Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 26. 11. 2011 5:44

JanaBu
♥------

Rozchod po sedmi letech - o co všechno ještě přijdu?

Ahoj,
píšu sem, protože jsem v neuvěřitelné depce a potřebuju to ze sebe nějak dostat, trochu upustit páru...

Přítel se se mnou rozešel skoro po sedmi letech, nějaké problémy byly, ale přišlo mi to, že nic extrémního. Vůbec jsem si ničeho nevšimla a najednou se choval 14 dní nějak divně a pak mi řekl, že se se mnou rozchází. Tvrdil mi, že nikoho nemá a za 14 dní se odstěhoval k mému bývalému spolužákovi. Po asi měsíci jsem se dozvěděla, že se dal dohromady s mojí bývalou spolužačkou - celou tu dobu mi tvrdil do očí, že to nic není a dělal ze mě totálního debila (teď spěj pod mojí peřinu, kterou sjem mu nechala, aby nějak zvl᚝ nestrádal). Chodili jsme ven s naší partičkou (povětšinou moji ývalí spolužáci), kam patří on i ona a do očí mi tvrdil, že to nic není, že jen neví, jak se má chovat. No, vzhledem k tomu, že ta holčina se vždycky chová dost vyzývavě a strhává na sebe pozornost, tak jsem mu věřila. Neuvěřitelné, kam až může zajít lidská hloupost.

Dneska jsem byla u nich - v podstatě v bytě toho spolužáka a byl to dnešek, kdy usoudili, že už na mě nemusej brát ohledy - líbání a objímání, společné tancování a kdo ví co ještě. Tak takhle se ke mně už nějakou dobu nechoval. Ostatní z party se chovají jako kdyby nic, maj je rádi a oba jsou mnohem společenštější než já. Ta holčina naplánovala vánoční dámskou jízdu - samozřejmě, ženejsem pozvaná a samozřejmě, že vánoční večírek, co naplánovala jiná kamarádka se v podstatě rozpadl. Všechno se točilo a asi i bude točit kolem tohoto bytu a kolem téhle nové dvojice. Fakt se snažím to všechno překousnout, ale čím dál tím víc vidím, že to prostě nedávám.

Přišla jsem o přítele a teď? Ještě přijdu o tyhle lidi? Možná mi chcete napsat, že za to nestojí, ale tak to není a já už se skutečně nemám moc čeho dalšíh opřichytit. Trávili jsme s nimi tolik času a zažili tolik pěkných akcí. Vůbec se s tím, že jsem přišla o přítele nemůžu srovnat a to, že je s ní je v podstatě jen podružné. A teď se nemůžu už vůbec srovnat s tím, že celá ta skupinka mě sice zatím ještě na některé akce zve, ale vzhledem k tomu, jak to nezvládám, tak už mě moc zvát nebude a vzhledem k tomu, jak mě totálně ignoruje ta holka, tak už se nedá moc dlouho čekat ani to zvaní...

Stalo se vám někomu něco takového? Co s tím? Asi nejsem dost silná osobnost na to zvládnout to se vztyčenou hlavou a čím dál tím víc vidím, že to moc nedávám ani se skloněnou. Díky za cokoli.

Není tady

#2 26. 11. 2011 9:30

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Rozchod po sedmi letech - o co všechno ještě přijdu?

Přišla jsem o přítele a teď? Ještě přijdu o tyhle lidi? Možná mi chcete napsat, že za to nestojí, ale tak to není a já už se skutečně nemám moc čeho dalšíh opřichytit. Trávili jsme s nimi tolik času a zažili tolik pěkných akcí. Vůbec se s tím, že jsem přišla o přítele nemůžu srovnat a to, že je s ní je v podstatě jen podružné. A teď se nemůžu už vůbec srovnat s tím, že celá ta skupinka mě sice zatím ještě na některé akce zve, ale vzhledem k tomu, jak to nezvládám, tak už mě moc zvát nebude a vzhledem k tomu, jak mě totálně ignoruje ta holka, tak už se nedá moc dlouho čekat ani to zvaní...

Stalo se vám někomu něco takového? Co s tím? Asi nejsem dost silná osobnost na to zvládnout to se vztyčenou hlavou a čím dál tím víc vidím, že to moc nedávám ani se skloněnou. Díky za cokoli.

Jano, rozchod vždycky bolí - to ti neříkám nic nového. Ale jak se říká, každé zle je pro něco dobře - to, že ztratíš skupinu kamarádů, na které jsi byla zvyklá, má zase tu výhodu, že až se vylížeš z nejhoršího, nebudeš v prostředí, které by ti ten rozchod připomínalo, budeš mít úplně jiné přátele, rychleji se ze všeho dostaneš.
Přítel byl zřejmě ještě nevybouřený, takže vidíš, že by do života nebyl moc dobrý, ještě jste neměli děti, tak ten rozchod není žádné neštěstí.
Začni sama léčit svou duši. Vybreč se, ale neutop se v tom, pomalu zkus zařazovat nějaké aktivity. Jestli mᚠvztyčenou hlavu nebo ne, není důležité - na to, co tomu ostatní říkají, kašli.

Upravil(a) Vějířovka (26. 11. 2011 9:37)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#3 26. 11. 2011 13:09

mamba
♥♥♥♥---

Když tě nebudou zvát, asi to nebudou opravdoví kamáradi. Vypadá to, že ty je mᚠvíc ráda, než oni tebe. Je to skvělé, že jsi to poznala teď. Někdo to pozná až za mnoho let a mezi tím zbytečně promarní další báječné příležitosti k seznámení. Platí to jak o partnerech, tak o kamarádech. Časem si najdeš jinou skupinu, pravděpodobně bude jiná, ale kvalitnější. V nouzi se totiž opravdoví přátelé neopouští.
Já mám zkušenost, že nejlépe funguje, když má každý z partnerů své vlastní kamarády, i když se mohou vzájemně znát.
Nechci se opakovat, ale až tě rozchod přebolí , poznáš, že není čeho litovat. Pravděpodobně bývalý partner své chování zopakuje i v budoucnu, až potká další neokoukanou slečnu. 
Drž se!

Není tady

#4 26. 11. 2011 15:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A teď se nemůžu už vůbec srovnat s tím, že celá ta skupinka mě sice zatím ještě na některé akce zve, ale vzhledem k tomu, jak to nezvládám, tak už mě moc zvát nebude a vzhledem k tomu, jak mě totálně ignoruje ta holka, tak už se nedá moc dlouho čekat ani to zvaní.
Jani, možná, že to ignorování a omezení pozvánek souvisí právě s tím, že nezvládáš, že to prostě nedávᚠ- a naopak to dávᚠaž moc najevo.
Za konstelace, kdy "Ostatní z party se chovají jako kdyby nic, maj je rádi a oba jsou mnohem společenštější než já." ty jsi jediná, kdo se nechová, nemá je rád a je nespolečenskej... tudíž nezapadáš. Chápu (a tví kamarádi asi taky), že po rozchodu to nenínic moc... ale oni se chtějí bavit, ne koukat na tvůj ublíženej, kyselej či ubrečenej xicht, případně ti přikyvovat, jakej je on bídák a ona nechciříctco.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#5 27. 11. 2011 8:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ak nežiješ na lazoch alebo niekde na pustom ostrov,e tak asi mᚠokol oseba žuidí... *Skús si nájs medzi nimi takých, ktorí budú oporou, ramenom na vyplakanie a vŕbou - ale aj spoločníkmi do radostných chvíž - LEN tebe, nie tvojmu exovi. Vieš, tá partia by a podža mňa logicky len sahovala do minulosti - asi je lepšie, že budeš nútená pozera sa skôr do budúcnosti a hžada si nových žudí, nezaažených spoločnou minulosou. wink Ja som sa po rozchode  s bývalým sama dobrovožne prestala stýka so spoločnou partiou, aj keď oni mi naopak dávali najavo, že sú na mojej strane... ale mňa drásalo, že mali furt chu rozobera jeho, mňa, nᚠvzah, jeho koniec... pol roka sme sa točili furt dokola a potom som sa s nimi prestala kontaktova, našla som si dve iné partie a bolo dobre.

Poriadok je potešenie rozumu a chaos je slasou fantázie.“ Paul Claudel
Brita

Není tady

#6 28. 11. 2011 13:27

legitim
♥♥-----

Ahoj,

nevim kolik ti je a jak si na tom s bydlenim. A moje rada asi taky neni uplne bezchybna, ale mne to pomohlo.
Uplne jsem zmenila prostredi, spolecne kamarady jsem neprestala mit moc rada, ale protoze jsem jim nemohla nabidnout nic jineho, nez ukrivdeny a ublizeny pristup, vyzvidani a nadavky...tak jsem si od nich na cas dala pauzu.
Muj zivot zaplnily uplne jine aktivity (spinning, sedanky u vinka, koncerty, diskoteky, vylety po republice, a nakonec odjezd do zahranici). A jak se rika, cas cas a cas....a dneska?
Dneska uz je dobre wink par

Upravil(a) legitim (28. 11. 2011 13:29)

Není tady

#7 28. 11. 2011 14:57

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

JanaBu napsal(a):

Ahoj,
píšu sem, protože jsem v neuvěřitelné depce a potřebuju to ze sebe nějak dostat, trochu upustit páru...

Ostatní z party se chovají jako kdyby nic, maj je rádi a oba jsou mnohem společenštější než já. .... Fakt se snažím to všechno překousnout, ale čím dál tím víc vidím, že to prostě nedávám.

...... Možná mi chcete napsat, že za to nestojí, ale tak to není a já už se skutečně nemám moc čeho dalšíh opřichytit. Trávili jsme s nimi tolik času a zažili tolik pěkných akcí. Vůbec se s tím, že jsem přišla o přítele nemůžu srovnat a to, že je s ní je v podstatě jen podružné. A teď se nemůžu už vůbec srovnat s tím, že celá ta skupinka mě sice zatím ještě na některé akce zve, ale vzhledem k tomu, jak to nezvládám, tak už mě moc zvát nebude a vzhledem k tomu, jak mě totálně ignoruje ta holka, tak už se nedá moc dlouho čekat ani to zvaní...

To, že tě nezve ta dívčina, to je pochopitelné, ne? Představ si, že bys sbalila kluka, ktrý předtím chodil s holkou, kterou tak nějak znáš. Zvala bys ji? Těžko. Myslela by sis, že je na tebe naštvaná, nevěděla bys dost dobře, jak se v její přítomnosti chovat a ruku na srdce, ani bys nečekala, že se ona od tebe někam nechá pozvat.......
Tví staří paráci to vidí a vidí taky, že ti to působí bolest, že, jak sama píšeš, nezvládáš, uvažují, co bude příjemné tobě ia jim ......
Jo, stalo se mi to. Nějakou dobu jsem vůbec neměla náladu se s našimi společnými známými vidět. Krom smutku a studu i rozpaky jejich i mé........ S nikým z nich jsem se ale nerozešla, natož ve zlém. Jak se správně zpívá - čo bolí, to prebolí - když to přebolelo, vrátila jsem se. Vracela jsem se se strachem a rozpaky, vesměs zbytečnými, spíš jsem musela rozpustit rozpaky jejich. Pokud to jsou skutečně kamarádi, zajedeš jak do bačkor smile.
Nedělej si násilí, není sranda se rozejít, po takové době zvl᚝ ne. Nečekej od sebe žádné sociální supermanství. Zalez a počkej. O dobré kamarády nepříjdeš, špatné odfiltruješ ........

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#8 28. 11. 2011 17:24

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Jano,
nebude to asi nic lehkého přijít o tolik jistot.
Připadá mi, že je tam krapet závislosti - na partě, na příteli... ta zásislost to všechno dělá o moc složitější. Znám to ze své zkušenosti.
Přeji pevnou vůli tummenupp

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#9 28. 11. 2011 18:00

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

To je smutné... nemᚠnějaké kamarády kteří nejsou vaši společní? Zkus posílit tyto vztahy.  Ono tě to musí napřed přebolet a to chce opravdu moc času...

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí