29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ZIMNÍ MAMINKY
katerffina
věk 37 let
doma Pavel (14) Jakub (13)
3. mimčo na 1. pokus
Matyáš se narodil 37+5, 21.11.2011 v 20,20 hod, 3120g, 49 cm
Myška3
1. mimčo
Eliška se narodila 26.11.2011 3270g, 47 cm
Elleonorka
věk 29 let
1. mimčo - vyšlo na poprvé
//1.4.2011 14.4.2011
Adélka se narodila 39+0 28.11.2011 v 20,54 hod. 3530g, 50 cm
Enn
doma Eliška 6/09
Ondra se narodil 35+5 29.11.2011 v 5,47 hod. 2850g, 49 cm
alexxandra
věk 29 let
doma Mikulášek 5 let
2. mimčo chtěné
// 25. 3. 2011 4. 4. 2011
Emička se narodila 40+0 1.12.2011 v 23,14 hod. 2910g, 49 cm
Speedy81
věk 29 let
doma Simonka 11/08
2. mimčo po 10 měsících snažení
// 23. 4. 2011 13. 5. 2011
Viktorka se narodila 36+0 3.12.2011 v 2,54 hod. 2790g, 45 cm
gall
věk 33 let,
doma Vojtíšek 10/09 z IUI
2. mimčo bez snažení
// 29.3.2011 11.4.2011
Johanka se narodila 40+4 6.12.2011 v 9,10 hod. 3410g, 51 cm
Blackie25
věk 28 let
doma Matyášek 13. měsíců
2. mimčo bez snažení
// 26. 4. 2011
Honzík se narodil 39+6 1. 1. 2012 v 00,01 hod. 3430g, 49 cm
Ifka1
věk 29 let
doma Lukášek 1/09
// 25.4.2011
Emička se narodila 40+1 4.1.2012 v 4,31 hod. 3740g, 51 cm
janinka_v
věk 30 let
1. mimčo
snažení 4 měsíce
// 20. 5. 2011
Kryštůfek se narodil 38+4 5.1.2012 v 6,00 hod. 3300g
Kacc
věk 27 let
1. mimčo chtěné 2. 5. 2011
Alexander se narodil 38+5 10.1.2012 v 0,03 hod. 2950g, 50cm
Korin
věk 30 let
1. mimčo
Tomášek se narodil 39+0 10.1.2012 v 8,50 hod. 3580g, 51cm
ZIMNÍ TĚHULKY
Kaly
věk 25 let
1. mimčo
// 7.6.2011
TP: 16. 2. 2012
bude to kluk
Jména:
Ivule
věk 37 let
doma Lukáš 1995 a Matyáš 2006
3. mimčo na třetí pokus
// 11. 6. 2011 1. 7. 2011
TP 22. 2. 2012
Jména:?
výbavička pro miminko
http://www.naseporodnice.cz/vybavicka-pro-miminko.php
co sebou do porodnice
http://www.naseporodnice.cz/co-zabalit-do-porodnice.php
tabulka velikostí
http://www.rajmiminek.cz/stranka-tabulk … ro-dti-182
Upravil(a) gall (12. 2. 2012 6:25)
Není tady
Do nového chlívku vše nej nej nej, spokojená miminka a zdravé maminky
Není tady
Já šátek taky mám, už se na to moc těším, Vojta už se moc ňuchňat nenechá a hlavně na břiše už je znát
nosit budu pod bundou, nebo zateplovací kapsou, na nohy mám nesmyky, jsou to takové návleky na bory s bodcema, bydlíme na vesnici takže je tu užiju. Do města by byly asi na prd, ale tam zas riziko ledovek není tak velké. Teda myslím
http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/22 … y-na-boty/
ale pádu se bojím stejně
stahovací pás nemám v plánu, teda ani jsem nevěděla že existuje no ale možná to přehodnotím, po tom druhém to nebude žádná hitparáda.
Není tady
Tak nám do nového chlívku přeju vše nej, ať to máme rychle za sebou a užíváme si těch našich pokladů.
Není tady
Nazdarek holky. :-) Tak dneska se mi po dlouhé době zdály docela normální sny. O ježcích a koních.
Není tady
Ahoj holky,
tak do noveho chlivku přeju vše nej! Ať vše probíhá tak jak má, veselá miminka i maminky.
tak já si asi udělám metr a budu stříhat do porodu, už je každý den nárošnější a náročnější, to u Lukyho neznám, to jsem byla v pohode do posledního dne porodu. ted mě bolí panevní kosti, podbříšek, nemůžu v noci spát, no relativně normální přííznaky ke konci těhu, ale až konec budu jen ráda.
dneska mám v plánu dělat adventní věnec a dobalit tašku do porodnice.
vy, máte kontroly po 2-3 týdnech? ja stále po 4.
Není tady
Já měla doteď kontroly po měsíci, ale zase na druhou stranu chodím častěji, protože mám ještě konzultace k té ledvině ještě u druhýho doktora. Teď bych měla nějak začít chodit po 2 týdnech a poslední měsíc vlastně každý týden. Na to se fakt netěším. A hlavně už abych měla to auto, včera jsem jela MHD a jak je každej nabalenej, tak nikdo nepozná (nebo nechce poznat), že jsem těhotná, tak mě sednout nepustí (a když nemluvím maďarsky, tak si o místo neřeknu)....
Není tady
No jedno je jisté jakmile se začne chodit na kontroly často jednou za 14 dní a pak jednou za týden je jasné, že je po srandě. :-) A to už se začínám toho porodu trochu bát a to mám ještě čas.
Není tady
Ahoj holky,
taky je u vás taková děsná mlha a inverze? To je tedy podzim
Já dorazila z kontroly, monitor ok, zase to bylo tak, že pokud nemám žádné přání a jiné problémy, tak že prý můžu jít...nicméně jsem stejně počkala a šla ještě k dr., tak mi zas jen sáhl na bříško, prý hlavička klesá tak jak má a nic jiného se tam neděje.
Bříško mi tedy přijde pořád stejné, nepřijde mi, že by mi kleslo, ani třeba na dechu to nepoznám..
Tak uvidíme, dr. počítá s tím,že se ještě 2 x uvidíme, ale já bych spíš už jen jednou
Jani, já taky ještě pořád jezdím, teď už teda jen krátký vzdálenosti, v tom MHD to musí být fakt děs. zvlášť jestli je to narvaný no.
Ifko, já měla od cca 30 týdne kontroly po 14 dnech a ten poslední měsíc teď po týdnu. To je divné že stále chodíš po měsíci.. ale asi je to všude jiné tedy.
No jo, advent se blíží, já bych chtěla něco vyzdobit o víkendu, tak se taky těším
Není tady
A jinak tedy v novém chlívku už nějaká ta miminka, ať vše probíhá bez problémů a komplikací a všem hlavně zdraví
Není tady
Elleonorko, gratuluji ke kontrole. Ono se to může změnit z hodiny na hodinu, několikrát jsem slyšela, že se uvidí za týden a večer se viděli na sále Ale také znám hodně mamin, co přenášely.
Ja když jsem minulé těhotenství chodila k jinému MuDrovi, tak jsem od 30.týdne chodila také co 2 týdny, ten odešel daleko do jiného města, tak ted všichni ženské (teda spiš většina) chodi k jednomu, co tu zůstal (obec ma 6000 obyvatel) a má toho asi moc, tak proto až jednou za měsíc, ale jinak je to doktor moooc fajnový, nemůžu si stěžovat, jen mi to přijde do 36.týdne 1x za měsic málo. Pak už je to po týdnu.
Není tady
Ted budu rodit v jiné porodnici než předtím (předešlou zavřeli letos na jaře) a zjistila jsem, že se nesepisuje ani porodopis, prý se tam přijede až na porod a většinou času dost na sepsaní před porodem a když se to nestihne tak i klidně potom. no tomu se také divím.
Chtěla bych nechat dotepat pupečník, tak snad to pak v tom frmolu nezapomenu říct.
Není tady
Jéé nový chlívek Tento už bude miminkovský
Ifko, mě to těhotenství taky zmáhá, což u prvního neznám. Představa, že bych měla vydržet ještě víc jak 5 týdnů je strašidelná. A to mě v podstatě nic nebolí, jen se rychle unavím, chodím často na záchod a tvrdne mi břicho téměř při každém ohnutí. Snažím se tomu vyvarovat, ale s tříletým dítkem to jde těžko Na jednu stranu se těším, že si v pondělí půjdu "lehnout" do nemocnice
A porodopis je přesně co?
Holky, já vůbec nemám tu pigmentrovou čáru od pupíku dolů. Minulé těhotenství jí mám už na fotce z 28tt. Teď nic...
Není tady
Speedy , já tu čáru taky nemám. Je nutná?
Mě taky všechno bolí, při zvedání, sedání, jak působí gravitace, mám pocit že se mi probaví spodek
Není tady
Krásné mrazivé ráno, tady je tak nádherně. Ještě kdyby zasněžilo.
Čáru se mi zdálo, že mám kolem 26tt a pak najednou nic a teď tam taky žádnou nemám. Tak uvidíme, jestli se objeví. Ani mi moc neztmavly bradavky a nezvětšily se, tak nevím nevím (ani mlezivo nevytéká, snad budu moc kojit).
Holky, kolik tak balíků porodnických vložek a kalhotek s sebou?
Není tady
Pěkné dopoledne,
tady tedy nic moc, ale ten snížek bych taky klidně brala
Tu čáru já tedy vidět trochu mám, nevím přesně od kdy, ale možná tak měsíc už. Nevím, myslím, že být určitě nemusí a není asi k ničemu Prsa se mi zvětšila tak o číslo, hlavně obvod bych řekla, to mi všechny podprdy tlačí. Mlezivo pořád občas vytéká, ale jen v noci a malinko.
Jani, to že nemáš změnu v prsou a bradavkách nic neznamená, každý to má jinak. Kojit snad budem, taky doufám no
Jinak já mám s sebou tedy jen jeden balík porodnických vložek, řekli nám to tak v té porodce, že tam jsou k dispozici a pak balík že si máme vzít z domova. Jednorázové kalhotky tak těch mám asi myslím šest a pak nějaké obyč. tmavé bavlněné. Uvidíme, kdyžtak prostě pak něco donese manžel.
Není tady
AHoj holky,
hlásim se z kontroly , jsme v pořádku, je to teda už 100pro kluk
... Já čáru taky nemam nějak výraznou, s Matym jsem jí neměla snad vůbec. Já mam teda prsa velký i bradavky, ale myslim si že na tom nezáleží jestli budeme kojit nebo ne, spíš záleží na miminku, jak se bude chtít přisávat a jak bude stimulovat ke tvorbě mlíka. Mlezivo mi taky nevytéká, to fakt nic neznamená, neboj Jani, určitě kojit budeš moct ...
Holky, my jsme se teď s manželem zbláznili do Twilight ságy ... včera jsme na to čučeli do půl druhý do noci a v pátek přenecháme Matyho babče a jedem do kina na 4tý díl ... šmarjá se těšim, je to fakt napínavý..Edward je krááásnej upír ( nebo to dělaj ty hormony
) ...a taky se těšim na Nachos
Co ta Kat ?? Už by jí mohli pomalu propustit, nebo je ještě brzo ?
Není tady
Taky na ni myslím,jak se s Matýskem mají....
Jinak já čáru nemám,prsa trochu větší jsou a mlezivo jen tak trochu,občas...Kkojila jsem vždycky,tak doufám,že budu i teď,umělá výživa se pěkně prodraží,asi by mě to nepotěšilo...a taky to vyváření...brrrr.
Blackie,super,že je všechno ok...
Teda holky,kde vy to budete rodit?Já jsem si najela na stránky naší porodnice a svoje si má člověk donést jen nějaké plínky na mimi,oni dávají 5 erárních na den,což nestačí,takže nějaké mít musím,ale to je skoro všechno.Můžeme si vzít svojí dětskou kosmetiku,ale není to podmínkou,dají ti ji taky.No a nějaké ty jednorázové kalhotky a osobní věci,jinak oblečení,vložky....vše erár.Jo,rodím v HK....kde vy proboha,že si musíte všechno donést.To mám koukám kliku....
Není tady
Ivule, já si musím donést úplně všechno, tady v Budapešti je to asi jinak: příbor, skleničku, věci pro mě (vložky, kalhotky, toaleťák) a věci pro mimčo (plínky, oblečení) - což mě teda štve nejvíc, protože hned po příchodu z porodnice budu muset prát.
I ve školkách je to tady jiný, děti musí mít vlastní povlečení, který jednou za dva týdny musíš vzít domu a vyprat atd. atd. atd.
Myslím, že Kat by mohli propustit zítra, jestli šlo všechno podle plánu a ona v pondělí skutečně porodila a normálním porodem.
Není tady
Tak tady si taky musíme vzít všechno vlastní. A to rodím v Ostravě. :-)
Není tady
janinka_v napsal(a):
Krásné mrazivé ráno, tady je tak nádherně. Ještě kdyby zasněžilo.
Čáru se mi zdálo, že mám kolem 26tt a pak najednou nic a teď tam taky žádnou nemám. Tak uvidíme, jestli se objeví. Ani mi moc neztmavly bradavky a nezvětšily se, tak nevím nevím (ani mlezivo nevytéká, snad budu moc kojit).
Holky, kolik tak balíků porodnických vložek a kalhotek s sebou?
ahote nakukuju a trochu se podelim o zkusenost.
Rodila jsem v podoli- potrebovali jsme necely balik plinek, chce to aspon dve baleni porodnickych vlozek. kalhotky mi stacily jedny na den doporucuju sitovane s nohavickama....
Jani s kojenim se nestresuj. Me prsa narostly, ztmavly mlezivo teklo a mliko stejne nebylo...
Není tady
Ahoj všem. Tak jakpak se máme při pátku?? Já nic moc. Vůbec jsem se skoro nevyspala. Nějak mě pálilo v nose až pomalu mezi oči a bolela mě hlava a top jsem ještě furřt smrkala. Takže spaní skoro žádné. Ted jsem jak praštěná pytlem přes hlavu. A to mi mají dneska dovézt konečně pračku a mám začít s praním. To budu prát tak týden.
Není tady
Ahoj,
Kaly, tak mi to připomíná dnešní noc. Ve dvě jsem se vzbudila, že mě pálila žáha, jsem se napila mlíka a byla převalovala se v posteli do čtyř, pak jsem slezla dolů do obývaku a dívala ase na netu na seriál, usnula pře pátou a manžel se hrozně divil, že spím na gauči, vstával v půl šestý a chtěl si hrozně povídat to se chtělo nejvíc spát zase mně a pak za hodinu se probudil Lukášek. no bolí mě hlava jak po velkým mejdanu
Není tady
Co Enn, nevíte o ní někdo? jak se jí daří v nemocnici?
Není tady