|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
No, holky, mě s tím kojením nic jiného nezbývá
100-120ml ode mě vypije za +- 7 minut, z lahvičky pije dvacítku půl hodiny, u stříkačky nesaje a poplakává, to se bojím že se zalkne, když jí to mlíko tam stříkám. Takže musím stimulovat laktaci ať je mlíka hodně, nevzteká se a pije. Dokud se nenaučí na lahev. Doktorka taky nic neporadila, co bych nevyčetla na kojeni.net (fakt úžasný server).
Gall, lahvičku jsem zkoušela i před kojením. Při velkém hladu i hned po spaní. Nic, prostě nic. Cucne, občas nasaje ale nic efektivního. Zkouším, zkouším. A noční odsávání... v podstatě u toho polospím
nedělá ni to problém, jednou za noc se to dá.
A vy se brzy uzdravte. Ať to u Johanky zůstane jen u rýmy 
Ifko, to je pěkný dlouhán. Že by modelka 
Jani, super, že jste si užili víkend. Když díte dobře spí je to parádička 
Kaly, už jste kojenní zabalili úplně? A co zkusit ještě změnit i kapičky? Každému zabírali jiné. Myslím, že si dost chválí ten Espumisan. Jinak zbývá jen vydržet. Bude líp 

Není tady
Kojit nemám co. Mám necelých 20 ml s obou. Ty kapky koupím a uvidíme.

Není tady

Kaly, a zkus tu Bebu sensitive, je určená pro děti, co mají problémy s nadýmáním a bolestí bříška. Nevím jestli je to tím nebo máme zlatý dítě, ale Kryštof trpěl na prdy asi tak 3x za ty dva měsíce.
Není tady
Určitě se po ní podívám. Je za stejnou cenu jako ta normalní Beba?? Asi bude dražší co?? Já jen at vím.

Není tady
Ahoj holky.
Tak my taky bojujeme s kojením.Ode mě vypije tak 5-20ml a neustále u toho chrápe.Pak odsaju a podaří se mě odsát i 50ml,takže je to prostě lenoch,mlíko by bylo,jen panáček nesaje!Takže máme taky Bebu a co nemá ode mě,dokrmíme Bebou.Jinak s tím spaním....dneska se v noci budil tak po 2 hodinách a od 1/2 pátý ráno do 10 dopoledne prakticky nespal,budil se po 5 minutách,takže jsem v noci naspala 4 hodinky a pak jsem s ním usnula vyčerpaná až v těch 10hodin.Hodili jsme si 2 hodinky spánku a pak spal až venku odpoledne.Teď to taky na chvíli zalomil,ale spí neklidně.Tak jsem zvědavá na dnešní noc,nějak mě to zmáhá.Je možný,že tak malej prcek tak málo spí?Jo a po Bebě kaká tak jednou denně a je to pěkněj žlutej nášup,dneska v šest ráno.

Není tady

Kaly, já jí v Praze kupovala za cca 250 Kč.
Holky, ukončený 4 měsíc je v zásadě 5.? Nebo jak se to počítá? Narodil se 5. 1., 4 měsíce mu budou 5. 5., kdy je ukončený 4. měsíc?
Není tady
Kaly,kolik ti malej vypije té Beby?Já dávám Kryštůfkovi dohromady tak 80ml na jedno krmení,nevím,jestli je to málo,nebo moc,ale většinou toho dost vyblindí a je jedno,jestli si krknul,nebo ne,ublinkává třeba i za dvě hodiny,ale to už zase dělá,jako kdyby nikdy nejedl....je to věda,to krmení!

Není tady
Tak já krmím podlke toho návodu a jak mi řekla doktorka. 15.-tého má měsíc a krmíme co 4 hodiny 120 ml a v pohodě to vypije. Někdy nechá těch 10-20 ml.
Akorát mi přijde, že taky málo spí. 
Upravil(a) Kaly (12. 3. 2012 20:51)

Není tady
Ivuš, lenoch jeden, nevděčný
Mlíka je dost a on nepije, co. Asi jsi zkoušela všechny budící fígle, co. Malý měl žloutenku, že je tak spavý? Snad se brzy umoudří a začně hezky pít
Mě se osvědčila "fotbalová" poloha na kojopolštáři, kdy mimino není přitisknuté k matce. Taky jsem měla volné ruce na šťouchání 
U kojení to by se spalo, ale jinak ne? Teda
Nepřejídá se a netrápí ho bříško, že spí neklidně? A kolikrát denně těch 80ml vypije? Přijde mi to, na takové mrně hodně. Ale možná to mám zkreslené od mých holek. Ani jedna moc nepila. Viktorka dá za den celkově "jen" 500-600ml, víc do ní nenacpu. Simča byla totéž...
Jani, ukončený 4. měsíc je, když mu jsou 4 měsíce a dál. Takže 5.5. budete mít ukončený 4 měsíc a začínáte pátý. To už kvůli příkrmům? 
Holky, komu padají vlasy?? Ještě že jich mám hodně, jinak bych byla za chvíli plešoun... ale vím, že to přejde. Teda doufám 

Není tady
Ahojky,
jestli vás to uklidní u nís se taky moc nespí. Vstává kolem 8, dopo spí cca 2 hodinky a odpoledne už v podstatě nespí, pokud nepočítám desetiminutovky po kterých se budí s úsměvem. A večer usíná tak kolem té osmé, když je dobrý den 
Jinak myslím že Sab Simplex a Espumisan bude to samé co se týká složení, nám teda mnohem víc vyhovuje Baby calm, je to přírodní, já na ty aromaoleje docela věřím.
Janinko ukončený čtvrtý měsíc je jakoby začátek pátého, od 5. 1 do 5.2 je první měsíc, do 5.3 druhý měsíc, do 5.4. třetí měsíc a ukončený čtvrtý je 5.5, chceš začít s příkrmama? to je děs jak to letí ten čas 
fakt mi mrzí že tak s tím kojením bojujete, je to na prd:rolleyes:
Speedy, tak to jo, jestli odsáváš jednou za noc tak to se asi dá, i když pruda to je taky. Já nevím proč jsem si myslela že víckrát. Naše slečna se budí co dvě hodiny a já si myslela že ta tvoje taky a taky tak často odsáváš 
Není tady

Speedy, no kvůli příkrmům, dneska mě poprvý trklo, když jsem byla nakupovat, že už jsou kaše i od 4. měsíce, ani jsem nevěděla, že už něco takovýho existuje, myslela jsem, že až později. 
Uvidíme, jak a kdy začneme..
Kaly, to ti Mates vypije docela dost, tohle mi pije Kryštof ještě teď... Občas před nočním spaním dá necelou 150.
Ivule, já dávala za začátku po kojení 30, pak kolem 1. měsíce 60, pak 90... Teď už skoro nekojíme a pije mi furt 120 ml. Ono když máš blinkací mrně, tak je lepší než se řídit tabulkama na krabici lepší krmit míň a častěji - to se osvědčilo mně. A jak Kryštufek přibývá?
Není tady
Gall, snad to nezakřiknu, když to napšíšu, ale mám super spací dítě. Večer usíná v sedm (odložím bdící do postýlky) a budí se ve tři v noci. Dá 8 hodin v kuse, napije se a spí do rána do sedmi
Dopoledne schrupne 2x na hodinu, odpoledne taky 2x. V podstatě spí ještě mezi každým kojením. Mám asi štěstí. I Simča byla spáč. Ještě v roce spala 3x dvě hodiny přes den 

Není tady

Speedy, bledá závist
I když si asi taky nemám moc na co stěžovat, ukládám bdícího do postýlky před devátou, spí většinou do dvou (tří) a pak do šesti, půl sedmý. Někdy chce jíst třeba už po pátý a pak ještě spí do půl osmý. Dopoledne většinou hodí půl hodinku až hodinku a odpoledne je schopný spát 4 hodiny v kočáru. Dneska jsem na něj ušila boudu, vzala jsem korbičku domů, nechala ho ve fusaku, ale bez deky a otevřela jsem na něj okno... Spal bez keců do půl šestý.
Holky, jak teď ty mrňata oblíkáte? Já mu dneska dala body a dupačky, na to lehčí overal z fleecu, fusak (fleecový) a deku a stejně mi přišlo, že je mu horko. Asi zatím vyhodím deku. Ale jak to udělat o víkendu, kdy má být kolem 20?
Není tady
Jani jestli má být 20 tak už bych vyndala fusak. Ale já to taky řeším a to už je to druhé dítě, kolik oblíknout a kdy vzít fusak, je to děs
Speedy spí ti krásně teda. Já mám holt "štěstí" na nespavce. Sousedovic kluk ve čtyřech letech spal víc než Vojta v roce a půl
a Johanka jaksi bude držet s Vojtou 
já s příkrmama počkám do toho půl roku určitě, ale u kojených se doporučuje až po půl roce.
já dneska Johanku taky uklidila do postele bdící, chvíli byla řvoucí ale nešla jsem tam, dneska byl děsnej den a zbytečně bych na ní byla nepříjemná. Tak pořvávala asi 5 minut a pak v klidu usnula 
Není tady
zítra zaktualizuju nástěnku a přesuneme se do mimin, stejně dojíždíme chlívek a těhule už to nejsou
Není tady

Ja se na prikrmy ani moc netesim, kazdy rika neco jineho a kdo se pak v tom ma vyznat. Ted mi rikala doktorka, ze podle neknovejsich vyzkumu se maji zavadet alergeny a rizikove potraviny mezi 4-6 mesicem, ze je to nejaky specialni obdobi, kdy dite prijme vsechno.
Ja myslim, ze pokud ma dite byt alergik, tak jim bude i kdyz budu delat kdovi co. Takze se asi budu ridit vlastnim rozumem a kdyz uvidim, ze uz by si dal neco jinyho nez mliko, tak zacnu.
Není tady
vlastní rozum je vždycky nejlepší
každej povídá něco jinýho kdo se v tom má vyznat
jednou lepek až od 8 měsíce, jiný povídá že od 6 další že od roka, je to stejně na nás 
Není tady
Holky v jakém věku se vám začli prcci sami obracet třeba ze zad na bok a tak?? Mates už se sám otočí. :-) Je to fajn, ale ted mi akorát spí pořád jen na pravem boku. A to ho můžu otočit jak chci. To bude mít po mě. Já taky spím nejčastěji na pravém boku.

Není tady
Tak Bebu sensitive už máme. :-)

Není tady

Kaly, doufám, že s ní budeš spokojená. 
Není tady
Kaly asi budeš mít doma rychlíka. U Vojty přetáčení na bok už nepamatuju kdy, ale na břicho se poprvé přetočil v 3 měsících a 2 týdnech, Johanka se teď ani na bok netočí. Ale začíná se snažit, teda doufám že to je důvod proč poslední dobou tak vyvrací hlavu a točí se okolo své osy za hlavou 
Není tady
Třeba taky koukám, že je schopný nespat v kuse třeba 5 hodin. Já myslela, ža takovi prcci akorát spí. :-) Holky v jakém věku už dobře vidí??

Není tady

Dneska je teda den. Po dlouhé době jsem si naplánovala jak půjdu do knihovny, je to tam cca 5km, tak se mi dnes v tom počasí nechtělo jít pěšky, že pojedeme busem ( bezbariérový jezdí za den jen jeden), jo prdlajs, naše madam nemohla od devítí do deséti být na chvíli v klidu, abych se mohla ustrojit a učesat, řvala jako když ji na nože berou, takže stále jsem ji houpala ať už spí a nic, řvala víc a víc... ted usnula, ale bus zrovna ujel 
Není tady

Kaly, ty máš teda rychlíka, Ema se ještě přetočit zdaleka neumí, na bok výjimečně.
Janinko, máš nějakou spešl bundu na tu Manducu? Přemýšlím, mít manducu, tak můžeme jezdit busem i normoš ne jen bezbariérovým.
Není tady

Ifko, mam Vonzi bundu sitoi na zakazku. Ale trva to dlouho nez ji Hanka usije. Muzes zkusit koupit nejakou z druhe ruky nebo jiny druh. Zkus se podivat na nosenideti.cz, tam je toho dost.
U nas vstavacka v pul sesty, jsem chodici mrtvola.
Krystof se taky nepretaci, ani nema snahu... :-)
Není tady