29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Teda holky,to byla dneska nějaká začarovaná noc,já měla to samé....budila jsem se po dvou hodinách a pak od půl třetí do půl páty jsem čuměla do blba a nemohla za boha usnout.Pak se to povedlo a po šetsté budík.Dneska jsem šla totiž na ty testy na cukrovku a měla jsem tam být už po půl sedné.Takže jsem taky mrtvá,naštěstí se teď seberu a jdu spát,než přijdou všichni domů....paráda.Jinak test dobrý,špatně mě nebylo,jen jsem fakt utahaná...tak pa pa.
Není tady
Ifko tak já se vzbudila taky ve dvě. :-D A ve čtyři se vzbudil chlap tak jsme chvíli pokeali a pak jsem zas na hvíli usla.
Jinak ted už konečně peru. :-)
Není tady
Tak co? Jsem prga? Dnes jsme slavnostně dorazili s Matýsem domů. Napapkaný a totálně zničený jdeme spinkat.
Všechny moc zdravím, asi jste na nás myslely, vše šlo výborně.
Matyáš: spokojeně a v klídečku přišel na svět v 37+5; 21.11.2011; 20:20; za mého strašného řevu, vrčení a ječení.
V porodce mi chyběla tenká noční košile - bylo tam strašný vedro, ale půjčili mi svoji - skoro andělíčka
Více později, až vás taky dočtu.
Není tady
Katerf, gratulejš a vítejte doma, kolik malý vážil, smím li se ptát...
Upravil(a) misha88 (25. 11. 2011 16:22)
Není tady
Kat, gratulujeme k Matýskovi, ať vám dělá jen a jen radost a těšíme se na vyprávění (kolik vážil?).
Není tady
Kate, vítejte doma.
Ať se vám daří a všichni si miminko užíváte;) Teda když se tak dívám na to datum a čas, uměl si Matyáš vybrat
Těším se na podrobnosti porodu
Ivuš, to je fajn, že jsi cukrovku zvládla bez újmy Výsledky budou asi zítra, co.
Blackie, užij si dnešní kino
Snad se Enn ozve, škoda že na ní nemáme kontakt na mobil.
Holky, co to v noci vyvádíte. V noci se má spát Ne že já bych se vyspala, Simča měla po očkování horečku do toho se jí bohužél spustila i rýma... a já bych tak spala... Nechala jsem si jí dnes doma, tak jsem si lehla na dvě hoďky poobědě
S věcma do porodnice... já budu rodit u Apolináře a mám mít jen síťované kalhotky a pro miminko pleny. Vložky, košile, oblečky a kosmetiku pro miminko, vše je k dispozici.
Není tady
Kat, no konečně ty předbíhačko
moc moc gratuluju k Matyáškovi, ať vám pěkně roste
. Těšim se na podrobnosti a závidim že už to máš za sebou ...
Není tady
Kat tak taky gratulace. :-)
Není tady
Kater,moc gratuluju k Matýskovi.....taky jsem zvědavá na podrobnosti,ale vypadá to,že jsi to měla snad v pohodě...taky v to doufám,alepsoň jednou bych brala normální porod.
Není tady
A jinak super datum....samé jedničky a dvojky.
Není tady
Nazdar rychlíku
hele jestli jste jeli hned ráno a Matyáš se narodil až večer tak to teda nesplňuje moje představy o pohodovém porodu
ale všechno je zapomenuto co
ale jsem moc ráda že jste oba v pořádku a už doma
těším se na podrobnosti
zrovna nedávno jsem poslouchala rozhovor s nějakou numeroložkou, jen tak na půl ucha, ale zůstalo mi v hlavě, že děti by měli mít v datu narození číslo 1, jsou pak komunikativní, přizpůsobivý atd. To je prý problém dětí narozených v roce 2000 a víc, a když nemají tak by měli mít ve jméně obsažené písmenka A, J, S, které nahrazují tu jedničku
takže Maty bude pohodové děcko, má jedniček víc než dost
já dneska v poradně všechno v pořádku, malá byla moc hodná, CTG ukázkové, další ve středu - i když doufám že už k ní nedojde
já taky v noci nespala, Vojta měl od 2 do 4 prééé
Není tady
jo a aby se to nepletlo já taky v noci nespala, pro změnu Maty měl pré od půl 4 do půl 6 ... a šla jsem spát v jednu
Není tady
Ahojky,
obr gratulace k prvnímu zimňátku!! Hodně zdraví, mlíčka a pohody celé rodince
Kater, rodilas v Plzni tedy? (ne v Domažlicích?) Pak podej ještě info..
Jinak u mě dneska noc zase naopak docela v pohodě, i jsem se vyspala, tak možná dneska to zas bude Uvidíme.
Zítra chci trošku pořešit vánoční úklid a upéct perníčky.
Jinak všem gratulace ke kontrolám, jsem zvědavá, kdo bude další z nás na řadě
Není tady
Kater, paráda, veliká gratulace Docela závidím, že už to máš za sebou. Já jsem ve fázi, kdy mě začíná bolet pod žebrem, nevím, jestli tlačí břicho nebo mimís nožičkama
Navíc jsem poslední tak tři dny velice nerudná. Ale zatím vcelku
Beztak si mimís zase počká přesně na termín. Mikulda si to vybral přesně.
Dneska jsme ještě trajdali s chlapem v Ikee, myslela jsem, že když tam budem ráno, bude to v poho, o víkendu je to tam totiž o d*žku. No jo, ráno to bylo ok, ale jak se blížilo k obědu, tak tam bylo hafo lidí. A beztak i kvůli tomu, že prodávali sadu talířů (18 ks) za 199,-, zlevněno z 799,-. My tam teda jeli kvůli něčemu jinýmu, ale talíře jsem vzala taky. Ovšem lidi to tam brali i po 4 kusech Je to zabijácký, já nechápu ty blázny, co si tam udělají prostě výlet, už ani přes týden člověk nemá klid na nákupy.
Holky, já už se taaaaak těším, až to dítě vyklopím Už ho nechci tahat
Není tady
Gretulujuk prvnimu zimnatku Vsem ostatnim preju pohodovy zbytek tehu a hlavne rychly porod a zdrava mimca
Není tady
Takže mé milé děti, rodila jsem v Plzni na Lochotíně. Mates vážil 3120 g, měřil 49 cm. Přijeli jsme v 11, trochu jsme prošmejdili sály - zde "porodní pokoje" - každý velký jak soukromý fitnes, zažertovali a jali se vyplnit dost hodně papírů. Nedoporučuji jezdit na poslední chvíli. Pak jsem se nastěhovala do pokoje, odeslala manžu do práce s tím, že u porodu může být, ale nemusí, jak to stihne, jak se já budu cítit a tak. V pokoji vana, míče, nízká a široká porodní postel, výhřevný box pro malé prevíty, váha a prostě všechno, kvůli čemu dřív prevíty dřív nosily pryč. Jo a taky normální porodní lůžko.
Do šesti absolutní pohoda - silnější mens. bolesti. Od šesti nastalo peklíčko. Od moderních a plánovaných poloh jsem rychle upustila. Prostě to se mnou šlehlo na tu nízkou postel a jak mne dostali na porodní lůžko si ani nepamatuji. Vlastně tady jsem zkoušela nějaké alternativy, jako: urvat všechna madla, opěrky a podpěry v dosahu, vyšplhat zádama až na zeď a přemlouvat doktorku, že bychom to nechaly na zítra Ha, ha chtěla jsem neřvat, abych neděsila prvomaminky, když to zvládne taková Katie Holmes....
Musím říci, že co porod - absolutně jiná zkušenost. Prostě: až do konce ze mne doktorka nevyndala ruce. Nejdřív pomáhala na brance, pak chránila nějaké pošev. záhyby a nakonec hráz. Takže sice v těch kontrakcích jsem měla pocit, že se zblázním bolestí, ale zase díky tomu mám dva povrchové mini stehy, nenastřižená, nenatržená, dokonce bez hemeroidů, docela ani žádná inkontinence. No a Mates, ten díky tomu hlaďoučký, klidňoučký a spokojený s apgarem 10-10-10, ani se nemusel přičísnout. Ten se nerodil, ten byl vynesen na rukou
.
Takže novinky pro Ell. -přikládá se na skoro hned, zabalené v plíně, klystýr se spíše NEdělá, protože stejně nefunguje, neholí se, myslím, že kdybys chtěla rodit ve stojce, nikdo ti nebude bránit, nastřihuje se jen v nejnutnějším případě. Oxytocin mi ale dali. Darování pupečníkové krve, jsem zaslechla, že nějak schvalují a moc se na to netvářila. Více zítra...dobrou
Není tady
Se tu řežu
hele ona Plzeň má hodně dobré jméno a ta doktorka je pro mě jak z jiné planety
super, že to tak krásně dopadlo a dej nám sem nějakou tu fotečku malého prince co manžel teda byl tam s tebou?
jdu nějak upravit nástěnku...
Není tady
Ahoj holky,
Kat, velika gratulace k Matyáškovi!!!!! Přejeme hodně zdraví a mlíčka a vůbec ať je to dítě pohody. Má teda magická čísla v datu narození
Závidím, že už to máš za sebou a mimi u sebe Jinak paráda, že to šlo bez nástřihu.
Tak holky, která bude další na řadě?
Jinak včera jsem měla poslíčky, trvaly cca půl hodiny po 5ti minutách, ale to jsem u prvního taky, poslíčky cca měsíc před porodem a k ničemu to nevedlo. V den porodu jsem myslela, že to jsou zase jen ty poslíčky, nevidila jsem rozdíl, ( ze začátku) ale to už se vlastně rozjížděl porod. No ještě má čas.
Tak ja jdu teď dělat adventní věnce a včera jsem udělala těsto na perníčky. Vánoce se blíží
Není tady
ahoj holky, před asi hodinkou jsem na záchodě zjistila, že mám na kalhotkách větší množství hlenu, mírně zabarvený do červena a mám pocit, že mám trošku samovolné učůrávání - že by postupně voda??? Teď mám chvílemi intenzivní bolest jakoby menstruační. Zatím neplaším ani chlapa, postavila jsem kačenu a zelí, mezitím se dole připravila (pro jistotu), hodila trochu makeup, ať nevypadám jak bledule
Uvidíme, během dne, třeba se to poddá. Raději píšu, večer se když tak ozvu - holky, děsím se toho
Není tady
Jéé Alex, tak jsem si myslela, že bys měla být další ty, máš nárok , to vypadá, že už se to chystá, neboj, určitě to zvládnete na jedničku, poslala jsi někomu číslo ?
Není tady
No po přečtení příspěvku Kater jsem si to rozmyslela já rodit nechci. :-(
Není tady
jé, Alex, tak držíme všechny palečky, ty budeš v tom Podolí, viď? Tam to bude určitě taky super, vždyť je tam teď pořadník jak k britské královně. Kdybych byla v Praze nešla bych jinam :-) Rodili se tam oba moji kluci Už jenom ta architektura a okolí, jsou tam vyloženě pozitivní vibrace
Tak hodně humoru, síly a odvahy
Není tady
Kaly neboj, ta bolest, ta se hned zapomene! Jak vidíš, tak ani ne týden a směju se tomu jako blázen. Navíc to fakt chodí ve vlnách, mezitím si odpočineš.
A hlavně! U mne to bylo tím, že je mi už 37., už jsem celá rozlámaná a zpuchřelá, před nec. rokem jsem si zlomila obratel, to asi taky nepřidalo Všechno už se zpomaluje, třeba nástup těch správných hormonů a tím je to horší.
Ve dvaadvaceti jsem rodila naprosto bez bolestí, fakt, pro mne to byla jenom těžká dřina. Mléko ze mne kapalo jak z kohoutku, až se dítě topilo... Zase jsem měla jiné problémy
Není tady
Kat, tvůj popis porodu mě fakt rozesmál. Taky se děsím toho, že budu sprostá jak dlaždič, ale naštěstí mi tady nikdo nebude rozumět.
A jak jste se zabydleli s prckem doma?
Alexx, držím palce, ať už je to ono.
My se dneska vrhli na sestavování nábytku, začali jsme pracovním stolem z Ikea, ten byl celkem v pohodě, pak kolečkové křeslo z Kika - a to jsem myslela, že ho M. prohodí oknem. Takovej šunt, ale nakonec se zadařilo. Teď už máme sestavování dost, tak jdeme s psiskem ven. Postýlka a přebalovák počká na večer nebo na zítra.
Není tady
Alex neblbni když už rodíš i ty, budu muset za chvíli taky
držím palce ať je to ta naplánovaná rychlovka
Kaly nic si z toho nedělej, já se taky rozhodla že rodit nejdu
já dělám vánoční úklid, trochu okleštěný pravda, ale okna musím umýt aspoň v obýváku, dneska svítilo sluníčko a je to katastrofa. Ale naštěstí máme plasťáky a všechno zvládnu ze země, tak nic namáhavého
Není tady