27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli nekdo ma podobny problem... Absolutne si nedokazu predstavit, ze bych rano vstavala, co rano... celou noc pravdepodobne... a starala se o malyho clovicka... ztratila svoji nezavislost a pohodu... A na druhou stranu si zase rikam, ze uz mi bude 32 a ze moc casu nemam. Predstava, ze decku je 10 a me 50 neni moc dobra... A financne si to uz vubec nedokazu predstavit. Ne ze bych se mela spatne, ale perfektni to taky neni... A jako kdyby toho nebylo malo, pritej je o 15 let starsi a uz ma deti. Hned na zacatku vztahu jsem mu rekla, ze deti jednou chci, ale vim, ze z toho nebyl moc nadseny... Mama do me huci, ze uz chce vnoucatka, ze pritel asi deti chtit nebude... A aby toho opravdu nebylo malo, posledni dobou to v praci neni dobre, premejslim o zmene (coz nebude sranda). Obcas mi z toho jde hlava kolem....
Není tady
Tak v prvom rade by som sa vykažala na "očakávania" spoločnosti, mamu aj priateža a zistila si, čo chcem JA: Samozrejme sa to nedá plánova a túba po dieati môe prís tak neskoro, e u to nebude fyzicky moné, ale... ak sa na to necíti (a teraz nejde len o vstávanie apod., to je dočasné, ale o celkovú zodpovednos za ivot druhého...), tak do toho asi radej nechoď. Mmch - niekedy spôsobí zázraky výmena priateža - pri zamilovanosti podža mňa túi po decku s tým druhým kadý/kadá... V tom je príroda múdra. O výmene partnera si neuvaovala?
Není tady
kdy si neumí představit, e bys měla mít dítě, tak ho prostě neměj.
ale tady je to spí o tom, e po něm netouí partner, viď
Není tady
Prave ze vubec ne... Dite urcite jednou chci mit. To je neco, z ceho absolutne neslevim, ani kvuli chlapovi... Hned na zacatku naseho vztahu jsem mu jasne rekla, ze dite chci a pokud on ne, tak v tom vztahu pokracovat nemuzeme (coz me tenkrat stalo docela dost nervu). Velice dobre si uvedomuju, kolik mi je... Ale problem je v tom, ze mi to proste nejak zatim netika a nedokazu si predstavit, ze bych treba za par mesicu zjistila, ze jsem tehotna... a zajimalo me, jestli je na tom nekdo podobne...
A partnera bych nemenila, uz dost nikdy jsem sice na starsi nebyla, spis mladsi nebo maly vekovy rozdil... ale vypada to, ze tenhle chlap na me konecne funguje
Není tady
TerezH napsal(a):
Prave ze vubec ne... Dite urcite jednou chci mit. To je neco, z ceho absolutne neslevim, ani kvuli chlapovi... Hned na zacatku naseho vztahu jsem mu jasne rekla, ze dite chci a pokud on ne, tak v tom vztahu pokracovat nemuzeme (coz me tenkrat stalo docela dost nervu). Velice dobre si uvedomuju, kolik mi je... Ale problem je v tom, ze mi to proste nejak zatim netika a nedokazu si predstavit, ze bych treba za par mesicu zjistila, ze jsem tehotna... a zajimalo me, jestli je na tom nekdo podobne...
A partnera bych nemenila, uz dostnikdy jsem sice na starsi nebyla, spis mladsi nebo maly vekovy rozdil... ale vypada to, ze tenhle chlap na me konecne funguje
a co sama pro sebe si dát "nějaké datum" ?
Pravda je , čím jsi starí tím hůře se dá otěhotnět . A ve čtyřiceti ( např.) zjistit, e to nejde a pak dalích 10let zoufale obíhat doktory ....taky nic moc.
Není tady
mmch. neznám moc en, které se ráno vzbudily a řekly si.....ták a teď jsem na dítě připravená a chci ho. Skoro kadá má strach.
Není tady
jasne rekla, ze dite chci a pokud on ne, tak v tom vztahu pokracovat nemuzeme
Ale taky říká "vim, ze z toho nebyl moc nadseny" - Terez, on byl jenom nenadený, nebo ti doslova řekl, e ano, e ditě (s ním) bude?
Moná, e tvoje "netikání" souvisí s postojem partnera.
Není tady
Agewa -> dik
Ona ta tvoje rada ma neco do sebe... stanovit si datum... hmmm, ze me to nenapadlo driv.... Ale do 40 urcite cekat nechci, to uz je podle me moc. Hlavne nemuzu to planovat jen u sebe, ale i u nej, vzhledem k tomu, kolik mu je... Videla bych to tak na 2 roky maximalne, coz znamena tak priblizne za rok a pul otehotnet... aaaah... to znamena tak za rok se zacit snazit ?!?! No to je "sranda" rok utece jako voda...
Helena -> uz je to rok a pul, co jsme o tom mluvili. Nadseny nebyl, ale rekl mi, ze kvuli me to udela... Deti ma rad. Posledni dobou o tom prejeslim, jestli a jak se jeho nazor vyvinul nebo zmenil za ten cas... a vim, ze si budeme muset promluvit. Vubec se mi do toho nechce, ale budu to muset udelat. Nechci anit sobecky, ale nechci plytvat drahocenym casem, musim v tom mit jasno... Ale jsem v tom docela optimisticka. Problem je v tom, ze opravdu mam tak 2-3 roky max. vzhledem k nasemu veku... To jsem si to zase zavarila
Obcas me tak napadne, ze by bylo proste lepsi otehotet nahodou... ale to se da tezko, kdyz clovek bere prasky, ze jo...
Není tady
Ahoj Terez, take jsem na tom byla podobne jako Ty a dlouho jsem se rozhodovala zda do toho jit, nakonec jsem se rozhodla ze jo, ve 34 letech. Ukazalo se, ze navzdory veku s otehotnenim celkem nemam problem, ale s donosenim bohuzel ano, mam za sebou opakovane casne potraty. Ten posledni me dost vzal, vic nez jsem si dokazala pripustit. Ted se zase naopak srovnavam s eventualitou, ze dite treba nikdy nebude (IVF podstoupit nechci, o adopci jsem uvazovala, ale z toho zase neni nadsen manzel). Nerikam, ze by se mi totez nemohlo stat i v mladsim veku, ale bylo by vice casu na zjisteni problemu a pripadnou lecbu. Minimalne jeden rok jsem odkladala kvuli praci, kdybych vedela to co vim ted, asi bych zacala o neco driv, i ten rok navic by byl byval dobry. Takhle je to trochu stres.
U Tebe ovsem vidim trochu komplikace v pristupu partnera, pokud se do otcovstvi moc nehrne, mohly by nastat problemy v budoucnu. U nekolika kamaradek jsem videla, ze cerstve rodicovstvi je pro vztah velka zkouska, a to i u paru, kde oba dite aktivne chteli (tedy nejenom vyslovene neodmitali).
Není tady
agewa napsal(a):
mmch. neznám moc en, které se ráno vzbudily a řekly si.....ták a teď jsem na dítě připravená a chci ho. Skoro kadá má strach.
Já jednu jo teda, ne e si řekla, e je připravená, ale e chce
No a má.
Mmch, já měla taky strach, ale ten byl malička proti tomu, e jsem chtěla.
Není tady
anais.de - to je mi opravdu lito... doufam, ze se ti to podari. A je prave to, co me taky desi... Je to proste obcas na hlavu. Na jednu stranu si nedokazu predstavit, ze uz bych se mela starat o malyho clovicka a na druhou stranu, protoze vim, ze deti chci, me strasi to odkladat... Je toho obcas tolik, stres v praci, finance by mohli bejt lepsi, clovek se obcas ani nema cas zastavit a pak do toho planuj dite... Nekdy si tam myslim, ze clovek by se opravdu mel na chvili zastavit, nadechnout a ujasnit si priority, protoze nemladneme... Obcas se mi tahle "dospelost" vubec nelibi...
Není tady
Skús vypnú racio, presta vyratúva argumenty pre a proti, a len si predstav samu seba o X rokov - s muom/partnerom a dieaom. Aký pocit príde ako prvý? Rados, strach, boles, únava, rezignácia? Čo prevauje...? Skús sa riadi podža toho... Úplne jednoducho, plasticky....
Upravil(a) Selima (27. 11. 2011 22:18)
Není tady
TerezH napsal(a):
Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli nekdo ma podobny problem... Absolutne si nedokazu predstavit, ze bych rano vstavala, co rano... celou noc pravdepodobne... a starala se o malyho clovicka... ztratila svoji nezavislost a pohodu... A na druhou stranu si zase rikam, ze uz mi bude 32 a ze moc casu nemam. Predstava, ze decku je 10 a me 50 neni moc dobra... A financne si to uz vubec nedokazu predstavit. Ne ze bych se mela spatne, ale perfektni to taky neni... A jako kdyby toho nebylo malo, pritej je o 15 let starsi a uz ma deti. Hned na zacatku vztahu jsem mu rekla, ze deti jednou chci, ale vim, ze z toho nebyl moc nadseny... Mama do me huci, ze uz chce vnoucatka, ze pritel asi deti chtit nebude... A aby toho opravdu nebylo malo, posledni dobou to v praci neni dobre, premejslim o zmene (coz nebude sranda). Obcas mi z toho jde hlava kolem....
Nebo kdy dítěti bude 20,studující v a ty 60 a bude muset kvůli němu makat,a se z tebe bude kouřit:D
Nemluvě třeba o názorové rozdílnosti kvůli věku,atd.
Někdy si tak uvauju,e kdyby mi bylo dnes tak kolem 30 a byla singl,pořídila bych sisvůj byteček a chlapy pouze jako zpříjemnění.Moná,pokud by se mi vůbec chtělo z domácích tepláků
A jetě jako děcko?To v ádném píípadě,mít pořád o někoho strach a tak.
Není tady
TerezH napsal(a):
A partnera bych nemenila, uz dostnikdy jsem sice na starsi nebyla, spis mladsi nebo maly vekovy rozdil... ale vypada to, ze tenhle chlap na me konecne funguje
Terezo a nemůe to být tak, e ti nic netiká, protoe ví, e přítel děti nechce a bojovat proti pohodlnodti svojí a jetě vědět, e půjdu proti příteli, který vlasně u děti má a třeba nebude nadený...
Hele já měla děti na svou dobu pozdě - teda v naí generaci se to lámalo, půlka vrstevnic měla děti po dvacítce, půlka a skoro ve čtyřiceti... no a já furt nic, ádný hodiny... jene popravdě, ti partneři, no to nebylo nic závratnýho... a pak přiel jeden, byl fajn, měl děti rád a já si to najednou uměla představit... ty probdělý noci a pokaděný pr......
Proto se ptám - nemůe to být tak, e tě dopředu zrazuje ten fakt, e ví, e partner o dalí děti nestojí?
Není tady
javena napsal(a):
Terezo a nemůe to být tak, e ti nic netiká, protoe ví, e přítel děti nechce a bojovat proti pohodlnodti svojí a jetě vědět, e půjdu proti příteli, který vlasně u děti má a třeba nebude nadený...
Hele já měla děti na svou dobu pozdě - teda v naí generaci se to lámalo, půlka vrstevnic měla děti po dvacítce, půlka a skoro ve čtyřiceti... no a já furt nic, ádný hodiny... jene popravdě, ti partneři, no to nebylo nic závratnýho... a pak přiel jeden, byl fajn, měl děti rád a já si to najednou uměla představit... ty probdělý noci a pokaděný pr......
Proto se ptám - nemůe to být tak, e tě dopředu zrazuje ten fakt, e ví, e partner o dalí děti nestojí?
Pohodlnost a partner trosku ano, ALE rozhodne me to nezastavi a neni to ten hlavni problem. V tom mam jasno... Partner trosku ano, protoze kdyby prisel a rekl, ze by dite ted chtel, tak bych o tom vic premyslela, takhle je to jen "na me"... ale jak rikam, mam v tom jasno... Vypada to na vice "problemu" najednou, ze.... Vim, co rikas, ale to by pak opravdu byla otazka vymeny partnera a to si mi nechce, tedy aspon do te doby, kdy si o tom poradne promluvime a on by byl kategoricky proti... A to se doufam nestane, protoze to by mi zlomilo srdce... Co je dulezitejsi, chlap nebo dite.......?
Muzu se zeptat, v kolika si mela deti?
Není tady
Já měla naprosto podobný přístup, tedy já děti vyloeně nechtěla. A jedna moudrá osoba mi řekla, e a poznám toho pravého, tak s ním ty děti budu chtít mít... Co se stalo...
Je to fakt hodně o tom pocitu, který Ti dává vztah a Ty tu zmiňuje případnou výměnu partnera atd., take ono to ve Tvém vztahu tak úplně jednoznačné není e...
Jinak tedy chlap Ti můe zdrhnout hned, ani nestačí mrknout... A lze to i v případě, e máte spolu děti.. neboli - nechápu, e někdo jakoby zvauje výběr: chlap nebo dítě...
A to vstávání kadou noc/ráno, tak člověk se nevyspí v ivotě z různých důvodů...
Navíc to se týká hlavně malých dětí a čas běí hrozně rychle
Není tady
Moná by sis nejdřív měla vyřeit zaměstnání... jestli zůstat - ano nebo ne, jestli ti případná změna nebude dál komplikovat ne/chtění mít dítě atd.
Ale přístup partnera "Nadseny nebyl, ale rekl mi, ze kvuli me to udela" by mě varoval. On je přece jen spí ve věku dědečků, ne novopečených otců - a spí, ne batole, by asi přivítal klid. Skutečně byste si měli promluvit... a pozor - "kvůli tobě" by taky mohlo znamenat, e dítě bude hlavně "tvoje", protoe "tys ho chtěla".
Není tady
Mne nic netikalo az do 33. Do ty doby jsem mela jasno, ze ja deti mit nebudu, protoze je vlastne nechci. Pak jsem potkala nekoho kdo je chtel a ja postupne zjistila, ze ja je chci taky. Tudiz zas tak pozde u tebe neni, ale na postoji partnera bude hodne zalezet.
Není tady
TerezH napsal(a):
javena napsal(a):
Proto se ptám - nemůe to být tak, e tě dopředu zrazuje ten fakt, e ví, e partner o dalí děti nestojí?Pohodlnost a partner trosku ano, ALE rozhodne me to nezastavi a neni to ten hlavni problem. V tom mam jasno... Partner trosku ano, protoze kdyby prisel a rekl, ze by dite ted chtel, tak bych o tom vic premyslela, takhle je to jen "na me"... ale jak rikam, mam v tom jasno... Vypada to na vice "problemu" najednou, ze.... Vim, co rikas, ale to by pak opravdu byla otazka vymeny partnera a to si mi nechce, tedy aspon do te doby, kdy si o tom poradne promluvime a on by byl kategoricky proti... A to se doufam nestane, protoze to by mi zlomilo srdce... Co je dulezitejsi, chlap nebo dite.......?
Muzu se zeptat, v kolika si mela deti?
25 a jako prvorodička jsem byla nejstarí na pokoji. Mý vrstevnice měly u tou dobou z větí části tak esti, osmiletý děti... Kde ty doby jsou...
Ale já jsem ráda, e jsem stihla dvě děti do třicítky... Neměnila bych to, bylo to akorát.
A odpověď na otázku, co je důleitějí jestli chlap nebo dítě... za mě dítě.
Není tady
Taky si myslím, e v \tvým případě to brzdí partner..je ti s ním fajn, ale tak, jak jste teď. Kdybys měla vedle sebe někoho, kdo bude nakukovat do kočárku a večer se budete bavit o tom, jaký to bude, a budete mít svý bejby..asi bys na to koukala jinak. Hodiny můou tikat klidně od zítřka..jde o to, e potřebuje nakopnout..partnerem, kamarádkou...Zkus o tom víc začít mluvit a uvidí, co si o tom tvůj milý myslí.Navíc i to, es napsala, e hodiny netikají, je u první krok k tomu, e se připravuje na "tikání".Si myslím
Není tady
No já bych řekla, e u Ti tikaj, kdy o tom přemýlí.
Není tady
TerezH napsal(a):
Dite urcite jednou chci mit. To je neco, z ceho absolutne neslevim, ani kvuli chlapovi... Hned na zacatku naseho vztahu jsem mu jasne rekla, ze dite chci a pokud on ne, tak v tom vztahu pokracovat nemuzeme (coz me tenkrat stalo docela dost nervu). Velice dobre si uvedomuju, kolik mi je... Ale problem je v tom, ze mi to proste nejak zatim netika
Zda se ze stojis pred volbou si proste zvolit. Rikas ze netikas,to znamena ze ta vasen po diteti tam neni ale je tam rozum co hlasa (+ mozna vliv z okolo),ze dite by jsi chtela ( mela by jsi ho mit)
Takze si bud vyber rozumem nebo podle toho ze netikas.
Mit ale dite s rozumu a jeste ke vsemu s partnerem ktery deti nechce,muze a nemusi byt zacatkem konce. Tohle se neda posoudit.
Mam znamou ktere zaclo tikat tak ze v te dobe naopak naprosto ztracela rozum. Hrnula se primo do nesmyslnych akci,do jednani kde nedomyslela dusledky, jako jezdec bez hlavy.
Byla to skutecne sila.
Nevim,ale mozna mit dite z rozumu je rozumnejsi nez rozum nemit a byt rizena takovou silou.
Idealni je mit oboji v rovnovaze.
U Tebe to vnimam jako volbu z rozumu. Takze ted uz Jen si vybrat. ( kdyz si uvedomujes ze mas na to idealni vek)
Není tady
Omlouvam se, ze jsem se odmlcela... mela jsem a vlastne jeste mam docela osklivou virozu a travim bezesne noci se zachvatama kasle
Dekuju moc za komentare... Moc se libil ten od Selimy kterej jsem predtim nevidela.... protoze se mi pri ty myslence docela objevi usmev na tvari
sice nevim, jak to za tech x let zvladnu, ale mam rozhodne kladnej pocit... Mno tak ted jeste nahodit tema a konverzaci s polovickou, jak to vidi... abych x let necekala a pak se taky nedockala, ze jo....
Není tady
dusička napsal(a):
No já bych řekla, e u Ti tikaj, kdy o tom přemýlí.
Hmmmmm
Není tady
TerezH napsal(a):
... sice nevim, jak to za tech x let zvladnu, ale mam rozhodne kladnej pocit... Mno tak ted jeste nahodit tema a konverzaci s polovickou, jak to vidi... abych x let necekala a pak se taky nedockala, ze jo....
To vytucnene je nejdulezitejsi, a svedci o tom, ze se ditete vzdat nechces... a udelat to (kvuli partnerovi, ktery nechce), by pro tebe urcite lehke nebylo.
... "nahodit tema a konverzaci s polovickou" - mne napadlo hned pri cteni tveho prvniho prispevku, kdy jsem jeste zadny dalsi necetla... Z meho pohledu opravdu nejvyssi cas...
Mam jeste jiny postreh, pokud ti k necemu bude.
Ma nejstarsi dcera mela prvni vazny vztah s rozvedenym muzem s ditetem, chlapci tehdy bylo pet let.... Vztah trval sest let, kdy ona po diteti touzila, velmi, (v pocatku vztahu ji bylo dvacet, pritelovi 30), on se k tomu "moc nemel". O jeho syna kazdy druhy vikend pecovali bez problemu spolecne. Dcera ale pochopila, ze tento muz "ji dite neda"... a po sesti letech se rozesli.
Nasla si jineho partnera, take otce dvou malych deti (dnes maji 4 a 6), pece o ne probiha uplne stejne, bez problemu kazdy druhy vikend..., ale ejhle, ubehl nejaky cas, a dcera z nejakeho duvodu po "vlastnim" diteti prestava touzit i presto, ze jeji soucasny partner nema proti dalsimu otcovstvi zadne vyhrady...
Zmena postoju? Priorit? Vzhledem k veku? (Dnes uz ji je 30) Nevim. Vypada to, ze od ni vnoucata uz mit nebudu...
Upravil(a) ViktorkaM (3. 12. 2011 10:47)
Není tady