29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ale tady se nejedná o neplacení alimentů, ale o zpoždění o pár dnů!
Průběžně se ti pokouším/e vyvětlit, že oněch "pár dnů" je nejmíň deset, ale klidně taky dva tejdny... a kde nic není, ani čert nebere (to ohledně tý rezervy).
Tak jinak - § 56 ZP praví, že
"Zaměstnanec může pracovní poměr okamžitě zrušit jen, jestliže,
b) zaměstnavatel mu nevyplatil mzdu nebo plat nebo náhradu mzdy nebo platu anebo jakoukoli jejich část do 15 dnů po uplynutí termínu splatnosti"
takže proč by se adekvátně (např. exekucí) nemohla bránit matka?
Není tady
Kiara napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
...To, abys neplatila pozdě, zajistíš tím, že budeš mít zvlášť peníze na jeden měsíc, jako rezervu.
Souhlasím s tebou, že to není dobře, když se otec s platbou opožďuje, ale není to zločin.
Kiaro, vzpomeň si na životní příběh Erem. Exekuce byla sice soudem nařízena, ale sešlo z toho, manžel frnknul do Španělska, a Erem pak měla všechny měsíce bez alimentů, musela vydělat každý měsíc na chybějící alimenty ne na jeden jediný měsíc, který navrhuji já, jako překlenovací finanční částku.
Všechno se dá zařídit, když je vůle.Rezervu? Chá-chá-chá ...
Vějířovko, to by ty platy matek samoživitelek musely být tak velké, aby se z nich ty rezervy daly dělat ...![]()
A že manžel erem frnknul do Španělska a erem z něj už neviděla ani korunu, to je extrémní případ a ostuda našeho i mezinárodního soudnictvíJinak - kdyby měl každý neplatící otec koule na to, aby zmizel do zahraničí, to by se nám ta republika pěkně vylidnila
Já už se vzdávám, je to marný.
Na příkladu Erem jsem ti ukazovala, že rezervu na jeden měsíc lze vytvořit. Erem to musela dělat na každý měsíc.
Ale když se chcete soudit, tak se suďte.
Upravil(a) Vějířovka (6. 12. 2011 14:15)
Není tady
Vějířovko, nepleť si případy, kdy si ta matka holt ty rezervy musí vytvořit, panč jí jiná možnost nezbývá s případy, kdy otec úmyslně platí výživné opožděně, aby svoji BM "vydusil přes peníze".
Co kdyby Tobě vyplácel zaměstnavatel mzdu - místo každého prvního - někdy desátého, někdy patnáctého, někdy až ke konci měsíce a když by sis stěžovala, tak by Tě odbyl, že když nemáš kvůli němu peníze na činži, máš si v předstihu vytvořit rezervy?!? Líbilo by se Ti to?!? Asi nelíbilo, viď ...
Tak tady neraď, že si má matka-samoživitelka vytářet kvůli naschválistovi BM dopředu nějaké rezervy, protože kdyby to ta matka udělala, tak by BM v jeho naschválech a lemplovinách jedině podporovala.
MMCH proč sem uvádíš případy, že "někteří otcové neplatí vůbec", místo abys sem uvedla, že jiní otcové naopak platí výživné řádně a včas?!?
Není tady
Kiara napsal(a):
Vějířovko, nepleť si případy, kdy si ta matka holt ty rezervy musí vytvořit, panč jí jiná možnost nezbývá s případy, kdy otec úmyslně platí výživné opožděně, aby svoji BM "vydusil přes peníze".
Co kdyby Tobě vyplácel zaměstnavatel mzdu - místo každého prvního - někdy desátého, někdy patnáctého, někdy až ke konci měsíce a když by sis stěžovala, tak by Tě odbyl, že když nemáš kvůli němu peníze na činži, máš si v předstihu vytvořit rezervy?!? Líbilo by se Ti to?!? Asi nelíbilo, viď ...
Tak tady neraď, že si má matka-samoživitelka vytářet kvůli naschválistovi BM dopředu nějaké rezervy, protože kdyby to ta matka udělala, tak by BM v jeho naschválech a lemplovinách jedině [b]podporovala.[/b]
MMCH proč sem uvádíš případy, že "někteří otcové neplatí vůbec", místo abys sem uvedla, že jiní otcové naopak platí výživné řádně a včas?!?
Jak víš, že to dělá úmyslně. Někdo je pinktlich a někdo je prostě takový méně pořádný. Já patřím k těm flinkům, proto ho chápu, že se může opozdit a nic tím nepřátelského nemyslí.
Za druhé - já nikomu neradím, jen uvažuji, co bych dělala já. I kdyby se radilo, tak si to stejně každý udělá podle svého, takže nebezpečí nehrozí.
Nevím kolik bývají alimenty, ale mám dojem, že asi 2000 Kč průměrně (alespoň něco takového jsem zaslechla. To asi není tak fatální suma, takže to s výplatou za práci nelze srovnávat.
A za poslední, nemá smysl kohokoliv vychovávat, to zbytečně utrácíš energii.
Ale znovu říkám, každý svého štěstí strůjcem.
Upravil(a) Vějířovka (6. 12. 2011 15:42)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Kiara napsal(a):
Tak tady neraď, že si má matka-samoživitelka vytářet kvůli naschválistovi BM dopředu nějaké rezervy, protože kdyby to ta matka udělala, tak by BM v jeho naschválech a lemplovinách jedině [b]podporovala.[/b]
MMCH proč sem uvádíš případy, že "někteří otcové neplatí vůbec", místo abys sem uvedla, že jiní otcové naopak platí výživné řádně a včas?!?Jak víš, že to dělá úmyslně. Někdo je pinktlich a někdo je prostě takový méně pořádný. Já patřím k těm flinkům, proto ho chápu, že se může opozdit a nic tím nepřátelského nemyslí.
Za druhé - já nikomu neradím, jen uvažuji, co bych dělala já. I kdyby se radilo, tak si to stejně každý udělá podle svého, takže nebezpečí nehrozí.
Nevím kolik bývají alimenty, ale mám dojem, že asi 2000 Kč průměrně (alespoň něco takového jsem zaslechla. To asi není tak fatální suma, takže to s výplatou za práci nelze srovnávat.
A za poslední, nemá smysl kohokoliv vychovávat, to zbytečně utrácíš energii.
Ale znovu říkám, každý svého štěstí strůjcem.
Tuším, že zakladatelka vlákna psala, že má děti 3, tj., 6000 Kč. Vějířovko, ty vůbec netušíš, která bije, pravděpodobně neznáš poměry lidí, kteří mají minimální mzdu, drahý nájem a z toho musí vyjít. A myslím, že rezervy nemají ani některé rodiny s průměrnou mzdou .
Není tady
aprill napsal(a):
Tuším, že zakladatelka vlákna psala, že má děti 3, tj., 6000 Kč. Vějířovko, ty vůbec netušíš, která bije, pravděpodobně neznáš poměry lidí, kteří mají minimální mzdu, drahý nájem a z toho musí vyjít. A myslím, že rezervy nemají ani některé rodiny s průměrnou mzdou
.
Ano.
Hovoříš-li, Vějířovko, o rezervách, musíš mít k vytváření rezerv především dostatečný příjem. Z čeho si máš ale ty rezervy vytvořit, jsi-li matka-samoživitelka se třemi dětmi, máš třeba průměrnou či podprůměrnou mzdu a platíš drahý nájem?!? Taková ženská je ráda, když vyjde s financemi od výplaty k výplatě a rezervy si prostě nemá z čeho vytvořit. To s těmi rezervami je něco, čemu se říká "hraběcí rady" ...
Není tady
Kiara napsal(a):
aprill napsal(a):
Tuším, že zakladatelka vlákna psala, že má děti 3, tj., 6000 Kč. Vějířovko, ty vůbec netušíš, která bije, pravděpodobně neznáš poměry lidí, kteří mají minimální mzdu, drahý nájem a z toho musí vyjít. A myslím, že rezervy nemají ani některé rodiny s průměrnou mzdou
.
Ano.
Hovoříš-li, Vějířovko, o rezervách, musíš mít k vytváření rezerv především dostatečný příjem. Z čeho si máš ale ty rezervy vytvořit, jsi-li matka-samoživitelka se třemi dětmi, máš třeba průměrnou či podprůměrnou mzdu a platíš drahý nájem?!? Taková ženská je ráda, když vyjde s financemi od výplaty k výplatě a rezervy si prostě nemá z čeho vytvořit. To s těmi rezervami je něco, čemu se říká "hraběcí rady" ...
A jak to dělala Erem? (A každý měsíc, kolik let)
Tady by to stačilo jen jednou.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Kiara napsal(a):
aprill napsal(a):
.
Ano.
Hovoříš-li, Vějířovko, o rezervách, musíš mít k vytváření rezerv především dostatečný příjem. Z čeho si máš ale ty rezervy vytvořit, jsi-li matka-samoživitelka se třemi dětmi, máš třeba průměrnou či podprůměrnou mzdu a platíš drahý nájem?!? Taková ženská je ráda, když vyjde s financemi od výplaty k výplatě a rezervy si prostě nemá z čeho vytvořit. To s těmi rezervami je něco, čemu se říká "hraběcí rady" ...A jak to dělala Erem? (A každý měsíc, kolik let)
třela bídu z nouzí?
takže jeden si bude užívat, neplatit své závazky včas a druhý si může paty ušoupat, prodat ledvinu, aby zabezpečil rodinu, ale nebude se soudit, protože by narušil mezi dětmi a tím ........ /dosaď si co chceš, já měla namysli slovo od Z/ dobré vztahy?
a to, že jsi lajdák a nehradíš své složenky včas je jen tvoje ostuda
Není tady
aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ano.
Hovoříš-li, Vějířovko, o rezervách, musíš mít k vytváření rezerv především dostatečný příjem. Z čeho si máš ale ty rezervy vytvořit, jsi-li matka-samoživitelka se třemi dětmi, máš třeba průměrnou či podprůměrnou mzdu a platíš drahý nájem?!? Taková ženská je ráda, když vyjde s financemi od výplaty k výplatě a rezervy si prostě nemá z čeho vytvořit. To s těmi rezervami je něco, čemu se říká "hraběcí rady" ...A jak to dělala Erem? (A každý měsíc, kolik let)
Tady by to stačilo jen jednou.třela bídu z nouzí?
takže jeden si bude užívat, neplatit své závazky včas a druhý si může paty ušoupat, prodat ledvinu, aby zabezpečil rodinu, ale nebude se soudit, protože by narušil mezi dětmi a tím ........ /dosaď si co chceš, já měla namysli slovo od Z/ dobré vztahy?
a to, že jsi lajdák a nehradíš své složenky včas je jen tvoje ostuda
Ale jen se suď, April, nikdo ti to nezakazuje.
Já zase v pohodě vydržím s tím svým lajdáctvím. Za ostudu to nepovažuji, každý je nějaký.
Já to svoje lajdáctví kočíruju tak, že dávám trvalý příkaz, když mám něco platit v určitou dobu a vím, že se na sebe nemohu spolehnout, ale BM nemusí mít účet, tak to tak zařídit třeba nemůže (ale nemusí to dělat z nepřátelství, jak vy hned usuzujete.
Upravil(a) Vějířovka (6. 12. 2011 16:51)
Není tady
Vějířovko, dneska má bankovní účet 99% běžné české populace ve středním, produktivním věku Už jenom proto, že zaměstnavatelé nevyplácejí svým zaměstnancům výplaty na pracovišti, na ruku a v hotovosti, ale každý zaměstnanec musí mít zřízen pro tyto účely svůj účet, na který mu chodí bezhotovostním převodem jeho výplata.
Fakt neznám žádného zaměstnance, který by si chodil pro peníze k šéfovi nebo do účtárny a dostával peníze na dřevo, jako to bylo před pětadvaceti lety za bolševika
Není tady
Vějířovka napsal(a):
aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
A jak to dělala Erem? (A každý měsíc, kolik let)
Tady by to stačilo jen jednou.třela bídu z nouzí?
a to, že jsi lajdák a nehradíš své složenky včas je jen tvoje ostudaAle jen se suď, April, nikdo ti to nezakazuje.
Já zase v pohodě vydržím s tím svým lajdáctvím. Za ostudu to nepovažuji, každý je nějaký.
Já to svoje lajdáctví kočíruju tak, že dávám trvalý příkaz, když mám něco platit v určitou dobu a vím, že se na sebe nemohu spolehnout, ale BM nemusí mít účet, tak to tak zařídit třeba nemůže (ale nemusí to dělat z nepřátelství, jak vy hned usuzujete.
je úžasné, jak ty dokážeš BM obhajovat. Dokonce se velmi podivuješ nad tím , že matka nemá rezervy, aby nebohého muže netahala po soudech . Škoda, že nemáš tolik pochopení pro ženu, která tím, že nedostane peníze včas , muže mít problém .A rozhodně to není její vinou, že BM neplatí včas.
Není tady
helena napsal(a):
Máš pravdu, že se snažím být nekonfliktní... http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif ale proč bych, kuwa, měla brigádničit, rozprodávat domácnost nebo dokonce spolíhat na rodinu, že mi pomůže jen proto, že tatínek je lempl, pro kterýho tejden sem, deset dní tam nehraje roli?
Tady nejde o bacání, ale o to, že on není schopen dodržet určený termín. Což je přesně ten případ, kdy si máma s rozsudkem může vytřít zadek. Pak se všichni divíme, jaký je právní vědomí občanů a že si téměř každej (nejen v případě výživnýho) dělá ze soudů prd...
SOuhlas Heleno. Moje slova. Je to lempl. Kdyz si takovy povedeny ubozak neni schopen zaridit v bance platebni prikaz, tak nevim, zda je schopen vubec neceho. Vzdyt jde o zakladni potreby jeho ditete. A on klidne plati s mesicnim zpozdenim.
Lidi si furt dokola stezuji, jak je Cesko bezpravni stat, ze se niceho nedovolaji apod. a ejhle, zde bezpravi podporuji. Matka preci muze rozprodat domacnost aby mel tatinek pohodlicko.
Není tady
Kiara napsal(a):
Vějířovko,
Tak tady neraď, že si má matka-samoživitelka vytářet kvůli naschválistovi BM dopředu nějaké rezervy, protože kdyby to ta matka udělala, tak by BM v jeho naschválech a lemplovinách jedině podporovala.
Vyborne Kiaro. Nechapu. ze si tihle nekonfliktni zde v cele s Vejirovkou, tohle neuvedomi. A delaji z tazatelky kdovijakou hysterku, ktera se chce mstit.
Není tady
aprill napsal(a):
Proč nemá tatínek finanční rezervu , aby mohl včas a řádně hradit výživné?
Tohle je návrh, který vždycky tak nějak zapadne, ale fakt nevím proč.
Není tady
A jak to dělala Erem?
Nevím, jak to dělala "každý měsíc, kolik let", ale vzpomínám si, že si jednak stěžovala, jak díky práci od nevidím do nevidím neměla na děti čas (a částečně v tom vidí důvod například synových problémů), druhak psala, že její přítel je takový a makový... ale společné bydlení jí přináší jisté finanční výhody.
Jenže to taky není řešení pro každou samoživitelku.
Možná proto, že se mu nechce mít dvě zaměstnání, rozprodávat věci z domácnosti nebo žádat rodinu o výpomoc
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Kiara napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
...To, abys neplatila pozdě, zajistíš tím, že budeš mít zvlášť peníze na jeden měsíc, jako rezervu.
Souhlasím s tebou, že to není dobře, když se otec s platbou opožďuje, ale není to zločin.
Kiaro, vzpomeň si na životní příběh Erem. Exekuce byla sice soudem nařízena, ale sešlo z toho, manžel frnknul do Španělska, a Erem pak měla všechny měsíce bez alimentů, musela vydělat každý měsíc na chybějící alimenty ne na jeden jediný měsíc, který navrhuji já, jako překlenovací finanční částku.
Všechno se dá zařídit, když je vůle.Rezervu? Chá-chá-chá ...
Vějířovko, to by ty platy matek samoživitelek musely být tak velké, aby se z nich ty rezervy daly dělat ...![]()
A že manžel erem frnknul do Španělska a erem z něj už neviděla ani korunu, to je extrémní případ a ostuda našeho i mezinárodního soudnictvíJinak - kdyby měl každý neplatící otec koule na to, aby zmizel do zahraničí, to by se nám ta republika pěkně vylidnila
Já už se vzdávám, je to marný.
Na příkladu Erem jsem ti ukazovala, že rezervu na jeden měsíc lze vytvořit. Erem to musela dělat na každý měsíc.
Ale když se chcete soudit, tak se suďte.
To lze delat jen s vetsima detma,ale i tak za jakou cenu.Navic diky tomu memu druhemu zamestnani jsem v dobe,kdy se rusil podnik kde jsem pracovala na hlavni pracovni pomer jsem vylitla mezi prvnima....
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Kiara napsal(a):
aprill napsal(a):
.
Ano.
Rezervu v dobe kdy jsem byla s detma sama jsem nemela nikdy zadnou,vzdy s koruny do koruny.Je fakt,ze jsem mela porad praci a taky socialni davky,ktere dnes,uz nejsou skoro zadne.Dnes vim,ze uz bych to nezvladla kdybych mela deti male.Zili jsme skromne.Obleceni kupovane pouze v sekaci vcetne bot.Dovolena zadna,ale deti byli kazdy rok na tri tydny na tabore a jeden den jsme si udelali vilet treba do Zoo s maminkama se sidliste a jejich detma.Muj zivot se skladal pouze s praci a zivotem doma.Nikam do spolecnosti jsem nechodila.
Není tady
helena napsal(a):
A jak to dělala Erem?
Nevím, jak to dělala "každý měsíc, kolik let", ale vzpomínám si, že si jednak stěžovala, jak díky práci od nevidím do nevidím neměla na děti čas (a částečně v tom vidí důvod například synových problémů), druhak psala, že její přítel je takový a makový... ale společné bydlení jí přináší jisté finanční výhody.
Jenže to taky není řešení pro každou samoživitelku.
Možná proto, že se mu nechce mít dvě zaměstnání, rozprodávat věci z domácnosti nebo žádat rodinu o výpomoc http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Není tady