18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ty náklady na dítko, to je případ od případu :-)
Synek měl jako atopik speciální H.A. stravu, Nutrilon pro alergické děti ke kojení na kae asi (600-800 Kč měs.),... a docela dobře jedl i ostatní jídlo.
Dcerka v 18-ti měs. chce být nejraději jen kojená a troku jí nae jídlo, UM nechce, kae minimálně, příkrmy ze skleničkek minimálně, oblečení mi dala kamarádka, take i kdy teď nemám potřebu na ní etřit, uetřím na ní docela dost. Největí náklad je na pampersky, po jiných plenách je opruzená, a i ty kupuju v akci, speciální kosmetiku a mastičky - nepotřebuje, cestování po doktorech taky nepotřebuje. Odhaduju, e náklady na synka byly 3x takové a jetě jsem musela speciálně vařit.
Není tady
No největí poloku představuje Nutrilon AR, protoe jsem se nerozkojila a z normálního měla vodnatý průjem a chudla. U tento měsíc mě vyel na 1200 Kč, Mika měla poslední 2 týdny asi růstový spurt a to sa budila aj v noci. Navíc cca 400 ml z celkového jídla denně je mojeho mléka, které pracně 6 x denně odsávám ruční odsávačkou. To nevím, jak dluho udrím.
Penění deník si zavedu od zítřka, kdy je 1.-ho.
Upravil(a) Valaka (30. 11. 2011 19:42)
Není tady
Abby, my mám e zavedený obálkový systém. Kadý měsíc si dělám rozpis, co je nutné zaplatit a zůstatek rozdělím do obálek - jídlo, manel, rezerva. Větinou to bývá tatá suma. Vůbec mě nezajímá, co si manel dělá se svým obnosem, hlavně a výjde a nechce dalí
Valako, jetě hodně uetří domácí přesnídávky. Já jsem se ptala vech moných známých, jestli nemají přebytky jablek a mám udělané přesnídávky min. na tuto zimu. Zatím dávám Tomovi hodně čerstvého ovocee, miluje mandarinky.
Teď u mu kupuji Bebe, pikoty a máslové suenky, ádné Sunarky. Díky kojení uetřím hóóódně peněz, toho jsem si vědoma, ale i tak je pro nás VELKÝ problém si zvyknout, e nemám takový příjem, jaký jsem měla, kdy jsem chodila do práce. Hold musím víc počítat, ale nikomu z nás uskromnění neukodí
Vem "peněákům" drím palce
Není tady
Valako, jen je mi divné, e na průjem je AR mléko. To jsem myslela, je spí proti zvracení antirefluxní.
No jestli Ti jinak prospívá a nezvrací, nemá vyráku, tak asi alergii ani reflux mít nebude a brzy snad přejdete na normální UM.
Mě strava dcerky momentálně určitě vyjde na méně ne 1200 Kč. Byly doby, kdy jsem ji krmila skleničkama, ty u ani nechce, dnes se nadlábla bramborové kae, maso nechtěla a brambory máme zadarmo.
Není tady
Evi,
AR proto, e mi z počátku hodně blinkala z normálního Nutrilonu a měla k tomu vodový průjem a chudla. Po AR se spravilo obojí. Ovem z AR mívá někdy zácpu.
Asi budu za chvilu zkoue nové mléko, které bude něco mezi tím. Zatím nevím které. Moná Allergy Care. Musím sa popta v lékárně.
Není tady