6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tutule napsal(a):
No s tou schovkou my říkáme, "spálená jíka", jak tomu říkáte (říkaly jste jako děti?)
JOOOOOOOOOOOOOOOO! Tutule, sice tě neznám, ale u s tebou doivotně kamarádím
Spálená jíka... Ach, kde je mé dětství.
Upravil(a) Maryt (24. 11. 2011 14:52)
Není tady
U nás byla oblíbená:
Běí malá edá my (natáhnu mu ručku a prstama po ní běím od prstíků k rameni)
do kopečka jetě vý (doběhnu a na hlavu)
na kopečku stojí hrad (zakrouím po vrcholu hlavičky)
tam zůstane myka stát (zaukám prstama na vrchol hlavičky)
má zazvonit? (zatahám za ouko)
či zaukat? (zaukám na čelo)
Není tady
a hrozně hezky nám pomohly stránky hravé učení (snad to není nějaká nepovolená reklama )
Není tady
Maryt napsal(a):
Tutule napsal(a):
No s tou schovkou my říkáme, "spálená jíka", jak tomu říkáte (říkaly jste jako děti?)
JOOOOOOOOOOOOOOOO! Tutule, sice tě neznám, ale u s tebou doivotně kamarádím
Spálená jíka... Ach, kde je mé dětství.
beru kámoko
Není tady
Tutule napsal(a):
Gabi to za 4. je ve smyslu, e kdo dá babu nesmí jí dát tomu, co jí dal, take oplácet se nesmí, tak jak jste tomu jako děti říkaly. Ale e jsi z Moravy, tak tuím opla nepla jako ostatní holky
aha, tak to vůbec nevím, e se něco říká, si to nepamatuju
Není tady
Jé a my děláme:
el pán do domu, prstama jdu jako po hlavě k čelu, zaukal - klepu na čelo, zazvonil - zmáčknu nos - utřel boty - prst si jako utřu pod nosem a el dál a strčím prst do pusy...
No někomu se to můe zdát jako nevhodné z hygienických hledisek, ale moje děti to milují oba , stejně Davčovi pořád lovím zuby nebo si mojí ruku sám strká do pusy, strká tam kde co.
Není tady
Jetě jsem chtěla doplnit, pro ty, co neznají to plave mýdlo, tak to je rozpočítávadlo:
Plave mýdlo po Vltavě (vodě), jakou barvu asi má? Někdo řekne barvu a pak se rozpočítává například m o d r o u .... a kdo je to u, tak na toho vyla řada.
To je jako jede vláček motoráček, kolik vozů asi má...
Není tady
To je podobné jako ta hra: Čáp ztratil čepičku, jakoupak má barvičku? (vichni u toho chodí dokola a klapají rukama jako zobákem). Nakonec jeden vykřikne barvu a vichni se rozprchnou a musí se chytit první věci, která má danou barvu. Jako děti jsme to hráli neustále mezi barákama u klepačů .D
Upravil(a) Abby21 (24. 11. 2011 15:29)
Není tady
Přijela tetička z Číny, přivezla lopíček píny.
A v tom kopíčku plavalo ......... cokoliv.
A co se řeklo, toho se museli vichni chytit a ten kdo to nestihl a nenael to, tak vypadl ze hry.
Ale to u je pro skupinku starích dětí.
Není tady
Abby21 napsal(a):
To je podobné jako ta hra: Čáp ztratil čepičku, jakoupak má barvičku? (vichni u toho chodí dokola a klapají rukama jako zobákem). Nakonec jeden vykřikne barvu a vichni se rozprchnou a musí se chytit první věci, která má danou barvu. Jako děti jsme to hráli neustále mezi barákama u klepačů .D
my taky, jé to dětství bylo krásné!!! já vím, je to , ale taky jste hráli krvavé koleno a na sochy? nebo "přijela tetička z číny, přivezla kopíček píny a v tom kopíčku plavalo...například prase a ten kdo to říkal, házel balonem vem zúčastněným a kadý měl říct, co si z toho prasete bere, jakoe ocas, tětiny, kopýtka atd a pak se to mělo nějak pořád opakovat a nesmět zapomenout, kdo co vechno má. Tenhle konec mi nějak vypadl z hlavy...
Není tady
PetraP napsal(a):
Přijela tetička z Číny, přivezla lopíček píny.
A v tom kopíčku plavalo ......... cokoliv.
A co se řeklo, toho se museli vichni chytit a ten kdo to nestihl a nenael to, tak vypadl ze hry.
Ale to u je pro skupinku starích dětí.
Tak jsem to akorát dopsala, my to hrály jinak. viz ní.
Není tady
Jinak Dany miluje u od půl roku tuhle kníku
http://www.patro.cz/objects/1075001073. … paign=plac
je úesně ilustrovaná a je v ní spousta říkaček a písniček
Není tady
Tutule jj. To byla sloitějí verze
Krvavé koleno a sochy byli super
první hodina dobila, lampa jet svítila, druhí hodina odbila, lampa jetě svítila .....
Upravil(a) PetraP (24. 11. 2011 15:40)
Není tady
PetraP napsal(a):
první hodina dobila, lampa jet svítila, druhí hodina odbila, lampa jetě svítila .....
a jak to tedy bylo s tím, e pak jela tetička znova a znova něco přivezla a kadý si měl zase něco rozebrat? jo a pak vlastně kdo si nepamatoval co si vechno vzal, tak vypadl ne?
Není tady
Jetě taková ta hra, jak jeden stojí otočený ke zdi a ostatní se k němu přibliují a ten otočený řekne třeba :
pět kohoutích ..... pět čapích ....est čertích .....
si nemůu vzpomenout. Ale při tom se dalo hrozně nadrovat
Není tady
Tutule napsal(a):
PetraP napsal(a):
a jak to tedy bylo s tím, e pak jela tetička znova a znova něco přivezla a kadý si měl zase něco rozebrat? jo a pak vlastně kdo si nepamatoval co si vechno vzal, tak vypadl ne?
Asi jo. Si u vůbec nevzpomenu
Není tady
Cukr káva limonáda čaj rum bum a ten co stál zády se rychle otočil a ne to dořekl ti ostatní museli ujít co nejdelí úsek a jak se otočil, museli "zkamenět", koho viděl se pohnout, tak řekl, e má udělat například 5 čapích kroků zpět atd.
Není tady
PetraP napsal(a):
Jetě taková ta hra, jak jeden stojí otočený ke zdi a ostatní se k němu přibliují a ten otočený řekne třeba :
si nemůu vzpomenout. Ale při tom se dalo hrozně nadrovat
Nějak .... bla bla bla kolik je hodin?
A odpověď právě byla : tři slepičí ...třeba ...
Není tady
Tutule napsal(a):
Cukr káva limonáda čaj rum bum a ten co stál zády se rychle otočil a ne to dořekl ti ostatní museli ujít co nejdelí úsek a jak se otočil, museli "zkamenět", koho viděl se pohnout, tak řekl, e má udělat například 5 čapích kroků zpět atd.
jooooojojojojojo
Není tady
Honzo vstávej... a kolik je hodin...
PetraP napsal(a):
PetraP napsal(a):
si nemůu vzpomenout. Ale při tom se dalo hrozně nadrovatNějak .... bla bla bla kolik je hodin?
Není tady
misha88 napsal(a):
PetraP napsal(a):
PetraP napsal(a):
si nemůu vzpomenout. Ale při tom se dalo hrozně nadrovatNějak .... bla bla bla kolik je hodin?
no nakonec to dáme dohromady
Jen mě mrzí, mám takové tuení, e nae děti takové hry vůbec hrát nikdy nebudou...přijde mi, e dnení děti si hrát vůbec neumí, tady se to poflakuje po vesnici, nebo jsou na pc, zajímají je různé nové hry, tv... a kdy to budou umět moje děti, kdy je to naučím, tak s kým si budou hrát? My jsme chodili na základku, teď jsou v 10ti letech "nejdospělejí" a vechno jim přijde trapné...
Není tady
Tutule napsal(a):
misha88 napsal(a):
PetraP napsal(a):
Nějak .... bla bla bla kolik je hodin?
no nakonec to dáme dohromady
Jen mě mrzí, mám takové tuení, e nae děti takové hry vůbec hrát nikdy nebudou...přijde mi, e dnení děti si hrát vůbec neumí, tady se to poflakuje po vesnici, nebo jsou na pc, zajímají je různé nové hry, tv... a kdy to budou umět moje děti, kdy je to naučím, tak s kým si budou hrát? My jsme chodili na základku, teď jsou v 10ti letech "nejdospělejí" a vechno jim přijde trapné...
Tři sloní, člověčí..
Není tady
Jééé, kam jsme se to dostali - ale tak krááásně se vzpomíná - klepače na koerce - tam je zase mé mládí (kromě toho, e je v pr... )
Tuli, neboj myslím si, e kdybys teď Kiku naučila třeba toho čápa, tak bude nadená a spoustu her si odbudou v M a pak i v D
Není tady
PetraP napsal(a):
PetraP napsal(a):
To je Homzo vstávej :-) ta mě taky jako holku dost bavila a potom jak psala Tulka Cukr káva limonáda a pak jetě skákáni přes gumu to bylo moje...jeden čas jsem skočila i sedmičky fakt to byla sranda. Venku jsme měly gumu chycenou o lampu kdy jsme byly jen dvě a doma o idle .-D
Není tady