27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj vem,
před 14 dny za mnou přítel přiel s tím, e si chce dát ve vztahu pauzu. Říkal, e potřebuje zjistit, co vlastně chce a co cítí. e neví jestli mě miluje, ale e mě má straně rád. e ho mrzí, e se poslední dobou hádáme a moc spolu nespíme a e potřebuje zjistit, jestli mu budu chybět a jestli jsem to co chce. Byli jsme spolu 6,5 roku, on 25 já 23 a byli jsme pro sebe první vztah (i v sexu). Sice jsem brečela, ale jeho důvody jsem pochopila a na pauzu přistoupila s tím, e si v té době prostě ujasníme co chceme, jednak v ivotě a jednak ve společném vztahu. Sice jsem měla pocit, e pokud je nespokojený (jak tvrdil cca poslední měsíc) není to hned důvod k pauze a e měl něco říct a mohli jsme na tom nějak začít pracovat a pokud by to nelo, pak bych teprvě viděla řeení v pauze/rozchodu. Ten večer jsem jetě přespávala u něj, leeli jsme dlouho do noci v objetí a povídali si, co se nám líbilo/nelíbilo a na čem by tedy případně bylo potřeba zapracovat. Hned to ráno, byl vzduch jakoby čistějí a u tam byl vidět nějaký posun (zeptal se mě jestli chci přinést snídani do postele, co neudělal asi rok).. Začal mi taky říkat, e si nemyslí, e bysme se k sobě nevrátili, e prostě chce abysme ten čas od sebe přemýleli a abych já opět nabrala zpátky ztracené sebevědomí = protoe jsem se poslední dobou začala strasně podřizovat, co jsme nikdy předtím nedělala, byla jsem jakoby bez názoru a uzlíček nervů, protoe jsem se nechtěla zase hádat... Měla jsem z toho pak opravdu dobrý pocit, e nám to opravdu pomůe, pročistí se vzduch a bude to tak nejlepí... take mě vlastně dostal tam, kam chtěl - e jsem věřila, e je to pro nae dobro a e to pomůe...
Za těch 14 dní jsem tedy přemýlela, svěřovala se kamarádce, hledala nové aktivity a byla akční, začala jsem se prostě cítit jako mé staré já...Během té doby jsem si řekla, e nejlepí bude, pokud spolu opravdu nebudeme komunikovat (protoe mi taky řekl, e má pocit, e se mi musí neustále ozývat - já studuji v jiném městě, on tam dříve studoval také se mnou a před 3/4 rokem dokončil V a začal pracovat - take zůstal sám v naem rodném městě a podle mě ho ta práce pěkně unavovala)..
Nicméně stalo se něco co jsem nečekala. Jela jsem za kamarádkami do Prahy, e si půjdeme posedět a pokecat. To jsou holky, které znají jeho i mě a to po celou dobu naeho vztahu a jsou to velmi blízké kamarádky (moje i jeho). No a jedna z nich mi potom řekla, e mi to nemůe neříct, e ví jak mě to straně raní (v tu chvíli jsem jim zrovna říkala, jak jsem těch 14 dní na sobě pracovala a jak se cítím dobře a jak mi ale stále chybí), ale e ho viděla u v pondělí (tj. asi týden po navrhnutí pauzy) s jednou naí známou na společné akci, kde bylo i dost jeho a mých kamarádů. A e tam spolu prostě vystupovali jakoe jsou prostě spolu. Následně jsem zjistila, e tuhle holku také bere na 5 dní na jeho chatu kde bude i s naima společnýma kamarádama (a kam mě taky zval, kdy mi právě říkal to o té pauze s tím, e tam sice nebudeme jako spolu oficiálně, ale e mě má rád a nechce mě ztratit ze ivota a e takto se můeme normálně vidět a e budu spát jako vdy na posteli vedle něho...)
No rozpadl se mi svět jako domeček z karet. Tahle holka je navíc naprostá blbka, jetě ve 20 letech nemá maturitu, pracuje jako barmanka v bordeli a chová se jako by jí bylo tak 12...Dobře, já bych moná i pochopila kdyby se s ní vyspal (protoe ona je taková rádodajka a vyspala se tak s polovinou naeho města), ale to, e s ní teď vystupuje jako se svojí novou holkou před vemi naemi známými, z toho je mi opravdu na zvracení. Jediné co mě trochu drí je to, e větina známých stojí za mnou, říkají o ní, e je to opravdová k*áva a e on se chová jako by úplně přiel o rozum. Jeden známý, který na té chatě ale také byl, řekl, e v tuto chvíli nemá cenu to jemu říkat, protoe on je úplně jinde a vůbec by to nevnímal...
Dalí věc, která mě drásá je, e jemu je úplně jedno, jestli já to vím. Teď u tedy ví, e to vím, ale vyjádřil se tak, e je mu to jedno. Copak je tohle normální, s někým se snait něco spravit a říkat, jak si nemyslí, e se k sobě nevrátíte a jak mu na vás záleí a jak vás nechce ztratit a jak nechce abysme se případně rozeli ve zlém a za týden u být s takovou pipkou, chovat se jako největí frajer a samec a jak je mu totální umák co si o něm kdo myslí a je mu úplně jedno co to udělá se mnou? A nemá prostě ani tu slunost aby se mě obtěoval to říct nebo něco k tomu říct?
Prostě těch 6 let, kterých bylo opravdu krásných zmačkal, zadupal a zahodil do koe, ani by se trochu snail. A kvůli čemu? Kvůli naprosté dilině, kterou vichni jeho přátelé nesnáí. Kvůli tomu, e ona je tak jednoduchá, e se prostě nebude na nic ptát a nebude chtít nic řeit.
Cítím se straně hloupě, podvedená a zrazená...
Není tady
Jo a jetě bych chtěla doplnit, e jsem si na 99% jistá, e tu slečnu potkal a něco si s ní začal a v době "pauzy"..
Není tady
No zřejmě neměl tu odvahu ti naplno říct, e s tebou být u nechce.
Není tady
Mozna to je, jak rika Agewa, a k tomu bych jeste dodala dalsi postreh: jednak soudis jeho chovani a jeji kvality..., coz si myslim, ze ted neni namiste, ptz. On zadal o pauzu (podle mne i od odpovednosti za vas vztah) a Ty jsi souhlasila. Nerikam ze je to fer a vporadku, ze si hned nabalil "pipku", ale muze to byt soucasti toho "ujasnovani si", co vlastne kdo z vas chce... co chces ty, to vis, a co chce on, si "ujasnuje" on svym vlastnim zpusobem - zkousi, jestli mu bude dobre s jinou zenou, treba. Nerikam, ze to tak musi byt, ale mozne to je, ne? A pokud to je tak, aj mi je sympaticke, ze to zkousi s "pipkou" a ne s nejakou solidni zenou, pac te, az by prisel na to, ze s ni byt nechce, by zrejme ublizil, kdezto tato, jak rikas "radodajka", pohodi hrivou, pres zuby precedi "tsss, hajzle"... a jde o dum dal...
Druhak muj osobni nazor je ten, ze kdyz se lide domluvili na pauze a pak delani nejakeho resume..., tak to obdobi "pauzy" by se nemeli sledovat, ani hodnotit, co tendruhy za tu dobu delal...
Pokud ma pauza termin, pak v domluvenou dobu, kdyz se sejdete k delani onoho "resume", by se nemelo rozebirat, co se delo (pokud si to vyslovene oba dva neprejete), ale pouze stroze ono resume vyslovit = chci/nechci dal ve vztahu pokracovat, ev. kdyz chci, tak jak.
Jakym zpusobem jsem k tomuhle zaveru dosel, bych nerozebirala, pac by to mohlo byt kompromitujici, bolave, neunosne, netaktni, zranujici, ponizujici a pod..., proste ja bych se v tom nevrtala. Pauza je pauza... kdyz je treba pauza v partiture symfonickeho orchestru, nikdo nehraje, je absolutni ticho...
Není tady
Chlapec sa zamiloval inde a snail sa o milosrdný rozchod - ale nič také ako milosrdný rozchod neexistuje. Teda, ak sa na tom obaja nedohodnú, to je potom iné kafe.
Není tady
Heli, i kdy to teď bolí a vnímá to jako "konec světa", časem se podívá jinak. Byl to tvůj první vztah. Neví, koho hledá. Vyzkouí víc vztahů a pak to pozná. Lepí teď, ne bys chtěla zkouet, jestli jsi o nic nepřila, kdy by byly děti. To platí pro vás oba. První vztah, tak brzy, to by nedělalo dobrotu. Čas ti ukáe. Je laskavý a moudrý.
Sel, Hel (chi, pjekny slovosled ), psala, ze je vicemene presvedcena, ze pipku potkal az pote. K tomu presvedceni ma urcite duvod. Ma verze je dle mne pravdepodobnejsi... ja to vpodstate take zazila. Kdyz jsem uz dlouho citila, ze neco je spatne, pozadala jsem partnera o "pauzu", presne s tim samym pocitem, co uvedl pritel Hel: Chtela sjem si v realu overit, co bude se mnou delat odlouceni od partnera.
No. On mi to jednak dost "kazil" tim, ze "me nenechal vydechnout" a kazdou chvili se mne vyptaval, jestli uz vim, co chci... (cimz TO dal kazil, zprotivoval se mi cim dal tim vic...) a taky jsem mezitim, jako na potvoru zjistila, ze vedle bydli nekdo, kdo me zacal zajimat daleko vic, nez muj "partner v pauze"...
Pauza tedy v realu samu sebe nevyvolala, ale zpusobila, ze "jsem zacla videt vic veci kolem sebe", a jasneji "chyby a nedostatky" umirajiciho vztahu. Splnila ucel. Ujasnila jsem si, jestli chci, ci nechci dal pokracovat. A vysla jsem z ni s novym muzem, ktery se zakratko stal mym manzelem.
Nelituju. Ani predchoziho partnera, ktery po mem oznameni, ze "pauza skoncila nasim rozchodem", se ke mne choval tak hnusne, ze diky Bohu, ze jsem to prohledla driv, nez bych ho "donutila" (on to nechtel) si mne vzit za zenu. To bych to zchytala...
Není tady
Tohle znám ze svého okolí. První partneři, sedm let spolu, ádost partnera o pauzu. Dívčina souhlasila a záhy zjistila, e chlapec se vodí se enou o pár let starí a zkuenějí v oné oblasti. Mozek se mu přestěhoval do rozkroku. Dívčina trvala na tom, e chlapec jí nevěrný nebyl a entinu si opatřil a v pauze. Potřebovala aby to tak bylo, protoe to tak pro ni bylo lehčí. Opak byl pravdou. Nedá se jeden případ paualizovat, ale vsadím botky, e barmanka z bordelu mu u před pauzou ukázala věci netuené a on prostě nemohl odolat. Jinak dívčina v mého příběhu si nala záhy jiného a je velmi astná a to ti Heliii také přeji.
Není tady
Tak heliii, asi takhle - tu blbku bez maturity potkal jetě před pauzou, viml si jí, protoe vá vztah el do háje a jestli jsi to necítila ty, tak on jo a pauzu navrhl s tím, e moná tomu i věřil, e se k sobě vrátíte a začnete znovu a líp... ale s největí pravděpodobností fakt nevěděl, jak ti říct, e končíte.
Tvý rozčarování a bolest chápu, nicméně ti nepomůe, e větina známých je na tvý straně... Tohle není tenis a se svým vzděláním bys to měla vědět... . Co ti maj asi tak říct? e jste se k sobě nehodili... e ona je fajn... jak si polepil... Tohle se větinou něříká, i kdy si to třeba někdo z těch lidí myslí.
Kali na to, co říkají. A spolu budou dýl a třeba i budou... tak ji budou třeba normálně brát a ty z toho bude mít akorát depky.
Prostě si nael jinou a styl, jakým jsi se to dozvěděla naznačuje, e tenhle chlápek ti za tyhle úvahy snad ani nestojí.
Vím, e to bolí, člověk se cítí podvedenej a tak dál... ale na druhou stranu - nikdo ho nenutil tomu druhýmu věřit.
Jdi dál a uvidí... čas vechno zahojí
Není tady
byli jsme pro sebe první vztah (i v sexu)
Tímhle je řečeno vechno.
Píu to nerada, ale barmanka-rádodajka má pravděpodobně "zajímavějí" zkuenosti, znalosti a tak dál... natvrdo řečeno, utáhla ho na přirození.
Přitom je docela moné, e to začalo nějakým úletem, o kterém by ses ani nemusela dozvědět - kdyby nezjistil, co slečna dovede.
Pokud ti řekl, e "potřebuje zjistit, jestli mu budu chybět a jestli jsem to co chce", pak se (podle mého) jedná o řečnickou otázku, na kterou si u předem sám odpověděl.
Ber to tak, e lepí teď, ne aby po svatbě a dvou dětech zjistil, e si "nic neuil" a začal to "napravovat"
Upravil(a) helena (21. 11. 2011 9:48)
Není tady
Děkuju vem za odpovědi.
Viktorka: Má pravdu, e soudy asi nejsou na místě. Její kvality beztak teď stejně zkoumá on a o tom já ani snad nechci nic vědět.
Co mě na tom ale tvě, je ten způsob jak se k tomu postavil - tak, e jsem se to musela dozvědět od kamarádky, e prohlásil, e je mu to jedno a e se s ní hned vodí vem na odiv - a nemá ani nějakou slunost, aby mi k tomu sám něco řekl, aby podal to resume jak píe. I kdyby to mělo být - nael jsem lepí, s tou si teď uívám a my dva končíme. OK, bylo by to děsný, ale pochopila bych to víc, ne e se na vechno prostě vybodne, vechno hodí za hlavu.. Ale jak u taky kdesi bylo psáno, chlapi prostě neřeí. A protoe na konci toho vztahu jsme řeili prakticky vechno, tak chápu, e teď bude asi úplně spokojenej, e nic řeit nemusí..
javena: Já jsem v tom, e si o ní kamarádi nemyslí nic dobrého nejprve viděla jakési zadostiučinění jakoby právě - to sis pomohl, tak tu si teda uij - ale je pravda, e tohle taky nepomáhá, protoe i kdyby byla taková nebo maková, prostě je teď s ním a to je to jediný, co já si z toho můu odnést.. e prostě ne já, ale ona... a řeit PROČ mi opravdu nepomůe..
Nicméně na to nemůu přestat myslet. Samozřejmě jsem teď v té fázi, kdy zoufale chci, aby se ozva s nějakým vysvětleníml a aby se to nějak zvrátilo zpátky. Já se mu ale ozývat nehodlám. Průvih je, e se s ním budu muset dříve nebo později stejně někde potkat.. protoe jak jsme spolu byli dlouho, tak máme vechny společné známé, chodíme na stejná místa a nae město není tak velké.
Jo a jetě nejspí máte pravdu i vy ostatní - potkat se s ní měl asi 2 dny před navrhnutím pauzy (na akci o které nevěděl a o které jsem mu řekla já, jestli se tam nechce jít podívat) a tam u mohlo něco proběhnout. Co se s největí pravděpodobností stalo.
Není tady
helii, tohle vechno je po rozchodu normální, tyhle úvahy i ten pocit zadostiučinění, e já jsem podle nich byla pro něj lepí... to je fakt normální.
On ne, e nemá slunost, on nemá koule na to, aby ti to řekl. A co s chlapem bez gulí, no ni...
A kdyby ti to řekl na rvinu... stejně by se vkrádaly mylenky proč, co bylo patně, jestli se to nedalo zachránit... nemysli si, e bys byla ve větím klidu.
Vechno přebolí.
A a se někde potkáte, bude sice vyklepaná, ale čím dál tím víc v pohodě. Ti přátelé jsou jistě natolik chytří, e vás nebudou zvát na společné akce hned vechny... nebo ti to řeknou, e tam budou i ti dva... a pak je na tobě, jestli se na to bude cítit.
nemysli si, e jemu necvaká pr...... cvaká u podle reakce "je mi to jedno". Čím větí divadlo, tím mení reisér.
Přej mu těstí, a při nejblií příleitosti ho někde pochval, jak to dobře vymyslel... takovej kámen z tebe sejmul. Ani sis neuvědomovala, jak jste se k sobě nehodili.
A má blbec o čem přemejlet.
Chlapi jsou děsně jednoduchý.
Není tady
Bohuel, pauza znamená téměř vdy, e se vztah překlopí do definitivního rozchodu a ti dva u se k sobě na 99% nevrátí a ve vaem případě u se to definitivně potvrdilo. A kdy tu pauzu navrhuje chlap, téměř vdycky je za tím slibný prvopočátek jiného vztahu s cizí enou a protoe chlapi některé věci neradi říkají na rovinu, zaobalí to do chlácholivých řečí, e se jedná "jenom o pauzu", aby partnerku zbytečně nedrádili a nedrásali. Bohuel ale jenom oni sami vědí, e u mají jinou slečnu rozpracovanou jinde a to, co stále jetě oficiální partnerce předkládají jako "pauzu", znamená ve skutečnosti definitivní konec
heliii, bohuel se s tím bude muset smířit. Nečekej, e se Ti partner ozve s nějakými vysvětleními, protoe ono u asi opravdu není, co vysvětlovat - nael si jinou přítelkyni a u ví, e Ty to vzhledem ke společným známým ví také. Já bych na Tvém místě u od něj nic vysvětlovat ani nechtěla - místo, aby Ti řekl na rovinu, jak se věci mají, mlil a vyvolával v Tobě falené naděje, jenom aby nebyl za sketu, která bezdůvodně uala dlouhodobý vztah To by pro mě osobně byl dostatečně velký impuls k tomu, abych se od bývalého začala samovolně odpoutávat a pokusila se na něj zapomenout
heliii, jsi jetě mladá, má celý ivot před sebou. Má těstí, e má spoustu kamarádů a známých, kteří Tě "nenechají padnout", jsou na Tvé straně a pomohou Ti alespoň v první, nelehké fázi po rozchodu tím, e Tě třeba někam vytáhnou na nějaké akce, aby sis srovnala mylenky a vyčistila sis hlavu. A netrap se - ten, kdo Tě rozpláče, si nezaslouí ani jedinou Tvoji slzu
Není tady
Kiaro a javeno, děkuju moc za pěkné a upřímné příspěvky, máte pravdu, je vidět, e jste na této diskuzi na správném místě, abyste trochu pofoukaly bolavé due a za to vám patří opravdu poklona!
Moná, e těmi fázemi procházím nějak moc rychle a zítra u to bude zase jinak, ale tak nějak jsem si teď dola takového malého večerního smíření. Říkám si, e to opravdu poslední dobou nebylo ono a navzájem jsme se oba dva jen trápili a nebyli jsme astní... a najednou jsme nevěděli co s tím. Mohlo se to sice vyřeit nějak poklidněji, ale důleité na tom je, e k tomu řeení/rozhodnutí dolo. Já se vlasně nezlobím a ty důvody vechny chápu. Představy o tom jak spolu jako první partneři zůstanem navdycky byly jenom pohádky. Je přece důleitý poznat i někoho jiného, aby si člověk opravdu uvědomil co vlastně chce. A pořád budem pro sebe ti první, ta první velká láska a váný vztah. A byla by koda to nějak vymazávat z paměti, protoe to bylo (a na ten konec) vechno fakt hezký..
Take - moving on, the world is out there!
P.S.: moná opravdu zítra zase přijdu a napíu jak jsem neastná sama a jak je svět nespravedlivej, ale to si myslím, e je normální, e emoce teď chvíli budou jako na houpačce.
Upravil(a) heliii (21. 11. 2011 21:27)
Není tady
Heliii, dělal doma dusno, protoe u se s ní tahal a nebo se na to připravoval. Nedávej si vinu sobě. A pokud se pletu, buď mu vděčná za to, e to s tebou zkončil hned a nenakazil tě něčím, co bys určitě nechtěla. To spousta chlapů neumí a vede paralelní vztahy. Stejně si myslím, e u ji měl dříve a u se mu s ní nechtělo tajit a nebo ho dotlačila k tomu, aby se na tebe vykalal. A kdy zajde na gyn. prohlídku nic nezkazí. Hodně těsí
Není tady
Jetě ne jsem dočetla první odstavec,napadlo mě e je v tom jiná ena. A bohuel jak je to vdycky stejné ani teď to nebylo jinak. Jako přes kopírák. Helii a i kdyby ti ve vysvětlil,neulevilo by se ti o nic víc. S největí pravděpodobností ten úlet, který se tvůj přítel snail přetvořit na vtrah, trval ten poslední měsíc kdy jste se pořád dohadovali. Chlapy to bohuel takhle dělají. Ale jak u tady zaznělo si mladá a vechno má před sebou. Uívej si ivota a ne se naděje objeví se někdo jiný. Pro jedno kvítí slunce nesvítí.
Není tady
kdy navrhuje pauzu ena, bývá v tom také naděje na jiného mue.
Zkrátka jak někdo chce pauzu, je zle a na 99 % je jasné e navrhovatel míří k někomu jinému.
Nevim kdo to vymyslel takový nesmysl - dáme si pauzu ve vztahu
Není tady
PetrHl napsal(a):
Zkrátka jak někdo chce pauzu, je zle a na 99 % je jasné e navrhovatel míří k někomu jinému.
Nevim kdo to vymyslel takový nesmysl - dáme si pauzu ve vztahu
Taky mi to přijde jako nesmysl. Jako svobodné - nevdané - mi jeden taky partner říkal, e bychom si měli dát pauzu. Má otázka, jestli toto plánuje, pokud budeme mít jednou děti... e by problémy řeil tak, e buď mě a děti nebo sebe odstěhuje na nějakou dobu, ne si ujasní co a jak dál... ho docela rozhodila. la jsem od toho a ani jsem nepotřebovala pauzu na rozhodnutí.
Ne, e bych se pak nesekla ve výběru... ale alespoň nenavrhoval pauzu. Spí chtěl ít nezávisle na nás.
Tak ije...
Člověk by si měl fakt dávat bacha, co si přeje.
Ne, e bych to sama vdycky vychytala, přestoe to vím.
Ale zas je ten ivot pestřejí.
Není tady
javena napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Nevim kdo to vymyslel takový nesmysl - dáme si pauzu ve vztahuTaky mi to přijde jako nesmysl.
Jako svobodné - nevdané - mi jeden taky partner říkal, e bychom si měli dát pauzu. Má otázka, jestli toto plánuje, pokud budeme mít jednou děti... e by problémy řeil tak, e buď mě a děti nebo sebe odstěhuje na nějakou dobu, ne si ujasní co a jak dál... ho docela rozhodila. la jsem od toho a ani jsem nepotřebovala pauzu na rozhodnutí.
Ne, e bych se pak nesekla ve výběru... ale alespoň nenavrhoval pauzu.Spí chtěl ít nezávisle na nás.
Tak ije...![]()
Člověk by si měl fakt dávat bacha, co si přeje.
Ne, e bych to sama vdycky vychytala, přestoe to vím.![]()
Ale zas je ten ivot pestřejí.![]()
mě právě navrhla pauzu býválá man. Vůbec jsem nechápal o co jde - připadlo mi to jako terminu-technicus z amerických filmů
Vysvětlit co tedy chce mi nechtěla, jen e si od sebe musíme odpočinout (moc jsme se nevídali kvuli pracovnímu vytíení ). No a pak u jsem jen valil oči co ta pauza vlastně znamená: Ví, nebaví mě, chtěla bych jiného kterého u vlastně mám, ale kdyby to nevylo, tak ty na mě jistě bude čekat, e? Pak bysme pauzu ukončili
Není tady
PetrHl napsal(a):
No a pak u jsem jen valil oči co ta pauza vlastně znamená: Ví, nebaví mě, chtěla bych jiného kterého u vlastně mám, ale kdyby to nevylo, tak ty na mě jistě bude čekat, e? Pak bysme pauzu ukončili
Trefné
Není tady