|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

jani, kočáry jsou kapitola sama pro sebe. Pro první dítě jsem měla kočár po švagrové z třetí
ruky. Snad tím, jak mi tchýně tvrdila, jak je zachovalý, jak byl drahý, jak je potřeba s věcmi dobře zacházet, se mi na něm sypalo úplně všechno. Jednou mi dokonce na přechodu vyjela celá korba i s miminem. Druhý kočár byl nový, drahý, nesypalo se na něm nic, jen se prostě rozlomil umělohmotný kloub na rukojeti, což byla vada docela citelná - pražské obrubníky
Teď jsme koupili z druhé ruky doporučované a kvalitní Jané 

Má tolik vad, které jsme při předávání v tmavé předsíňce prostě neviděli a ani u tak "kvalitní značky" nečekali, že se musím smát, vždycky, když s ním jedu. Má rozbité skoro všechno od boudy, přes brzdu, aretování u kolečka, nefunkční cvoky, zrezlé druky, vrže, hučí, divím se že mi sprostě nenadává, když s ním jedu. Dokážu si představit, jak si kupuji nový za třicet tisíc a padají mi z něho plastové kousíčky a patentky nepatentkují
Už jsem rezignovala.
Není tady
Gall, ježišmarjááá, díky !!!!!!! Někdy si připadam fakt nemožná,ale já to v noci prostě nedávam, někdy si ani nezapnu podprdu, zvedat na krkání už by byl fakt luxus, ale když se ráno kroutí tak si to děsně vyčítam, že to je určitě z toho jak jsem líná a už jsem na sebe nastvaná hned od rána, pak mě naštve Maty, já se neudržim, vybouchnu a připadam si ještě hůř, prostě nejhorší matka ... pak přijde S. z práce vysypu to na nej, krom toho že jsem nestihla uvařit nic jinýho než polívku mu ještě vyčtu tuto a tamto, pak se na sebe podívam do zrcadla, vidim trosku a jdu si pobrečet ..... šla bych si to hodit, ale to nemůžu 
Upravil(a) Blackie25 (8. 3. 2012 17:22)
Není tady
Blackie kliiiid
jsi úžasná, zvládáš dvě děti, dokonce i polívku uvaříš, co bys jako chtěla
kdo nezažil neuvěří tak fakt klid
děti jsou živý a spokojený, nic jinýho neřeš. A Honzík už je velký, holt se trochu pokroutí vyprdí a je to. Za měsíc už to bude úplně jinak.
my máme kočár z druhé ruky, a až na jeden vypadlý šroubek dobrý
vojta v něm odjezdil do porodu a teď Johanka. sice už ho asi neprodáme, ale službu udělal. Dali jsme za něj 8000,- normálně stojí 22000
to bych jako nedala 
mě je dnes taky šouf, tady normálně napadl sníh - já už chci jaro
Vojta lehnul s teplotou a děsnou rýmou, tak jen čekám kdy to skolí i nás dospělé a JOhanku 
jo a ženy, všechno nejlepší k MDŽ

Není tady

Blackie, teď zase já dík. Přesně takhle to mám taky, minule jsem vařila celé dopoledne kupované buchtičky se šodó z prášku, které jsem samosebou připálila a byla jsem vyčerpaná a vytočená, jak kdybych pořádala raut pro ministerského předsedu. Já bych taky brečela, ale vzteky nevymáčknu ani slzu.
Není tady

Holky, nejdřív vám jdu popřát k MDŽ, mi dnes ještě nepopřál nikdo
Včera jsem šla padnout za vlast, Emča se vzbudila asi o půl třetí, chlap byl zrovna v kuchyni se napít, ale Emču nakrmit nechtěl. Tak jsem ji nakrmila a šla si lehnout do pokoje na patro, nechala dítě dítětem chlapovi
Ema se vzbudila až nad ránem kolem sedmé, ale stejně byl chlap uražený, že jsem jako mu to schválně nechala (teda mlíko měl připravené, jen ho ohřát). Tak se mnou dneska nemluví. S druhým dítětem pomáhá fakt poskrovnu, zasloužil by kopnout do holeně 
Včera jsme byly s Emičkou na kyčle, má je krásně v pořádku, tak už tam nemusíme chodit, jen kdyby shledala problém naše doktorka.
S kočárkem zatím problém nemám, koupila jsem ho za 3600,- X-lander a luxusní, vypadá jako nový, plně funkční. Tak doufám, že to nezakřiknu.
Já teď taky urgentně uvažuju o pračce se sušičkou, protože na jednotlivé spotřebiče není místo. Tak uvidím.
Holky, jen tak průzkum - pomáhají vám chlapi doma a jak? Mi chlap totiž tvrdí, že milion matek má doma třeba i tři děti a mají naklizeno, navařeno, nakoupeno, vyžehleno, stíhají vyzvedávat všechny děcka i na kroužky je prý vodí. Tak si někdy připadám jako největší a nejneschopnější kretén
Máte doma fakt všechno naleštěno a tak???

Není tady

Jé Alex, to nevím jak by to dopadlo, kdyby mi tohle kterýkoli z manželů řekl:mad:

. Ten je fakt vtipnej
Nemám naklizeno, mohu dělat jen to, co je reálné. Pokud 18 hodin denně chovám Matesa, nemohu:dumbom: mít nalešťěno. Pravda, že čas navíc, kvůli duševní relaxaci a kontaktu s dospělými lidmi, strávím na compu.
Ale přitom také chovám, kojím, v autosedačce houpám Matesa. Při žehlení se moc nezregeneruji
Hodně času trávím běháním mezi sporákem a navazováním šátku a pokládáním Matesa a opětovným navazováním atd.atd. Taky někdy spím. Uklízím, jen když Mates spí a je den. A to je málokdy. Ale pravda je, že když se sem někdo hrne, třeba tchánstvo, musí mi pomáhat velký kluci. Manžel mi nepomáhá, asi ho zabiju.
Jé ty kyčle!! jsem na to zapomněla! Dík
A je pochybné, že by tvůj manžel znal tolik vdaných žen s dětmi. 
Není tady

Janinko, diky za tip s tou sušičkou, ještě to asi přehodnotím, no manžel je teda proti sušičce dost, on teda nemusí ani myčku, ale je to chlap, nevidí ty tuny prádla, nádobí atd, jsou to prostě pomocníci.
Alex, k tomu průzkumu, no tak manžel s Lukáškem pomáhal fakt hodně, chodil s ním na dlouhý procházky, asistoval u koupání, teď už se mu nějak moc nechce, napustí vaničku a pádí do obýváku, včera jsem se ho ptala jestli nechce vykoupat Emču, prý že ne, že je to ženská, asi se jí bojí dotknout na genitálie
S tím uklízením já jsem šílenej "uklízeč" nedokážu sedět a vidět bordel kolem sebe, takže já uklizím, i když mi to manžel zakazuje, ale chci prostě sama, jsem asi blázen. Ale bordel tu mám taky, hlavně když přijdeme všichni zvenčí, to jsou všude hadry, tašky, já kojím a nestačím se divit jak se dá za takovou chvíli udělat neskutečnej binec. Spíš nestíhám žehlit, to bylo období kdy jsem žehlila body, overal a žinku před koupáním a manžel mě chtěl naštvat a že to prý vyžehlí když to nestíhám 
Dneska je Emička zlatá, nahámá se a spinká, sláva, tak jsem uvařila oběd a pozvala rodiče na oběd a dali jsme si pohár se šlehačkou takže je půl kila asi zase nahoře 
Není tady

Alex, přijde mi to jako hovadina, bych chtěla vidět ženskou, která má doma tři děti, doma vypíglováno a všichni spokojení... Ba neee, jednu takovou znám, v mém příbuzenstvu, dokonalá matka, vaří bio, dítěti se věnuje celých 24 hodin plus má dvě starší dcery, s tím nejmladším znakovala, furt mu něco vymýšlí, do toho vaří atd atd atd. No prostě dokonalá matka, jen to chudák dítě nemá chvíli času si vydechnout... 
Já taková nejsem, jednou do týdne M. zopakuji, jak ostatní otcové v našem okolí pomáhají s dítětem, v noci k němu i vstávají /což já po něm nechci/ a jak bych byla ráda, kdyby když přijde z práce tak si místo k počítači sednul ke Kryštofovi... tak je chvíli klid a za týden znova ta samá debata spolu s tím, že pro něj se nic nezměnilo, že si chodí s kamarádama (což bylo teď v Praze) a já dřepím doma s uřvánkem... do toho se rozbrečím a je mi slíbeno, že bude víc pomáhat a že mě chápe... a takhle dokolečka dokola...
A to jsem si říkala, že já nebudu taková ta matka, která bude chlapovi vyčítat, že sedí u počítače... a už je to tady. 
Kat, kočárek máme taky Jané, právě že jsem volila osvědčenou značku a jsem z toho taková rozladěná. Na to, že je úplně nový a používáme ho dva měsíce, tak docela dost vrže a nedokážu si představit, že v tom odvozím třeba ještě jedno dítě.
Není tady

Alex, gratuluji ke kyčlím 
Katerf, teda vyjela kobrba i s miminem
my máme roan marita, Lukášek v něm jezdil do 2,5let, teď Ema a zatím v pohodě ani jedna závada, je teda nevýhodu má a to složitě se vyndává korba z podvozku nebo to jde spíš těžko a při vstupu do autobusu ho není za co chytit, leda za drátěný koš dole, to se nikomu nechce tolika ohýbat.
Není tady

Alex, tvůj dotaz mi fakt zvedl náladu, že jsem i žehlení vytáhla a žehličku roztopila. Jani klasika
Přesně tohle mne napadá při každém děcku. Tatínkové ty děti strašně chtějí, ale život se změní jenom nám, někdy si říkám: proč vlastně muži chtějí ženu a dítě? 
Není tady

Jéžiš, jsem to tady nějak zasekla. Já za to nemohu, že jsem občas tak depresívní

Není tady
Tak můj chlap pomáhá. Naštěstí. I u koupání asistuje, podává věci atd. Od začátku dubna budu chodit cvičit tak bude hlídat tak jsem zvědavá. :-)

Není tady

Hahaaaaa...prej tři děti a naklizeno! To jo...tak ve snu! 
supr kočár je Mutsy Transporter
Alex díky za odkaz na to pilates. Mám ještě 7kg nad normální váhou, tak musim makat, ať si v létě nepřipadám jak selátko 
Můj manžel zatim vzorně pomáhá, asi proto, že je to první mrňous. Ovšem spojení manžel + počítač mě vytáčí úplně stejně! Bych zabíjela (zatim zabíjim jen pohledem).
Není tady
Ahoj holky.
Tak mě manžel pomáhá,kdyby ne,asi bych už byla mrtvá hlady a vyčerpáním.Vaří mě i dětem,přebaluje,koupe a snaží se i poklízet.Já už jsem dneska lepší,dokonce jsme vyrazili na chvíli ven s malým....to byla krása,konečně se pohybovat jako člověk.Dneska nám dorazila ta odsávačka,tak odsávám,dokonce jsem malému dala i několikrát prso,ale moc nesál a ani mléko moc nemám,ale snad se to zlepší,uvidíme.
Cvičení zatím fakt neřeším,jsem normálně líná,natož teď.Už mám o 11 kilo méně,než před těhu,takže jsem spokojená....když je člověku blbě,jdou kila dolů sama.Takhle málo jsem neměla několik let.Ale k idelální váze podle tabulek mě ještě tak 10 kilo chybí.
Jo a kočárek máme Cam Cortina X3...jsem spokojená.

Není tady
Alex, nezlob se, ale tvuj chlap žije asi na jiný planetě kde jsou jen super ženy nebo co .... to je úplná blbost...
Muj manžel pomáhá normálně, přijde z práce a jedeme, děti, vaření, úklid společně ... večer oba padáme za vlast. Ale já jsem pedant na úklid a na oblečení, takže to mam tak nějak pod kontrolou, vaření nesnášim - to dělá většinou S, nebo i mamka vaři ...
Holky, dneska jsem si udělala radost, koupila jsem si super kabelku s peněženkou a bundu, mam z toho děsnou radost 
Není tady
Můj chlap doma pomáhá dost, pomáhal i před tím, ale největší šok pro něj byl když byl s Vojtou sám doma a já byla v porodnici. Najednou když byl na to skoro 14 dní sám tak pochopil že i když mateřská jako leháro vypadá tak není a je to zápřah fyzickej a taky psychickej a od té doby šlape jak hodinky. Dokonce sám navrhl že si rozdělíme domácí práce, aby až ho přejde prvotní zápal mi pomáhat vždycky věděl co prostě musí udělat
To jsem nechtěla, prostě věřím že se vždycky domluvíme. jako nedělám si iluze že mu to vydrží, a když vyloženě nic nemusí tak nedělá, ale jakmile je potřeba tak se k tomu postaví. Občas umyje nádobí, uklízíme spolu, večer má na povel Vojtu koupe, dělá večeře a uspává, občas přes víkend uvaří, naopak neremcá když neuvařím v týdnu já, míchaný vajíčka jsou taky jídlo, ať mi nikdo netvrdí nic jinýho
Alex
potřeboval by si to tvůj chlap taky vyzkoušet, a nejen hele jedu na dva dny pryč, máš navařeno a naklizeno, babička pomůže s hlídáním ale se vším všudy a nejlépe s oběma dětma najednou
jsou typy lidí kteří dokud nezažijou neuvěří 
a naklizeno doma taky nemám, luxuju tak jednou za dva dny, někdy každý den, ale to jenom obývák, když už mi křoupe bordel pod nohama, vytírám max. jednou týdne a prach taky tak. Nádobí se snažím každý den, nesnáším když se nevejdu na linku. Ale máme myčku takže toho taky není moc. Žehlím když už nemáme co na sebe, od té doby co Johanka večer spí už nemám takovou potřebu žehlit (žehlila jsem s ní v šátku aby spala). Vařím aspoň na dva dny, někdy taky ne, i když pro Vojtu musím vždycky, ale pro sebe si kolikrát namažu chleba s máslem - se divím že jsem ještě nepřišla o mlíko
Vojtovo bordel uklízím až večer, průběžné uklízení hraček jsem vzdala, nemělo to absolutně cenu, teď jen dávám pozor abych s Johankou na ruce o něco nezakopla když taky proskakuju mezi traktorem, motorkou, vozíkem s nářadím a podobnýma chuťovkama 
Dana vždycky jen upozorním ať se nelekne až přijde dom 
držím ti palce ať ho nějak přesvědčíš že je to utopie
by mě zajímalo kde na to přišel, fakt.
a nebo pak je to na úkor těch dětí, to radši budu v bordelu než aby mi půl dne řvalo dítě v postýlce a já trávila čas úklidem a navařováním
víš co se říká, bordel v bytě, šťastné dítě
se tím utěšuju.
Ivule, ráda slyším že ti je lépe
časem se srovná i zbytek, buď v klidu. Já mám taky cortinu, hluboká korba je super, ale sporťák je na prd, je hrozně dlouhý a děcka si nemají o co zapřít nohy takže kloužou dolů a křiví si záda. S Vojtou jsem to přežila, ale na Johanku bych ráda koupila jetej jinej, fakt mi to dost vadilo. Ale pak když už sedí pevně i při jízdě je to super. A na spaní se do něj Vojta vešel ještě ve dvou letech v pohodě 
Blackie, super. Já si včera koupila dvě trička, když už jsem almara tak aspoň v novém 
Není tady

Holky, díky za podporu
Tak ten můj chlap taky pomůže, neříkám, že ne. Ale měli jsme poslední dny takové hádací období a on mi párkrát vlípnul, že máme děsnej bordel doma (i když já nemám bordel ráda a když to jde, tak si poklízím) a taky že si prý zvykl, že nemá navařeno pravidelně
A protože se mě to děsně dotklo, tak vyskakuju jak čertík z krabičky.
Gall, jenže on si to právě zkusil být doma s dítětem sám. Teda bylo tob před pár lety s Mikulášem, kdy se mi naskytla příležitost přivydělat si, Mikuldovi byl asi rok. Chodila jsem do kanceláře na 4 hodiny denně a Martin pracoval z domu a hlídal. Trvalo to asi dva měsíce a už mě prosil, ať zůstanu zpátky doma s malým já
Jenže už to asi zapomněl nebo si to nechce připomínat. Když chce být protivnej, tak ví, čím mě vytočit. Je mi jasný, že to určitě ženský nemají doma s dětma ťip ťop, ale jak mě nakrknul, tak jsem se musela zeptat 

Není tady
Zdravím
U nás je to jako u Gall. Nedávno si vyzkoušel, jaké to je starat se delodenně o dítě i domácnost, včetně vaření, nákupů a všeho. Je pravda, že když jsem doma nechává většinu na mě, ale kdykoli potřebuju, řeknu si, ochotně pomůže. A co máme malou Viktorku, má na krku dost Simču. Chodívá s ní ven, jezdí sportovat. Užívá si to, Simča je velká, už je to parťák. Těší se až i Viki povyroste. Zatím péči o miminko nechává čistě na mě. Nekoupal, nepřebaloval, nebyl na procházce s kočárem... kdyby bylo třeba, musel by
S kojením stále zápasím. Někdy pohoda, někdy pár minut pije, něco jí vyruší a je vymalováno
Spusí řev a už se nepřisaje. Háček je v tom, že odmítá různé lahvičky i stříkačku, takže nejsem schopna jí dokrmit.
Dobrá situace. Kolikrát jsem beznadějí brečela. Dítě evidentně nedojedené, ale dokrmit se nenechá. Začla stagnovat na váze. Mlíka samozřejmě ubývalo, když se madam rozhodla umřít hlady.
Takže teď odsávám elektrickou Medelou 6x denně, zkouším jestli se na lahvičku nechytne, zbytek zamrazuju. Nějak tu laktaci musím zvýšit, aby mlíko Viktrorce pěkně teklo a i za těch pár minut sání se najedla. Už jsem se nějak zajela, při odsávání hodím kolem sebe deku a hrajeme se Simčou stolní hry nebo kreslíme. Je to žrout času, ale dokud se Viktorka nenaučí na lahvičku, nic jiného mi nezbývá. Ještě že je tak zlatá. Zabaví se sama pod hrazdičkou, v lehátku a hlavně krásně usíná. Spoutám do zavinovačky, překryju plínou a odcházím.
Teď má bobek malý antibiotika a "domácí vězení"
V pondělí jsme šly na tříměsíční a očkování. Říkám doktrorce, že má opět rýmu. Poslechla jí, prý píská na průduškách a měly jsme se ukázat ve čtvrtek. Verdikt: nechat to ještě pár dní má to na plicích. Takže ač doktorka nerada antibiotika dává, nebylo zbytí. Chuďátko malé, takto brzo. Simča třeba ještě neměla vůbec. Obávám se, jestli ta Viktorka nebude mít nějakou slabou imunitu. Chytne kde co, i když Simča do školky nechodí, nejezdíme na akce a návtěvy... snad ne 
Jinak na prohlídce byla Dr spokojená. Už srovnala i strany, hlavičku zvedá hezky. Prý jí máme dávat hodně na břicho, obskládat hračkami a při každém přebalování už trénovat přetáčení na bříško. Míry drobečka 55 cm 4,89 kg. Alespoň se nepronese 
Cvičit bych taky potřebovala, ale nějak není kdy. Přes den jsem ráda, že vůbec stíhám. Večer se mi nechce šaškovat před manželem. Nějak na to potřebuju svůj klid, což v našem 2+1 nejde
Kolik kilo mám nahoře netuším. Raději na váhu nelezu, ale bude to dost, navíc ty čokoládičky 
Hlavně bych potřebovala něco aerobního, aby šel dolů tuk a srovnaly se proporce. Jak já bych ráda začala chodit cvičit. Jenže kojené (se scénama) dítě mi nikdo nepohlídá. Se manželovi nedivím
Tehdá u Simči jsem to dvakrát zkusila a ač běžně v tu dobu spávala, pokaždé se šestým smyslem vzbudila a řvala mu hlady, chtěla mámu. Zařekl se, že už nikdy.
Jo a vztekání staršího dítka kvůli blbostem? To dobře znám
Pak křičí "Maminko už tě nemám ráda, nejsi moje kamarádka, jdu pryč" a nebo se na mě zuřivě vrhá se zaťatými zuby a pěstmi, že mě kousne. Válení se po zemi je normálka. A za pár minut jí je všechno líto, tulí se a je zlatá. Nejvíc se mi osvědčilo neřešit, snažím si jí nevšimat a pak vklidu popovídat. Vždycky ale říká. "Maminko, neříkej to, já vím" Uvědomuje si to, ale nějak si neumí poručit. A to je už větší... Chudáci, musí se to v nich bouřit, než se srovnají s novou situaci. A my to musíme ve zdraví přežít.
V noci odkrkat nechávám. Chodím kojit do obýváku, abych nerušila tátu se Simčou. Navíc ještě po kojení odsávám, tak to máme na dlouho...
Omlouvám se za slohovku. 

Není tady
Speedy
to je mi líto, že pořád takhle bojujete
s tím pitím je to divné, je možný že by jí to stačilo? přece sama sebe neutrápí hlady
nezkoušela si dávat lahvičku hned od začátku, třeba by vypila víc? Ale chápu že to kojení nechceš vzdát
třeba až bude větší a bude mít víc síly tak jí to sání nebude dělat takové problémy. Co na to říká dr?
a s tím odsáváním v noci - uf, vyspíš se vůbec? 
Simonka se uklidní, jen si to prostě musí srovnat a je malá na to zvládat svoje emoce. U nás se to všechno řeší srdceryvným pláčem a vztekem
Ale si dobrá že to zvládáš řešit s klidem, máš můj obdiv 
a ty antibiotika
snad jí bude brzy líp. Podle mě v tomhle období jsou nemocní všichni, jak se oteplilo lítá to vzduchem
Moje dr. zase říká že opakované virózy posilují imunitu a až bude starší bude vycvičená a nic jí neskolí.
Já když byla malá nebyla jsem nemocná vůbec a v dospělosti jsem skončila s chronickým autoimunitním onemocněním
- tím samo nechci říct že tak dopadnou všichni co nejsou vůbec nemocní 
u nás jsme lehli všichni Johanka má rýmu jako trám takže jsme byli skoro celou noc vzhůru jak nemohla dýchat byla nepříčetná
, tak odsávám oběma, vysavač se stal součástí našeho obýváku 
teď spí už od půl 8 na chodbě v kočáře, je tam chladněji a mý výš hlavu tak se jí spí líp a dohání noc 
mě třeští hlava, Dana bolí v krku, Vojta má teplotu ale řádí dál - domácnost v rozkladu 
Není tady
Čau holky. Jak často mají děti kakat?? My používáme Bebu a kadí tak nějak málo.

Není tady

Kaly, pokud je plně na umělým mléku tak asi 1x za den u plně kojených nemusí kadit prý i týden...
gall, ať jste brzy všichni fit! ty nemoci... Lukášek se taky umí vztekat kvůli pitomostem, no období vzdoru ( u nás trvá už teda od léta) jsem zvědavá kdy to skončí., když se nezvteká je zlatý asi jako všechny děti
Speedy,
že jsi nevzdala boj s kojením, obdivuju tě. U nás teda dělá to přes den, hlavně večer před spaním, saje, saje, jak jí to začně téct míň začne se odtahovat, pak se chce zase hned přisát, sosne jednou, dvakrát, zase se odtáhne a takhle pořád dokola, zkouším oba prsy, tak mám pocit, že taky není dojedená, pak i hůř usíná... no nevím jak si s tím poradit.
Jinak Emču jsem ze zvědavosti zmeřila metrem, když byla tak hezky natažená na dece, už jsem těd měnila dost oblečky, nosí už i 68, má 59cm a 5,4kg, strasně se vytáhla, na 6-tinedělní kontrole měla 53cm 
Není tady

Ahoj holky, my jsme se vrátili z víkendu, bylo to super, trochu jsem měla strach, když Kryštof celou sobotu i neděli přes den prospal, aby v noci nestrašil a on spal naprosto úžasně, probudil se jen na jedno krmení a vstával super naladěn v půl sedmý... tak nevím, asi na té teorii, že čím líp spí děti přes den, tím líp spí v noci, něco bude... 
Teď to jen tady poklidit (ze čtvrtka na pátek jsme tu měli ubytovnu, spali u nás v obýváku 3 kamarádi)...
Kryštof má teď odhadem 5 kg, tady se strašně vytáhnul, proti kamarádčinýmu synovi, který je o měsíc mladší, už je to fakt velký mimino. Dneska jsem si s ním hrála a foukala mu do dlaní a blbla s ním a on se normálně hlasitě smál až se zalykal...
A taky už si začíná bouchat do hraček na hrazdičce v lehátku... Ty děti dělají strašný skoky, nejdřív nic a pak najednou...
Speedy, držím palce, jsi úžasná, že při tom zápřahu ještě odsáváš, já jsem na to strašně líná... Takže my kojíme, ale tak nějak sporadicky. 
Kaly, Kryštof po Bebě kadí jednou denně, ale občas se stane, že jednou za dva dny. Jestli Matese bolí bříško a kroutí se a málo kaká, tak mu zkus koupit Bebu Sensitive, prodává se v lékárnách a je naprosto super, Kryštof po ní nemá vůbec žádný bolení.
Gall, doufám, že už je vám dobře, jak dokáže blbá rýma potrápit...
Není tady
Janinko tak nějak se furt kroutí a tlačí a řve u toho a furt nic. A to ještě užívá 3xdenně kapky sab simplex. Tak nevím no. Po nich by měl prdět i kadit normálně.Má takové období ted tři dny. Předtím v pohodě to byl posraný i několikrát za den. Ale teprv mu budou tři týdny.

Není tady