Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Co je potřeba,abych mohla dát bývalému manželovi strhávat alimenty

#1 21. 11. 2011 17:30

elmacek
♥------

Co je potřeba,abych mohla dát bývalému manželovi strhávat alimenty

Dobrý den,měla bych dotaz,bývalý manžel mi stále dělá naschvály s alimenty,neustále mi je zasílá pozdě .V soudním rozhodnutí,má platit do 20dne v měsíci,ale on mi je neustále zasílá skoro vždy posledního nebo začátek dalšího měsíce a stále s velkými problémy,proto bych se chtěla optat,kam bych se měla obrátit,a co k tomu je zapotřebí,aby mu alimenty strhávaly exekučně rovnou od zaměstnavatele,předem moc děkuji za odpověd

Není tady

#2 21. 11. 2011 18:10

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co je potřeba,abych mohla dát bývalému manželovi strhávat alimenty

Pokud vím, soud se s tebou bude bavit až v případě, že otec nezaplatí 3 měsíce. myslím, že zpoždění 14 dnů nikdo řešit nebude

Není tady

#3 21. 11. 2011 20:48

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Obrátit se můžeš na exekutora, byť by byl s prodlením jediné splátky alimentů.

Není tady

#4 22. 11. 2011 6:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

A co se domluvit s bývalým na jiným termínu posílání. Může mít výplatní termín až koncem měsíce, hlavní je,podle mýho, že vždycky pošle.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#5 22. 11. 2011 7:28

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Mag, exekutora nenařizuje soud? To znamená, když mi bude někdo dlužit jdu za exekutorem?

Není tady

#6 22. 11. 2011 7:51

mag
♥♥♥♥♥♥♥

ne, to ne, půjdeš k soudu (ale alimenty jsou už soudem přiznané a ten rozsudek je právním titulem k vymáhání).

Není tady

#7 22. 11. 2011 8:21

pecule
♥♥♥♥♥♥-

A nemusi exekutor poslat soudu jak chce pohledavku vymahat, soud to schvali a pak teprve muze dojit k exekuci? A kdo plati v takovem pripade naklady exekutora?
OT: Taky mi prijde vhodnejsi se nejdriv domluvit na jiny termin, u nas taky bylo neco narizeno soudem, nejak vyplatni termin, takze se posilalo o par dni pozdeji.

Není tady

#8 22. 11. 2011 8:30

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

pecule napsal(a):

A nemusi exekutor poslat soudu jak chce pohledavku vymahat, soud to schvali a pak teprve muze dojit k exekuci? A kdo plati v takovem pripade naklady exekutora?
OT: Taky mi prijde vhodnejsi se nejdriv domluvit na jiny termin, u nas taky bylo neco narizeno soudem, nejak vyplatni termin, takze se posilalo o par dni pozdeji.

myslím, že žádná domluva není možná. matka dojde k soudu a podá návrh na výkon rozhodnutí. 
cca do třech měsíců bude pravidelně otci sráženo výživné z platu.

Není tady

#9 22. 11. 2011 14:53

elmacek
♥------

Bývalí mi to dělá naschvál,nebot už jsem třikrát povolila jiný termím,tento si vybral sám a přesto mi je zasílá jak chce,proto bych potřebovala dát mu to strhávat rovnou z platu,ale nevím kam se obrátit,zda podat žádost k soudu,nebo kam....

Není tady

#10 22. 11. 2011 19:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

elmacek napsal(a):

Bývalí mi to dělá naschvál,nebot už jsem třikrát povolila jiný termím,tento si vybral sám a přesto mi je zasílá jak chce,proto bych potřebovala dát mu to strhávat rovnou z platu,ale nevím kam se obrátit,zda podat žádost k soudu,nebo kam....

a četla jsi vůbec předcházející příspěvky?

Není tady

#11 22. 11. 2011 20:27

pecule
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

pecule napsal(a):

myslím, že žádná domluva není možná. matka dojde k soudu a podá návrh na výkon rozhodnutí. 
cca do třech měsíců bude pravidelně otci sráženo výživné z platu.

Ja myslela domluva s BM, tam ta moznost byt muze. Ale tady v tom pripade nejspis ne, podle toho co pise tazatelka..

Není tady

#12 23. 11. 2011 8:06

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

elmacek napsal(a):

Je úžasné jak všichni bývalí dělají věci naschvál. A co by z toho prosím tě jako měl. Že ti pošle schválně peníze o týden později než má určený termín dumbom

Jakým způsobem ti peníze posílá? Můj BM je třeba posílá trval. příkazem. Takže se nikdy nespozdí. Přítel ale vždy platil jednorázovým příkazem. Stalo se mu tak, že třeba zapomněl nebo nestihl a o pár dnů se zpozdil. Nikdo z toho ale tragédii nedělal. Teď si ale zadal taky trv. příkaz a má to jednodušší jak on tak jeho ex.

Není tady

#13 23. 11. 2011 8:13

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kuřátko napsal(a):

elmacek napsal(a):

Je úžasné jak všichni bývalí dělají věci naschvál. A co by z toho prosím tě jako měl. Že ti pošle schválně peníze o týden později než má určený termín dumbom Jakým způsobem ti peníze posílá? Můj BM je třeba posílá trval. příkazem. Takže se nikdy nespozdí. Přítel ale vždy platil jednorázovým příkazem. Stalo se mu tak, že třeba zapomněl nebo nestihl a o pár dnů se zpozdil. Nikdo z toho ale tragédii nedělal. Teď si ale zadal taky trv. příkaz a má to jednodušší jak on tak jeho ex.

Že neznáš nikoho kdo dělá naschvály neznamená , že takoví prevíti neexistují.

Není tady

#14 23. 11. 2011 8:15

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kuřátko napsal(a):

elmacek napsal(a):

Je úžasné jak všichni bývalí dělají věci naschvál. A co by z toho prosím tě jako měl. Že ti pošle schválně peníze o týden později než má určený termín dumbom

Jakým způsobem ti peníze posílá? Můj BM je třeba posílá trval. příkazem. Takže se nikdy nespozdí. Přítel ale vždy platil jednorázovým příkazem. Stalo se mu tak, že třeba zapomněl nebo nestihl a o pár dnů se zpozdil. Nikdo z toho ale tragédii nedělal. Teď si ale zadal taky trv. příkaz a má to jednodušší jak on tak jeho ex.

Nic o elmacku nevíš, nevíš jaké má přijmy, na kolik peněz z výživného čeká, nájem a inkaso se taky hradí do určitého termínu!
Elmacku- jedině výkon rozhodnutí ti zaručí, že peníze přijdou včas wink .

Upravil(a) aprill (23. 11. 2011 8:16)

Není tady

#15 23. 11. 2011 8:43

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

No jistě....ono je vždycky nejlepší hned hnát všechno přes soudy a sociálku. Místo, aby se ti dva zkusili nejdříve normálně dohodnout.

Není tady

#16 23. 11. 2011 8:46

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Nic o elmacku nevíš, nevíš jaké má přijmy, na kolik peněz z výživného čeká, nájem a inkaso se taky hradí do určitého termínu!
Elmacku- jedině výkon rozhodnutí ti zaručí, že peníze přijdou včas wink .

Aprill, ty ale taky ne. A ani nevíš nic o jejím ex.

Kdyby ten "bídák" míval zpoždění měsíc nebo neplatil vůbec, tak neřeknu ani půl slova. Ale takhle.

Není tady

#17 23. 11. 2011 9:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

má platit do 20dne v měsíci... už jsem třikrát povolila jiný termím
Předpokládám, že tu změnu jsi "povolila" po nějaké vaší domluvě - nezdá se mi, že by to 3x měnil soud. Závazný by měl být termín uvedený v rozsudku.
Bude-li BM ochoten k dohodě, lze postupovat podle Obč. z.
§ 551
Dohoda o srážkách ze mzdy a jiných příjmů
(1) Uspokojení pohledávky výživného podle zvláštních právních předpisů (3h) a jiné pohledávky, o níž tak stanoví zákon, lze zajistit písemnou dohodou mezi věřitelem a dlužníkem o srážkách ze mzdy. Při provádění srážek se postupuje podle zvláštních právních předpisů (3i).
(2) Proti plátci mzdy nabývá věřitel práva na výplatu srážek okamžikem, kdy byla plátci dohoda předložena.
(3) Ustanovení odstavců 1 a 2 platí i pro jiné příjmy, s nimiž se při výkonu rozhodnutí nakládá jako se mzdou.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#18 23. 11. 2011 9:20

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kuřátko napsal(a):

No jistě....ono je vždycky nejlepší hned hnát všechno přes soudy a sociálku. Místo, aby se ti dva zkusili nejdříve normálně dohodnout.

Jasně, jedině tak bude mít záruku, že  se k penězům dostane včas! Já osobně s podobnými týpky nemám slitování a návrh na výkon rozhodnutí bych podala už dávno wink .

Není tady

#19 23. 11. 2011 9:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

má platit do 20dne v měsíci... už jsem třikrát povolila jiný termím
Předpokládám, že tu změnu jsi "povolila" po nějaké vaší domluvě - nezdá se mi, že by to 3x měnil soud. Závazný by měl být termín uvedený v rozsudku.
Bude-li BM ochoten k dohodě, lze postupovat podle Obč. z.
§ 551
Dohoda o srážkách ze mzdy a jiných příjmů
(1) Uspokojení pohledávky výživného podle zvláštních právních předpisů (3h) a jiné pohledávky, o níž tak stanoví zákon, lze zajistit písemnou dohodou mezi věřitelem a dlužníkem o srážkách ze mzdy. Při provádění srážek se postupuje podle zvláštních právních předpisů (3i).
(2) Proti plátci mzdy nabývá věřitel práva na výplatu srážek okamžikem, kdy byla plátci dohoda předložena.
(3) Ustanovení odstavců 1 a 2 platí i pro jiné příjmy, s nimiž se při výkonu rozhodnutí nakládá jako se mzdou.

úhrada výživného bývá zpravidla k 1. dni v měsíci

Není tady

#20 23. 11. 2011 10:28

ready
♥♥♥♥♥--

elmacek napsal(a):

Dobrý den,měla bych dotaz,bývalý manžel mi stále dělá naschvály s alimenty,neustále mi je zasílá pozdě .V soudním rozhodnutí,má platit do 20dne v měsíci,ale on mi je neustále zasílá skoro vždy posledního nebo začátek dalšího měsíce a stále s velkými problémy,proto bych se chtěla optat,kam bych se měla obrátit,a co k tomu je zapotřebí,aby mu alimenty strhávaly exekučně rovnou od zaměstnavatele,předem moc děkuji za odpověd

Nechci se tě dotknout, ale čiší z toho, že mu to chceš prostě nandat a jakákoliv záminka je dobrá. Kdyby je poslal se zpožděním větším jak měsíc, chápu, že je to problém. Takhle chceš dělat naschvály akorát ty - v podobě exekuce na plat. Je to taková tvoje finta, abys ukázala, jak je špatnej a abys sis tím udělala dobře. Exekuce na plat ti  ale štěstí nepřinese.
Jelikož zřejmě sama naschvály děláš, máš tendenci je pak vidět všude - i v banalitě se zpožděním alimentů.

Upravil(a) ready (23. 11. 2011 10:30)

Není tady

#21 23. 11. 2011 10:29

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

ready napsal(a):

elmacek napsal(a):

Nechci se tě dotknout, ale čiší z toho, že mu to chceš prostě nandat a jakákoliv záminka je dobrá. Kdyby je poslal se zpožděním větším jak měsíc, chápu, že je to problém. Takhle chceš dělat naschvály akorát ty - v podobě exekuce na plat. Je to taková tvoje finta, abys ukázala, jak je špatnej a abys sis tím udělala dobře. Exekuce na plat ti  ale štěstí nepřinese.

ale přinese!

Není tady

#22 23. 11. 2011 10:33

ready
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

ready napsal(a):

elmacek napsal(a):

ale přinese!

Jak to vezmeš - přinese ale jen krátkodobě - jakési zadostiučinění, mstu, dosažení manipulativního vrcholu. To ale zpravidla už po pár hodinách odeznívá. A peněz mít víc nebude.

Není tady

#23 23. 11. 2011 10:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

ready napsal(a):

aprill napsal(a):

ready napsal(a):

ale přinese!

Jak to vezmeš - přinese ale jen krátkodobě - jakési zadostiučinění, mstu, dosažení manipulativního vrcholu. To ale zpravidla už po pár hodinách odeznívá. A peněz mít víc nebude.

ale bude je mít včas a to se snad jedná! mě osobně by nebavilo čekat až se někdo uráčí splnit svoje závazky! já své závazky plním včas a totéž čekám od druhých.

Není tady

#24 23. 11. 2011 11:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

úhrada výživného bývá zpravidla k 1. dni v měsíci
Soud zpravidla vyjde vstříc požadavku na jiný termín, pokud je to reálné.

Kdyby je poslal se zpožděním větším jak měsíc, chápu, že je to problém.
Prd a vořech - počítáš-li s termínem 20., třeba kvůli trvalým příkazům, placení školky a pod. a zpoždění je nejmíň 10 dnů - "on mi je neustále zasílá skoro vždy posledního nebo začátek dalšího měsíce" - pak to problém být může.
Když netušíš, jestli peníze přijdou 20., 31. nebo třeba až v příštím měsíci a tedy nevíš, jestli můžeš nebo nemůžeš tohle koupit nebo tamto zaplatit, pak to jednoduchý není.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#25 23. 11. 2011 12:25

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Jasně, jedině tak bude mít záruku, že  se k penězům dostane včas! Já osobně s podobnými týpky nemám slitování a návrh na výkon rozhodnutí bych podala už dávno wink .

No, tak až se ti jednou podaří na něco zapomenout, tak možná pochopíš. Ale možná taky ne, protože někteří lidi jsou prostě dokonalí a nikdy se jim tohle nemůže stát gloria

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Co je potřeba,abych mohla dát bývalému manželovi strhávat alimenty
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí