29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To, který den v měsíci dostaneš alimenty, je nutno řešit? Alespoň tento problém byl na začátku předložen.
Na začátku bylo předloženo konkrétně toto - má platit do 20dne v měsíci,ale on mi je neustále zasílá skoro vždy posledního nebo začátek dalšího měsíce.
A ano, je nutno řešit. Už tu bylo psáno o termínech trvalých příkazů či jiných plateb... a nezlob se, kdybych nevěděla, jestli můžu dítěti koupit 19. boty, protože zejtra přijdou peníze, nebo mám počkat až přijdou, taky by mě to štvalo.
Dovedla bych pochopit a domluvit se, kdyby měl pán výplatu třeba pětadvacátýho, přišel a řekl "hele, nebudem citýrovat soud, pošlu ti je toho 25." - ale tohle, to mi přijde jako zlomyslnost z jeho strany - "já jí ukážu, chtít peníze".
Není tady
helena napsal(a):
To, který den v měsíci dostaneš alimenty, je nutno řešit? Alespoň tento problém byl na začátku předložen.
Na začátku bylo předloženo konkrétně toto - má platit do 20dne v měsíci,ale on mi je neustále zasílá skoro vždy posledního nebo začátek dalšího měsíce.
A ano, je nutno řešit. Už tu bylo psáno o termínech trvalých příkazů či jiných plateb... a nezlob se, kdybych nevěděla, jestli můžu dítěti koupit 19. boty, protože zejtra přijdou peníze, nebo mám počkat až přijdou, taky by mě to štvalo.Dovedla bych pochopit a domluvit se, kdyby měl pán výplatu třeba pětadvacátýho, přišel a řekl "hele, nebudem citýrovat soud, pošlu ti je toho 25." - ale tohle, to mi přijde jako zlomyslnost z jeho strany - "já jí ukážu, chtít peníze".
Ty Heleno, jsi právě člověk, který nevyhledává zbytečné konflikty, proto se trochu divím tvým odpovědím, ale beru to jako akademickou debatu.
To, jak to zařídit, abych nebyla závislá na určitém datu v měsíci, jsem už psala - vytvořím si měsíční rezervu, kterou v těchto případech použiju.
Kolikrát za rok nastane situace, že musíš koupit dítěti boty právě 19. a svět se zhroutí, když mu je půjdeš koupit až 26.?
Štvát tě to může, že bývalý manžel neposlouchá, ale pokud popřemýšlíš o tom, zda hádky a soudní pře mezi vámi dvěma prospějí vašim dětem, pak budeš jednat pravděpodobně jinak.
Pokud se ti ale zdá, že jsi BM ještě pořádně nenabacala, tak bez ohledu na děti se můžeš do boje pustit. Výsledek bude, v nejlepším případě, že docílíš platby o 5 dnů dřív, ale můžeš očekávat odvetu (pokud je BM stejného založení).
Není tady
Vějířovko, já nevím, jak je dítě staré... ale z mateřské nebo mizerný vejplaty a výživného si extra rezervu nevytvoříš.
Dobrá - ne boty, ale školka, nájem, obědy... tohle všechno má pevný datum, do kdy zaplatit, jinak naskočí penále, nebo na tebe aspoň křivě hledí - "to je ta, co furt platí pozdě". A proč to odnášet za někoho, kdo nemá ani tolik slušnosti v těle, aby bral ohled na VLASTNÍ dítě? Proto, že tatínek tímhle způsobem bacá maminku,
Tady nejde o platbu o pár dní dřív, ale o to, aby bylo možný se spolehnout, že v určenej nebo dohodnutej den na tom účtu prostě bude.
Upravil(a) helena (5. 12. 2011 14:44)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
helena napsal(a):
A ano, je nutno řešit. Už tu bylo psáno o termínech trvalých příkazů či jiných plateb... a nezlob se, kdybych nevěděla, jestli můžu dítěti koupit 19. boty, protože zejtra přijdou peníze, nebo mám počkat až přijdou, taky by mě to štvalo.Dovedla bych pochopit a domluvit se, kdyby měl pán výplatu třeba pětadvacátýho, přišel a řekl "hele, nebudem citýrovat soud, pošlu ti je toho 25." - ale tohle, to mi přijde jako zlomyslnost z jeho strany - "já jí ukážu, chtít peníze".Ty Heleno, jsi právě člověk, který nevyhledává zbytečné konflikty, proto se trochu divím tvým odpovědím, ale beru to jako akademickou debatu.
To, jak to zařídit, abych nebyla závislá na určitém datu v měsíci, jsem už psala - vytvořím si měsíční rezervu, kterou v těchto případech použiju.
Kolikrát za rok nastane situace, že musíš koupit dítěti boty právě 19. a svět se zhroutí, když mu je půjdeš koupit až 26.?Štvát tě to může, že bývalý manžel neposlouchá, ale pokud popřemýšlíš o tom, zda hádky a soudní pře mezi vámi dvěma prospějí vašim dětem, pak budeš jednat pravděpodobně jinak.
Pokud se ti ale zdá, že jsi BM ještě pořádně nenabacala, tak bez ohledu na děti se můžeš do boje pustit. Výsledek bude, v nejlepším případě, že docílíš platby o 5 dnů dřív, ale můžeš očekávat odvetu (pokud je BM stejného založení).
to máš sice pravdu, ovšem kdo zaručí že ty peníze budou 26? budou třeba 30 nebo 5 další měsíc. Pokud s nimi počítáš , JE problém, když nevíš kdy přijdou.
Není tady
helena napsal(a):
Vějířovko, já nevím, jak je dítě staré... ale z mateřské nebo mizerný vejplaty a výživného si extra rezervu nevytvoříš.
Dobrá - ne boty, ale školka, nájem, obědy... tohle všechno má pevný datum, do kdy zaplatit, jinak naskočí penále, nebo na tebe aspoň křivě hledí - "to je ta, co furt platí pozdě". A proč to odnášet za někoho, kdo nemá ani tolik slušnosti v těle, aby bral ohled na VLASTNÍ dítě? Proto, že tatínek tímhle způsobem bacá maminku,
Tady nejde o platbu o pár dní dřív, ale o to, aby bylo možný se spolehnout, že v určenej nebo dohodnutej den na tom účtu prostě bude.
Nevěřím tomu, že by nešlo si vytvořit rezervu na měsíc, budeš-li chtít. Brigáda, prodej něčeho z domácnosti, výpomoc rodiny ...
Budeš-li na "bacání" odpovídat zase "bacáním", tak to nikdy nepřestane.
Pokud platí každý měsíc a problém je opravdu jen v tom, že není naprosto pevné datum, tak si myslím, že to opravdu nestojí za vyvolávání konfliktů.
Není tady
agewa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
helena napsal(a):
A ano, je nutno řešit. Už tu bylo psáno o termínech trvalých příkazů či jiných plateb... a nezlob se, kdybych nevěděla, jestli můžu dítěti koupit 19. boty, protože zejtra přijdou peníze, nebo mám počkat až přijdou, taky by mě to štvalo.Dovedla bych pochopit a domluvit se, kdyby měl pán výplatu třeba pětadvacátýho, přišel a řekl "hele, nebudem citýrovat soud, pošlu ti je toho 25." - ale tohle, to mi přijde jako zlomyslnost z jeho strany - "já jí ukážu, chtít peníze".Ty Heleno, jsi právě člověk, který nevyhledává zbytečné konflikty, proto se trochu divím tvým odpovědím, ale beru to jako akademickou debatu.
Kolikrát za rok nastane situace, že musíš koupit dítěti boty právě 19. a svět se zhroutí, když mu je půjdeš koupit až 26.?Štvát tě to může, že bývalý manžel neposlouchá, ale pokud popřemýšlíš o tom, zda hádky a soudní pře mezi vámi dvěma prospějí vašim dětem, pak budeš jednat pravděpodobně jinak.
Pokud se ti ale zdá, že jsi BM ještě pořádně nenabacala, tak bez ohledu na děti se můžeš do boje pustit. Výsledek bude, v nejlepším případě, že docílíš platby o 5 dnů dřív, ale můžeš očekávat odvetu (pokud je BM stejného založení).to máš sice pravdu, ovšem kdo zaručí že ty peníze budou 26? budou třeba 30 nebo 5 další měsíc. Pokud s nimi počítáš , JE problém, když nevíš kdy přijdou.
A co se stane tak hrozného, když přijdou 30. nebo 5. další měsíc, pokud cca každý měsíc chodí?
Máš-li rezervu pro překlenutí toho nedostatku, tak tě to nemůže nijak vykolejit.
Důležitější je, aby se rodiče nehádali, aby děti směly mít rády i svého otce, pokud není přímo zločinec, a v tomto případě si myslím, že se o zločince nejedná.
Upravil(a) Vějířovka (5. 12. 2011 15:56)
Není tady
Koukam Vejirovko, ze to s tebou seklo, kdyz se nekdo dotazuje na pravnim ohledne alimentu. Nerozciluj se nad tim, je to opravdu zcela legitimni dotaz. Taky se tazatelce dostalo fundovane a jasne odpovedi od pana Mgr.Netopila z renomovane pravni kancelare AK SVOBODA.
Navic ti ve svem rozhorceni uniko, ze konfliktni neni tazatelka , ze nevyvolava rozepre, ale ze to dela UZ TED a dlouho jeji byvaly manzel.
Ten jeji manzel zaslouzi tak trochu pres prstiky. On ji totiz tak trochu s rozkosi muci. Ten hodny milujici tatinek, ten ktery ma platit na svoje vlastni deti. Jde totiz jen o deti.
Ja tazatelce drzim palce, at se brani at je aktivni a nenecha se otravit. PRAVO JE NA JEJI STRANE.
Není tady
sahleb napsal(a):
Koukam Vejirovko, ze to s tebou seklo, kdyz se nekdo dotazuje na pravnim ohledne alimentu. Nerozciluj se nad tim, je to opravdu zcela legitimni dotaz. Taky se tazatelce dostalo fundovane a jasne odpovedi od pana Mgr.Netopila z renomovane pravni kancelare AK SVOBODA.
Navic ti ve svem rozhorceni uniko, ze konfliktni neni tazatelka , ze nevyvolava rozepre, ale ze to dela UZ TED a dlouho jeji byvaly manzel.
Ten jeji manzel zaslouzi tak trochu pres prstiky. On ji totiz tak trochu s rozkosi muci. Ten hodny milujici tatinek, ten ktery ma platit na svoje vlastni deti. Jde totiz jen o deti.
Ja tazatelce drzim palce, at se brani at je aktivni a nenecha se otravit. PRAVO JE NA JEJI STRANE.
Milá Sahleb, nesmíš soudit podle sebe. Se mnou nic neseklo, nerozčiluju se (k tomu mám opravdu daleko - taky nemám proč). Nic mi neuniklo a rozhořčená rozhodně nejsem.
Zamyslela jsem se jen nad důsledky soudních jednání. Pokud se někdo chce soudit, nechť se soudí. Já si myslím, že to k ničemu dobrému nepovede - je to samozřejmě můj názor.
Přeji tazatelce, aby se nad tím opravdu zamyslela a rozhodla se správně, pro dobro svých dětí a ne pro uspokojení z toho, jak to tomu hajzlovi natřela.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
agewa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ty Heleno, jsi právě člověk, který nevyhledává zbytečné konflikty, proto se trochu divím tvým odpovědím, ale beru to jako akademickou debatu.
Pokud se ti ale zdá, že jsi BM ještě pořádně nenabacala, tak bez ohledu na děti se můžeš do boje pustit. Výsledek bude, v nejlepším případě, že docílíš platby o 5 dnů dřív, ale můžeš očekávat odvetu (pokud je BM stejného založení).to máš sice pravdu, ovšem kdo zaručí že ty peníze budou 26? budou třeba 30 nebo 5 další měsíc. Pokud s nimi počítáš , JE problém, když nevíš kdy přijdou.
A co se stane tak hrozného, když přijdou 30. nebo 5. další měsíc, pokud cca každý měsíc chodí?
Máš-li rezervu pro překlenutí toho nedostatku, tak tě to nemůže nijak vykolejit.
Důležitější je, aby se rodiče nehádali, aby děti směly mít rády i svého otce, pokud není přímo zločinec, a v tomto případě si myslím, že se o zločince nejedná.
A tatínek nebude mít rád své děti když maminka bude trvat na přesnosti?
Pamatuj si, jeden myslel a vymyslel ..........
Není tady
sahleb napsal(a):
pane Bože
Pokud má někdo na to platit si internet, jistě ho nerozhodí zpoždění pár tisíc o pár dní.
Co se týče pozdních plateb, já se klidně přiznám že internet platim pravidelně o týden později a ještě mi nikdo nevyhrožoval
Výplata mi taky nechodí na den přesně každý měsíc a co se týče zpoždění proplácených faktur tak o tom už vůbec
Není tady
Niekto potrebuje internet aj na prácu doma- napr. OSVČ apod., ale to neznamená, že sa s dieťatom nemôže dostať do situácie, že naozaj potrebuje pár tisíc PRESNE k určitému dátumu. Nemusí ísť len o týždenné meškanie s pravidelnými platbami, ale ak mám vyrátané peniaze presne a počítam s každou korunou, tak ma môže rozhodiť aj menší mimoriadny výdaj a následné ockovo meškanie... Ktovie, ako by sa tvárli v oobchode alebo v škôlke, keby mamička povedala "Zaplatím, až mi prídu alimenty..."
A áno, určite zálrží na celkovej situácii oboch rodičov, ale aj na tom, kto má ako stanovené priority - a tu to vidím bledo.
Není tady
Petře tak mě tedy rozhodí pár tisíc zpožděných o pár dní.
A placení internetu je oproti potřebám dětí fraška.
Upravil(a) dusička (6. 12. 2011 7:04)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
sahleb napsal(a):
Ja tazatelce drzim palce, at se brani at je aktivni a nenecha se otravit. PRAVO JE NA JEJI STRANE.Milá Sahleb, nesmíš soudit podle sebe. Se mnou nic neseklo, nerozčiluju se (k tomu mám opravdu daleko - taky nemám proč). Nic mi neuniklo a rozhořčená rozhodně nejsem.
Zamyslela jsem se jen nad důsledky soudních jednání. Pokud se někdo chce soudit, nechť se soudí. Já si myslím, že to k ničemu dobrému nepovede - je to samozřejmě můj názor.
Přeji tazatelce, aby se nad tím opravdu zamyslela a rozhodla se správně, pro dobro svých dětí a ne pro uspokojení z toho, jak to tomu hajzlovi natřela.
Vějířovko, neboj, já myslím, že vyrovnanému člověku je jasné, co chceš říct a nevšiml jsem si, že by ses nějak rozčilovala. Holt někdo bude raději ten kolotoč vzájemných pomst roztáčet dál a dál, aby mu to nandal, ukázal všem, jak je ten druhej špatnej. A někdo ji určitě polituje.
Jsem přesvědčený, že kdyby tady napsal BM zakladatelky, tak bychom se dozvěděli, že určitě zakladatelka žádný naschvály jemu nedělá... Chtělo by to říct pravdu celou a ne jenom půlku.
Zakladatelko - na rovinu - pokud se budeš soudit a dávat exekuci na plat kvůli pár dennímu zpoždění, tak to spíš vypovídá o tobě než o BM. Právo na to dle zákona asi máš, ale ničemu si nepomůžeš. Mimochodem proč jste se rozvedli?
Není tady
Nevěřím tomu, že by nešlo si vytvořit rezervu na měsíc, budeš-li chtít. Brigáda, prodej něčeho z domácnosti, výpomoc rodiny
Máš pravdu, že se snažím být nekonfliktní... ale proč bych, kuwa, měla brigádničit, rozprodávat domácnost nebo dokonce spolíhat na rodinu, že mi pomůže jen proto, že tatínek je lempl, pro kterýho tejden sem, deset dní tam nehraje roli?
Tady nejde o bacání, ale o to, že on není schopen dodržet určený termín. Což je přesně ten případ, kdy si máma s rozsudkem může vytřít zadek. Pak se všichni divíme, jaký je právní vědomí občanů a že si téměř každej (nejen v případě výživnýho) dělá ze soudů prd...
Není tady
Proč nemá tatínek finanční rezervu , aby mohl včas a řádně hradit výživné? Můžeš mi na to Vějířovko odpovědět?! Po matce tuším, že s třemi dětmi chceš finanční rezervu a tatínek, chudáček malý ji mít nemusí?!
Není tady
aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
agewa napsal(a):
to máš sice pravdu, ovšem kdo zaručí že ty peníze budou 26? budou třeba 30 nebo 5 další měsíc. Pokud s nimi počítáš , JE problém, když nevíš kdy přijdou.A co se stane tak hrozného, když přijdou 30. nebo 5. další měsíc, pokud cca každý měsíc chodí?
Důležitější je, aby se rodiče nehádali, aby děti směly mít rády i svého otce, pokud není přímo zločinec, a v tomto případě si myslím, že se o zločince nejedná.A tatínek nebude mít rád své děti když maminka bude trvat na přesnosti?
Pamatuj si, jeden myslel a vymyslel ..........
Vějířovko, neodpověděla jsi!
Není tady
ready napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
sahleb napsal(a):
Ja tazatelce drzim palce, at se brani at je aktivni a nenecha se otravit. PRAVO JE NA JEJI STRANE.Milá Sahleb, nesmíš soudit podle sebe. Se mnou nic neseklo, nerozčiluju se (k tomu mám opravdu daleko - taky nemám proč). Nic mi neuniklo a rozhořčená rozhodně nejsem.
Přeji tazatelce, aby se nad tím opravdu zamyslela a rozhodla se správně, pro dobro svých dětí a ne pro uspokojení z toho, jak to tomu hajzlovi natřela.Vějířovko, neboj, já myslím, že vyrovnanému člověku je jasné, co chceš říct a nevšiml jsem si, že by ses nějak rozčilovala. Holt někdo bude raději ten kolotoč vzájemných pomst roztáčet dál a dál, aby mu to nandal, ukázal všem, jak je ten druhej špatnej. A někdo ji určitě polituje.
Jsem přesvědčený, že kdyby tady napsal BM zakladatelky, tak bychom se dozvěděli, že určitě zakladatelka žádný naschvály jemu nedělá... Chtělo by to říct pravdu celou a ne jenom půlku.
Zakladatelko - na rovinu - pokud se budeš soudit a dávat exekuci na plat kvůli pár dennímu zpoždění, tak to spíš vypovídá o tobě než o BM. Právo na to dle zákona asi máš, ale ničemu si nepomůžeš. Mimochodem proč jste se rozvedli?
Důvod rozvodu někoho opravňuje pravidelně nehradit své závazky včas?
Není tady
helena napsal(a):
Nevěřím tomu, že by nešlo si vytvořit rezervu na měsíc, budeš-li chtít. Brigáda, prodej něčeho z domácnosti, výpomoc rodiny
Máš pravdu, že se snažím být nekonfliktní... http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif ale proč bych, kuwa, měla brigádničit, rozprodávat domácnost nebo dokonce spolíhat na rodinu, že mi pomůže jen proto, že tatínek je lempl, pro kterýho tejden sem, deset dní tam nehraje roli?
Tady nejde o bacání, ale o to, že on není schopen dodržet určený termín. Což je přesně ten případ, kdy si máma s rozsudkem může vytřít zadek. Pak se všichni divíme, jaký je právní vědomí občanů a že si téměř každej (nejen v případě výživnýho) dělá ze soudů prd...
Heleno, nikdo ti přece nezakazuje, soudit se (je to samozřejmě jen fiktivní úvaha, protože ty nic takového neřešíš). Můžeš se soudit do aleluja, já jen upozorňuji na to, že tím souzením se s tatínkem - sobě ani dětem neprospěješ. Dětem se s tatínkem bude asi špatně kamarádit, když je tatínek maminky "odpůrce".
Pokud tě tak žere, že je tatínek lempl, tak se suď, když to nejsi schopná řešit jinak.
Upravil(a) Vějířovka (6. 12. 2011 12:48)
Není tady
aprill napsal(a):
aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Důležitější je, aby se rodiče nehádali, aby děti směly mít rády i svého otce, pokud není přímo zločinec, a v tomto případě si myslím, že se o zločince nejedná.A tatínek nebude mít rád své děti když maminka bude trvat na přesnosti?
Pamatuj si, jeden myslel a vymyslel ..........Vějířovko, neodpověděla jsi!
Na co ti mám odpovědět, April? Já nejsem tatínkův mluvčí a myslím, že to ani není to, co je třeba řešit.
Pokud je tatínek stejného ražení, jako maminka, a jeho hlavním zájmem je, pořádně to mamince natřít, tak je klidně možné, že také nebude brát na psychiku dětí ohled a přibere je do sporu - jako to dělá maminka.
Není tady
aprill napsal(a):
Proč nemá tatínek finanční rezervu , aby mohl včas a řádně hradit výživné? Můžeš mi na to Vějířovko odpovědět?! Po matce tuším, že s třemi dětmi chceš finanční rezervu a tatínek, chudáček malý ji mít nemusí?!
Tatínek nic neřeší a na nic se tady nikoho neptá.
Není tady
Můžeš se soudit do aleluja, já jen upozorňuji na to, že tím souzením se s tatínkem - sobě ani dětem neprospěješ. Dětem se s tatínkem bude asi špatně kamarádit, když je tatínek maminky "odpůrce".
No, já mít v ruce rozsudek v právní moci, tak se fakt dál soudit nebudu... Je mnoho dalších cest, jak se domoci práva.
Mimo to si nemyslím, že by zrovna tenhle tatínek nějakým extra kamarádem s dětma chtěl bejt... to by pravděpodobně (už pro jejich klidnej život) navrhl či aspoň přistoupil na dohodu – což taky nedělá - “už jsem třikrát povolila jiný termím,tento si vybral sám a přesto mi je zasílá jak chce“
Není tady
Vějířovka napsal(a):
aprill napsal(a):
No protože on v podstatě žádný problém nemá Komu chybějí každý měsíc peníze: bejvalce, nebo jemu?!? Tak co by tady řešil a proč by se tady někoho na něco ptal, že ano
...
Já nevím, Vějířovko - když zaplatíš pozdě jakoukoliv platbu, která s Tebou souvisí, tak už Tě různé instituce bombardujou a vyhrožujou Ti vším možným. A tady to je v pořádku, že se otec systematicky opožďuje s platbami na vlastní dítě/děti?!?
Není tady
Kiara napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
aprill napsal(a):
No protože on v podstatě žádný problém nemá
Komu chybějí každý měsíc peníze: bejvalce, nebo jemu?!? Tak co by tady řešil a proč by se tady někoho na něco ptal, že ano
...
Já nevím, Vějířovko - když zaplatíš pozdě jakoukoliv platbu, která s Tebou souvisí, tak už Tě různé instituce bombardujou a vyhrožujou Ti vším možným. A tady to je v pořádku, že se otec systematicky opožďuje s platbami na vlastní dítě/děti?!?
To, abys neplatila pozdě, zajistíš tím, že budeš mít zvlášť peníze na jeden měsíc, jako rezervu.
Souhlasím s tebou, že to není dobře, když se otec s platbou opožďuje, ale není to zločin.
Kiaro, vzpomeň si na životní příběh Erem. Exekuce byla sice soudem nařízena, ale sešlo z toho, manžel frnknul do Španělska, a Erem pak měla všechny měsíce bez alimentů, musela vydělat každý měsíc na chybějící alimenty ne na jeden jediný měsíc, který navrhuji já, jako překlenovací finanční částku.
Všechno se dá zařídit, když je vůle.
Není tady
helena napsal(a):
Můžeš se soudit do aleluja, já jen upozorňuji na to, že tím souzením se s tatínkem - sobě ani dětem neprospěješ. Dětem se s tatínkem bude asi špatně kamarádit, když je tatínek maminky "odpůrce".
No, já mít v ruce rozsudek v právní moci, tak se fakt dál soudit nebudu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif Je mnoho dalších cest, jak se domoci práva.
Mimo to si nemyslím, že by zrovna tenhle tatínek nějakým extra kamarádem s dětma chtěl bejt... to by pravděpodobně (už pro jejich klidnej život) navrhl či aspoň přistoupil na dohodu – což taky nedělá - “už jsem třikrát povolila jiný termím,tento si vybral sám a přesto mi je zasílá jak chce“
Ale tady se nejedná o neplacení alimentů, ale o zpoždění o pár dnů!
Není tady
Vějířovka napsal(a):
...To, abys neplatila pozdě, zajistíš tím, že budeš mít zvlášť peníze na jeden měsíc, jako rezervu.
Souhlasím s tebou, že to není dobře, když se otec s platbou opožďuje, ale není to zločin.
Kiaro, vzpomeň si na životní příběh Erem. Exekuce byla sice soudem nařízena, ale sešlo z toho, manžel frnknul do Španělska, a Erem pak měla všechny měsíce bez alimentů, musela vydělat každý měsíc na chybějící alimenty ne na jeden jediný měsíc, který navrhuji já, jako překlenovací finanční částku.
Všechno se dá zařídit, když je vůle.
Rezervu? Chá-chá-chá ...
Vějířovko, to by ty platy matek samoživitelek musely být tak velké, aby se z nich ty rezervy daly dělat ...
A že manžel erem frnknul do Španělska a erem z něj už neviděla ani korunu, to je extrémní případ a ostuda našeho i mezinárodního soudnictví Jinak - kdyby měl každý neplatící otec koule na to, aby zmizel do zahraničí, to by se nám ta republika pěkně vylidnila
Upravil(a) Kiara (6. 12. 2011 13:56)
Není tady