29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ivule, taky jsem asi před týdnem zažila první škytání. A byla to zábava. Jinak na 3D druhý pokus držím palce. U nás se to nepodařilo, resp. hezký, ale žádná hezká fotka není, protože prcek byl narvaný až dole v pánvi, okolo sebe žádnou plodovou vodu, takže výsledek nic moc.
Není tady
Elleonorko, moc gratuluji k Adélce! Hodně dobré nálady, trpělivosti, krásných společných chvil a mlíčka
gall, co ty? už máš taky nastartováno? to bych se v tom Mostě na tebe načekala to by byl účet!
já pořád kojím, kojím, kojím....taky ještě odstříkávám
popodeprese naštěstí nepřišla
jani, já to lehátko dávám i do vany i do vaničky, jsem ráda, že mám ruce volný, nějaký mi dokonce ještě chybí
Není tady
Ell, gratuluju k Adélce, krasné míry , jste šikulky, už se těšim na fotečku.
Kat, už jsem si říkala, kde jsi a ty furt kojíš to je super že baby blues nepřišlo a nechá tě Maty vyspat ?
Gall, teda Johanka si váže mašličky, což ?
Jani, já podložku do vaničky mam a měla jsem ji i s Matym a byla jem za ní ráda, měla jsem takový větší pocit jistoty, že pod rukama ještě něco mám.
Teda holky, na mě už dolejhá hnízdění a je to se mnou k nevydržení. Myju okna, smejčim kde co, a každyho úkoluju hlavně muže teda. Tohle opravit, tamto přenést atd. , bohužel on se mnou moje nadšení nezdílí, takže jsem se včera děsně urazila a šla spát v devět
Není tady
Kat, já nestartuju teda v noci mě vzbudili trochu bolesti tak jsem se (oproti dřívější panice) zaradoval že už je to konečně tu - už je mi jasné že se tomu nevyhnu tak jsem to přestala řešit - a ono zase nic
ale dohodli jsme se doma že 1.12. je krásný datum takže čtvrtek je náš co Alexx???
Blackie, hnízdění je moje zhouba posledních 14 dní taky jsem myla okna a manžela marně přemlouvala k dodělání některých věcí. A marně. Naštěstí má malinkej průšvih
tak o víkend makal jak šroubek a všechno co mě štvalo tak dodělal
k něčemu ty chlapský úlety občas jsou
já to lehátko do vaničky nepotřebovala, stejně jednou rukou mimino držíte nebo vůbec?
Není tady
Jo, většinou ho držím, nevím teda, co mám držet dřív, jestli rozlítaný ruce nebo kopající nohy:dumbom: Ale fakt je, že tady doma jsem koupala zatím jen jednou, dnes mne to zase čeká, třeba vylepším techniku. Vana, jsem zjistila, je strašně hluboká
a já s těma zádama se moc nechytám. Pořád se mi nechce prdnout vaničku na stůl do obýváku, který jsme zabrali
mezi adventní věnec a slánku.
Dnes mi přijde odsávačka, hurá. Holky, jak ohříváte odstříkaný mlíko? Jako já v lahvi a hrnci s teplou? Nebo už jsou nějaké lepší způsoby?
Za mnou nejhorší tři dnonoci. Jistě to znáte, nebo poznáte.
Kojení, ptž ještě málo mléka, čím dál častěji, nakonec zuřivé kousání bradavek a kvíkání až řvaní "kontinuálně"
Následované výsledným nalitím celých prsů do velikosti Dolly Buster, z nichž se nedá kojit už vůbec. Ale už jsme vyplavali, dnes v noci jen dvakrát krmení odstříkaným, ráno normálně, už skoro nestíhá polykat, ale ze zvyku se nechce pustit.
Ale aspoň cucá opatrněji aby se netopil
Gall, 1.12.2011, to je taky bomba. Životní číslo vychází osmička, to je paráda :-), držím palce.
Myslím na Enn, jak ta se asi má? To musí být něco! Gall tys psala, žes tam minule taky trávila poslední dny?
Není tady
Zdravim z nemocnice. Katastroficke scenare akutniho nocniho odjezdu do porodnice se nastesti nekonaly. Doma jsem pripravila,co se dalo a ted uz je to par tydnu na tatinkovi. Ja zatim nevim nic noveho,zitra bude porada s pediatry jak a kdy pujde miminko ven. Zatim je to cisar vs. porod 50:50. Budou rozhodovat jestli jeste davat naplav krevnich desticek na zmirneni rizika krvaceni do mozecku pri porodu. Zitra budu chytrejsi. Jinak na utz vse ok,vahovy odhad 2600g,to jsem rada. Simca se narodila 35+5 s 2680g a krasne ten start do zivota zvladla.
Budu pripojena na net,tak piste piste at mam co cist
Není tady
jééé, Speedy! To jsem úplně zapomněla, že vy budete superpředbíháčci. A co bys raději, cs nebo přirozený? On ten cs po tom, co mám ještě v paměti, se mi vůbec nezdá k zahození. Keby bolo možno, prosila bych pak ještě týden umělého spánku, než se vše "zatáhne" a "nastartuje"
Tak to už se určitě na mimíse těšíš, viď ?
náš Šklebík Nádherný
Upravil(a) katerffina (29. 11. 2011 11:12)
Není tady
Ted jsem se smazala cely prispevek. Nez se s tim Tabletem naucim,tak porodim. Zlaty klasicky pocitac
Ja prave vubec nevim,co mam chtit vic. U prirozeneho porodu se bojim,ze to bude na dlouho jak telo neni pripraveno a taky siti bylo minule pro me utrpeni,mnohem horsi nez cely porod. Cisar je ale zase operace,jak rychle budu moct doma normalne fungovat Holky,byla jste nektera na cisari,jake to potom bylo?
Zda se,ze rozhodnuti bude vicemene na me. Doktori jsou svolni k oboum variantam. No,jsem zvedava na zitrek co mi povi Na miminko se uz strasne tesim,co to bude, jak bude vypadat...
Kater,maly je rozkosny bobanek
Není tady
Ell,Gratuluju k princezne At se vam darii.mala krasne bumba a spinka a muzete brzy domu za tatinkem
Jani,tak uz doslo na nabytek? Uz budete komplet zarizeni a ty v klidku porodit. Teda az za par tydnu,navic pokud je manzel ted fuc
A lehatko do vanicky a pak i vany jsem pouzivala,takove to latkove,byla jsem rada za volne ruce
Ivus,to je fakt pech s tim ultrazvukem. Priste bude urcite lip spolupracovat
Alex a Gall,sup sup rodit,at vas nepredbiham i ja
Blackie, a ty to moc s gruntovanim neprehanej, at vydrzis nejakou dobu 2v1
Kater,jakou jsi objednala odsavacku? A na mleko jsem mela ohrivacku,ale v podstate je to nadoba s horkou vodou,jen na elektriku a s termostatem...
Není tady
Kat, já ležela v nemocnici před porodem měsíc ale doma jsem žádný dítě neměla tak jsem to až zase tak neřešila
já jsem nikdy neodsávala, mlíka jsem měla dost a někdy až moc, ale radila mi laktační poradkyně dokud to jenom jde tak neodsávat, jen se zvyšuje produkce a to jsem nepotřebovala tak pokud nehrozí zánět nechala bych to. Ono se to za pár sní upraví na potřebnou produkci neboj. Ale zas je dobré že může nakrmit i někdo jiný, Vojta nikdy neměl flašku v puse, nemohla jsem od něj hnout víc jak na hodinu. Nevadilo mi to, i když jsem toho měla plné zuby, stejně jsem ho nikomu moc nepůjčovala (ono taky ne že by bylo komu )
Speedy já rodila poprvé císařem a třetí den jsem fungovala v podstatě normálně, ono tě to donutí, teda aspoň mě jo, když jsem viděla VOjtu mezi hromadou postýlek s jinejma odloženejma dětma to jsem nedávala
doma už pak po týdnu v pohodě, jediný co tak mě občas bolelo břicho, chodili jsme hodně venku tak jsem to trochu cítila. Jinak za mě nejhorší první noc kdy máš pocit že už se nikdy nehneš, pak jak se trochu rozhýbeš je to jen lepší. Důležitý je brzy vstát. Ona ta jizva je hodně dole takže na ohýbání nevadí, jen nesmíš moc nic zvedat. Ale kočár do auta jsem stejně tahala.
Doporučuju brát homeo Arniku montanu, je na hojení a hotový zázrak. I po normáním porodu je dobrá, kor po šití.
já proto jak měla malá trochu ty problémy se špatným CTG jsem se snažila dr. přemluvit k císaři, přes to všechno že si myslím že normální porod je pro mě i pro mimi lepší, ale byla jsem tak vyděšená že jsem chtěla aby už byla venku. Ale nechtěli o tom ani slyšet
u normoš porodu je to asi naopak tam se ta bolest pořád zhoršuje a v podstatě nevíš kdy skončí a kam až se bude stupňovat, u císaře je nejhorší začátek a pak už víš že bude jen líp. Ale pořád je to operace, hrozí srůsty atd. je to složitý rozhodování
ale máš ještě čas ne, prober to s doktory a uvidíš. držím palce
Není tady
Speedy, držím palce, ať se doktoři s tebou dohodnou na té nejlepší variantě. Pokud by měl přirozený porod ohrozit mimčo, tak by byl asi císař lepší (i když taky nejsem zastáncem).
Jsem zjistila, jak je ve světě populární si sám rozhodovat o tom, jak budu rodit. Všichni se mě ptají, jestli budu rodit císařem....
Kat, malý je čumáček. Těším se na další fotky.
Není tady
Ahoj všem. Tak na kontrole vše o.k. A nakonc jdu zase až za měsíc a to jsem myslela, že od toho 28 týdne se chodí co 14 dní. Od kdy se chodí na kontroly do porodnice??
Není tady
Ahoj holky,
moc vas všechny zdravím.
Speedy, je fajn, že jsi připojená k netu, aspoň ti to bude utíkat rychleji. Je težký se rozhoudnout, jak píšeš císař je už jednou oprerace, to by raději volila spinální analgezii než celkovu, ale kdyby měl klasický porod ohrozit mimčo, tak jdu raději do císaře, zase tam není riziko omotání pupeční šňůry atd. Doktoři poradí a taky na co se budeš více cítit ty.
Kaly, já chodím stále po 4 týdnech, ted jdu za týdne a to budu 36+0, jsem zvědevá jestli už bude "točendo" (monitor). ale asi až ten další týden.
Kat, krásný mimi. Ja jsem odsávačku měla Meleda, ale raději bych ji snad prodala (spíš darovala) protože ty silikonový nástavce nejsou zrovna už hezky, silikon zežloutnul. Já jsem měla mlíka moc, odstříkávala jsem až jsem si z toho udělala pořádný zánět a tím byl konec s kojením
Gall, máš vybrané pěkně datum porodu!
Jinak já mám pocit, že se za chvíli nebudu moci hýbat a to ještě 5 týdnů, uff. Strašně se mi "rozvolnuji¨ kosti pánevní, jako by ty všechny kosti nějak pluly, chodím jak kačena a mám pocit, že nikam nemůžu jít.
Upravil(a) ifka1 (29. 11. 2011 14:47)
Není tady
Elleonorko, veliká gratulace k Adélce!!!! Přejeme jí do života jen to nejlepší, hlavně to zdraví. A maminka ať je po porodu brzy fit a mlíčka je dost a hlavně spokojenost.
Není tady
Holky,koukejte mě toho 1.prosince nadělit alespoň dva prďánky....mám svátek.A je to fakt pěkný datum....
Jinak malej na UZ dneska krásné natočenej-na 4-D ideální,bohužel jsem byla jen na normálním.To je jak naschvál...
Jo a od včera přibral 100g.....nenažránek.
Ell,moc gratuluju k holčičce,hlavně hodně zdravíčka pro obě a mlíčka.
Kat,malej je pusinka,ale chtělo by to větší formát,ať se můžeme pořádně pokochat...
Speedy,držím palečky,ať tě ještě chvíli nechají vcelku,ať má prcek čas.Já kdybych si měla vybrat,jestli císaře,nebo normálně,tak volím normální porod.Měla jsem oboje a emocionálně se to nedá srovnat.Co se týká zdravotního hlediska,tak je to tak,jak píše Gall,ten třetí den už docela funguješ...musíš.Ale ty první dny jsou dost šílený,já už bych to zažít nechtěla a to nejsem nějaká fňukna,bolest snáším myslím docela statečně.Doufám,že se mě to tentokrát vyhne...nechci propást příchod malého na svět jak u Matýska.Ale určitě dej na rady odborníků,u tebě bude rozhodovat zdravotní stav prcka a ten má přednost před vším.
Já dám zítra vědět,jak jsem dopadla na testu na cukrovku a na protilátky,doufám,že to bude ok.Zatím pa pa,hezky roďte....
Není tady
Ahoj babenky, jste toho zase nakecaly Mi se nějak blbě zobrazují obrázky dneska, tak prďouška od Kat nevidím
Ell, gratuluji k mimískovi, krásná rychlovka!!!
Gall 1.12. mám právě termín já, tak nepředbíhej i ty
Dneska jsem byla na kontrolu, monitor dobrý, moc se v něm nevyznám, ale mám pocit, že činnost dělohy nabírá na intenzitě. Doktor mě vyšetřil, čípek je zkrácený, hlavička naléhá, může mi prý v tomhle stavu kdykoliv odejít voda. Ale taky to může být klidně za 14 dní, tak jsem se smála, ať mě ten doktor neděsí. Dítě už nemá kam cpát nohy, tak je má pod mým pravým žebrem a bolí mě to jako čert, tak určitě 14 dní to zažívat nechci
Takže pro jistotu hned po vyšetření jsem běžela nakupovat a vařit oběd
Jinak jsem na pátek objednaná na monitor a když neporodím, tak kontrola zase v úterý. Ale doufám, že toho 1.12. se dítě umoudří
Kaly, tady v Podolí se chodí do porodnice od 37. tt, nevím, jak je to jinde.
V porodnici nám taky radili, abychom zbytečně neodsávaly, pokud to není nezbytné. Spíš sprchovat prsa teplou vodou a rozmasírovat, když dítěti nejde pít.
Takže Gall, jsme tak nějak na řadě, tak si držme palce a 1.12. šup na to
Není tady
Holky,to jste mi poradily
Jak tak o tom premyslim, asi se klonim vic k cisari.Ja to nejak zvladnu a pro miminko to bude jistejsi,u prirozeneho porodu se muze podelat cokoli
A pokud by to byl cisar tak tady urcite jen s epiduralem,takze bych byla u vseho i kdyz za plentou.Miminko bych videla hned,kdyz by nebyly jine komplikace tak i s prilozenim k prsu.
Gall, arniku mame doma,co byl manzel na trhani moudraku. V jakem davkovani to mam brat?
Ifko,verim,musi to byt narocne,navic jeste fungovat s malym... vydrz jeste
Alex,to te potesily s temi 14 dny co Pekne do ctvrtka u sup na to.
Není tady
Speedy našla jsem že 5x granulí 2x denně rozpustit pod jazykem. Ale musí to být to ředění 9CH.
Ale jámám pocit že když jsem jí brala potom co mi trhali zub brala jsem jí víckrát. Ale jak jsem na to přišla už nevím
ona ta psychická stránka císaře je neodmyslitelná, relativně nic se nemůže stát ( i když historky o prořízlém močáku jsem taky slyšela ), ale jsou okolnosti které nahrávají přirozenému porodu, lehčí poporodní adaptace, masáž při porodu nastartuje v těle mimina spoustu funkcí, atd.
ale já mít možnost si vybrat tak se svými zkušenostmi jdu taky do císaře nejsem z těch co se v tom nějak extra vyžívají
ale máš ještě čas, i když ten je asi víc na škodu že, stejně nic nového člověk nevymyslí držím palce ať se rozhodneš jakkoli
Alex tak si dáme závazek jo, ve čtvrtek jdou ven já jdu do poradny zítra tak uvidím co mi řeknou
Není tady
Speedy, ahooj , jsem ráda, že jste v pořádku. S tim porodem ti nikdo asi moc neporadí, spíš bych se řídila podle toho co řeknou doktoři a taky podle svého instinktu. No, co se týká poporodní adaptace po císaři, tak nevim, ale myslim si že ve vaší situaci bude nejdůležitější, že bude miminko v pořádku a to bude to hlavní co tě bude zajímat a pokud bude, všechno ostatní už se nějak zvládne
a určitě bude
. . Tak hezky načerpej síly a ať to tam rychle utíká ...
Co asi Enn, už se dlouho neozvala, snad je vše ok ...
Jo, včerejší uražení zabralo Dneska mi sám od sebe dodělal šatnu, upekl bramboráky, vykoupal dítě
no, ale jsem furt taková, no ... aby mu to ještě chvilku vydrželo tak dělam ještě zagorku
Přeju vám dobrou noc
Není tady
ahoj kočky, odsávačka je Mamivac Easy, ruční s regulací sání za sedmset korun. Chci ji kvůli tomu, že:
- po počátečním kojícím maratonu mám praskliny na bradavkách, tak jedno, nebo dvě kojení ráda nahrazuju lahví, aby si prsa odpočinula. Vím, že tím riskuju, že pak nebude chtít kojit, ale žádný rozdíl v chování zatím nevidím
- vypije si jedno prso a po přebalování si vzpomene, že bude ještě, takže si načne druhý a vzápětí usne
- tohle odstříkám, aby se mi příště neudělalo o to míň. A dám ho do lednice, mrazáku, abych mohla občas vypadnout.
Lidí, kteří mne chtějí zastoupit, je tu bohudík dost
s tou odsávačkou přišel vzorek krému Mamilan, to je teda fakt bomba
Včera jsem jela večer autem do bankomatu a netěhotná to není ono. Už v garáži jsem málem nechala zrcátko.
dnes látkujeme a chtěla bych ho večer uvázat do šátku, jestli budou ještě síly
Gall, manžel u porodu nebyl, jednak tedy vyhodil mne v por., musel na stavbu, měl tam vizit a pak jsem ho telefonicky lifrovala domů, aby dohlédl na kluky, aby se aspoň navečeřeli a řekl jim co a jak. Já myslela, že porodím ve dvě, ptž stahy vždy od dvou do šesti, ale oxytocin to popohnal na tu půl devátou, takže jsem mu pak už nevzala telefon a dozvěděl se rovnou, že má kluka. Já ho tam ale stejně nechtěla. Málem jsem si vyřvala hlasivky a měla jsem namoženy všechny svaly, jakej to byl fitness. Akorát bych ho přinejlepším poslintala a pokopala, ale spíš něco horšího
Není tady
[img]resize.like.cz/images/90_180_243_92_30-11-11-08-27-11_1322681231Matyášek do Bab..jpg[/img]
Upravil(a) katerffina (30. 11. 2011 20:32)
Není tady
Kat, to je jasný že si chceš odpočnout. Já používala PureLan, je to asi něco podobného, 100 % lanolin a bylo to stokrát lepší než Bepanthen.
já taky úplně nevím jestli ho tam chci, jednak je absolutně ničím nepoznamenaný (minule prohodil něco ve smyslu co to jako jsou ty kontrakce), vůbec nevím co tam jako hodlá dělat, nevím jestli chci před ním řvát bolestí je jasný že na něj budu asi dost hnusná
a za druhé pokud se něco potento a půjdu znovu na císaře tak nevím jak to zvládne. Je to hrozná cíťa a co se týče mně ještě větší. A bohužel už toho se mnou prošel zdravotně dost
ale nějak se to vyvrbí
a mozek a ostatní funklce se brzy srovnají neboj - buňky dorostou a zrcátko se dá vyměnit
se šátkem držím palce, pochlub se ju
Upravil(a) gall (30. 11. 2011 9:26)
Není tady