZATIM "zakonne"...
http://www.novinky.cz/finance/252157-se … cechu.html

Zaimavy clanek, beha mi z toho mraz po zadech. Otresny je,jakym tempem se dluhy navysuji. Ty lidi to nejsou schopni splacet prave kvuli tomu, i kdyby chteli.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#37 14. 12. 2011 13:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

helena napsal(a):

Taky exekuce... ZATIM "zakonne"...
Co se ti nezdá? Nebo neplatit dluhy, případně si „vyrobit“ další, o kterých rovněž vědí, že je nebudou moci splácet, ti přijde normální a běžné a dlužníci by neměli být postihováni?

Vyrába ďalšie dlhy je nezmysel, ale z vlastnej skúsenosti môžem poveda, že pri hypo na 20 rokov proste NEVIEŠ predvída, že prídeš o prácu, ochorieš, budeš ma úraz, rozvedieš sa, apod... Proste si myslím, že by "rozumné" banky mali bra do úvahy mieru zavinenia vlastnej situácie, perspektívu, apod, než pristúpia k najdrastickejšiemu riešeniu... stolt A žudia by mali HNEĎ banku informova o neschopnosti spláca. Keď si bratranec dochrámal koleno a bol niekožko mesiacov PN, banka mu možnila odklad a neskôr aspoň zníženie splátok. Ale čo by sa stalo, keby mu koleno odišlo naveky do večných lov횝 rock , to si netrúfam odhadnú.

Upravil(a) Selima (14. 12. 2011 13:35)

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#38 14. 12. 2011 13:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Káča napsal(a):

helena napsal(a):

Co tě na tom udivuje?

To je krkolomný spôsob, ako vyjadri V PRÍTOMNOSTI?

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#39 14. 12. 2011 15:26

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Káča napsal(a):

helena napsal(a):

Co tě na tom udivuje?

To je krkolomný spôsob, ako vyjadri V PRÍTOMNOSTI?

big_smile teprve nyní čtu, co jsem vytvořila roll

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Exekuce na majetek-obvyklé(nezbytné)vybavení domácnosti
NÁŠ TIP:

Zápatí