|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj holky. Hele jak poznáte, že má škytavku??

Není tady

já na nikoho nebyla hnusná, aspoň myslím, ale spíš jsem si to tak moc nevychutnávala jako ve filmu Orgasmický porod
, po pravdě: moc jsem nevnímala
Vlastně jsi mi připoměla: o společnost jsem rozhodně neměla nouzi, doktorka zavelela: když se budete snažit, bude ve 20.00 venku ( i ten čas, zase dvojka
) takže ve 20:15 tam stála rozpačitá studentka s utěrkou v ruce a dětskáé sestry fandily od vyhřívaného stolu
jdu na 16tileté maminky - celá já 
Není tady

Kaly, škytavka je taková, že pět - deset minut prcek se pravidelně pohybuje (kope)...
Kat, jsem se zase zasmála, prý že sis to neužívala jako Orgasmický porod - ani se nedivím, já tohle nějak považuju za něco mimo mísu, netuším, jak to někdo může takhle prožívat.
Není tady
Tak jsem zpátky z poradny.Dneska odběry,výsledky ještě nevím,tak uvidíme.Malej je v pořádku,hlavička dole a dneska už měl dle odhadu 1270g.Cukrovka dopadla relativně dobře,zvýšený jsem měla jen ten odběr po 1.hodině,na lačno a po dvou hodinách v pořádku,takže to dr. uzavřela tak,že se o gestační cukrovku nejedná,jen mě doporučila nejíst moc sladkého....takže jsem ráda,uuuuufffff.Jinak,aby se to nepletlo,tak po 14dnech,co jsem se hrabala z nějaké chřipajzny,či co,jsem měla asi tak 5dní pokoj a od neděle od večera jedu znovu:krk,kašel,rýma,jsem bez hlasu.Takže včera výtěr,dneska u dr,ta počká do zítra na výsledek a uvidí se.Takže zítra tam musím znovu,brát si samozřejmě nic nemám,zábal,hodně pít a být v klidu,maximálně Vincentku.Je to fakt na pos...ní.A to bych potřebavala uklízet a tak nějak zvánočnit byt a místo toho budu ležet jak lemra....skvělý.Asi budeme muset Vánoce o měsíc odložit,abych stihla všechno,co jsem si naplánovala.
A k těm tatínkům u porodu.Já tam měla manžela pokaždé,poprvé to bylo dlouhé a náročné,byla jsem ráda,že je tam,byl skvělej.Teď podruhé si to moc neužil,po chvíli na porodním sálku nás hnali na akutního císaře,takže mě moc pomoct nemohl,ale byl s malým,když se narodil,místo mě a to bylo super.Alespoň mě to všechno natočil,když já jsem chrněla.Doufám,že teď potřetí tam se mnou zase bude,nechtěla bych,aby narození našeho miláčka neviděl a on si ho určitě ujít nenechá,přeci jen je to naposledy.Snad to půjde konečně/poprvé/ všechno normálně....do třetice všeho dobrýho.

Není tady

Tak můj chlap byl taky u prvního porodu a velice jsem uvítala, že jak začaly kontrakce, vůbec nic neříkal. Protože jsem měla střídavě zimnici a horkost, tak jsem neustále shazovala župan na zem, jak jsem se začala klepat, chlap mi ho zase oblíknul, to bylo snad stokrát (já bych se pro něj asi neohla). Taky jsem ho při kontrakcích držela za předloktí a drtila mu ruku, což mi pomáhalo. U samotného porodu stál jen u mé hlavy a co si pamatoval z kurzu, zavíral mi oči, abych neměla popraskané žilky a když jsem řvala, tak mi zacpával pusu na popud doktorky
Ona totiž říkala, že když zavřu pusu a zatlačím při kontrakci, bude to účinnější.
A nakonec byl tak šíleně dojatý, když mu mimčo dali do náruče, že ani nevěděl, jak se má jmenovat 
Teď jsme si účast u porodu zaplatili zase, ale jak to nakonec všechno dopadne - kdoví. Dneska jsem měla zase pocit, že mi odešlo malé množství vody. Nebo jsem asi inkontinentní.
Já nevím, jestli to jde, aby to odcházelo postupně po menším množství a pak nic. Byla jsem na WC se vyčůrat a jakmile jsem vyšla ze záchoda, tak jsem cítila mokro v kalhotkách - ani jsem dneska nikam nevyšla. No jsem zvědavá, jak to všechno bude, jestli se zítra Emča vypraví
A hlavně se modlím, aby bylo volno v porodnici, až pojedu.
Ivule, tak hlavně ať se brzy uzdravíš!!!

Není tady
Ivule taky peji brzké uzdravení. No Alex takovou situaci ti nezávidím. Nevědět jestli už to je ono nebo není. Však počkejte až řada dojde na mě.
To se bude zmatkovat.

Upravil(a) Kaly (30. 11. 2011 18:31)

Není tady
Ahojky
já jsem taky zpět z kontroly, hrdlo furt zavřené na porod to zatím nevypadá
ale byla jiná doktorka a tvrdila mi že ženský po císaři nenechávají přenášet tak mám přijít v pátek - to mám termín a uvidí se
ale počítám že v pátek tam bude obvyklá dr, která mě zase pošle doma jako že zatím pohoda 
Alex já mám taky pořád pocit že tak jako učurávám, něco ze mě teče aniž bych měla pocit že čůrám
už minule jsem měla podle utz relativně méně plodovky, ale to je prý normální, zase když je hrdlo zavřené je blbost aby to byla plodovka, doufám 
no ale šlechtí se ty naše holky co 
Ivule a zkoušela jsi nějaké homeo? mě třeba hodně pomáhá oscilococsinum - nebo jak se to píše 
Není tady
Nezkoušela.ale zkusím,díky za tip.....zítra budu mít výsledek výtěru,tak uvidíme,co tam rostě za zoologickou.

Není tady
Ahojky.Vyckavala jsem s odpovedi az po seminari pediatru,ktery byl dnes v poledne. Pak predoperacni vysetreni, trosku spanku a nez to na Tabletu natukam, je vecer 
verdikt je zatim takovy: Pediatri jsou zasadne proti,vyvolavat porod uz ted v 35+neco tydnu. Ze pry nedonosenec s malo krevnima destickama muze mit problemy s dychanim a tim spatne fungovat i ostatni organy a snaz by mohlo dojit po porodu ke krvaceni do tech organu. Na druhou stranu porodnici tvrdi,ze cim bliz k terminu,tim vic protilatek vytvarim a tudiz je riziko prenatalniho krvaceni.
Zkusi tedy uhadat pres komisi pojistovny jeste dalsi dve davky tech drahych kapacek a vyckat do 37+0 tydne. Pak tehotenstvi ukoncit nejspis cisarem. Tim,ze by miminko bylo vetsi,zkratila by se doba v porodnici po porodu,teoreticky.
Vychazi to na termin 10.12. - 12.12. ale jak si usmysli mimino,to nikdo netusi,treba zase prdne voda a vsem doktorum zhati plany
U Simci mi praskla v prepoctu v noci z dneska na zitrek...
Takze Alex a Gall,davam vam trosku naskok

Není tady
Speedy, to už je za chvíli
a klidně předbíhej jen když bude mimino v pořádku
ale ono ještě v teploučku vydrží neboj. A do 10. snad máme s Alexx porozeno 
Není tady

Gall, děkuju...
držím palečky na porod, kdyby to bylo 6.12. tak je to na mé narozeniny..
Já moc nedočítám ale hledím, že se už i tady rodí...GRATULUJU..
Speedy, copak máte za problémy??
To je mi moc líto 
Není tady
Ivus,to je fajn,ze cukrovka nakonec dopadla dobre. Sladke omezis a bude to. A preju pevne zdravi,na tebe se fakt ty nemoce lepi 
Manzela u prvniho porodu jsem mela celou dobu. Jeste ze tak,kontrakce mi vystrelovaly do zad.Mela jsem sebou termolahev "zabu",chodil napoustet horkou vodu,to krasne ulevovalo a daly se kontrakce v pohode vydrzet.
Tentokrat je situace jina.Nebude tu urcite.Nemame hlidani,navic to bude nejspis cisarem a to mi prijde zbytecne, aby tam chlap byl.Jo holt tentokrat uplne prvni fotecky nebudou, dokud nebudu schopna ja fotit 
Zpravy z poraden nic moc,verim ze to chcete mit uz za sebou a miminka u sebe
Leonty,ja vytvarim protilatky proti miminku,tim se mu rozpadaji krevni desticky,ma ridkou krev a kdykoli muze dojit ke krvaceni do mozku a organu. Jezdim na kapacky uz od 26tt,tak ted uz to nejak zdarne doklepem 

Není tady

Speedy, tak to je něco. Božínku, tak ať je všechno OK..Ty jsi RH-? Promiň, já se tak blbě ptám, já jsem RH negativní..Je mi to moc líto..
Gall, chtěla jsem se zeptat, ty jsi měla preeklampsii v prvním těhu, že? A co u druhého? Je to v pořádku? Já jsem taky měla preeklampsii, rodila jsem jsem předčasně 34+4 a to CS..zajímá mě to..děkuju..snad mi ještě stihněš odpovědět.
Já vás asi zkusím dočíst, nic nevím a tak mě to zajímá.
Holky držte se...
Není tady
Leonty,ne,jsem pozitivni. Ale ta nase geneticka odchylka je na stejny zpusob jako RH faktor,ten zpusobuje rozpad cervenych krvinek,my to mame proti trombocytum. RH faktor ale umi lehce resit,to nase zatim ne :-\ Lze jen potlacit mnou imunitu, abych tolik nebojovala. Ale stejne to neni 100% jistota.
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=39489
Upravil(a) speedy81 (1. 12. 2011 9:07)

Není tady

Speedy, držím palce, ať to všechno zvládnete. A nejakou fotečku můžou udělat i sestřičky.
Gall, Alexx, tak ať to máte brzo za sebou, snad se princezny nebudou moc dlouho šlechtit. 
A já konečně začala prát - teď tam mám první várku plínek. 
Není tady

Speedy, to je mi moc líto....
Držím všechno co se dá, ať to zvládnete,jsi statečná..
Není tady
Jasně, že to speedy zvládné není žádné béčko. :-)

Není tady
Janinko první várku plínek?? To jich máš tolik?? Ty budeš používat na přebalování látkovky ne jednorázovky??

Není tady

Gall, tak co, jak jsi na tom?? Mi právě odchází voda, takže možná jsem na řadě 

Není tady

Kaly, chci používat látkovky. Možná že by se to vlezlo všechno do jedný pračky, ale bylo by to pak špatně vymáchaný. A hlavně jsem koupila Flip Bum Genius a ty vkládací plenky jsou docela objemný, tak proto. 
Není tady

alexxandra napsal(a):
Gall, tak co, jak jsi na tom?? Mi právě odchází voda, takže možná jsem na řadě
Ty joo, Alexx, ty prostě víš, kdy si to vybrat. Přesně na termín, tomu říkám téměř německá přesnost.
Můj obsedantní manžel by měl taky radost, kdyby to bylo přesně na den. 
Není tady
Speedy,držím palečky,určitě to bude ok,oni si vás ohlídají....
Alex,tak ať se to hezky rozběhne a máš to brzy za sebou.....
Jinak já v krku běžná flora,takže zase nějaká blbá viroza,holt to budu muset vydržet.Jen mám strach,protože se mě vždycky když jsem nemocná zhorší astma a musím sáhnout po kortikoidech....no uvidíme.
Jo a holky,protilátky mám nula,takže super.Tohle miminko je prostě vzorné....

Není tady
Alex držím palce
Emička je přesná jako hodinky
dej brzy vědět
u nás se nic neděje 
Není tady
Alex tak at to máš rychle za sebou. :-)

Není tady
Alex, držim palce ať to je co možná nejrychlejší ... 1.12. kráása
Gall, furt nic ? Moc se jí od tebe nehce 
Ivule, gratuluju k vzorňákovi 
Není tady